Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
czarna_owca wrote:Ja sie naczytalam, ze w tak wysokiej ciazy lezac w pozycji na plecach dziecko sie przydusza ;/ i juz od jakiegos 24 tc spie tylko na boku. U mnie jak lezalam na boku to maly strasznie harcowal, jakby tanczyl na przescieradle i przerzucalam sie na plecy bo myslalam, ze mu niewygonie i wtedy sie uspokajal ale jak sie dowiedzialam o tym przyduszaniu to przestalam spac na plecach. Teraz juz sam maluch sporo wazy i ciezko jest nawet na chwile na plecach, w momencie wykonywania obrotu z boku na bok. Lezac na boku na pewno dziecku nic nie zrobimy.
Ale ja też spie tylko na boku. Tylko czasem choc na parę minut próbuje polezec na plecach i zwyczajnie się nie da bo mi jakoś ciężko. -
Moja komoda już czeka
W końcu ruszę z praniem
Dzisiaj dzień dziecka, czekam na kuriera z basenikiem i takimi pierdołami i na buty
Dziewczynki widzę że temat psiaków to temat zapalny ha,ha Myślę że Ania nie miała nic złego na myśliW sumie pozytywnie że nie warczymy na siebie o to, która będzie karmić piersią a która mm, dla mnie to plus
jamniczakuchnia, ania0141, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
Paprotka ja jeszcze tak dwa tygodnie temu budziłam się na plecach często, teraz już nie, czuję taki dyskomfort, wręcz ból w plecach, miednicy, nie poleżę ani chwili. Tylko boczek wchodzi w grę
A teraz jak Ala już jest główką tam gdzie potrzeba, to już mi tak mocno nie uwiera na prawym boku i śpi się całkiem nieźle (poza jedną wycieczką do toalety)
paprotka30 lubi tę wiadomość
-
Szotka ja też trzymam kciuki za Was! Dacie radę !
Co do spania ja śpię głównie na boku, chociaż staram się zamiennie raz na prawym raz na lewym. Zdarza mi się poleżeć na plecach, żeby odciążyć biodra ale krótko bo mi bardzo duszno.
Dziewczynki mam pytanie, szykuję dla Malutkiej do szpitala pajacyki do ubrania, są cienkie. Czy pod spód jeszcze jej coś zakładać?
Szotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja do szpitala wezmę komplet body + śpiochy czy też koszulka + śpiochy, ewentualnie body krótki rękaw i pajacyk. Zreszta, jak wszystko wypiore to się okaże czy nie muszę czegoś dokupić. W szpitalach jest zwykle ciepło a i maluchy będą poowijane szczelnie w rozkach wiec nie powinny zmarznac. Pewnie w szale pakowania wezmę i tak wszystkiego za dużo.
-
Szotka trzymajcie sie dzielnie
28latka gratulacje jeszcze raz dzielne dziewczyny :*
ale dzis ciepło...normlanie bylam w rossmanie i co chwile ludzie z wózkami juz nie moge sie doczekac kiedy to i ja wyjde z wózkiem, bo tak narazie stoi i bym nim pod odmu pojezdziła hahahah
dziewczyny słyszałyscie cos o tych podkładach??
http://www.rossmann.pl/Produkt/Facelle-podklad-higieniczny-do-lozka-10-szt,368652,3251,6366Szotka, Szotka lubią tę wiadomość
-
Wracając do tematu psiego, to kiedyś przeczytalam, że pies/wilk nigdy nie narobi we własnym gnieździe. A jesli mu się przytrafi, to czuje podobny dyskomfort jak człowiek, który nie zdążył do wc. My kiedyś mieliśmy taką mała próbę sił, bo robił mi na złość (tzn obsikiwał moje rzeczy jak widział, ze na niego patrzę. Jak obracałam głowę w drugą stronę to przestawał... Oczywiście nic swojego nie ubrudził. Na szczęście szybko przeszła mu złosc na mnie i takie akcje po tyg. się skonczyły. W każdym razie, mimo ze go nigdy nie uderzyłam za taką wpadkę, to jest mu glupio i mnie unika. A nim napaskudzi, to lata jak oszalały po całym domu i szuka miejsca (pod prysznicem itp) i po tym zwykle poznajemy ze coś jest nie tak. Czasem się uda wyjść w porę, a czasem nie, to tak jak z dzieckiem.
ania0141 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOd 11.30 mam bolesne skurcze ale w różnych odstępach czasowych (od 20 do 40 min). Jestem ciekawa czy się coś rozkręci bo prawde mówiąc jestem zmęczona psychicznie a po każdym skurczu mam panikę jak ja dam radę
Szotka, daj znać jak wyszło ktg ;*Szotka, Szotka lubią tę wiadomość
-
Tez musze dokupić torbę do wozka ale jakoś nie mam weny teraz na zakupy
Dziś mam gorszy dzień, jest mi niedobrze i mam gazy.... Nie lubię takich eni
Do tego od rana leje....
Siostra dziś odebrała starszaka że szkoły, poklocili się po drodze i oboje wrócili nadasani.... Dom wariatów normalnie.
Na szczęście już weekend