X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka jak czesto masz te twardnienia?

Jak sie dzis wkurzylam lekko.
    Mialam wizyte u poloznej, badania 28 tygodnia itp. Test na tolerancje glukozy to jakis smiech na salo. Musialam wypic w domu napoj Lucozade ktory jest ogolnie dla sportowcow i zawiera glukoze. No wiec po godzinie krew zostala pobrana i to wszystko.
    Potem pytalam o to twardnienie brzucha. Mowie jej ze mam szew na szyjce i twardnienia co pol godziny, nawet w nocy. A ona, ze to nic powaznego, ze jak nie sa bolesne, to mam sie nie martwic. Ale one sa lekko bolesne, wiem ze to nie sa skurcze porodowe ale i tak sie martwie.
    Pytam czy moze mnie skierowac na dodatkowe usg, bo ostatnie mialam w 22tc i ze wzgledu na Hashimoto, wieku i zagrozonej ciazy chcialabym jeszcze sprawdzic czy wszystko ok i czy dzidzia rosnie. A ona, ze na podstawie moich obaw to ona moze mnie skierowac do psychologa a nie na usg! Zacofany kraj i to wszystko.
    Dobrze ze mam w niedziele prywatne usg, ale na nim dziecka nie mierza bo nie maja kwalifikacji. To tylko usg rozrywkowe w 4d.
    Szkoda ze wczesniej nie wiedxialam. Teraz juz jest oplacone i musze brac co daja.
    No to sie pozalilam :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja prawie umarłam z przerażenia.
    Ale od początku.
    W niedzielę musiałam odwieźć babcię, na spokojnie, powolutku podchodzę do auta i bach. Wyrżnęłam się.. spadłam cetralnie na tyłek, aż mi się w głowie zakręciło. Weszłam do auta i czułam jak Lila nerwowo się rusza, pewnie nią potrząsnęło. Ryczałam, że zrobiłam jej krzywdę. Po powrocie od razu pojechałam do szpitala. Myślałam, że zrobią mi usg, sprawdzą łożysko i wrócę do domu, jednak twardo naciskali żebym została.
    No i miałam nockę z głowy i nie mówię tutaj o kobietach, które krzyczały z powodu bóli porodowych, ani odgłosów ktg..
    O 22:30 wzięli mnie na ktg i żadna z trzech pielęgniarek nie dała rady znaleźć tętna. Zleciało się trzech lekarzy, każdy nerwowo po sobie patrzył. Nikt nic nie mówił. Pobiegli po wózek, kazali mi usiąść i biegiem na usg. Nie włączyli mi nawet monitora, żebym w razie co jej nie zobaczyła. I dopiero tam przy przyłożeniu głowicy usłyszeliśmy mocne bicie serduszka małej. Słyszałam tylko jak cała banda lekarzy i pielęgniarek, która weszła do gabinetu głośo wypuściła powietrze. Byłam cała roztrzęsiona, płakałam i nie mogłam się uspokoić. Na ktg nikt nie patrzył mi w oczy, każdy milczał naprawdę myślałam o najgorszym. Nie życzę tego nikomu. Aktualnie wyszłam już ze szpitala, wszystko jest dobrze. Mam jedynie kontrolować ruchy małej. Łożysko bez cech odklejenia, wody płodowe w normie, szyjka długa.

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilova, dobrze, że już ok. Odpoczywaj i z każdą pierdoła grzej do nich spowrotem.
    Współczuję przeżyć.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

Karolczyk super imię! Mnie też chodził po głowie Bruno i Borys ale mąż pozbawił mnie złudzeń ;)

Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to myślałam sobie, że jak trafią się bliźniaki i dwóch chłopaków to musi być Bruno i Borys <3

Aprilova- matko jedyna, to straszne co musiałaś przeżyć. Pewnie serce Ci stanęło, całe szczęście, że wszystko jest w porządku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:26

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Czy jutro któraś z Was ma wizytę oprócz mnie?

Ja mam w czwartek :-)

Aprilova na samą myśl mam łzy w oczach. Dobrze,że wszystko w porządku.

Ja dostałam paczkę od JustineX :-D Powoli żeby to wszystko się nie walało to co do szpitala to schowam już do torby. To teraz pranie ciuszków i prasowanie :-)

Reni1982 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 mma poodbnie czekam na ostatnie paczki i zabieram sie za szykowanie torby chociaz tyle bedzie :)

aprolova bardzo mi przykro :(

mam pytanie odnosnie metkowcow wybieracie kolorowe czy raczej czarno biale dla takiego maluszka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:31

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilova biedna musiałaś się nieźle najeść strachu !! Ale najważniejsze, że z małą wszystko jest dobrze !!

No a teraz może ja żeby nie było że swojego dziecka nie kocham czy coś i tylko mi w głowie ta płeć :)
    Moja wizyta dzisiaj to nie tylko zwykła wizyta na którą pobiegłam bo mam bakterie w moczu, przy okazji miałam robione swoje drugie badanie prenatalne o którym już wam kiedyś wspominałam że lekarz robi ale dopiero 26-28 tydzień.

No więc Nela waży dokładnie 825 gram +/- 120 gram więc nie zapowiada się na jakąś dużą osobę. Wagowo wdała się raczej w tatę który miał 2900 przy porodzie :)
    Wszystkie narządy mają się dobrze, są na swoim miejscu i pracują tak jak trzeba. O pomyłce w płci nie ma mowy. Serduszko też prawidłowe. Wzrost malej symetryczny do OM :)

A ja chyba przestane zadreczac się wiadomością o płci jak zobacze że narzeczonemu to na prawdę nie robi różnicy.

pati87, Reni1982, Milka1991, Jagah, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie ja wierze ze nie robi, moj caly czas chcial chlopca chlopca... a jak sie okazalo ze dziewczynka tak teraz nie umie sie doczekac :)

sallvie lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Przekopałam internet i nie wiem w końcu, jak to jest z tymi normami glukozy. Pomożecie?
    Nie chcę zrzucać na Was odpowiedzialności za diagnozowanie mnie, ale nie wiem, czy z takim wynikiem powinnam przyspieszać wizytę u gin, czy nie.
    Moja krzywa:
    74 - 127 - 121
    To jakoś tak sensownie wygląda, czy średnio?

Wydaje mi sie, ze trzeci wynik masz lekko za wysoki, norma po 2h jest chyba do 120 w ciaży, po 1h do 180

ja w ogóle mam wysokie wyniki tej krzywej 80-167-117, przed ciążą leczyłam IO

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilova dobrze, że z małą wszystko ok! i mimo calego przejścia dobrze, że pojechalas sprawdzić

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Czy jutro któraś z Was ma wizytę oprócz mnie?
    Jaaaa ! :) I już nie mogę się doczekać bo ostatnią miałam przed świętami. Jestem ciekawa ile waży i jak duży jest. Wtedy nie miałam badanej szyjki a jakiś czas temu się skróciła. Fakt że z 3,9 na 3,2 więc bezpiecznie ale mimo wszystko siedzi to w głowie od listopada ;/ zapytam jutro.
    Piszecie tutaj o twardnieniach brzucha skurczach itp. ja nie wiem czy dobrze to rozpoznaje - posiedziałam trochę i jak wstałam to brzuch rzeczywiście twardy, napięty i trochę bolało zanim się rozchodziłam - to jest coś o czym powinnam wspomnieć lekarzowi? No i mam trudności z oddychaniem. Boli mnie klatka piersiowa przy oddychaniu, o głębszych wdechach mogę zapomnieć ;/ Co prawda moje dziecię uwielbia wciskać mi się pod żebra z prawej strony,może to od tego
    Aprilova współczuję przeżyć. Ja bym się tam zapłakała na śmierć. Uważaj teraz na siebie i z każdym niepokojem od razu na ip bo to nie ma żartów.
    Ja się panicznie boję poślizgnięcia dlatego naprawdę jeśli tylko nie muszę to z domu się nie ruszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:43

Reni1982 lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    gratuluję:) moja już 1450 g:)ale oglądać w 4d będziemy dopiero za tydzień w czwartek:))
    mam chyba identyczną długość szyjki,dobrze że też takie są bo wydawało mi się że za krótka,tu dziewczyny piszą o dłuższych ale to w sumie chyba znaczenie ma czy się skraca czy nie:))
    No moja szyjka 3.5 lub 3.6 ma tak od poczatku jej mierzenia. Moj gin ma 3d i 4d wiec oprocz pomiarow w 2d to prosze go o poogladanie corci w 3d/4d bo wtedy lepiej wszystko widac.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie
    Jestesmy mniej wiecej w podobnym dniu ciąży i moja corcia dzis wazyla na USG okolo 885g wiec tez podobnie :)

sallvie lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Wydaje mi sie, ze trzeci wynik masz lekko za wysoki, norma po 2h jest chyba do 120 w ciaży, po 1h do 180

ja w ogóle mam wysokie wyniki tej krzywej 80-167-117, przed ciążą leczyłam IO

SPROSTOWUJĘ! wyniki prawidłowe ;) Norma po 2h powinna być poniżej 140 czyli bardzo ładnie :)

kahaśka lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    No moja szyjka 3.5 lub 3.6 ma tak od poczatku jej mierzenia. Moj gin ma 3d i 4d wiec oprocz pomiarow w 2d to prosze go o poogladanie corci w 3d/4d bo wtedy lepiej wszystko widac.

My dzisiaj z lekarzem próbowalismy małą zobaczyć 3 razy w 3D ale tak się ułożyła że nie szło zobaczyć buźki - a szkoda. Lekarz się śmieje że modelki to z niej nie będzie raczej bo tak się wstydzi :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin- ja mam identyczna sytuacje, ostatnia wizyta przed swietami, jutro zaczynam 3 trymestr i wizyta, odliczam godziny...jeszcze 22 h ;)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Moja krzywa:
    74 - 127 - 121
    To jakoś tak sensownie wygląda, czy średnio?

wg norm, które podał mi lekarz twoja krzywa jest prawdiłowa :)
    z tego co pamietam to na czczo 92, po godzinie 180, po dwóch 153

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście dziewczyny że w biedrze promocja - przy zakupie produktu DADA dermokosmetyk z dady jest za 1 grosz. Zajrzałam na srokao i generalnie opinie są ok. Ja się może skuszę, pieluszki i tak chcę kupić a warto wypróbować bo normalnie te kosmetyki kosztują 9,99. A że nie mam zamiaru od początku używać emolientów bez potrzeby to może warte są zainteresowania, Tak gdyby któraś chciała :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    SPROSTOWUJĘ! wyniki prawidłowe ;) Norma po 2h powinna być poniżej 140 czyli bardzo ładnie :)
    RACJA <3 :)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja wizytuję jutro ale to wizyta krótka, nadprogramowa bo coś z przepływami mała miała nie tak :( Mam nadzieję, że ok 12 napiszę tutaj, że wszytsko ok!!

Aprilova, dobrze, że Ty tam na zawał nie zeszłaś... matko :/

Sallvie, nikt nigdy nie powiedział i nie powie, że nie kochasz małej!! Każda z nas miała mimo wszystko jakieś preferencje a Ty że tak długo żyłaś w niewiedzy to możesz być przecież w szoku :) Jakby co powiedz narzeczonemu, że dla dziewczynek też są klocki i drony :P

She Wolf, rozumiem Cię, moja ostatnia lekarka w ogóle mnie przy plamieniu nie przyjęła bo uważała, że wymyślam... aktualny lekarz jest 100 razy lepszy ale i tak uważa, że przesadzam, że jutro chcę dodatkową wizytę... to jeszcze nas dodatkowo stresuje, że czujemy się jak jakieś panikary :/

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ