WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może którejś z nas jeszcze w 2017 znowu uda się zajść w ciążę? :):)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Trzeciego rok po roku nie planuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 15:41

kahaśka lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia przypadkiem polubiłam. Biedny synek, mam nadzieję, że w Nowym Roku choróbska mu odpuszczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 15:44

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella Ty masz brzuszek! :D ostatnio jak widziałam Twoje zdjęcie jak leżałaś, to taka malutka kuleczka była :) i masz takie fajne drzwi z lustrem? Idzie takie kupić czy robione?

Ja się palmersuję co wieczór, ale uja to daje :/ Kolejny rozstęp mi wyskakuje. Jeden to mam taki szeroki na ponaf 0.5cm i długi na 7cm :/ Dodatkowo mam olejek z Musteli, to na mokro po kąpieli się smaruję. Już mężowi powiedziałam, że nie ma wyjścia, będzie musiał mnie taką z rozstępami kochać, to zawsze całuje i mówi, że i tak pięknie wyglądam.

Ja stosunkowo szybko chciałabym drugie dziecko. Mój mąż mówi, że tylko jedno, ale jak czasem próbuję go sprawdzać, mówiąc na przykład, że wózek chciałabym nowy i w kolorze uniwersalnym, co by na drugie dziecko było, to przyznaje mi rację. Więc dopuszcza do siebie taką myśl. Ale nie wiem, czy będzie chciał tak szybko się zdecydować na rodzeństwo dla małej. Dla mnie byłoby fajnie przed końcem macierzyńskiego znów zajść w ciążę, bo do pracy pewnie szef nie pozwoli mi wrócić, a tak chyba nie miałby wyjścia, niż mi dalej płacić. Nie wiem jak to do końca działa. Ale mężowi może zrobię psikusa :D
    W naszym szczęśliwym cyklu też w sumie ja wiedziałam co robię, On chyba nie do końca, bo ja doskonale wiedziałam, że szalejemy w dniach płodnych, a mój mąż nie do końca chyba zdawał sobie z tego sprawę :D Akurat moja mama u nas była wtedy w odwiedzinach kilka dni, modliłam się, żeby już pojechała, bo mnie roznosiło i z mega ochoty na seks i z myśli, że teraz może być nasz czas, a łóżko niestety mamy bardzo skrzypiące ;)

Myślę, że pewnie któraś z nas w 2017 roku na pewno napisze tu nowinę, że spodziewa się kolejnego szczęścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 15:55

Omon lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Ale cieszę się z Twojej wiadomości :))
    Jak u Ciebie z wagą? Na świątach ciągle mówiłam + 8 kg...ale jest prawie + 9 kg...
    162 cm wzrostu 64 kg wagi sporo..
    Przytyło wszystko poza rękami
    Libido - 100 ://
    Maluszek kopię ale delikatnie ;)
    Skóra nie swędzi nie wysusza się (efekt balsamu Palmers)
    Z wyprawki mam niewiele: wanienke, łóżeczko, kilka ubranek, laktator
    Imię nie wybrane
    Taki mamy bilans na koniec roku ;)

Waga tak około +11 kg startowałam z niedowagą 50 kg przy 165 teraz mam 61 kg od tygodnia waga stoi w miejscu :) czyli chyba teraz już będzie szło w dziecinę. U mnie tez przytylo wszystko - cycki brzuszek uda i dupa a ręce dalej patyki :) Imię wybrane a płeć nieznana haha

Reni1982 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    ja poproszę :):):) ale tak pod koniec roku :) byłabym przeszczęśliwa :)

karolyn, Szczęśliwa Mamusia, agadana, kahaśka lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja poproszę :):):) ale tak pod koniec roku :) byłabym przeszczęśliwa :)
    Przyłączam się :)

Szczęśliwa Mamusia, kahaśka lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha szybkie jesteście :) Ja to poprosze drugą ciążę ale najszybciej pod koniec 2018 roku jak tego malucha odchowam trochę i będę mogła wrócić do pracy chociaż na rok czasu :) wtedy niech drugi maluch przyjdzie w 2019 - 2020 roku zawsze mi się marzyła różnica wieku miedzy dziećmi 2-3 lata :)

Szczęśliwa Mamusia, Taśka22 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni
    Ten gaz to rozweselajacy jest.
    U mnie w szpitalu maja ten gaz i zzo.
    Moze z gazu skorzystam zobaczymy :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 Ja już się na 6 ciążę nie piszę , urodziłam córeczki rok po roku , i był to ciężki czas dla nas , 4 dzieci w zupełności nam wystarczy ;-) .

Witam się z wami , moje drogie koło południa :*:*:*:*.

Ale piękny słoneczny jaki mroźny dzień dziś był gdyby nie ten mróz na prawdę była by pogoda z rana byliśmy na mieście , mąż przy samochodzie cosik tam zrobił . Dziewczynki trochę lepiej się czują Marysia nadal ma kaszel i katar , chyba przedszkole sobie odpuszczę zobaczę jeszcze jak jutro będzie się czuć . Ania dziś trochę spokojniejsza pewnie wyczuła że tata w domu :-P i nie dokucza mamusi :-P , czasami tak mnie kopnie że na prawdę boli . Jeszcze 5 dni kochane i wizyta :*:*:*:*:* strasznie nie mogę się doczekać , w tą Środę idę na badania , a to tylko morfologia i mocz :-) . No i patrzcie moje drogie już dziś Sylwester szybko ten rok przeminął , my w domu będziemy siedzieć i tv oglądać ;-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Przyłączam się :)
    a raz się żyje, wchodzę w to i ja :D

ilae, Omon, kahaśka, Jagah lubią tę wiadomość

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziewczyny już daleko w przyszłość wybiegacie, temat kolejnej ciąży ;)

Wroclawianki info odnośnie zzo miałam od koleżanki, która jest położną i miała tam praktyki, ale to było dwa lata temu, bo teraz ona już normalnie pracuje w szpitalu w Wałbrzychu, więc w między czasie pewnie się pozmieniało w tych szpitalach, o których mi opowiadała, w ogóle chwaliła też szpital na brochowie, że mury stare i warunki takie sobie, ale za to personel na porodówce super, moja mama przed świętami leżała tam na ginekologii (z resztą na sali miała 3 dziewczyny w ciąży ;)) i też mówiła, że szpital trochę wyremontowali i personel jest ok :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Reni
    Ten gaz to rozweselajacy jest.
    U mnie w szpitalu maja ten gaz i zzo.
    Moze z gazu skorzystam zobaczymy :)

Czyli gaz nie zmniejsza bólu ?
    Ja panicznie się boję porodu, mój poziom bólu jest baaardzo niski...

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam:) przez 3 lata od urodzenia synka w ogóle nie myślałam o drugim dziecku. Nawet bliżej mi było do tego aby synek był jedynakiem. No ale do akcji wkroczył mąż ;)
    poza tym nie chciałabym jednak, żeby synek był sam. Mam ogromną nadzieję, że będą mieli kiedyś super relacje, jeśli nie w dzieciństwie to w życiu dorosłym :) a najlepiej zawsze.
    No i my już po urodzeniu Seby kończymy prokreacje :) także raczej się tutaj już nie zobaczymy ;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    Widzę, że dziewczyny już daleko w przyszłość wybiegacie, temat kolejnej ciąży ;)

Wroclawianki info odnośnie zzo miałam od koleżanki, która jest położną i miała tam praktyki, ale to było dwa lata temu, bo teraz ona już normalnie pracuje w szpitalu w Wałbrzychu, więc w między czasie pewnie się pozmieniało w tych szpitalach, o których mi opowiadała, w ogóle chwaliła też szpital na brochowie, że mury stare i warunki takie sobie, ale za to personel na porodówce super, moja mama przed świętami leżała tam na ginekologii (z resztą na sali miała 3 dziewczyny w ciąży ;)) i też mówiła, że szpital trochę wyremontowali i personel jest ok :)

Ja z personelu na brochowie byłam w ogóle nie zadowolona. Leżałam na ginekologii pooperacyjnej czy jakoś tak. Panie w ogóle sie nie uśmiechały, nic nie mogłam sie dowiedzieć, lekarz był fatalny, ciagle miał minę jakby był za karę. Nic nie mogłam sie dowiedzieć, na dyżurce nic sie nie dowiesz. Leżysz i czekasz aż łaskawie cos zrobią. Pozniej trafiłam na Borowska i byłam w szoku, każda pielęgniarka bardzo miła, nawet pani jak przychodziła mierzyć ciśnienie jakaś co sie uczyła i sie pytałam to wiele rzeczy wiedziała, bądź szła dopytać na dyżurce.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Kończy się powoli ten niezwykły rok, w którym się tutaj poznałyśmy, dzięki bardzo ważnym przyczynom siedzącym w naszych brzuchach.

Życzę nam wszystkim, aby rok 2017 był wyjątkowy i niezapomniany. Żeby dopełniło się ostatecznie każdej z nas to wielkie marzenie o byciu mamą. Niech będzie zdrowo, szczęśliwie, z uśmiechem i fajnymi przygodami macierzyństwa. A tym z Was, które o tym marzą, życzę siłą rozpędu kolejnego lokatora w brzuchu za rok o tej porze ;-)

Niech ten marzec/kwiecień/maj 2017 przyniesie każdej z nas ten najpiękniejszy dzień w życiu, jakiego nigdy nie zapomnimy.
    Ale życzę nam również troski o nas same w tym nowym rozdziale, który nas czeka. Żeby nie zgubić siebie, pamiętać też o sobie i nadal spełniać swoje marzenia.

* * *
    Chciałabym też złożyć specjalne życzenia naszym koleżankom, które los zmusił do tego, aby opuściły wcześniej nasze grono oczekujących. Wszystkim dziewczynom, które pożegnały się z nami na początkowym etapie oraz Fufce, Neharice i Jastin. Życzę Wam, Dziewczyny, jak najszybszego odzyskania równowagi i spokoju ducha. Życzę, żeby jak najszybciej zaświeciło dla Was słońce, abyście odnalazły szczęście (nawet jeśli dzisiaj wydaje się to niemożliwe). I żebyście już niedługo znów mogły wpisać się na inną, taką samą stronę jak nasz wątek. Z nieco późniejszą datą, ale tym razem już dla Was szczęśliwą.

Ściskam Was wszystkie bardzo mocno!
    I życzę szczęścia w tym szczególnym roku, który nadejdzie już za kilka godzin.

IGA.G, Karolczyk, Reni1982, Taśka22, Venice, itania, Kjopa3, Jagah, stowtotka, Lokokoko lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie życzenia :)

Życzę Wam drogie Mamy samych wspaniałości w 2017 roku. Przede wszystkim zdrowych i ślicznych bobaskow. A chwile spędzone z nimi niech będą jednymi z piękniejszych chwil w Waszym życiu :* ♡♡♡

Lokokoko lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae- po poprzednich właścicielach zostały nam takie drzwi. Na razie nie zmieniliśmy, ale irytują mnie :D na prawie wszystkich lustro.
    "Uroslam" nagle w dwa tygodnie. Czuję się jak Kiepski, bo wszystkie bluzki za krotkie :D

ilae, Omon, kahaśka lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko,
    Nie umknęło mojej uwadze, że jakiś czas temu pytałaś, co u mnie.
    Ale w momencie, gdy chciałam Ci odpowiedzieć, to był akurat ten bardzo ciężki i smutny czas u nas na wątku i nie umiałam wówczas pisać o niczym innym, jak tylko o sprawie naszych koleżanek.

U mnie wszystko dobrze. Dziecię rośnie i kopie. Czas mija (jak widać po suwaczku, zresztą o tym wiecie i Wy) i jakoś tak się posuwamy do przodu.
    Gorzej z moimi zakupami dla córki, bo nadal mam tylko te jedne ubranka, które kupiłam z okazji dobrego wyniku amniopunkcji. I nic, ale to nic poza tym. Obiecałam sobie jednak, że zaraz po nowym roku zaczynam coś z wolna kupować.

Aktualnie jesteśmy z mężem w Garmisch-Partenkirchen na zimowych wakacjach :-) On się sportuje, ja odpoczywam. Niewykluczone, że właśnie tutaj rozpocznę moje łowy, bo przez ostatnie dni zwiedzałam sklepy ubrankowe i... no, mogę zgłaszać wniosek o blokadę karty płatniczej ;-)

Dziewczyny, jadąc tutaj zapomniałam, że to Niemcy, czyli królestwo wielu sklepów jakie polecacie. Tutaj w H&M i C&A jest tyle ubranek dla maluchów, że aż nie wiem, z czego wybierać.
    No i wparowałam też do H&M Mama. Nie wiem do końca jak to w Polsce wygląda, bo nie byłam, ale tutaj jest chyba z 15 fasonów jeansów ciążowych. Do tego wyprzedaże, czyli można kupić naprawdę fajne spodnie nawet za 5 euro.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mile Panie aby szczescie dla nas trwalo a zle chwilw poszly w zapomnienie :-)

Wszystkiego pieknego dla Was.

P.S.
    Dzisiaj rozpoczelam 3 trymestr :-) 27+0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 17:35

IGA.G, Niebieskaa, sunshine, Szczęśliwa Mamusia, mamaaniołków3, nutella_, kasieniaczek, Lokokoko lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ