WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak mi odeszły wody w pierwszej ciąży i trafiłam do szpitala po 10 h to nie miałam skurczy, szyjka kiala 2,5 cm i mialam rozwarcie na opuszek.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis znam ten ból, mój wrócił dwa tygodnie temu z imprezki napruty i nie spałam przez niego do 5 :( dzisiaj mu postawiłam ulimatum, że nie będzie dużo pił, inaczej zrobie mu przypał i bede go pilnować jak sam nie potrafi ;p i oczywiście spacer z psem u mnie też standard... i wzięło go na amory, że tak nas kocha, brzuch całuje, w między czasie łazienkę prawie zalał, ehh faceci. ja to wiem kiedy moge a kiedy już powinnam przestać pić

u mnie w szpitalu dają zzo, muszę jeszcze ogarnąć tą położną, wolę zapłacić i mieć spokojną głowę. na wizycie w styczniu chyba zagadnę mojego lekarza już o poród, o zzo, o anestezjologa i położną

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, oby Kamienskiego przyniosło Wam szczęście. Ja tam leżałam kiedy po poronieniu moj gin podejrzewał ciaze pozamaciczna. Mogłabym ksiazke napisać o pobycie tam;) generalnie chyba juz sie odzwyczaiłam od lekarzy-"bogów" i niekoniecznie miłego personelu. Leżałam na jakimś dziwnym oddziale na pietrze gdzie były takie dziewczyny jak ja ale tez ciężarne z wysokim ciśnieniem.
    Ale pamietam, ze kupowałam tam przyjemne w dotyku majtki i świetne bambusowe skarpetki haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 15:13

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha to widze, ze u nich to standard :D całowanie brzuszków, mówienie jacy jesteśmy ważni dla nich i jacy sa szczęśliwi. A ty leżysz i myślisz, ze zaraz zemdlejesz ze smrodu i nie możesz juz go słuchać. Miło jest to słyszeć ale moze lepiej jak sa trzeźwi, juz jak mi wczoraj brzuch całowałem to mu mówiłam ze zasmrodzil syna. I pies miłość najwieksza, głaskanie, zabawa, jakby to pora była na to :) potem poszedł sobie kanapki robic, to chyba cały blok słyszał jak sie tłucze. Teraz od ponad godziny jest na zakupach i co? Oczywiście nic juz w sklepach nie ma, wszystko juz wykupione albo zamknięte, bo to normalne każdy chce mieć miły wieczór. No i klops jeździ kombinuje skąd wziąć składniki, wczoraj miał zrobic zakupy, ale stwierdził ze wstanę o 9 i pojedzie wszystko kupić bo nie bedzie dużo pił :) 9, okazała sie 13.30 i mega zgonem i kacem :) dzisiaj muszę sie rozluźnić, choć przy cukrzycy to nie wskazane, ale żywca bezalkoholowego muszę sobie wypić bo wybuchnę jak te petardy dzisiaj, ale ja cała na czerwono ze złości :D

ilae, Omon lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to jajecznice robi zawsze po pijaku, najlepiej z kabanosami lub boczkiem ;p

polecam lecha free z limonką pycha!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie po Lechu free z limonka mam okropna zgagę. Boże pali mnie rura tak, ze mam ochotę ja wyciąć :)
    Nie to u mnie sa kanapki z tona majonezu. A pozniej rano widze na stole taka zepchnięta kanapkę bo nie doje i juz zdąży chrapać na kanapie.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co to zgaga, jeszcze :) chyba, że ta przyjemność mnie ominie :) to bavaria jest też dobra :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was n dobre po przerwie świątecznej :)
    Staram się nadrobić. Cieszę się, że same dobre wiadomości :)
    A my wyglądamy tak po świętach...ach ile się osłuchałam-dobrze wyglądasz, Mąż Cie dobrze karmi,duży brzuszek masz...
    e8933b4f9768618e.jpg

Piszecie o porodach i zzo-u mnie w szpitalu nie ma...ale jest gaz wziewny..wiecie coś więcej na ten temat?

W Nowym Roku życzę Wam i sobie tylko dobrych wiadomości :)

sunshine, lis87, Niebieskaa, Donia12, sallvie, Justyna Sz, Korcia, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, pati87, Milka1991, Omon, Kjopa3, Jagah, Lokokoko lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz szczęście, ja co wieczór mam taka zgagę ze aż zasnąć nie mogę. Nie jem nic zgagowego no ale taka moja uroda w ciąży :) równie to piwko o którym mowisz byłoby w jakimś lepszym sklepie, moj M jak wyruszył to nie wiem gdzie poszedł ale nie sadze aby znalazł to piwo :) ja przed ciąża Piła żywca bezalkoholowego, smakował wyśmienicie, jak normalne piwko i dzisiaj sobie takie zażyczyłam :) pytanie tylko czy akurat takie mi kupi, patrząc na jego stan umysłu dzisiaj chyba zapomni ze jestem w ciąży i kupi normalnie :) :) Hihihi z nimi wszystko jest mozliwe na kacu :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj :) drugi pod rząd sylwester w domu. W tamtym roku walczyłam z mega zastojami i gorączką.
    Coś pisalyscie o nacinaniu krocza. Ja nie miałam i popekalam chyba w każdą możliwą stronę :( ładnie się wygoiło, ale blizny są odczuwalne. Aż po samą dupę :/

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Piszecie o porodach i zzo-u mnie w szpitalu nie ma...ale jest gaz wziewny..wiecie coś więcej na ten temat?
    Dziewczyny z mojej innej grupy porownywały gaz z byciem na kacu. Niektóre nie wiedziały nawet czy cokolwiek pomógł. Bynajmniej miały się na czym skupić :)

Ja tam nie wiem. U mnie był, ale nie skorzystałam :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie taki sylwester:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbee5ae3dcf6.jpg

Póki co zjadł trochę śniadania i trochę zupy i kazałam iść spać bo słaby. Zobaczymy jak się obudzi.

Lidka za to dzisiaj baaardzo aktywna :) nadrabia za brata swojego. A mamusia ma wieczną zgagę. Rennie zacznę kupować w hurtowni w kartonach jak tak dalej pójdzie. Można w ogóle coś innego niż rennie?

karolyn, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my :
    jip7yt.jpg

Reni1982, sallvie, lis87, Justyna Sz, sunshine, Donia12, Korcia, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, pati87, Milka1991, Omon, Kjopa3, Jagah, kasieniaczek, Lokokoko lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zażyczyłam sobie sałatkę ze suszonymi pomidorami i serem feta :)

Nutella, Reni śliczne brzuszki :) ja też się nasłuchałam jaki mam brzuszek, jedni że duży, drudzy że mały, każdy dotykał, czekał aż mała kopie a ta na złośc na święta mało aktywna była ;p

Reni1982, nutella_ lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA u mnie też był spokój przez święta, za to teraz czesto czuję kopniaczki :)

w Rossman jest zniżka na PALMERS - balsam przeciwko rozstępom o olejek do ciała 24,99

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni Już Ci to kiedyś mowilam ale powiem jeszcze raz haha czuje że mam w Tobie forumowa bliźniaczkę ! Masz identyczny brzuszek jak ja i do tego praktycznie jesteśmy w tym samym dniu ciąży ! :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też, tylko święta się skończyły to kopie, że aż boli :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh nie moge uwierzyć, że to koniec roku już. ten rok był dla mnie bardzo szczęśliwy :) kupiliśmy mieszkanie, prawie wykończyliśmy, dostałam umowę i podwyżkę, i najważniejsze - udało się zajść w ciąże :)

życzę Wam kochane, aby rok 2017 był wspaniały, a na pewno będzie bo pojawią się na świecie nasze dzieciaki :):):) udanego sylwestra przy piwku, picollo czy wodzie gazowanej :)

sallvie, lis87, pati87, Karolczyk lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne brzuszki macie dziewczyny:)

O to my w czwartek przed weselem cywilnym kolegi :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37bb59e79762.jpg

nutella_, lis87, Niebieskaa, sallvie, IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, pati87, Karolczyk, Korcia, Justyna Sz, Milka1991, Kjopa3, Jagah, kasieniaczek, Lokokoko lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Reni Już Ci to kiedyś mowilam ale powiem jeszcze raz haha czuje że mam w Tobie forumowa bliźniaczkę ! Masz identyczny brzuszek jak ja i do tego praktycznie jesteśmy w tym samym dniu ciąży ! :)

Ale cieszę się z Twojej wiadomości :))
    Jak u Ciebie z wagą? Na świątach ciągle mówiłam + 8 kg...ale jest prawie + 9 kg...
    162 cm wzrostu 64 kg wagi sporo..
    Przytyło wszystko poza rękami
    Libido - 100 ://
    Maluszek kopię ale delikatnie ;)
    Skóra nie swędzi nie wysusza się (efekt balsamu Palmers)
    Z wyprawki mam niewiele: wanienke, łóżeczko, kilka ubranek, laktator
    Imię nie wybrane
    Taki mamy bilans na koniec roku ;)

sallvie lubi tę wiadomość

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ