Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam dzis sama wizytę na Nfz. Wiec tylko serduszka posluchalam.
Dr mi powiedziala jesli na kolejnej wizycie tj 21.02 znowu hemoglobine bede miala nizsza to kładzie mnie na szpital by mi dac kroplowki z zelaza i b12 oraz zrobic specjalistyczne badania.
Moja hemoglobina od poczatku ciąży wyglada tak 12.2, 11.5, 11.6, 11.0, 10.8 i dzidiejsza 10.7. -
Teklaa wrote:Hmmm ciekawa opcja zapakować w te woreczki ubranka do szpitala w kilka zestawów, dla męża czy to położnej wygodnie zastanawiam się nad tymi z ikei niebieskie do mrożenia
widziałam właśnie że jedna dziewczyna pakowała, dziś będę i pewnie kupię
Albo takie strunowe
Zestawiki gotowe i nawet na torbekach napisac np: body+pajac, body+spodenki
Tez nam mowili o tym na SR7.03.2017 - Nina jest z nami
-
sunshine wrote:słuchajcie, w szpitalach dzieci spią w takich pojemnikach plastikowych/wózkach (nie wiem jak to nazwać).
Czy one są czymś wyłożone? tzn czy tam jest jakiś materacyk? bo zastanawiam się czy wystarczy jak wezmę jakiś otulaczek i rożek minky. Czy jeszcze jakiś miękki kocyk żeby wyścielić dno tego pojemnika?
Ja wykładałam jeszcze pieluszką a na to dziecko zawinięte w kocyk. -
Teklaa wrote:sunshine a w SR mówili/dali listę co zabrać ze sobą do szpitala? zaczęłam dziś myśleć o torbie do szpitala przez moją koleżankę co to urodziła dużo wcześniej i mam szalony mętlik w głowie:)
Korcia rodziłaś w Redłowie też będę wdzięczna za info
No właśnie nie dostaliśmy listy. Położna tylko mówiła ze 3-4 piżamy bo będziemy się pocić, ubranka dla malucha, że podkładów nie trzeba bo mają, kosmetyki dla malucha, dla nas polecała do higieny polecała szare mydło (ja chyba wezmę Białego Jelenia).Teklaa lubi tę wiadomość
-
aniołkowa mama wrote:
-
Lis, Gakin, Venice, Ojejku, Karolczyk umówmy się na priv to będzie łatwiej, bo chyba można stworzyć rozmowę kilku osób, wysłałam zaproszenia do przyjaciółek, bo tutaj przy tylu postach długo się nadrabia i nie można na bieżąco odnieść się do ustaleń
Jesli kogoś pominęłam to przepraszam, dajcie znać
A jeszcze YammiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:26
Karolczyk, lis87 lubią tę wiadomość
-
Ja co do porodu nastawiam sie na sn o ile sama natura rozwinie akcje porodowa ktora bedzie prawidlowo postepowala do przodu. Jesli bedzie po tp to nie chce miec porodu wywołanego np oxy mam jednak traume psychiczną. Wtedy poproszę o cc.
-
Dziękuję za odzew
Pomysł z gotowymi zestawami w woreczku nie głupi
Kad jeszcze nie byłam w szpitalu, więc nie wiem co zapewniają, ale jeśli jest możliwość mieć swoje to będę wolała swoje
takie maskotki i kocyki piorę jako "delikatne". Też obserwuję tego króliczka
A to moja Niunia
czy któraś z Was także wybrała wózek Roan Bass soft? łatwiej się będzie wymienić spostrzeżeniami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:32
Reni1982, Justyna Sz, Antonelka, karolyn, Teklaa, pati87, Jagah, sallvie, Niebieskaa, Milka1991, Omon, Vero, Kjopa3, stowtotka, She Wolf, agadana lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
O, Kahaśka, a masz coś jeszcze fajnego z zabawek co mogłabyś polecić? Ja jeszcze zastanawiałam się nad takim miśkiem podobnym trochę https://pl.aliexpress.com/item/42cm-Baby-plush-bear-sleeping-comfort-doll-plush-toys-Stuffed-Animal-Toys-Smooth-Obedient-bearSleep-Calm/32717316210.html?spm=2114.13010308.0.0.SkHYCW
Podobają mi się też takie króliczki ale to raczej dla większego malucha:
https://pl.aliexpress.com/item/Angela-rabbit-dolls-Metoo-35cm-baby-plush-toy-doll-sweet-cute-lovely-stuffed-toys-Dolls-for/32681411210.html?spm=2114.13010308.0.0.fltA9I
I z Polskich produktów:
http://www.calineczka.pl/sklep/hencz-toys-przytulanka-kroliczka-rozowa-p-21372.html
I jakąś z tych "szmatek" z tasiemkami
No i czekam na lalkę MeToo
Dzięki za radę, wypiorę ręcznie
Kasieniaczku, w Szwajcarii najczęściej (przynajmniej w moim kantonie) niestety nie posiada się pralek w mieszkaniach i jest tylko taka wielka w pralni i nie ma takich fajnych opcji... jest na 30 stopni ale wiruje chyba normalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:37
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Teklaa wrote:Dziewczyny które już rodziły w jakim tygodniu ciazy nastąpiło Wasze rozwiązanie? Wiem że to kwestia indywidualna, ale ciekawi mnie czy faktycznie jakos blisko daty wyznaczonej przez usg czy kompletnie inaczej? Który tydzień ciąży? U mnie termin jest na 17.04 - początek 41tc gin powiedział ze tylko 5% szans
I wcale jakiś chętny do wychodzenia nie był. Rozwarcie było a on pod cyckami - lekarz go musiał "wyciskać" z brzucha.
Do tej pory zresztą jest bardzo przywiązany do mamusiTeklaa lubi tę wiadomość
-
Kasieniaczku, no niestety, i to dla nas do użytku jest raz w tygodniu przez 5 godzin
(zawsze ten sam dzień tygodnai i te same godziny, jest taki grafik). Tragedia. Będę sporo prać ręcznie albo wysyłać męża do jeszcze innej pralni gdzieś
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Kordonku - ja zastanawiałam się nad Roan Bass Soft, ale też nigdzie go nie widziałam. Też był moim typem jak szukałam wózka innego niż Anex
aniołkowa jak ten króliczek ma się w dotyku? Jest ok? Też chcę go zamówić, tylko chcę wiedzieć, pod który adres. Może dzisiaj uruchomią kredyt, to wtedy zamawiam już tam. Jeszcze kilka rzeczy na Wishliście mam do zamówienia, cierpliwie czekają
Czy Wasze maluchy jak mają dzień czy dwa leniwca, to później jak kopią, to czujecie to dużo mocniej? Moja mała dwa dni była spokojna, coś tam się rozciągała, coś kopała, a dziś jak od samego rana daje czadu, to wszystko mnie boli. Na lewym boku spałam - obudziła mnie kopami w lewy bok, później na prawym to samo. Ale strasznie mocno dziś kopie i się mocno rozciąga. Rozumiem to jako przypływ sił po dwóch dniach leniuchowania.
Tak w ogóle to +/- pół roku jesteśmy już w ciążypół roku! A jeszcze jakieś 3 miesiące przed nami. Zanim zaszłam w ciążę, to wydawało mi się, że pyk i bobas jest na świecie. Dalekie mi były tematy badań, wyprawki, ruchów, kp, porodu, tu ciągnie, tu boli, tu nogi puchną i milion innych. Tak czasem siedzę i myślę, jak bardzo zmieni się nasze życie. 180 stopni, bez odwrotu. Chciałabym, by już był kwiecień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:00
misKolorowy lubi tę wiadomość
-
ja właśnie wróciłam od stomatologa, 300 poszłoooo
A tu koszyk u justinex pełny i kolejne 300 by się przydało
I jeszcze ze 300 na kocyki i pewnie z 500 na ubranka itd itd... Myślę, że dałabym radę wydać każdą ilość kasy
Wczoraj wreszcie nabyliśmy coś dla Lidki - trafiło nam się Next2me za 450 zł, 2 km od nas, bez wysyłkistan idealny. No to kupiliśmy. Ja oczywiście już wcześniej poddałam pod wątpliwość konieczność wydawania 700 zł na to łóżeczko ale na szczęście mąż powiedział, że skoro nam się spodobało to mam już więcej nie myśleć o tym i kupimy:) Dobrze, że trafiło się używane, to przynajmniej mam mniejsze wyrzuty sumienia
Żeby zrobić zdjęcie musiałam wyjąć kota z łóżeczka chyba z 10 razy... Jak się dziecko urodzi to chyba we dwoje będą w nim spali
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97e4cb25d31.jpg
Dzisiaj mam jakiś słaby dzień. Ledwo żyję, ciśnienie 100/60, tętno niewiele ponad 60.
Położyłabym się, ale muszę obiadek dziecku zrobić, zabrać go z przedszkola i zawieźć na zajęcia z integracji sensorycznej, odsiedzieć tam godzinę i wrócić do domu. I wtedy będę mogła się położyć :pWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:11
Antonelka, Jagah, sunshine, sallvie, Justyna Sz, stowtotka lubią tę wiadomość