Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
bo tak właśnie robią profesjonalni ginekolodzy.
Nemera jeśli masz takie ciśnienie na wizycie i lekarz nic nie mówi to ja bym zmieniła lekarza.
Też miałam kilka razy podobne ciśnienie do Iwonki i muszę kontrolować je do końca ciąży plus musiałam robić czasami dwa razy w tygodniu badanie moczu.Iwonkaaa lubi tę wiadomość
-
U mnie na każdej wizycie idealne nie przekracza 120/65... a wiem że takie 140/90 w ciąży jest wskazaniem do kontroli tylko ze ja tak jak pisałam nigdy w życiu nawet po wysiłku czy nerwach nie miałam wyzszegiba dzisiaj ot tak skontrolowalam przez te mroczki... ale poobserwuje... bo waga plus opuchlizna i ciśnienie czy białko są wskazaniem ze coś się dzieje oby to był jednorazowy wybryk... jutro pomierze zobaczymy...
-
nick nieaktualnyjamniczakuchnia wrote:Ech, Wy macie ciśnienie wysokie, a ja - 90/50 w porywach 100/60
Istne "szaleństwo" po prostu...
Ja też takie mam ciśnienie, a raz miałam nawet 80/30moja lekarka się na mnie popatrzyła jak na wariata. Ale szybko się przekonała, że wszystko jest ok. Kazała tylko pilnować, bo mówiła, że czasem z niedociśnienia łatwo w ciąży wpaść w nadciśnienie.
Ameiva, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Mam nowe wyniki analizy moczu. Niestety to nie był błąd bo glukoza znów jest i nawet więcej- 350mg/dl
Reszta parametrów w normie (pH na granicy, ale to od zawsze). Kurcze zmartwiło mnie to, jutro pogadam na wizycie z ginekolog i skontaktuję się z moją endokrynolog. Nad tymi nerkami zaczęłam się też właśnie zastanawiać, bo kilka miesięcy temu na usg był w jednej niewielki zastój. Może tam coś zaszwankowało? Dziewczyny a mierzycie sobie ciśnienie codziennie? Bo ja nie mam ciśnieniomierza w domu i w zasadzie tylko na wizytach mierzę, albo przy okazji jak jestem u rodziców (rzadko)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:39
- szczęśliwy
-
Mynia wrote:Mam nowe wyniki analizy moczu. Niestety to nie był błąd bo glukoza znów jest i nawet więcej- 350mg/dl
Reszta parametrów w normie (pH na granicy, ale to od zawsze). Kurcze zmartwiło mnie to, jutro pogadam na wizycie z ginekolog i skontaktuję się z moją endokrynolog. Nad tymi nerkami zaczęłam się też właśnie zastanawiać, bo kilka miesięcy temu na usg był w jednej niewielki zastój. Może tam coś zaszwankowało? Dziewczyny a mierzycie sobie ciśnienie codziennie? Bo ja nie mam ciśnieniomierza w domu i w zasadzie tylko na wizytach mierzę, albo przy okazji jak jestem u rodziców (rzadko)
i dostałam przykaz mierzenia. Niestety też nie posiadam ciśnieniomierza, ale rodzice pożyczyli mi swój.
-
nick nieaktualny
-
Ja sobie mierzę codziennie lub co drugi dzień. A wszystko dlatego ze na którejś z wizyt rozkurczowe miałam wyższe niż 90. Jednak od tej pory, domowa kontrola nic nie wykazała, na szczęście.
Też w razie czego mam jechać do szpitala jak będzie się utrzymywać powyżej 140/90.
Iwonkaaa faktycznie nie za fajnie to wygląda. Mi czasem puchna stopy ale minimalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:00
-
jamniczakuchnia wrote:Bo emolienty są właśnie dla osób ze skórnymi problemami
A artykuł, który napisała sroka mówi o używaniu emolientów do skóry, która tych problemów nie ma.
Ja nie mam na szczęście problemów, aczkolwiek moja skóra jest sucha i uwielbia nawilżenie, ale używanie silnie nawilżających kosmetyków dla dziecka, które nie ma problemów skórnych jest wg mnie zbytecznenatalka189 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwonkaaa o matko jakie masz stopy! Biedna! Co lekarz na to? Hej czytam was ciągle
jestem cały czas! Wczoraj miałam wizytę mała waży 1450 g czyli przybrała 100 g ale inne usg i inny lekarz. No ale jest mała najważniejsze że wody są w normie i przepływy są dobre. Boję się tylko że nie przybiera bo łożysko zaczyna szwankowac hmm? No nic trzeba czekać! Taka jest ciąża!
ania0141 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwonkaaa wrote:Moje maleństwo się rozciąga aż boli
do tego żeby mało wrażeń z lewej strony na plecach coś boli... nerka? Kryzys mam
Aaa i chyba hemoroidy jakieś bo przy dwojeczce śladowe ilości krwi i ból....
Ojaaa! Biedna jesteś! Jeszcze tylko 4 tygodnie i donoszona będzie! Już tuż tuż! Mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień!Iwonkaaa lubi tę wiadomość