X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ja też...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka trzymam mocno kciui za Ciebie i malutką :) będzie wszystko dobrze :) Już się nie mogę doczekać aż dasz znać :) :* <3

Ja jestem po wizycie :)
    Antek wagą nie powala.. 1900g Lekarz kazał zmienić dietę na taką bardziej rygorystyczną dostarczającą dziecku więcej składników odżywczych (i ma racje pewnie) Niby jest okey bo 600g przybrał i lekarz mówi, że zupełnie się mam tym nie przejmować ale że fajnie by było jakby do porodu przybrał więcej :) mam na to ok 4 do 5 tyg. bo termin cesarki mam od pierwszego kwietnia :) ale przed świętami idę na wizytę i wtedy dokładnie ustalimy :)
    Byłam też u kardiologa :) Niestety zwiększyła mi leki na serce... Ale napisała już wskazanie. Echo serca miałam robione i takie sobie wyszło. Ale jak to kolejny lekarz mówi, że mam się nie przejmować..

Zaczyna mnie irytować mówienie lekarzy, że wyniki nie powalają ale przejmować się nie muszę :| jaki w tym sens?? :/ Jeszcze trochę i Antek będzie przy mnie :) Cieszę się, że nie muszę czekać do terminu porodu.. Bo do 17.04 chyba bym za przeproszeniem zabiła kogoś... Teraz najważniejsza ta waga małego, byle by przy porodzie miał ponad 2500g :)) więc myślę, że damy radę :)

ania0141, paprotka30, Andrea20, Karatka81, Endzis, Dobson, agulas, Ameiva, jamniczakuchnia, _Saszka_, mania, Larisa, Niuninka, panda80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie biegam do łazienki bo nie mam z czym ;/ martwi mnie to trochę aczkolwiek dzisiaj sama się 'dobiłam' bo na obiad miałam wątróbkę :D

Ja zaraz biorę się za listę z telefonami, jakie ma wykonać mój mąż jak urodzę - większość ma w telefonie no ale euforia i stres robią swoje ;]

I cały czas serce wali mi jak oszalałe i czekam na wieści od 28latki <3

• ania0141 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wizytujące co taka cisza???hej,hej-chwalić się...

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, 28latka trzymam mocno kciuki za Was :-)
    Szotka no może się uda jeszcze troszkę poczekać :-)
    Ja po wizycie, tak jak myślałam Ala już się przekręciła główką w dól, nawet przed samą wizytą musiałam do kibelka polecieć, choć praktycznie nic nie poleciało, tak mi tam naciska ;-) To coś nowego, w sumie od wczoraj, a poprzedniej nocy strasznie mnie brzuch od środka bolał, wręcz piekł, pewnie fikołki robiła ;-) Idziemy książkowo, waga 2300, termin na 16.04. - urodziny Niko :-) Ciekawe jak będzie ha,ha Wody, łożysko ok. Na lekkie puchnięcie dużo leżeć, choć ja i tak prowadzę prawie życie kanapowe, jak połażę to mnie mięśnie na dole brzuszka bolą i tyle z łażenia...
    Łóżeczko ładne, taki róż malinowy, jestem zadowolona :-) Któraś mamka pisała że materac ma w foli, ja radziłabym go wyjąć, bo sam pokrowiec ok, do prania, ale materac a właściwie wypełnienie ma swój hmm zapach czyt śmierdzi i to musi się przewietrzyć... Ja mam dwa prześcieradełka do łóżeczka.

Aleksandrakili, Rotenkopf, Endzis, ania0141, Dobson, Ameiva, jamniczakuchnia, _Saszka_, mania, Larisa, Funky09, Niuninka, Szotka lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili no ale co tu jeść żeby dziecko lepiej rosło? No podejrzewam ze owoce, warzywa, mięso ale coś konkretnie masz zalecone ?

28latka pewnie nie prędko da znać bo będzie odpoczywać. Musimy cierpliwie czekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 18:57

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latko trzymam kciuki, by obyło się bez komplikacji.

Szczotka, mam nadzieję, ze to tylko straszaki
    Endzis wrote:
    Czyli nir jestem sama z takim lękiem:P z drugiej strony komu kiedy jakaś polka spadla ze sciany?:P no własnie sie to raczej nie zdarza ale i tak się boję.

Hi hi własnie sobie przypomniałam jak mężowi spadł na głowę drewniany kwietnik i przez jakis tydzień wygladal co najmniej niereprezentacyjnie. Było mi go szkoda, ale w duchu dziękowalam Bogu, że to nie ja oberwałam.... Dobrze, że kwiatka juz nie było...

Szotka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Aleksandrakili no ale co tu jeść żeby dziecko lepiej rosło? No podejrzewam ze owoce, warzywa, mięso ale coś konkretnie masz zalecone ?
    Moim zdaniem najszybciej przybiera po słodyczach, tylko to nie jest zdrowe (przynajmniej u mnie skoki wagowe poprzedzało obrzarstwo, np świąteczne) Jak odżywiam się zdrowo, mało przybiera.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłam moc pozytywnych myśli do 28latki i malutkiej Zosi. Trzymajcie się dziewczyny!!

Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt. Ola, myślę, że dojdziecie spokojnie do 2,5 kg :) Ją się rodziłam z taką wagą, a obecnie mam calkiem przeciętne wymiary ; )

Lanusia, pochwal się chustą!! Ja mam już dwie :D

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili to masz tak ogólnie podobny termin jak ja, a czy te 400 gram to aż taka różnica? 4.02 ważyła 1500.

• agulas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili to tak jak u nas 600 g więcej pomiędzy wizytami :) będzie dobrze.
    Wiadomo, że stresik jest. Ale nasze dzieci są silne i tego się trzymamy!!!
    Jesz regularnie? Ja staram się jeść co3-4h. Nie mogę jeść wszystkiego, bo wielu potrawach mam zgage i mdłości.
    Staram się by dieta była zróżnicowana.
    Do tego od miesiąca nie przytyłam nic. Ważne że Alicja rośnie.
    Może nasze dzieci będą małe ale zawojuja w świecie :P

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim mięso.. A przez cała ciąże ja praktycznie w ogóle mięsa nie jadłam.. i ryby. Ryby jeszcze spoko. Jutro zapas zrobie ale to mięso ;( no ale dla małego wszystko! :)
    Powinnam w ogóle słodycze odrzucić.. Bo za dużo ich jem a on wcale po nich nie rośnie.. :p

Karatka czy aż taka to nie wiem, przy tak małym dziecku to lepiej żeby te 400g miał więcej :)

Na szczęście mam na dole mame, która powiedziała, że się za to moje odżywianie weźmie... :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:12

paprotka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Aleksandrakili to tak jak u nas 600 g więcej pomiędzy wizytami :) będzie dobrze.
    Wiadomo, że stresik jest. Ale nasze dzieci są silne i tego się trzymamy!!!
    Jesz regularnie? Ja staram się jeść co3-4h. Nie mogę jeść wszystkiego, bo wielu potrawach mam zgage i mdłości.
    Staram się by dieta była zróżnicowana.
    Do tego od miesiąca nie przytyłam nic. Ważne że Alicja rośnie.
    Może nasze dzieci będą małe ale zawojuja w świecie :P
    No właśnie beznadziejna ta moja dieta a tak naprawdę to żadna.
    Na początku ciąży jeszcze zdrowo jadłam a teraz byle co.. Byle coś zjeść... :p Też mam non stop zgagę :/ :(

Poprostu muszę się walnąć w łep i zacząć się zdrowo i dobrze odżywiać :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili no i będzie dobrze :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodycze to puste węglowodany potrzebujesz tych złożonych makarony pełnoziarniste, chlebek pełnoziarnisty, nabiał no mięso, warzywa bardziej niż owoce i częste posiłki ja dzięki cukrzycy nauczyłam się normalnie jeść bo też jadłam byle coś zjeść a teraz się tak nie da :-) pierwsze, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja obowiązkowo :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, ja tez nie jem miesa...ryby tak. Tez bym chciala, zeby moja Gwiazda podtuczyla sie troche ale ja nawet jakiegos apetytu extra nie mam :-/

Aleksandrakili, essentiel, beatas lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie trudno powiedzieć co tu należy jeść. Ja jem mięsa dużo bo praktycznie codziennie mam mięso na obiad. Jajka od teściowej z gospodarstwa mąż mi przywozi i też zjadam kilka tygodniowo. Troszkę gorzej z rybami, to fakt. No i moja Mała też jakoś super nie przybiera na wadze hmmm

Rotenkopf zdradz nam swoja dietę hihi : p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:32

Karatka81, Aleksandrakili, Rotenkopf, Sunday, beatas lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze tolerancja błędu pomiaru, u koleżanki przed porodem pomylili się o praktycznie kg... Usg zaniżyło wagę. Różnie to bywa, raz w prawo, raz w lewo, nie daj się zwariować, zmień dietę i jeszcze trochę Antoś będzie z Tobą ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam się dzisiaj spakować, ale w żaden sposób nie jestem wstanie zmieścić się w jedną walizkę. Czy którejś z Was to się w ogóle udało?

A pampersów ile bierzecie? bo ja mam paczkę 88 szt, ale zapakowałam tylko 30 i nie wiem czy wystarczy..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:35

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zależy od walizki ha,ha Wkładki poporodowe z canpolu są dużo mniejsze niż z Bella, zaoszczędza się miejsca ha,ha Podkładów na łóżko nie biorę, pampersy wezmę, pierdoły, kosmetyki, koszule i szlafrok to cienkie bawełniane, ręczniki, klapki... Z Niko się dało to i teraz dam radę :-)

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ