X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam te z ikei na mrozonki. Do pierwszego porodu popakowalam w nie komplety ubranek dla synka żeby mąż wiedział co ma dac poloznej jako pierwsze ubranko bo ja po cc nie bralam w tym udziału. Jestem pewna że gdyby nie były podpisane i posegregowane przekopalby całą torbę a później byle jak upchnal z powrotem. Do tego w moim szpitalu rodzące nie miały do dyspozycji szafek tylko ten maleńki stolik nocny więc torby trzymalam na podłodze a dzięki tym torebeczkom miałam pewność że są higienicznie czyste:-)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym wiaderku też słyszałam ale w życiu nie zdecydowalabym sie tego kupić,dla mnie to nietrafiony gadzet

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja bardziej na brzuchu niż pod cyckami, pytałaś o to lekarza jakiegoś?

Nie pytałam. Chodzi mi o tę część brzucha, która jest pod cyckami :) Wydaje mi się że to nasila się przy skurczach BH.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://static.pokazywarka.pl/i/6386897/302350/kocyk2.jpg

dostałam się na lapka i wrzucam zdjęcie kocyka :)
    Szyty trochę inaczej niż pierwszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 22:20

Sunday, agulas, jamniczakuchnia, paprotka30, Andrea20, Dobson, Kajka, Larisa, Kinga., jaskra, Rotenkopf, Aleksandrakili, Endzis, malika89, _Saszka_, fabdorota, Ameiva, ania0141, panda80, wiecznie, Szotka, baba lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Próbowałam się dzisiaj spakować, ale w żaden sposób nie jestem wstanie zmieścić się w jedną walizkę. Czy którejś z Was to się w ogóle udało?

A pampersów ile bierzecie? bo ja mam paczkę 88 szt, ale zapakowałam tylko 30 i nie wiem czy wystarczy..?[/QUOM

Mi udało się spakować w jedną walizkę w tym pampersy dla małego i inne rzeczy zajmujące miejsce tj. podkłady na łóżko itd. Tyle że ja tą walizkę mam tak ogromną że nie wiem czy mnie wpuszczą do szpitala z nią :D haha
    co do pampersów to biorę paczkę 43 sztuki. Ktoś zawsze może dowiezdz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 22:39

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, czy któraś bierze Acard lub Acesan? Kiedy odstawiacie? Ja mam już teraz odstawić i nie wiem, czego się spodziewać, a zastrzyki aż do 14 dni po porodzie. Ale za mną już ponad 200 zastrzyków, jestem dumna :D

U mnie do szpitala nie trzeba dla dziecka niczego brać, dla siebie właściwie też niewiele, bo dają koszule, podkłady, itd.
    Spakowałam się w małą walizkę, bo jednak koszule własne wezmę ze dwie. No i klapki, kapcie, staniki, szlafrok, kosmetyczka, jednak to wszystko trochę zajmuje. Dodatkowo wezmę taką płócienną torbę podręczną na dokumenty, telefon, wodę, jakieś przekąski, żeby mieć pod ręką. Na wyjście małą spakuję i dowiezie mąż razem z fotelikiem. Zostawię też laktator w pogotowiu, by mógł zabrać, jak będzie potrzebny.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.

Wysłany: 3 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę jedno opakowanie pampers 1 22szt, i jedno opakowanie pampers 2, 22 szt :D masakra z tym pakowaniem :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja juz prawie spakowana do szpitala.Termin cc mam na 23.03.Pozdrawiam

ania0141, _Saszka_, panda80, Rotenkopf, mania, agulas, Szotka, Szotka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 czyli jednak zostaniesz marcówką :) powodzenia :)

Wysłany: 4 marca 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 to teraz odliczanie :D

dziś zaczynamy 37 tc <3

ania0141, panda80, fabdorota, Funky09, agulas, malika89, Szotka lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o godz 18 przez cesarskie ciecie przyszła na świat moja Zosia ma 2200g i narazie 7pkt, bedzie miała mnóstwo badań i w ciagu dwóch dób będziemy wiedzieć więcej. Z powodu mojej gorączki nie widziałam jej nawet, tylko słyszałam i widziałam na zdjęciu. Jestem szczęśliwa i wierze ze wszystko bedzie dobrze. Jestem obolała,jeszcze nie wstawałam i kazdy ruch sprawia mi ogromny ból. Cały czas jestem na środkach przeciwbólowych. Martwię sie bo moje piersi nie bolą i nie maja nawet siary jak w czasie ciąży.

ania0141, Justyna Es, Larisa, jamniczakuchnia, mania, katka/85, dichlieb, Anastazjaaa, Endzis, Andrea20, _Saszka_, panda80, niunia26, Karatka81, fabdorota, czarna_owca, Rotenkopf, Aleksandrakili, Funky09, Dobson, Sunday, MagSz, agulas, Straciatellaa, wiecznie, malika89, Kawuszka, essentiel, Niuninka, Heathera, Szotka lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE,ZACZYNAMY DZIŚ 33TYDZIEŃ!!!

mania, Endzis, panda80, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dobrze mi się spało do tej pory ale widocznie za długo mój kundel mnie obudził,zresztą nie tylko mnie-wszystkich na nogi postawił,zafundował mi na dzisiaj roboty-2pościele do zmiany,podłogi do pucowania-zaliczył wszystkie pomieszczenia oprócz łazienki-oszczedzę wam szczegółów z rana(powiem tylko tyle że od żołądka i mordką)jestem mega wściekła!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28LATKA ogromnie ci gratuluję!mała napewno przejdzie pomyślnie badania.brakiem pokarmu się nie przejmuj to chwilowe i normalne po cc.pomyśl,że najgorsze masz już za sobą a teraz dochodz do siebie i ciesz się swoim szczęściem!trzymaj się-ściskamy mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 04:40

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry....:) zaczynam się przyzwyczajać do tych pobudek o 4. Trochę się wystraszyłam, bo jak poszłam do wc, to poczułam dziwne parcie (sama nie wiem co to było, ani na siku ani na kupę, a sama wizyta w wc okazała się bezowocna). . Ale już jest lepiej... Tylko obawiam się ze to zwiastun problemów z pęcherzem :( Cóż koniec słodyczy w tym tyg.

W sumie to chyba mogę już wstać i zacząć robić żarełko dla męża... Może sąsiedzi mnie nie zabiją, że się tłukę z rana....;)

Miłego dnia życzę wszystkim

Doti77 wolę sn, ale zazdroszczę ci, że wiesz kiedy wszystko się zacznie i kiedy się skończy. Mam nadzieję, że ominą was komplikacje i niedługo już będziesz opisywać jak to jest być mamą

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Wczoraj o godz 18 przez cesarskie ciecie przyszła na świat moja Zosia ma 2200g i narazie 7pkt, bedzie miała mnóstwo badań i w ciagu dwóch dób będziemy wiedzieć więcej. Z powodu mojej gorączki nie widziałam jej nawet, tylko słyszałam i widziałam na zdjęciu. Jestem szczęśliwa i wierze ze wszystko bedzie dobrze. Jestem obolała,jeszcze nie wstawałam i kazdy ruch sprawia mi ogromny ból. Cały czas jestem na środkach przeciwbólowych. Martwię sie bo moje piersi nie bolą i nie maja nawet siary jak w czasie ciąży.
    Gratulacje kochana. Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia. Jeśli chcesz kp, to próbuj mimo wszystko laktarorem męczyć biust, lada moment powinno być lepiej.Nic wiecej mądrego nie jestem w stanie napisać.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, nie martw się mlekiem ono będzie! Masz może laktator ze sobą? Uściski dla dzielne mamy i coreczki

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    tak dobrze mi się spało do tej pory ale widocznie za długo mój kundel mnie obudził,zresztą nie tylko mnie-wszystkich na nogi postawił,zafundował mi na dzisiaj roboty-2pościele do zmiany,podłogi do pucowania-zaliczył wszystkie pomieszczenia oprócz łazienki-oszczedzę wam szczegółów z rana(powiem tylko tyle że od żołądka i mordką)jestem mega wściekła!

Wybacz, ale jak ktoś tak pisze o psie to mnie trzęsie. Takie rzeczy się zdarzają i wściekłość na eee KUNDLA to chyba ostatnia rzecz jaką można zrobić...

• mania Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka gratuluję córeczki! Dochodzcie do siebie jak najszybciej!

Dziś się nawet wyspałam :-) ale znów jak co rano boli mnie brzuch na okres już się nie mogę doczekać wizyty...

Mąż robi mi śniadanko i herbatkę :-)

Ania współczuję przeżyć z rana...

Miłego dnia :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczkuchnia wiesz ja go kocham,ale pobudka o 4 rano z paćką na pościeli przyjemna nie jest...teraz się z tego śmieję ale byłam wściekła-spokojnie on nie odczuł mojej wściekłości a to mu się zdarza bo jest za bardzo pazerny,nie umie jeśc powoli tylko łyka wszystko...dwie poprzednie noce nie spałam i tak mi sie dobrze spało...no i mógłby zejść z łóżka a on jedne załatwił i poszedł do dzieci...masakra,odbiło się to na męzu a mój kundel jest nadal moim pupilkiem-zle mnie zrozumiałaś

ania0141
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ