X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka kciuki za Was! Dzieciaki pchaja się na świat!
    Na pewno die denerwujesz ale sprobuj zająć swoje myśli czymś innym. Dostałaś sterydy, to najważniejsze! Wszystko będzie dobrze!

Szotka lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Ja sie naczytalam, ze w tak wysokiej ciazy lezac w pozycji na plecach dziecko sie przydusza ;/ i juz od jakiegos 24 tc spie tylko na boku. U mnie jak lezalam na boku to maly strasznie harcowal, jakby tanczyl na przescieradle i przerzucalam sie na plecy bo myslalam, ze mu niewygonie i wtedy sie uspokajal ale jak sie dowiedzialam o tym przyduszaniu to przestalam spac na plecach. Teraz juz sam maluch sporo wazy i ciezko jest nawet na chwile na plecach, w momencie wykonywania obrotu z boku na bok. Lezac na boku na pewno dziecku nic nie zrobimy.

Ale ja też spie tylko na boku. Tylko czasem choc na parę minut próbuje polezec na plecach i zwyczajnie się nie da bo mi jakoś ciężko.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja komoda już czeka :-) W końcu ruszę z praniem ;-) Dzisiaj dzień dziecka, czekam na kuriera z basenikiem i takimi pierdołami i na buty ;-)
    Dziewczynki widzę że temat psiaków to temat zapalny ha,ha Myślę że Ania nie miała nic złego na myśli ;-) W sumie pozytywnie że nie warczymy na siebie o to, która będzie karmić piersią a która mm, dla mnie to plus ;-)

jamniczakuchnia, ania0141, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka ja jeszcze tak dwa tygodnie temu budziłam się na plecach często, teraz już nie, czuję taki dyskomfort, wręcz ból w plecach, miednicy, nie poleżę ani chwili. Tylko boczek wchodzi w grę ;-) A teraz jak Ala już jest główką tam gdzie potrzeba, to już mi tak mocno nie uwiera na prawym boku i śpi się całkiem nieźle (poza jedną wycieczką do toalety) :-)

paprotka30 lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka ja też trzymam kciuki za Was! Dacie radę !

Co do spania ja śpię głównie na boku, chociaż staram się zamiennie raz na prawym raz na lewym. Zdarza mi się poleżeć na plecach, żeby odciążyć biodra ale krótko bo mi bardzo duszno.
    Dziewczynki mam pytanie, szykuję dla Malutkiej do szpitala pajacyki do ubrania, są cienkie. Czy pod spód jeszcze jej coś zakładać?

Szotka lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:23

Karatka81, Dobson, ania0141, agulas, czarna_owca, Rotenkopf, _Saszka_, jamniczakuchnia, jaskra lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala wezmę komplet body + śpiochy czy też koszulka + śpiochy, ewentualnie body krótki rękaw i pajacyk. Zreszta, jak wszystko wypiore to się okaże czy nie muszę czegoś dokupić. W szpitalach jest zwykle ciepło a i maluchy będą poowijane szczelnie w rozkach wiec nie powinny zmarznac. Pewnie w szale pakowania wezmę i tak wszystkiego za dużo.

• Olina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka trzymajcie sie dzielnie :D 28latka gratulacje jeszcze raz dzielne dziewczyny :*
    ale dzis ciepło...normlanie bylam w rossmanie i co chwile ludzie z wózkami juz nie moge sie doczekac kiedy to i ja wyjde z wózkiem, bo tak narazie stoi i bym nim pod odmu pojezdziła hahahah

dziewczyny słyszałyscie cos o tych podkładach??
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Facelle-podklad-higieniczny-do-lozka-10-szt,368652,3251,6366

Szotka, Szotka lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu psiego, to kiedyś przeczytalam, że pies/wilk nigdy nie narobi we własnym gnieździe. A jesli mu się przytrafi, to czuje podobny dyskomfort jak człowiek, który nie zdążył do wc. My kiedyś mieliśmy taką mała próbę sił, bo robił mi na złość (tzn obsikiwał moje rzeczy jak widział, ze na niego patrzę. Jak obracałam głowę w drugą stronę to przestawał... Oczywiście nic swojego nie ubrudził. Na szczęście szybko przeszła mu złosc na mnie i takie akcje po tyg. się skonczyły. W każdym razie, mimo ze go nigdy nie uderzyłam za taką wpadkę, to jest mu glupio i mnie unika. A nim napaskudzi, to lata jak oszalały po całym domu i szuka miejsca (pod prysznicem itp) i po tym zwykle poznajemy ze coś jest nie tak. Czasem się uda wyjść w porę, a czasem nie, to tak jak z dzieckiem.

ania0141 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się Dziewczynki pchają na świat, ja co chwile odświeżam forum i strasznie przeżywam to wszystko :) buziaki dla Was :*

Szotka lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już golabeczki dochodzą... a na obiadek udka plus młode ziemniaczki i mizeria... mniam...

Trzymajcie się Kochane...

Olina, Szotka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczotka kciukam aby córcia poczekala chociaż do jutra, Trzymajcie się dzielnie kochana.

Szotka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Ale ja też spie tylko na boku. Tylko czasem choc na parę minut próbuje polezec na plecach i zwyczajnie się nie da bo mi jakoś ciężko.

Bo nasze szczescia waza juz 2kg i wiecej :) ja tez nie daje rady na plecach ani przez chwile.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie wybrany komplet na wyjście
    e0cf40a42144eabfmed.jpg

Anastazjaaa, paprotka30, mania, _Saszka_, ania0141, jamniczakuchnia, Endzis, Olina, Larisa, agulas, Kawuszka, Ameiva, wiecznie lubią tę wiadomość

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej siedzę smętnie nad tymi torbami z baby ono i nie mogę się zdecydować... Bo już miałam w koszyku z Hubi world ale teraz patrze że nie ma brązowych ;/ Są gdzieś indziej ale znowu droższe...

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera a jaki masz kolor wózka?
    Najbardziej podoba mi się limonkowa : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 11.30 mam bolesne skurcze ale w różnych odstępach czasowych (od 20 do 40 min). Jestem ciekawa czy się coś rozkręci bo prawde mówiąc jestem zmęczona psychicznie a po każdym skurczu mam panikę jak ja dam radę ;D

Szotka, daj znać jak wyszło ktg ;*

Szotka, Szotka lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze dokupić torbę do wozka ale jakoś nie mam weny teraz na zakupy

Dziś mam gorszy dzień, jest mi niedobrze i mam gazy.... Nie lubię takich eni :/

Do tego od rana leje....

Siostra dziś odebrała starszaka że szkoły, poklocili się po drodze i oboje wrócili nadasani.... Dom wariatów normalnie.

Na szczęście już weekend ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, myślisz ze to juz takie porodowe?

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu fotelik, tylko muszę wszystko jeszcze przeprać ;-)
    fcac555daa95736emed.jpg

2a5e153604cfe6a3med.jpg

mania, paprotka30, _Saszka_, ania0141, Rotenkopf, *KasiaS*, Endzis, Ameiva lubią tę wiadomość

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ