Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka jak czesto masz te twardnienia?
Jak sie dzis wkurzylam lekko.
Mialam wizyte u poloznej, badania 28 tygodnia itp. Test na tolerancje glukozy to jakis smiech na salo. Musialam wypic w domu napoj Lucozade ktory jest ogolnie dla sportowcow i zawiera glukoze. No wiec po godzinie krew zostala pobrana i to wszystko.
Potem pytalam o to twardnienie brzucha. Mowie jej ze mam szew na szyjce i twardnienia co pol godziny, nawet w nocy. A ona, ze to nic powaznego, ze jak nie sa bolesne, to mam sie nie martwic. Ale one sa lekko bolesne, wiem ze to nie sa skurcze porodowe ale i tak sie martwie.
Pytam czy moze mnie skierowac na dodatkowe usg, bo ostatnie mialam w 22tc i ze wzgledu na Hashimoto, wieku i zagrozonej ciazy chcialabym jeszcze sprawdzic czy wszystko ok i czy dzidzia rosnie. A ona, ze na podstawie moich obaw to ona moze mnie skierowac do psychologa a nie na usg! Zacofany kraj i to wszystko.
Dobrze ze mam w niedziele prywatne usg, ale na nim dziecka nie mierza bo nie maja kwalifikacji. To tylko usg rozrywkowe w 4d.
Szkoda ze wczesniej nie wiedxialam. Teraz juz jest oplacone i musze brac co daja.
No to sie pozalilam25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dziewczyny a ja prawie umarłam z przerażenia.
Ale od początku.
W niedzielę musiałam odwieźć babcię, na spokojnie, powolutku podchodzę do auta i bach. Wyrżnęłam się.. spadłam cetralnie na tyłek, aż mi się w głowie zakręciło. Weszłam do auta i czułam jak Lila nerwowo się rusza, pewnie nią potrząsnęło. Ryczałam, że zrobiłam jej krzywdę. Po powrocie od razu pojechałam do szpitala. Myślałam, że zrobią mi usg, sprawdzą łożysko i wrócę do domu, jednak twardo naciskali żebym została.
No i miałam nockę z głowy i nie mówię tutaj o kobietach, które krzyczały z powodu bóli porodowych, ani odgłosów ktg..
O 22:30 wzięli mnie na ktg i żadna z trzech pielęgniarek nie dała rady znaleźć tętna. Zleciało się trzech lekarzy, każdy nerwowo po sobie patrzył. Nikt nic nie mówił. Pobiegli po wózek, kazali mi usiąść i biegiem na usg. Nie włączyli mi nawet monitora, żebym w razie co jej nie zobaczyła. I dopiero tam przy przyłożeniu głowicy usłyszeliśmy mocne bicie serduszka małej. Słyszałam tylko jak cała banda lekarzy i pielęgniarek, która weszła do gabinetu głośo wypuściła powietrze. Byłam cała roztrzęsiona, płakałam i nie mogłam się uspokoić. Na ktg nikt nie patrzył mi w oczy, każdy milczał naprawdę myślałam o najgorszym. Nie życzę tego nikomu. Aktualnie wyszłam już ze szpitala, wszystko jest dobrze. Mam jedynie kontrolować ruchy małej. Łożysko bez cech odklejenia, wody płodowe w normie, szyjka długa. -
Różowy_Kordonek wrote:
Karolczyk super imię! Mnie też chodził po głowie Bruno i Borys ale mąż pozbawił mnie złudzeń
Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to myślałam sobie, że jak trafią się bliźniaki i dwóch chłopaków to musi być Bruno i Borys
Aprilova- matko jedyna, to straszne co musiałaś przeżyć. Pewnie serce Ci stanęło, całe szczęście, że wszystko jest w porządku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:26
-
Reni1982 wrote:Czy jutro któraś z Was ma wizytę oprócz mnie?
Ja mam w czwartek
Aprilova na samą myśl mam łzy w oczach. Dobrze,że wszystko w porządku.
Ja dostałam paczkę od JustineXPowoli żeby to wszystko się nie walało to co do szpitala to schowam już do torby. To teraz pranie ciuszków i prasowanie
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Kjopa3 mma poodbnie czekam na ostatnie paczki i zabieram sie za szykowanie torby chociaz tyle bedzie
aprolova bardzo mi przykro
mam pytanie odnosnie metkowcow wybieracie kolorowe czy raczej czarno biale dla takiego maluszka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:31
17.03.2017Sofia
-
aprilova biedna musiałaś się nieźle najeść strachu !! Ale najważniejsze, że z małą wszystko jest dobrze !!
No a teraz może ja żeby nie było że swojego dziecka nie kocham czy coś i tylko mi w głowie ta płeć
Moja wizyta dzisiaj to nie tylko zwykła wizyta na którą pobiegłam bo mam bakterie w moczu, przy okazji miałam robione swoje drugie badanie prenatalne o którym już wam kiedyś wspominałam że lekarz robi ale dopiero 26-28 tydzień.
No więc Nela waży dokładnie 825 gram +/- 120 gram więc nie zapowiada się na jakąś dużą osobę. Wagowo wdała się raczej w tatę który miał 2900 przy porodzie
Wszystkie narządy mają się dobrze, są na swoim miejscu i pracują tak jak trzeba. O pomyłce w płci nie ma mowy. Serduszko też prawidłowe. Wzrost malej symetryczny do OM
A ja chyba przestane zadreczac się wiadomością o płci jak zobacze że narzeczonemu to na prawdę nie robi różnicy.pati87, Reni1982, Milka1991, Jagah, kasieniaczek lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnyannak wrote:Przekopałam internet i nie wiem w końcu, jak to jest z tymi normami glukozy. Pomożecie?
Nie chcę zrzucać na Was odpowiedzialności za diagnozowanie mnie, ale nie wiem, czy z takim wynikiem powinnam przyspieszać wizytę u gin, czy nie.
Moja krzywa:
74 - 127 - 121
To jakoś tak sensownie wygląda, czy średnio?
Wydaje mi sie, ze trzeci wynik masz lekko za wysoki, norma po 2h jest chyba do 120 w ciaży, po 1h do 180
ja w ogóle mam wysokie wyniki tej krzywej 80-167-117, przed ciążą leczyłam IO -
Reni1982 wrote:Czy jutro któraś z Was ma wizytę oprócz mnie?
I już nie mogę się doczekać bo ostatnią miałam przed świętami. Jestem ciekawa ile waży i jak duży jest. Wtedy nie miałam badanej szyjki a jakiś czas temu się skróciła. Fakt że z 3,9 na 3,2 więc bezpiecznie ale mimo wszystko siedzi to w głowie od listopada ;/ zapytam jutro.
Piszecie tutaj o twardnieniach brzucha skurczach itp. ja nie wiem czy dobrze to rozpoznaje - posiedziałam trochę i jak wstałam to brzuch rzeczywiście twardy, napięty i trochę bolało zanim się rozchodziłam - to jest coś o czym powinnam wspomnieć lekarzowi? No i mam trudności z oddychaniem. Boli mnie klatka piersiowa przy oddychaniu, o głębszych wdechach mogę zapomnieć ;/ Co prawda moje dziecię uwielbia wciskać mi się pod żebra z prawej strony,może to od tego
Aprilova współczuję przeżyć. Ja bym się tam zapłakała na śmierć. Uważaj teraz na siebie i z każdym niepokojem od razu na ip bo to nie ma żartów.
Ja się panicznie boję poślizgnięcia dlatego naprawdę jeśli tylko nie muszę to z domu się nie ruszam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:43
Reni1982 lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
AniaStaraczka85 wrote:gratuluję
moja już 1450 g:)ale oglądać w 4d będziemy dopiero za tydzień w czwartek:))
mam chyba identyczną długość szyjki,dobrze że też takie są bo wydawało mi się że za krótka,tu dziewczyny piszą o dłuższych ale to w sumie chyba znaczenie ma czy się skraca czy nie:)) -
ojejku wrote:Wydaje mi sie, ze trzeci wynik masz lekko za wysoki, norma po 2h jest chyba do 120 w ciaży, po 1h do 180
ja w ogóle mam wysokie wyniki tej krzywej 80-167-117, przed ciążą leczyłam IO
SPROSTOWUJĘ! wyniki prawidłoweNorma po 2h powinna być poniżej 140 czyli bardzo ładnie
kahaśka lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
pati87 wrote:No moja szyjka 3.5 lub 3.6 ma tak od poczatku jej mierzenia. Moj gin ma 3d i 4d wiec oprocz pomiarow w 2d to prosze go o poogladanie corci w 3d/4d bo wtedy lepiej wszystko widac.
My dzisiaj z lekarzem próbowalismy małą zobaczyć 3 razy w 3D ale tak się ułożyła że nie szło zobaczyć buźki - a szkoda. Lekarz się śmieje że modelki to z niej nie będzie raczej bo tak się wstydziKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Widziałyście dziewczyny że w biedrze promocja - przy zakupie produktu DADA dermokosmetyk z dady jest za 1 grosz. Zajrzałam na srokao i generalnie opinie są ok. Ja się może skuszę, pieluszki i tak chcę kupić a warto wypróbować bo normalnie te kosmetyki kosztują 9,99. A że nie mam zamiaru od początku używać emolientów bez potrzeby to może warte są zainteresowania, Tak gdyby któraś chciałaFilipek - 09.03.17
-
nick nieaktualny
-
Reni ja wizytuję jutro ale to wizyta krótka, nadprogramowa bo coś z przepływami mała miała nie tak
Mam nadzieję, że ok 12 napiszę tutaj, że wszytsko ok!!
Aprilova, dobrze, że Ty tam na zawał nie zeszłaś... matko
Sallvie, nikt nigdy nie powiedział i nie powie, że nie kochasz małej!! Każda z nas miała mimo wszystko jakieś preferencje a Ty że tak długo żyłaś w niewiedzy to możesz być przecież w szokuJakby co powiedz narzeczonemu, że dla dziewczynek też są klocki i drony
She Wolf, rozumiem Cię, moja ostatnia lekarka w ogóle mnie przy plamieniu nie przyjęła bo uważała, że wymyślam... aktualny lekarz jest 100 razy lepszy ale i tak uważa, że przesadzam, że jutro chcę dodatkową wizytę... to jeszcze nas dodatkowo stresuje, że czujemy się jak jakieś panikaryCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]