X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka jak czesto masz te twardnienia?

Jak sie dzis wkurzylam lekko.
    Mialam wizyte u poloznej, badania 28 tygodnia itp. Test na tolerancje glukozy to jakis smiech na salo. Musialam wypic w domu napoj Lucozade ktory jest ogolnie dla sportowcow i zawiera glukoze. No wiec po godzinie krew zostala pobrana i to wszystko.
    Potem pytalam o to twardnienie brzucha. Mowie jej ze mam szew na szyjce i twardnienia co pol godziny, nawet w nocy. A ona, ze to nic powaznego, ze jak nie sa bolesne, to mam sie nie martwic. Ale one sa lekko bolesne, wiem ze to nie sa skurcze porodowe ale i tak sie martwie.
    Pytam czy moze mnie skierowac na dodatkowe usg, bo ostatnie mialam w 22tc i ze wzgledu na Hashimoto, wieku i zagrozonej ciazy chcialabym jeszcze sprawdzic czy wszystko ok i czy dzidzia rosnie. A ona, ze na podstawie moich obaw to ona moze mnie skierowac do psychologa a nie na usg! Zacofany kraj i to wszystko.
    Dobrze ze mam w niedziele prywatne usg, ale na nim dziecka nie mierza bo nie maja kwalifikacji. To tylko usg rozrywkowe w 4d.
    Szkoda ze wczesniej nie wiedxialam. Teraz juz jest oplacone i musze brac co daja.
    No to sie pozalilam :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja prawie umarłam z przerażenia.
    Ale od początku.
    W niedzielę musiałam odwieźć babcię, na spokojnie, powolutku podchodzę do auta i bach. Wyrżnęłam się.. spadłam cetralnie na tyłek, aż mi się w głowie zakręciło. Weszłam do auta i czułam jak Lila nerwowo się rusza, pewnie nią potrząsnęło. Ryczałam, że zrobiłam jej krzywdę. Po powrocie od razu pojechałam do szpitala. Myślałam, że zrobią mi usg, sprawdzą łożysko i wrócę do domu, jednak twardo naciskali żebym została.
    No i miałam nockę z głowy i nie mówię tutaj o kobietach, które krzyczały z powodu bóli porodowych, ani odgłosów ktg..
    O 22:30 wzięli mnie na ktg i żadna z trzech pielęgniarek nie dała rady znaleźć tętna. Zleciało się trzech lekarzy, każdy nerwowo po sobie patrzył. Nikt nic nie mówił. Pobiegli po wózek, kazali mi usiąść i biegiem na usg. Nie włączyli mi nawet monitora, żebym w razie co jej nie zobaczyła. I dopiero tam przy przyłożeniu głowicy usłyszeliśmy mocne bicie serduszka małej. Słyszałam tylko jak cała banda lekarzy i pielęgniarek, która weszła do gabinetu głośo wypuściła powietrze. Byłam cała roztrzęsiona, płakałam i nie mogłam się uspokoić. Na ktg nikt nie patrzył mi w oczy, każdy milczał naprawdę myślałam o najgorszym. Nie życzę tego nikomu. Aktualnie wyszłam już ze szpitala, wszystko jest dobrze. Mam jedynie kontrolować ruchy małej. Łożysko bez cech odklejenia, wody płodowe w normie, szyjka długa.

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilova, dobrze, że już ok. Odpoczywaj i z każdą pierdoła grzej do nich spowrotem.
    Współczuję przeżyć.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

Karolczyk super imię! Mnie też chodził po głowie Bruno i Borys ale mąż pozbawił mnie złudzeń ;)

Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to myślałam sobie, że jak trafią się bliźniaki i dwóch chłopaków to musi być Bruno i Borys <3

Aprilova- matko jedyna, to straszne co musiałaś przeżyć. Pewnie serce Ci stanęło, całe szczęście, że wszystko jest w porządku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:26

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Czy jutro któraś z Was ma wizytę oprócz mnie?

Ja mam w czwartek :-)

Aprilova na samą myśl mam łzy w oczach. Dobrze,że wszystko w porządku.

Ja dostałam paczkę od JustineX :-D Powoli żeby to wszystko się nie walało to co do szpitala to schowam już do torby. To teraz pranie ciuszków i prasowanie :-)

Reni1982 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 mma poodbnie czekam na ostatnie paczki i zabieram sie za szykowanie torby chociaz tyle bedzie :)

aprolova bardzo mi przykro :(

mam pytanie odnosnie metkowcow wybieracie kolorowe czy raczej czarno biale dla takiego maluszka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:31

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilova biedna musiałaś się nieźle najeść strachu !! Ale najważniejsze, że z małą wszystko jest dobrze !!

No a teraz może ja żeby nie było że swojego dziecka nie kocham czy coś i tylko mi w głowie ta płeć :)
    Moja wizyta dzisiaj to nie tylko zwykła wizyta na którą pobiegłam bo mam bakterie w moczu, przy okazji miałam robione swoje drugie badanie prenatalne o którym już wam kiedyś wspominałam że lekarz robi ale dopiero 26-28 tydzień.

No więc Nela waży dokładnie 825 gram +/- 120 gram więc nie zapowiada się na jakąś dużą osobę. Wagowo wdała się raczej w tatę który miał 2900 przy porodzie :)
    Wszystkie narządy mają się dobrze, są na swoim miejscu i pracują tak jak trzeba. O pomyłce w płci nie ma mowy. Serduszko też prawidłowe. Wzrost malej symetryczny do OM :)

A ja chyba przestane zadreczac się wiadomością o płci jak zobacze że narzeczonemu to na prawdę nie robi różnicy.

pati87, Reni1982, Milka1991, Jagah, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie ja wierze ze nie robi, moj caly czas chcial chlopca chlopca... a jak sie okazalo ze dziewczynka tak teraz nie umie sie doczekac :)

sallvie lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Przekopałam internet i nie wiem w końcu, jak to jest z tymi normami glukozy. Pomożecie?
    Nie chcę zrzucać na Was odpowiedzialności za diagnozowanie mnie, ale nie wiem, czy z takim wynikiem powinnam przyspieszać wizytę u gin, czy nie.
    Moja krzywa:
    74 - 127 - 121
    To jakoś tak sensownie wygląda, czy średnio?

Wydaje mi sie, ze trzeci wynik masz lekko za wysoki, norma po 2h jest chyba do 120 w ciaży, po 1h do 180

ja w ogóle mam wysokie wyniki tej krzywej 80-167-117, przed ciążą leczyłam IO

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilova dobrze, że z małą wszystko ok! i mimo calego przejścia dobrze, że pojechalas sprawdzić

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Czy jutro któraś z Was ma wizytę oprócz mnie?
    Jaaaa ! :) I już nie mogę się doczekać bo ostatnią miałam przed świętami. Jestem ciekawa ile waży i jak duży jest. Wtedy nie miałam badanej szyjki a jakiś czas temu się skróciła. Fakt że z 3,9 na 3,2 więc bezpiecznie ale mimo wszystko siedzi to w głowie od listopada ;/ zapytam jutro.
    Piszecie tutaj o twardnieniach brzucha skurczach itp. ja nie wiem czy dobrze to rozpoznaje - posiedziałam trochę i jak wstałam to brzuch rzeczywiście twardy, napięty i trochę bolało zanim się rozchodziłam - to jest coś o czym powinnam wspomnieć lekarzowi? No i mam trudności z oddychaniem. Boli mnie klatka piersiowa przy oddychaniu, o głębszych wdechach mogę zapomnieć ;/ Co prawda moje dziecię uwielbia wciskać mi się pod żebra z prawej strony,może to od tego
    Aprilova współczuję przeżyć. Ja bym się tam zapłakała na śmierć. Uważaj teraz na siebie i z każdym niepokojem od razu na ip bo to nie ma żartów.
    Ja się panicznie boję poślizgnięcia dlatego naprawdę jeśli tylko nie muszę to z domu się nie ruszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:43

Reni1982 lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    gratuluję:) moja już 1450 g:)ale oglądać w 4d będziemy dopiero za tydzień w czwartek:))
    mam chyba identyczną długość szyjki,dobrze że też takie są bo wydawało mi się że za krótka,tu dziewczyny piszą o dłuższych ale to w sumie chyba znaczenie ma czy się skraca czy nie:))
    No moja szyjka 3.5 lub 3.6 ma tak od poczatku jej mierzenia. Moj gin ma 3d i 4d wiec oprocz pomiarow w 2d to prosze go o poogladanie corci w 3d/4d bo wtedy lepiej wszystko widac.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie
    Jestesmy mniej wiecej w podobnym dniu ciąży i moja corcia dzis wazyla na USG okolo 885g wiec tez podobnie :)

sallvie lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Wydaje mi sie, ze trzeci wynik masz lekko za wysoki, norma po 2h jest chyba do 120 w ciaży, po 1h do 180

ja w ogóle mam wysokie wyniki tej krzywej 80-167-117, przed ciążą leczyłam IO

SPROSTOWUJĘ! wyniki prawidłowe ;) Norma po 2h powinna być poniżej 140 czyli bardzo ładnie :)

kahaśka lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    No moja szyjka 3.5 lub 3.6 ma tak od poczatku jej mierzenia. Moj gin ma 3d i 4d wiec oprocz pomiarow w 2d to prosze go o poogladanie corci w 3d/4d bo wtedy lepiej wszystko widac.

My dzisiaj z lekarzem próbowalismy małą zobaczyć 3 razy w 3D ale tak się ułożyła że nie szło zobaczyć buźki - a szkoda. Lekarz się śmieje że modelki to z niej nie będzie raczej bo tak się wstydzi :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin- ja mam identyczna sytuacje, ostatnia wizyta przed swietami, jutro zaczynam 3 trymestr i wizyta, odliczam godziny...jeszcze 22 h ;)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Moja krzywa:
    74 - 127 - 121
    To jakoś tak sensownie wygląda, czy średnio?

wg norm, które podał mi lekarz twoja krzywa jest prawdiłowa :)
    z tego co pamietam to na czczo 92, po godzinie 180, po dwóch 153

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście dziewczyny że w biedrze promocja - przy zakupie produktu DADA dermokosmetyk z dady jest za 1 grosz. Zajrzałam na srokao i generalnie opinie są ok. Ja się może skuszę, pieluszki i tak chcę kupić a warto wypróbować bo normalnie te kosmetyki kosztują 9,99. A że nie mam zamiaru od początku używać emolientów bez potrzeby to może warte są zainteresowania, Tak gdyby któraś chciała :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    SPROSTOWUJĘ! wyniki prawidłowe ;) Norma po 2h powinna być poniżej 140 czyli bardzo ładnie :)
    RACJA <3 :)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja wizytuję jutro ale to wizyta krótka, nadprogramowa bo coś z przepływami mała miała nie tak :( Mam nadzieję, że ok 12 napiszę tutaj, że wszytsko ok!!

Aprilova, dobrze, że Ty tam na zawał nie zeszłaś... matko :/

Sallvie, nikt nigdy nie powiedział i nie powie, że nie kochasz małej!! Każda z nas miała mimo wszystko jakieś preferencje a Ty że tak długo żyłaś w niewiedzy to możesz być przecież w szoku :) Jakby co powiedz narzeczonemu, że dla dziewczynek też są klocki i drony :P

She Wolf, rozumiem Cię, moja ostatnia lekarka w ogóle mnie przy plamieniu nie przyjęła bo uważała, że wymyślam... aktualny lekarz jest 100 razy lepszy ale i tak uważa, że przesadzam, że jutro chcę dodatkową wizytę... to jeszcze nas dodatkowo stresuje, że czujemy się jak jakieś panikary :/

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ