X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzis sama wizytę na Nfz. Wiec tylko serduszka posluchalam.

Dr mi powiedziala jesli na kolejnej wizycie tj 21.02 znowu hemoglobine bede miala nizsza to kładzie mnie na szpital by mi dac kroplowki z zelaza i b12 oraz zrobic specjalistyczne badania.
    Moja hemoglobina od poczatku ciąży wyglada tak 12.2, 11.5, 11.6, 11.0, 10.8 i dzidiejsza 10.7.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Hmmm ciekawa opcja zapakować w te woreczki ubranka do szpitala w kilka zestawów, dla męża czy to położnej wygodnie zastanawiam się nad tymi z ikei niebieskie do mrożenia ;) widziałam właśnie że jedna dziewczyna pakowała, dziś będę i pewnie kupię :)

Albo takie strunowe :-)
    Zestawiki gotowe i nawet na torbekach napisac np: body+pajac, body+spodenki
    Tez nam mowili o tym na SR

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    słuchajcie, w szpitalach dzieci spią w takich pojemnikach plastikowych/wózkach (nie wiem jak to nazwać).
    Czy one są czymś wyłożone? tzn czy tam jest jakiś materacyk? bo zastanawiam się czy wystarczy jak wezmę jakiś otulaczek i rożek minky. Czy jeszcze jakiś miękki kocyk żeby wyścielić dno tego pojemnika?
    Potoczna nazwa to mydelniczka hehe. Mają one coś ala materacyk.
    Ja wykładałam jeszcze pieluszką a na to dziecko zawinięte w kocyk.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• sunshine Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    sunshine a w SR mówili/dali listę co zabrać ze sobą do szpitala? zaczęłam dziś myśleć o torbie do szpitala przez moją koleżankę co to urodziła dużo wcześniej i mam szalony mętlik w głowie:)

Korcia rodziłaś w Redłowie też będę wdzięczna za info :)

No właśnie nie dostaliśmy listy. Położna tylko mówiła ze 3-4 piżamy bo będziemy się pocić, ubranka dla malucha, że podkładów nie trzeba bo mają, kosmetyki dla malucha, dla nas polecała do higieny polecała szare mydło (ja chyba wezmę Białego Jelenia).

Teklaa lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Moje najnowsze łupy z aliexpress :p skarpeteczki, buciki niechodki i królik Mamas&Papas :D

bed1cae9d5ad072cmed.jpg

Rozumiem, że wszystkie takie maskotki tez mają wylądować w pralce?:D
    Ja maskotki piorę ręcznie. Boję się, że po pralce mogą średnio wyglądać. Też mamy tego królika. Ulubieniec mojej córy ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, Gakin, Venice, Ojejku, Karolczyk umówmy się na priv to będzie łatwiej, bo chyba można stworzyć rozmowę kilku osób, wysłałam zaproszenia do przyjaciółek, bo tutaj przy tylu postach długo się nadrabia i nie można na bieżąco odnieść się do ustaleń :)
    Jesli kogoś pominęłam to przepraszam, dajcie znać :)

A jeszcze Yammi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:26

Karolczyk, lis87 lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do porodu nastawiam sie na sn o ile sama natura rozwinie akcje porodowa ktora bedzie prawidlowo postepowala do przodu. Jesli bedzie po tp to nie chce miec porodu wywołanego np oxy mam jednak traume psychiczną. Wtedy poproszę o cc.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pilates to dobre zajecia w ciazy, prawda? chyba przejde sie dzisiaj na pilates. Jest cos czego nie moge wykonywac, albo powinnam na cos uwazac?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:17

Awf3p2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odzew :) Pomysł z gotowymi zestawami w woreczku nie głupi :D

Kad jeszcze nie byłam w szpitalu, więc nie wiem co zapewniają, ale jeśli jest możliwość mieć swoje to będę wolała swoje :)

takie maskotki i kocyki piorę jako "delikatne". Też obserwuję tego króliczka ;)

A to moja Niunia

28t9vup.jpg
    2a7agxu.jpg

czy któraś z Was także wybrała wózek Roan Bass soft? łatwiej się będzie wymienić spostrzeżeniami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:32

Reni1982, Justyna Sz, Antonelka, karolyn, Teklaa, pati87, Jagah, sallvie, Niebieskaa, Milka1991, Omon, Vero, Kjopa3, stowtotka, She Wolf, agadana lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:

Ostatecznie wybraliśmy wózek w drugim sklepie - Roan Bass Soft.

To był mój pierwszy wybór :) tyle, że internetowy :P W żadnym sklepie nie widziałam tego wózka :( a ja jak nie pomacam to nie kupuję w ciemno :/

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Kahaśka, a masz coś jeszcze fajnego z zabawek co mogłabyś polecić? Ja jeszcze zastanawiałam się nad takim miśkiem podobnym trochę https://pl.aliexpress.com/item/42cm-Baby-plush-bear-sleeping-comfort-doll-plush-toys-Stuffed-Animal-Toys-Smooth-Obedient-bearSleep-Calm/32717316210.html?spm=2114.13010308.0.0.SkHYCW

Podobają mi się też takie króliczki ale to raczej dla większego malucha:
    https://pl.aliexpress.com/item/Angela-rabbit-dolls-Metoo-35cm-baby-plush-toy-doll-sweet-cute-lovely-stuffed-toys-Dolls-for/32681411210.html?spm=2114.13010308.0.0.fltA9I

I z Polskich produktów:
    http://www.calineczka.pl/sklep/hencz-toys-przytulanka-kroliczka-rozowa-p-21372.html
    I jakąś z tych "szmatek" z tasiemkami :)

No i czekam na lalkę MeToo :)
    Dzięki za radę, wypiorę ręcznie :)
    Kasieniaczku, w Szwajcarii najczęściej (przynajmniej w moim kantonie) niestety nie posiada się pralek w mieszkaniach i jest tylko taka wielka w pralni i nie ma takich fajnych opcji... jest na 30 stopni ale wiruje chyba normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 12:37

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kordonku co jest na tym drugim zdjęciu? Bo ja nie wiem jak patrzeć chyba :D

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kasieniaczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa o kurcze, czyli korzystacie z pralni, jak na filmach ;)

Awf3p2.png
  • Donia12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Dziewczyny które już rodziły w jakim tygodniu ciazy nastąpiło Wasze rozwiązanie? Wiem że to kwestia indywidualna, ale ciekawi mnie czy faktycznie jakos blisko daty wyznaczonej przez usg czy kompletnie inaczej? Który tydzień ciąży? U mnie termin jest na 17.04 - początek 41tc gin powiedział ze tylko 5% szans ;)
    Mój miał się urodzić 14/11 a urodził się 24/11. Czyli jakby nie patrzeć jakiś 42 tc :) I wcale jakiś chętny do wychodzenia nie był. Rozwarcie było a on pod cyckami - lekarz go musiał "wyciskać" z brzucha.
    Do tej pory zresztą jest bardzo przywiązany do mamusi ;)

Teklaa lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczku, no niestety, i to dla nas do użytku jest raz w tygodniu przez 5 godzin :P (zawsze ten sam dzień tygodnai i te same godziny, jest taki grafik). Tragedia. Będę sporo prać ręcznie albo wysyłać męża do jeszcze innej pralni gdzieś :D

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Kordonku co jest na tym drugim zdjęciu? Bo ja nie wiem jak patrzeć chyba :D

jajka! ;D

aniołkowa mama, ilae, Antonelka, Jagah, sunshine lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha rozpoznalam jajka;D bezwstydnik!

Kordonku ja bede miala roana ale model teo:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku - ja zastanawiałam się nad Roan Bass Soft, ale też nigdzie go nie widziałam. Też był moim typem jak szukałam wózka innego niż Anex :)

aniołkowa jak ten króliczek ma się w dotyku? Jest ok? Też chcę go zamówić, tylko chcę wiedzieć, pod który adres. Może dzisiaj uruchomią kredyt, to wtedy zamawiam już tam. Jeszcze kilka rzeczy na Wishliście mam do zamówienia, cierpliwie czekają :D

Czy Wasze maluchy jak mają dzień czy dwa leniwca, to później jak kopią, to czujecie to dużo mocniej? Moja mała dwa dni była spokojna, coś tam się rozciągała, coś kopała, a dziś jak od samego rana daje czadu, to wszystko mnie boli. Na lewym boku spałam - obudziła mnie kopami w lewy bok, później na prawym to samo. Ale strasznie mocno dziś kopie i się mocno rozciąga. Rozumiem to jako przypływ sił po dwóch dniach leniuchowania.

Tak w ogóle to +/- pół roku jesteśmy już w ciąży :D pół roku! A jeszcze jakieś 3 miesiące przed nami. Zanim zaszłam w ciążę, to wydawało mi się, że pyk i bobas jest na świecie. Dalekie mi były tematy badań, wyprawki, ruchów, kp, porodu, tu ciągnie, tu boli, tu nogi puchną i milion innych. Tak czasem siedzę i myślę, jak bardzo zmieni się nasze życie. 180 stopni, bez odwrotu. Chciałabym, by już był kwiecień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:00

misKolorowy lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam od stomatologa, 300 poszłoooo
    A tu koszyk u justinex pełny i kolejne 300 by się przydało ;)
    I jeszcze ze 300 na kocyki i pewnie z 500 na ubranka itd itd... Myślę, że dałabym radę wydać każdą ilość kasy :P

Wczoraj wreszcie nabyliśmy coś dla Lidki - trafiło nam się Next2me za 450 zł, 2 km od nas, bez wysyłki :) stan idealny. No to kupiliśmy. Ja oczywiście już wcześniej poddałam pod wątpliwość konieczność wydawania 700 zł na to łóżeczko ale na szczęście mąż powiedział, że skoro nam się spodobało to mam już więcej nie myśleć o tym i kupimy:) Dobrze, że trafiło się używane, to przynajmniej mam mniejsze wyrzuty sumienia :P Żeby zrobić zdjęcie musiałam wyjąć kota z łóżeczka chyba z 10 razy... Jak się dziecko urodzi to chyba we dwoje będą w nim spali :/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97e4cb25d31.jpg

Dzisiaj mam jakiś słaby dzień. Ledwo żyję, ciśnienie 100/60, tętno niewiele ponad 60.
    Położyłabym się, ale muszę obiadek dziecku zrobić, zabrać go z przedszkola i zawieźć na zajęcia z integracji sensorycznej, odsiedzieć tam godzinę i wrócić do domu. I wtedy będę mogła się położyć :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:11

Antonelka, Jagah, sunshine, sallvie, Justyna Sz, stowtotka lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ