X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak mi odeszły wody w pierwszej ciąży i trafiłam do szpitala po 10 h to nie miałam skurczy, szyjka kiala 2,5 cm i mialam rozwarcie na opuszek.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis znam ten ból, mój wrócił dwa tygodnie temu z imprezki napruty i nie spałam przez niego do 5 :( dzisiaj mu postawiłam ulimatum, że nie będzie dużo pił, inaczej zrobie mu przypał i bede go pilnować jak sam nie potrafi ;p i oczywiście spacer z psem u mnie też standard... i wzięło go na amory, że tak nas kocha, brzuch całuje, w między czasie łazienkę prawie zalał, ehh faceci. ja to wiem kiedy moge a kiedy już powinnam przestać pić

u mnie w szpitalu dają zzo, muszę jeszcze ogarnąć tą położną, wolę zapłacić i mieć spokojną głowę. na wizycie w styczniu chyba zagadnę mojego lekarza już o poród, o zzo, o anestezjologa i położną

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, oby Kamienskiego przyniosło Wam szczęście. Ja tam leżałam kiedy po poronieniu moj gin podejrzewał ciaze pozamaciczna. Mogłabym ksiazke napisać o pobycie tam;) generalnie chyba juz sie odzwyczaiłam od lekarzy-"bogów" i niekoniecznie miłego personelu. Leżałam na jakimś dziwnym oddziale na pietrze gdzie były takie dziewczyny jak ja ale tez ciężarne z wysokim ciśnieniem.
    Ale pamietam, ze kupowałam tam przyjemne w dotyku majtki i świetne bambusowe skarpetki haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 15:13

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha to widze, ze u nich to standard :D całowanie brzuszków, mówienie jacy jesteśmy ważni dla nich i jacy sa szczęśliwi. A ty leżysz i myślisz, ze zaraz zemdlejesz ze smrodu i nie możesz juz go słuchać. Miło jest to słyszeć ale moze lepiej jak sa trzeźwi, juz jak mi wczoraj brzuch całowałem to mu mówiłam ze zasmrodzil syna. I pies miłość najwieksza, głaskanie, zabawa, jakby to pora była na to :) potem poszedł sobie kanapki robic, to chyba cały blok słyszał jak sie tłucze. Teraz od ponad godziny jest na zakupach i co? Oczywiście nic juz w sklepach nie ma, wszystko juz wykupione albo zamknięte, bo to normalne każdy chce mieć miły wieczór. No i klops jeździ kombinuje skąd wziąć składniki, wczoraj miał zrobic zakupy, ale stwierdził ze wstanę o 9 i pojedzie wszystko kupić bo nie bedzie dużo pił :) 9, okazała sie 13.30 i mega zgonem i kacem :) dzisiaj muszę sie rozluźnić, choć przy cukrzycy to nie wskazane, ale żywca bezalkoholowego muszę sobie wypić bo wybuchnę jak te petardy dzisiaj, ale ja cała na czerwono ze złości :D

ilae, Omon lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to jajecznice robi zawsze po pijaku, najlepiej z kabanosami lub boczkiem ;p

polecam lecha free z limonką pycha!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie po Lechu free z limonka mam okropna zgagę. Boże pali mnie rura tak, ze mam ochotę ja wyciąć :)
    Nie to u mnie sa kanapki z tona majonezu. A pozniej rano widze na stole taka zepchnięta kanapkę bo nie doje i juz zdąży chrapać na kanapie.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co to zgaga, jeszcze :) chyba, że ta przyjemność mnie ominie :) to bavaria jest też dobra :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was n dobre po przerwie świątecznej :)
    Staram się nadrobić. Cieszę się, że same dobre wiadomości :)
    A my wyglądamy tak po świętach...ach ile się osłuchałam-dobrze wyglądasz, Mąż Cie dobrze karmi,duży brzuszek masz...
    e8933b4f9768618e.jpg

Piszecie o porodach i zzo-u mnie w szpitalu nie ma...ale jest gaz wziewny..wiecie coś więcej na ten temat?

W Nowym Roku życzę Wam i sobie tylko dobrych wiadomości :)

sunshine, lis87, Niebieskaa, Donia12, sallvie, Justyna Sz, Korcia, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, pati87, Milka1991, Omon, Kjopa3, Jagah, Lokokoko lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz szczęście, ja co wieczór mam taka zgagę ze aż zasnąć nie mogę. Nie jem nic zgagowego no ale taka moja uroda w ciąży :) równie to piwko o którym mowisz byłoby w jakimś lepszym sklepie, moj M jak wyruszył to nie wiem gdzie poszedł ale nie sadze aby znalazł to piwo :) ja przed ciąża Piła żywca bezalkoholowego, smakował wyśmienicie, jak normalne piwko i dzisiaj sobie takie zażyczyłam :) pytanie tylko czy akurat takie mi kupi, patrząc na jego stan umysłu dzisiaj chyba zapomni ze jestem w ciąży i kupi normalnie :) :) Hihihi z nimi wszystko jest mozliwe na kacu :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj :) drugi pod rząd sylwester w domu. W tamtym roku walczyłam z mega zastojami i gorączką.
    Coś pisalyscie o nacinaniu krocza. Ja nie miałam i popekalam chyba w każdą możliwą stronę :( ładnie się wygoiło, ale blizny są odczuwalne. Aż po samą dupę :/

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Piszecie o porodach i zzo-u mnie w szpitalu nie ma...ale jest gaz wziewny..wiecie coś więcej na ten temat?
    Dziewczyny z mojej innej grupy porownywały gaz z byciem na kacu. Niektóre nie wiedziały nawet czy cokolwiek pomógł. Bynajmniej miały się na czym skupić :)

Ja tam nie wiem. U mnie był, ale nie skorzystałam :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie taki sylwester:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbee5ae3dcf6.jpg

Póki co zjadł trochę śniadania i trochę zupy i kazałam iść spać bo słaby. Zobaczymy jak się obudzi.

Lidka za to dzisiaj baaardzo aktywna :) nadrabia za brata swojego. A mamusia ma wieczną zgagę. Rennie zacznę kupować w hurtowni w kartonach jak tak dalej pójdzie. Można w ogóle coś innego niż rennie?

karolyn, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my :
    jip7yt.jpg

Reni1982, sallvie, lis87, Justyna Sz, sunshine, Donia12, Korcia, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, pati87, Milka1991, Omon, Kjopa3, Jagah, kasieniaczek, Lokokoko lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zażyczyłam sobie sałatkę ze suszonymi pomidorami i serem feta :)

Nutella, Reni śliczne brzuszki :) ja też się nasłuchałam jaki mam brzuszek, jedni że duży, drudzy że mały, każdy dotykał, czekał aż mała kopie a ta na złośc na święta mało aktywna była ;p

Reni1982, nutella_ lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA u mnie też był spokój przez święta, za to teraz czesto czuję kopniaczki :)

w Rossman jest zniżka na PALMERS - balsam przeciwko rozstępom o olejek do ciała 24,99

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni Już Ci to kiedyś mowilam ale powiem jeszcze raz haha czuje że mam w Tobie forumowa bliźniaczkę ! Masz identyczny brzuszek jak ja i do tego praktycznie jesteśmy w tym samym dniu ciąży ! :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też, tylko święta się skończyły to kopie, że aż boli :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh nie moge uwierzyć, że to koniec roku już. ten rok był dla mnie bardzo szczęśliwy :) kupiliśmy mieszkanie, prawie wykończyliśmy, dostałam umowę i podwyżkę, i najważniejsze - udało się zajść w ciąże :)

życzę Wam kochane, aby rok 2017 był wspaniały, a na pewno będzie bo pojawią się na świecie nasze dzieciaki :):):) udanego sylwestra przy piwku, picollo czy wodzie gazowanej :)

sallvie, lis87, pati87, Karolczyk lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne brzuszki macie dziewczyny:)

O to my w czwartek przed weselem cywilnym kolegi :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37bb59e79762.jpg

nutella_, lis87, Niebieskaa, sallvie, IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, pati87, Karolczyk, Korcia, Justyna Sz, Milka1991, Kjopa3, Jagah, kasieniaczek, Lokokoko lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Reni Już Ci to kiedyś mowilam ale powiem jeszcze raz haha czuje że mam w Tobie forumowa bliźniaczkę ! Masz identyczny brzuszek jak ja i do tego praktycznie jesteśmy w tym samym dniu ciąży ! :)

Ale cieszę się z Twojej wiadomości :))
    Jak u Ciebie z wagą? Na świątach ciągle mówiłam + 8 kg...ale jest prawie + 9 kg...
    162 cm wzrostu 64 kg wagi sporo..
    Przytyło wszystko poza rękami
    Libido - 100 ://
    Maluszek kopię ale delikatnie ;)
    Skóra nie swędzi nie wysusza się (efekt balsamu Palmers)
    Z wyprawki mam niewiele: wanienke, łóżeczko, kilka ubranek, laktator
    Imię nie wybrane
    Taki mamy bilans na koniec roku ;)

sallvie lubi tę wiadomość

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ