X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo tak właśnie robią profesjonalni ginekolodzy.

Nemera jeśli masz takie ciśnienie na wizycie i lekarz nic nie mówi to ja bym zmieniła lekarza.
    Też miałam kilka razy podobne ciśnienie do Iwonki i muszę kontrolować je do końca ciąży plus musiałam robić czasami dwa razy w tygodniu badanie moczu.

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na każdej wizycie idealne nie przekracza 120/65... a wiem że takie 140/90 w ciąży jest wskazaniem do kontroli tylko ze ja tak jak pisałam nigdy w życiu nawet po wysiłku czy nerwach nie miałam wyzszegiba dzisiaj ot tak skontrolowalam przez te mroczki... ale poobserwuje... bo waga plus opuchlizna i ciśnienie czy białko są wskazaniem ze coś się dzieje oby to był jednorazowy wybryk... jutro pomierze zobaczymy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... Namera takie cisnienie nie jest normalne...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ech, Wy macie ciśnienie wysokie, a ja - 90/50 w porywach 100/60 :D Istne "szaleństwo" po prostu...

Ja też takie mam ciśnienie, a raz miałam nawet 80/30 :D moja lekarka się na mnie popatrzyła jak na wariata. Ale szybko się przekonała, że wszystko jest ok. Kazała tylko pilnować, bo mówiła, że czasem z niedociśnienia łatwo w ciąży wpaść w nadciśnienie.

Ameiva, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nowe wyniki analizy moczu. Niestety to nie był błąd bo glukoza znów jest i nawet więcej- 350mg/dl :/ Reszta parametrów w normie (pH na granicy, ale to od zawsze). Kurcze zmartwiło mnie to, jutro pogadam na wizycie z ginekolog i skontaktuję się z moją endokrynolog. Nad tymi nerkami zaczęłam się też właśnie zastanawiać, bo kilka miesięcy temu na usg był w jednej niewielki zastój. Może tam coś zaszwankowało? Dziewczyny a mierzycie sobie ciśnienie codziennie? Bo ja nie mam ciśnieniomierza w domu i w zasadzie tylko na wizytach mierzę, albo przy okazji jak jestem u rodziców (rzadko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:39

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Mam nowe wyniki analizy moczu. Niestety to nie był błąd bo glukoza znów jest i nawet więcej- 350mg/dl :/ Reszta parametrów w normie (pH na granicy, ale to od zawsze). Kurcze zmartwiło mnie to, jutro pogadam na wizycie z ginekolog i skontaktuję się z moją endokrynolog. Nad tymi nerkami zaczęłam się też właśnie zastanawiać, bo kilka miesięcy temu na usg był w jednej niewielki zastój. Może tam coś zaszwankowało? Dziewczyny a mierzycie sobie ciśnienie codziennie? Bo ja nie mam ciśnieniomierza w domu i w zasadzie tylko na wizytach mierzę, albo przy okazji jak jestem u rodziców (rzadko)
    O kurde, to nieciekawie.. Ale oby to nic poważnego :*. Co do ciśnienia to ja od weekendu mierzę rano i wieczorem, bo zarówno przed ostatnią wizytą u gina miałam przy wysokie i u diabetologa też :/ i dostałam przykaz mierzenia. Niestety też nie posiadam ciśnieniomierza, ale rodzice pożyczyli mi swój.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia, oby to nie było nic poważnego!

Ja z ciśnieniem mam tak samo! Raz jak w szpitalu miałam 110/70 to byłam w szoku, z reguły mam jakieś 100/60.
    Tak samo z temperaturą - zazwyczaj jest 36,2 w porywach do 36,4 maksymalnie :D

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze czasami ale nie żeby regularnie... zawsze niskie więc po co... ale teraz przyjrze się temu bliżej bo opuchlizna jest czy stoję czy leżę pół dnia...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f161037efb7.jpg

To moja stopa po dwóch h leżenia... wersja light :/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie mierzę codziennie lub co drugi dzień. A wszystko dlatego ze na którejś z wizyt rozkurczowe miałam wyższe niż 90. Jednak od tej pory, domowa kontrola nic nie wykazała, na szczęście.
    Też w razie czego mam jechać do szpitala jak będzie się utrzymywać powyżej 140/90.

Iwonkaaa faktycznie nie za fajnie to wygląda. Mi czasem puchna stopy ale minimalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:00

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Bo emolienty są właśnie dla osób ze skórnymi problemami :) A artykuł, który napisała sroka mówi o używaniu emolientów do skóry, która tych problemów nie ma.
    Ja nie mam na szczęście problemów, aczkolwiek moja skóra jest sucha i uwielbia nawilżenie, ale używanie silnie nawilżających kosmetyków dla dziecka, które nie ma problemów skórnych jest wg mnie zbyteczne :)
    W tym artykule wymieszana jest alergia z atopią czy skórą wrażliwą. Emolienty, to nie tylko preparaty które tak zostały nazwane, ale również zwykłe i szeroko pojęte tłuszcze np oliwka, masło shea czy nawet olej kokosowy. Te,które wymieniłam się dość dobrze zmywa, w przeciwieństwie do parafiny (której główną zaletą jest cena). Dla dzieci raczej nie ma potrzeby stosowania mocznika i substancji nawilżających, natłuszczające moim zdaniem są wskazane, bo skórę normalną też się pielęgnuję właśnie po to by zapobiec transformacji do suchej czy tłustej (np dodawane do kąpieli mleko nawilża i natłuszcza za razem). Każdy środek myjący będzie naruszał płaszcz hydrolipidowy. Jedne mniej inne bardziej, podobnie również chlorowana woda. Skóra jest swoistą barierą, jak jej struktura ulegnie uszkodzeniu zwieksza się ryzyko przeniknięcia różnych substancji, które mogą np wywołać alergię (i ze zdrowego dziecko może przeistoczyć się w alergika).

natalka189 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i często mam to "pstrykanie" w brzuchu... folia bąbelkowa czy jakby strzelanie kostek... pisalyscie o tym i nie pamiętam do jakich wniosków doszlyscie????

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Iwonka ale opuchlizna :(

ja zjadłam o 20 śledzia na kolację a przed chwilą wciągnęłam połówkę pomelo i mam tak nabity brzuch i tak mi się Julka pręży, że nie wiem jaką pozycję mam przyjąć :/

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa strasznie Ci puchną stopy! Myślałam, że u mnie jest z tym kiepsko, ale mam zdecydowanie mniejsze nasilenie. Współczuję, pocieszające jest tylko to, że już niedługo.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo się rozciąga aż boli :/ do tego żeby mało wrażeń z lewej strony na plecach coś boli... nerka? Kryzys mam :(
    Aaa i chyba hemoroidy jakieś bo przy dwojeczce śladowe ilości krwi i ból....

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa o matko jakie masz stopy! Biedna! Co lekarz na to? Hej czytam was ciągle :-P jestem cały czas! Wczoraj miałam wizytę mała waży 1450 g czyli przybrała 100 g ale inne usg i inny lekarz. No ale jest mała najważniejsze że wody są w normie i przepływy są dobre. Boję się tylko że nie przybiera bo łożysko zaczyna szwankowac hmm? No nic trzeba czekać! Taka jest ciąża!

ania0141 lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do hemoroidów to mi jakby wyszedł na zewnątrz jakiś czas temu i straszliwie mnie to krępuje :(

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Moje maleństwo się rozciąga aż boli :/ do tego żeby mało wrażeń z lewej strony na plecach coś boli... nerka? Kryzys mam :(
    Aaa i chyba hemoroidy jakieś bo przy dwojeczce śladowe ilości krwi i ból....

Ojaaa! Biedna jesteś! Jeszcze tylko 4 tygodnie i donoszona będzie! Już tuż tuż! Mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień!

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa, nie wiem, jeśli masz z kim zostawić córeczkę i ma cię kto zawieźć na ip to bym skoczyła na twoim miejscu bo coś za dużo podejrzanych czynników się nakłada... bidula, ale się teraz męczysz i jeszcze ta nerka, wiem jak to boli...

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopa stopą ale najbardziej woda zatrzymuje mi się na udach tak stwierdziła pani doktor... obserwujemy co siebie"wykluje"...
    Pierwsza ciąża była łatwiejsza ... ale i tym razem damy radę...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ