X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka pokarm przyjdzie tylko musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Sama też przez to przechodzilam po cc. Mleko pojawiło sie dopiero 3dni po cc a ją wylam że nie potrafię zaspokoić glodu wlasnego dziecka. Dostawał mm a ja walczylam co 3 godz z laktatorem metoda 357 żeby pobudzic laktacje. Pij dużo wody. Dasz radę! Już niedługo będziesz pisać że masz go aż za dużo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:30

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaaa, moc uścisków dla Was! ;*

Ale dziwną noc miałam ;/ za nim mąż poszedł na nockę to zrobił mi zastrzyk z nospy (brawo ja, za to, że mi się przypomniało, że gdzieś jeszcze powinnam mieć nospe w ampułkach) bo brzuch oczywiście kamień. No ale zastrzyk zadziałał dopiero po 3h i na jakieś 10 min. W nocy jak się budziłam żeby przewrócić się z boku na bok (taak, operacja stulecia) albo do wc to strasznie bolał mnie brzuch. Więc nawet jak miałam jakieś skurcze w nocy to chyba słabe bo się nie budziłam, a teraz jak tylko Mała się bardziej powierci to też czuje ból. Miała tak któraś z Was? Nie uśmiecha mi się znowu jechać na ip żeby dowiedzieć się, że to norma a potem leżeć 3 dni bo lekarz u mnie w szpitalu nie schodzi na izbe, tylko osoba mnie przyjmujaca dzwoni do lekarza do góry i mówi jaka jest sprawa i w 99% kończy się przyjęciem jeszcze bez zbadania przez lekarza. Tym bardziej, że mężu ma dziś urodziny ;)

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka gratulacje! Obie jesteście niesamowite :*

Ja tam we wpisie ani nic złego nie zauważyłam, szczerze mówiąc to nasze ludzkie prawo się czasem wku*wić tym bardziej jeśli tak jak w tym przypadku nie niesie to za sobą żadnych konsekwencji dla psiego delikwenta :P Ja do mojego kota, też znajdy, te ż zabranego z granicy śmierci bardzo często mówię 'Chodź Szogunie, ty mały gnoju, idziemy jeść/spać/bawić się/etc', a nie 'Sir, jeśli pozwolisz chciałabym zaprosić cię na skromny poczęstunek, jeśli wybaczysz mi mą impertynencję oczywiście'. Nevermind.

To kto dziś jeszcze wizytuje? Bo teraz jest już czas na gorące newsy z datami porodów i konkretami :D

Miłego dnia babeczki :P

mania, panda80, Aleksandrakili, Endzis, Rotenkopf, ania0141, wiecznie, Karolina_Ina, Karatka81, Wiolcia1405, _Saszka_, doti77 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!

Gratulacje swiezo upieczonej Mamusi!! Duzo zdrowka dla Corci Zosi! Ciocie wspieraja Was duchowo i caly czas o Was mysla :-)

U mnie snieg dzis spadl!! Jakies zarty (w IE).

Milego dnia kochane ;-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka gratuluje! I nie martw się moja córcia urodzona w 33 tyg też przez cc praktycznie nie odbiega niczym od innych dzieci w przedszkolu.
    Jedynie od małego się ojeździłyśmu po różnych poradniach lekarskich ale to każdy wcześniak tak ma profilaktycznie zalecone :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo zasnęło mi się jeszcze i śniło mi się love z mężem :-) po takim czasie to nie wiem czy będziemy umieli się za to zabrać ale tylko czekam na zdjęcie krążka :-)

Ja uważam jak Dobson bez przesady Ania nic złego nie napisała ja też bym się zdenerwowała gdyby piesek zapewnił mi z rana takie atrakcje choć on na pewno nie chciał tego zrobić i pani na pewno nie dała mu odczuć, że jest zła...

Dobson, ania0141, Karolina_Ina, Karatka81 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też mam tak ze szczególnie wieczorem z brzuchem jest coraz gorzej. Tzn twardnieje ale tylko na gorze, tyle ze bezboleśnie. Czasem się zastanawiam czy to wypinka Małej czy skurcze BH? W każdym razie mnie to nie boli wiec trochę inaczej niż u Ciebie. No ale jakiś dyskomfort odczuwam.
    A wczoraj jak córka się wierciła to bolało ale to chyba z braku miejsca. Rozpycha się a skora ma swoje granice wytrzymałości. Nie mówiąc o tym, ze dół brzucha mam cały w rozstepach których przybyło ostatnio i wyglądam jak tygrysek. A to tez dziwne bo przeważnie górną część brzucha mam napięta a na dole skóra jest luzna a właśnie dół mam w rozstepach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:46

• agulas Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!!!! Mamy kolejne kwietniowe dzieciatko!!!
    Dużo zdrówka dla Was!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też nie umiem odróżnić BH od wypinek. Czuję takie jakby nasilające się naciąganie wszystkiego od środka, ciężko się oddycha przez chwilę i stopniowo puszcza - oczywiście brzuch jak skała. Ciekawe co to. :)
    Ach rozstępy, znienawidzony temat :P Ja ostatnio strasznie ryczałam bo na piersi mi wyszły 2 i mój mąż musiał mi wytłumaczyć jak mam do tego podchodzić. Otóż powiedział 'Dobsonie, ty czubie, ryczysz jak opętana, a przecież ty lubisz blizny' (wszystkie swoje liczne blizny po zabiegach i różnego rodzaju wypadkach traktuję jak znaki wojenne i darzę szczerą sympatią) 'Rozstępy to też blizny. Też znaki wojenne. A nawet lepiej bo za 10 lat sobie na nie spojrzysz i powiesz 'o, to mój syn mi to zrobił, było warto' :D I już nie ryczę aż tak bardzo :P

paprotka30, ania0141, czarna_owca, panda80, Karatka81, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znając kontekstu i sytuacji Ani z psem jej wpis można było zrozumieć różnie :) Kundel i wściekłość mnie ruszyły i tyle.

Jasną sprawa że ja do swojego psa też mowię wieloma nazwami, przezwiskami, itp.

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, rozsmieszylas mnie : p ja ogólnie nie mam problemu z tym ze te rozstępy się pojawiły. Za to gdy pokazałam kuzynce (kiedy ich było o wiele mniej) to była przerażona! W sensie ze to straszne ze tak mi się porobiło i ze koniecznie muszę coś z tym zrobić, zabieg czy coś... Jej reakcja była niezbyt fajna no ale każdy ma inne priorytety, ja modelka nie będę a rozstępy to namacalny dowód ze brzuszek rośnie! Oczywiście lepiej jakby ich nie było ale tragedii z tego nie robię : )

Rotenkopf, ania0141, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rotenkopf ja też mam twardnienia i wstawanie w nocy mnie boli...usg w środę pokazało ze wszystko ok,wiec myślę, że to dużo ma związku z wagą dziecka coraz większą. Oczywiście nie jestem lekarzem, ale dziele się swoimi odczuciami ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój pies jak mnie czasem wkurzy!! Najgorzej jak bąki puszcza!! o matko co sie dzieje wtedy aż mi się smiać chce :p
    Sytuacja: Leży Maja (mój psiak-zabrany od poprzedniego właściciela za znecanie się nad nią-była jak szkielet- musielismy jej zrobic operacje i ma śruby w biodrze) no i tak sobie leży i leży i nagle wstaje i biegnie gdzieś-to już znak dla mnie że smrodlawca puściła... Czasem aż odruch wymiotny mam bo tak capi :p i tylko krzycze do niej "Ty świnio jedna! znów się zesrałaś" a ona z podkulonym ogonem (którym pulsacyjnie cały czas macha) podbiega do mnie i się cieszy (nie wiem czy widzialyscie kiedyś śmiejącego się psa.. To moja właśnie się umie smiać) haha i zawsze ją po tym głaskam i przytulam bo z tego śmiechu jej nie można :p Muszę to kiedyś nagrać!! :p

Endzis, jamniczakuchnia, Rotenkopf, wiecznie, Dobson, panda80, ania0141, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z lezenien na plecach? Ja nie wytrzymuje za długo, czuje ucisk, czasem dość mocny, a i corce też nie jest wygodnie bo wtedy zaczyna się mocniej wiercić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moich rodziców pies umie się śmiać :D W sensie uśmiechać - jak się cieszy i przytula :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dobson, rozsmieszylas mnie : p ja ogólnie nie mam problemu z tym ze te rozstępy się pojawiły. Za to gdy pokazałam kuzynce (kiedy ich było o wiele mniej) to była przerażona! W sensie ze to straszne ze tak mi się porobiło i ze koniecznie muszę coś z tym zrobić, zabieg czy coś... Jej reakcja była niezbyt fajna no ale każdy ma inne priorytety, ja modelka nie będę a rozstępy to namacalny dowód ze brzuszek rośnie! Oczywiście lepiej jakby ich nie było ale tragedii z tego nie robię : )
    Nie wiem jak Ciebie i resztę mamusiek ale strasznie irytują mnie takie teksty... Co tylko zwiazanego z ciaża typu: przytycie, duzy brzuch, maly brzuch, rozstepy, gruba dupa, za duze cycki, za male cycki.. To zawsze jest komentarz od innych ludzi ze tak nie moze byc ze jak mozna dobtego dopuscic? ze trzeba z tym coś zrobić... Ehhh To nasza ciąża i skoro nam to nie przeszkadza to zbędne są takie komentarze :) :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Moich rodziców pies umie się śmiać :D W sensie uśmiechać - jak się cieszy i przytula :D
    Zajebiście to wygląda!! haha My wprawdzie mamy ja już 9 lat ale do dzisiaj mnie to rozśmiesza i uwielbiam patrzeć jak ona się "śmieje" haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ale przynajmniej idzie sobie i tam puszcza bąki, bo mój to puszcza pod naszym nosem jak sobie leży obok :D

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja nadal nie widzę w tym wpisie czegoś złego,jeżeli tak zabrzmiał to sory-zrobiło mi się przykro:(zamknijmy już ten temat i nie wracajmy do tego.niedługo ma być kurier,właśnie dzwonił,może nastrój mi sie poprawi.mimo wszystko doceniam waszą szczerość i tak trzymajcie

jamniczakuchnia, Karatka81 lubią tę wiadomość

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ja też mam Maję-40kg więc jak ona puści bąka to jest teren skażony przez jakiś czas :-) ja wiem kiedy ona puści bąka zanim poczuję bo leży i nagle zaczyna merdać ogonkiem to wtedy już wiadomo co się stało :-) śmiejemy się, że ona tym ogonem próbuje rozgonic smrodek żeby do nas nie dotarł choć to niemożliwe :-)

Właśnie usłyszałam to pstrykniecie w brzuchu o którym pisałyście ja nie wiedziałam o co kaman a teraz jestem w szoku tak jakby Małej stawy trzaskały no szok!

Aleksandrakili, Rotenkopf lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ