X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta sytuacja nie była miła. Ciaza to specyficzny stan i naprawdę na wiele rzeczy wpływu nie mamy. Jednej ciezarnej polecą zęby, inna przytyje bardzo duza a kolejna ma rozstępy. Nasze ciało się zmienia. Myślałam ze dla każdego, zwlaszcza dla innej kobiety to oczywiste ale jednak niekoniecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:11

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahaha ale mi się przypomniało!! Jak Majka kiedyś miała taki etap ze z kosza śmieci wyciągała!! szlag nas wtedy trafiał bo nie dalo sie jej oduczyć i trwalo to dobry rok!! :) ale mniejsza o to.. i kidyś do domu przychodzę.. nikogo nie ma.. Majka gdzieś schowana nie przychodzi.. to juz wieedzialam ze któryś kosz oplądrowała.. idę na górę i oczywiscie jak długi korytarz tyle śmieci się ciagnie nim.. a na koncu hahahahahaha PREZERWATYWA Hahaha Zadzwoniłam do siostry że takie rzeczy mają głebiej chować bo mnie na cofki bierze :p haha

Sorki ze sie dziś tak bezsensu rozpisuje!! ale mam o dziwo dobry humor od rana :p haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:12

wiecznie, malika89, ania0141, Karatka81, agulas, Endzis, _Saszka_, Rotenkopf, paprotka30, Olina lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Aleksandrakili ale przynajmniej idzie sobie i tam puszcza bąki, bo mój to puszcza pod naszym nosem jak sobie leży obok :D
    mój też najbardziej lubi sobie pierdnąć pod naszym nosem :P
    Anastazjaaa wrote:
    Ja z dolegliwości zmiennych mam ból piersi, bolały mnie mega mocnonw pierwszym trymestrze, później przeszło a teraz znów bolą ja cholerka.

Co do torby to ja dla siebie muszę mieć tylko podstawowe rzeczy, piżama, kosmetyki kapcie itp, rzeczy typu podkłady mają w szpitalu.

Dla dziecka, pampersy i kosmetyki też dają, ale muszę mieć własne ciuszki i tu mój dylemat jakie pakować, rozmiea 56 czy od razu 62.

Mam sporo ciuszków 56 bo dostałam od znajomej ale jak jeśli jakimś cudem dotrwam do terminu to nie wiem czy nie będą za małe.

Jaki rozmiar ciuszków pakujecie na wyjście?
    Do szpitala wezmę rozm. 56, na wyjście też przygotuję 56. Ale z racji swojej przezorności do dodatkowych rzeczy położę mężowi jeden komplet w rozmiarze 62.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kiedyś zeżarł kiełbasy razem z reklamówką foliową a innym razem twixa z papierkiem :D Kupy po tym wyglądały super :D

Aleksandrakili, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Aleksandrakili ja też mam Maję-40kg więc jak ona puści bąka to jest teren skażony przez jakiś czas :-) ja wiem kiedy ona puści bąka zanim poczuję bo leży i nagle zaczyna merdać ogonkiem to wtedy już wiadomo co się stało :-) śmiejemy się, że ona tym ogonem próbuje rozgonic smrodek żeby do nas nie dotarł choć to niemożliwe :-)

Właśnie usłyszałam to pstrykniecie w brzuchu o którym pisałyście ja nie wiedziałam o co kaman a teraz jestem w szoku tak jakby Małej stawy trzaskały no szok!
    Hahahahahahhahahaa popłakałam się!!

Jamniczakuchnia no właśnie ona pierdzi przy nas i dopiero jak sie wypierdzi to zaczyna biegać hahaha :p

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka gratuluję pojawienia się córeczki na świecie <3. Dużo zdrówka dla Was :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zajebisty humor!! pękam ze śmiechu!! haha :D
    Nawet myśl, że dziś muszę do szkoły jechać na W-F (Tak mam w-f na studiach magisterskich) hahaha nic mnie nie rusza a wręcz bawi :p Uwielbiam takie dni :p

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili! Ja ostatnio podejrzewałam niewinnego męża o puszczenie śmierdzącego bąka a to nasza mała gnida : p
    Fajnie, fajnie lekka zmiana tematu na poprawę humoru. Chociaż i tak dziś mam lepszy nastrój niż wczoraj : )

U mnie 36 tc leci! Zamówienie z gemini do mnie jedzie podobno, po weekendzie się pakujemy! Nie mogę się doczekać. Meble mąż składa codziennie po pracy jeden element. Wyglada ma to ze sie wyrobimy : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:19

Aleksandrakili, ania0141 lubią tę wiadomość

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skończcie już temat psów i ich bąków bo nie mogę forum czytać! :P

Lepiej doradźcie mamy które kupowały te torby z baby ono jaki kolor mam wybrać? malinowy, limonka czy brązowy?? nie moge się jakoś zdecydować

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, moje gratulacje :*

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Kobietki, czy któraś bierze Acard lub Acesan? Kiedy odstawiacie? Ja mam już teraz odstawić i nie wiem, czego się spodziewać, a zastrzyki aż do 14 dni po porodzie. Ale za mną już ponad 200 zastrzyków, jestem dumna :D

Ja biorę Acard, ale jeszcze nic mi nie mówiła lekarka o odstawieniu, także nie pomogę.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Dziewczyny skończcie już temat psów i ich bąków bo nie mogę forum czytać! :P

Lepiej doradźcie mamy które kupowały te torby z baby ono jaki kolor mam wybrać? malinowy, limonka czy brązowy?? nie moge się jakoś zdecydować
    Też chcę tą torbę i sama się zdecydować nie mogę! :p Limonkowego j malinowego mąż nie chce a ja bym chciała limonkowy "chyba" I nie wiem co wybierzemy :) ale torba jest super! :)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    O matko ale się splakalam na wieści od 28latki. Kochana gratulacje, dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla małej.
    Ja dzisiaj wizytuje pierwszy raz bez męża bo dostałam telefon ze wizyta została przesunięta na wcześniejszą godzinę :-(, smutno mi i wiem że mąż też smutny bo był na każdej i oglądał Zuzie. No ale nic ciekawa jestem co ginka powie na te moje leki na astmę no i najbardziej jestem ciekawa ile Zuzia przybrała :-).

To u mnie jest to samo. Mieliśmy razem być na wizycie w środę, wizyta została odwołana i ja idę dzisiaj do szpitala sama, bo mąż w pracy... Nie lubię tak.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka gratulacje i szybkiego powrotu do sprawności! Malutka na pewno da sobie radę.

Dziś po wyniki gbs, mam jakieś dziwne przeczucie.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:35

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, wiadomo, że w takich sytuacjach kiedy nie wszystko idzie po naszej myśli się denerwujemy, ale trzeba się cieszyć, że lekarze teraz mogą działać, nie to co kiedyś. Sterydy zaczną działać i spokojnie malutka przyjdzie na świat, skoro taki termin sobie wybrała :)

Jejku dziewczyny, zobaczcie zaczęło się i to bez żartów, maluszki się rodzą! :)

Szotka lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, ale cię te nerwy wytarmoszą... Teraz nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki za ciebie i Izę - dobrze, że teraz już przynajmniej wiesz na czym stoisz. Zachowaj spokój i szykuj się na powitanie córci :* Resztą zajmą się lekarze. A my jesteśmy z Tobą myślami :)

Szotka lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka trzymam kciuki żeby szyjka jeszcze trochę wytrzymała.
    Mam problem, boli mnie cewka moczowa/ pochwa, już sama nie wiem... W każdym razie zapalenia pęcherza nie mam bo wczoraj robiłam badanie moczu i wszystko ok. Obawiam się że mój piasek/kamyk zszedł z nerki. Jeśli to ten kamyk to plus jest taki że musi być mały bo nie czułam jak wędrował wcześniej no chyba że to coś innego. Masakra dobrze ze wizyta dzisiaj dowiem się przynajmniej co z szyjka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:41

Szotka lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Byłam wczoraj na ktg i przez cały czas pisały się skurcze. Jedne słabsze inne dochodziły nawet do 90 aczkolwiek ja ich nie czułam. Położna mówiła, że mogą to być jeszcze skurcze przepowiadające, mam się obserwować. Jestem trochę przerażona. Czy któraś z Was tak też miała i jeszcze nie urodziła bądź miała podobne doświadczenia w poprzedniej ciąży? Czy jest szansa, że donoszę ciążę, czy maluch już chce wychodzić?

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka trzymam kciuki za Was może Izunia jeszcze trochę posiedzi w brzuszku a nawet jak nie to wszystko będzie dobrze lekarze się Wami zajmą i niedługo poznasz córeczkę.
    Ejj miałyśmy czekać do 1000 strony na forum i dopiero ruszyć z rozpakowywaniem , oj dzieję się. Dzieciaczki śpieszą się na świat ale są już na tyle duże, że wszystkie sobie poradzą.

Szotka lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ