Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AmyLeah wrote:Jak ktoras znajdzie chwile niech mi napisze co moga oznaczac takue skoki tetna u Malucha, bo chyba dzisiaj osiwueje
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
sunshine wrote:Chyba ostatnio za bardzo chwaliłam się przesypianiem całych nocy...nie śpię od kilku godzin...
Dzień dobry! Ja jak rano pójdę na siusiu to oczy jak 5zł i nie moge już zasnąćeh
potem mnie łapie około 9-10
Nie było mnie przez kilka dni, ale wszystko u nas okej.
Sunshine mielismy wczoraj zwiedzanie oddziałui pod koniec tygodnia wszystko ma ruszyćtrzymam kciuki!
Edit - mnie nie było bo w weekend mielismy malowanie pokoju dla synkajest super do tego mocno czystka z papierami/rzeczami chce 3/4wywalic
ciekawe czy da radę - musi! Synek dostał jeden z większych pokoi gdzie mielismy rozne biurowe sprawy i graty
cały duzy pokój teraz zawalony szok! I plan jest aby wszystko zmieścić na jednym regale czyli mocna czystka bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 06:01
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Tak czytam i dostrzegam że już niebawem zaczną się akcje
trzymam kciuki!
Ja dla odmiany młodego bardziej czuje w dole, uznaje to za dobry znaj, do tego tez ma czkawkę i co raz mniej miejsca
Dziewczyny jestem w 35tc - wow- ale wydaje mi sie ze nie miałam jeszcze tych skurczów przepowiadających kiedy u Was sie pojawiły? Towarzyszy temu jakis bol? Dyskomfort? Sam brzusio sie napina ale nie jest to dla mnie jakieś nieprzyjemne i zastanawiam się jak to z tymi skurczami jest hmm ... ogólnie czuje sie dobrze, oprócz pleców lędźwi nic nie boli, czasem krocze, wiec spokojnie i cierpliwie czekamy niech grzecznie siedzi w brzusiu
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
_tika wrote:Mrik, ja będę mieć na 99%cc, bo jedna mała jest ułożona poprzecznie i nie chcą ryzykować. A a Ty jak?
Hmm ale chyba jeszcze ma czas? U mnie w 33tc kompletnie sie obrócił, czyli stopkami w dół, a zawsze był głowa w dol, ale ma jeszcze czas na obracanie się, zobaczymy co bedzie w 36tc wiec u Ciebie tak samo jeszczs spokojnie, czas pokaze
Dzień Dobry
Właśnie zbieram się żeby odwieźć synka na 8.00 do przedszkola.
Może uda mi się jeszcze dziś wpaść na ciuchy i coś upolować
Dziewczyny w szpitalach i te blisko rozpakowania - mocno trzymam za was kciuki!!!!
Ojejku, mam do Ciebie pytanie. Kupiłaś to nosidło ergonomiczne? Będę chciała kupić ale nie wiem które dobre dla dziecka. Jak to przed każdym zakupem muszę zrobić rozeznanie rynkuWidzę że na limango manduca i ergobaby w promocji. Myślisz że warto?
-
Witam was z rana
Od 6ej juz nie spie. Ja na nowym mieszkaniu juz spalam.
Większość rzeczy mamy przeniesionych.
Dzisiaj mąż nosic bedzie resztę.
Najgorzej ze czeka mnie wypakowywanie u ubran. Takze sporo roboty.
Zaraz sie zbieram do ginki na nfz. Potem 10.30 mam paznokcie i 17.30 gin prywatny. Takze dzien zleci szybko.Lokokoko, Marsylia lubią tę wiadomość
-
Hej
AmyLeah jak dla mnie te wartości są zupełnie ok. Na moich ktg tez tak było a tętno siegalo nawet 200 i polozne się tym nie przejely...
Ja wracam z laba, gin kazał mi robić przed porodem tylko morfo i mocz
Wizyta dziś o 19.00
Za pozostałe wizytujace trzymam kciuki
No i się nam zrobił szpital na forum. Zatem życzymy dużo zdrówka dla mam i maluszków i czekamy na pierwsze narodziny -
Mam wkurw. Moj Lechu wczoraj przy moich rodzicach oswiadczyl ze znowu stracil prace. Taki wstyd. Mowil to z taka duma. Boon nie bedzie robil za 12 zl za godzine. Kur...... Za przeproszeniem trzeba bylo wyksztalcic sie i byloby więcej. Dzis pewno mnie czeka rozmowa z mama ehhh. Za tydzien urodzi sie maluszek. A on jeszcze na lozku. Budzilam na sniadanie bo wyslalam syna do szkoly zrobilam sniadanko. A on ze mu sie wstac nie chce. Zaraz obudzi sie corka. I czlowieku zarab sie ale zapierdzielaj za dziada.
[img][/img]
-
Witam dziewczyny
AmyLeah skoki tentna sa normalne moja ma ok 140-146 jak sobie tam tylko spi a jak hula to do 160 i znowu sie zmniejszają i tak w kółko
Antonelka moja przyjaciółka urodziła dzisiaj w nocy o 2 dwa piętra niżej heheh dziewczynkę tez powiedziała tego nie da sie przeoczyć dała rade naturalnie bez znieczulenia ale mimo ze prosiła juz pod koniec było za późno musiała bez ...
Dzidzia ma 2900g 47cm urodzona w 40+2
Słabo tu spiny ale mam nadzieje dzisiaj dowiedzieć sie o terminie cc. Za pol godziny znów ktg umknie sa skurcze regularne ale teraz bezpolesne między 40/6017.03.2017Sofia
-
_tika wrote:Mrik, ja będę mieć na 99%cc, bo jedna mała jest ułożona poprzecznie i nie chcą ryzykować. A a Ty jak?
Wiesz co, ja myslalam, ze tez jednak bede miala cesarke, ze wzgledu na kregoslup, ktorego nikt mi tu nie chcial zbadac,natomiast podczas wczorajsej wizyty dr zalecila mi porod naturalny jako, ze wszystko rozwija sie ksiazkowo, a dzieci sa juz od miesiaca glowa w dol oboje. Ja mam jeszcze sporego miesniaka, na zewnetrznej scianie macicy, co tez powiedziano mi, ze problemem nie bedzie podczas porodu naturalnego.
Ja juz nastawilam sie na cesarke... a tu znowu zmiana
To moja pierwsza ciaza, nie mam pojecia jak przec, co robic i wydaje mi sie, ze nie bede miala sily tyle przec -
Dzien dobry dziewczynki!
Powiem Wam, ze wczoraj po pracy to juz nie mialam sily pisac...tylko Was czytalam. Trzymam kciuki za brzuchatki, ktore tuz tuz powitaja swoje cuda!
Ja jestem dzis przedostatni dzien w pracy. Ostatni dzien w poniedzialek. Czyli...termin porodu sie zbliza! Dzis juz leniuchuje, bo tylko sprzatam w gabinecie, wysylam jakies listy itd. Dogaduje z szefem "moja przyszlosc" po macierzynskim i wyglada na to, ze bede pracowala rok na oddziale zamknietym....no coz...bedzie wyzwanie! Malutka do przedszkola, ja na oddzial zamnkniety, mezowi tez szykuja sie zmiany.
Ale co ja pisze....co to bedzie za rok:) teraz to bedzie ZMIANA!
Vero, pytalas o ubrania do karmienia. Ja i Antonelka pisalysmy o stronie coolmama.pl i jeszcze raz serdecznie polecam. Wysylaja za granice. Mam sukienke i bluzke i chyba jeszcze dokupie bluzke. Mam ta bluzke:
https://www.coolmama.pl/pl/p/T-shirt-SIMPLE-PASKI/159
Ona co prawda tez ciazowa, ale jednak glownie bede jej uzywac do karmienia. Te rozciecia w bluzce sa dyskretne. A tak poiza tym to mam sukienke i koszulke z zamkami na wysokosci piersi, ale mysle, ze glownie i tak bede nosic swoje stare i jakies nowe ciuszki, bo czulabym sie zle chodzac tylko w takich przystosowanych do karmienia.
Dzisiaj tez sie wystroilam do pracy...bo wczoraj czulam sie jak nieatrakcyjny slon:D
I caly czas lacze sie duchowo z cierpiacymi w nocy... dzisiaj juz naprawde wyprowadze sie w nocy od meza...na stale:P Lozko mamy bardzo twarde, bo takie nam dobrze sluzy, ale teraz chyba przyczynia sie do moich wiekszych boli, wiec bede spac w salonie.vitae13 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
mrik wrote:Wiesz co, ja myslalam, ze tez jednak bede miala cesarke, ze wzgledu na kregoslup, ktorego nikt mi tu nie chcial zbadac,natomiast podczas wczorajsej wizyty dr zalecila mi porod naturalny jako, ze wszystko rozwija sie ksiazkowo, a dzieci sa juz od miesiaca glowa w dol oboje. Ja mam jeszcze sporego miesniaka, na zewnetrznej scianie macicy, co tez powiedziano mi, ze problemem nie bedzie podczas porodu naturalnego.
Ja juz nastawilam sie na cesarke... a tu znowu zmiana
To moja pierwsza ciaza, nie mam pojecia jak przec, co robic i wydaje mi sie, ze nie bede miala sily tyle przec
Wooooow! Juz chyle czola...urodzic naturalnie dwojke dzieciakow...wysle medal!
-
Gakin ja mam roana i tez się buja
Zwróciliśmy na to uwagę w sklepie już przy anexie i tez pytaliśmy czy dobrze jest zamocowane, Pani mówi, że dziecko w gondoli się tak nie rzuca, więc gondola buja się kiedy celowo ja szarpniemy
Wszystko jest stabilne. Piszesz, że masz nisko brzuszek, pokażesz?
niania fiu fiu.. gdzie dwóch się bije (Wanda i angelika) tam trzeci korzystaWyprzedziłaś wszystkie
Ale fajnie
Mnie przez moje biodro odechciało się porodu, boję się, że nie będę w stanie zająć się dzieckiem, wziąć go na ręce i przejść z pokoju do pokoju. Mąż mi wczoraj laskę od babci przytachał, załamkaa..
AmyLeah fizjologicznie białka nie powinno być ale w ciąży nerki "przepuszczają" więcej niż normalnie, więc śladowe ilości białka albo cukru to nic niepokojącego. Zmienia się filtracja nerek po prostu.
Boże.. człowiek wraca po jednym dniu na forum i już połowa rodzi a ja ciągle ociągam się ze spakowaniem dokumentów, badań..
Jagah, aniołkowa mama na FB wcale się AŻ TYLE nie dzieje. Zdjęcia może poznikały bo taki był w sumie zamiar, aby nikt "z zewnątrz" nie rozpoznał kogoś po twarzy bo piszemy tu różne, czasem dość intymne i osobiste wyznaniaNie zauważyłam aby na FB ktoś się udzielał a zniknął z forum.. Tam piszemy o pierdach typu "co mi się śniło" a tu ciągnięty jest główny wątek
Może chociaż spróbujecie dołączyć i same się przekonać zamiast mieć pretensje do dziewczyn?
Ja to się boję tego, że zacznę rodzić a w domu nikogo nie będziedo tego ja kulejąca, ledwo dam radę torbę dopakować hehe..
Teklaa ja tez nie mam żadnych skurczy przepowiadających, dlatego trochę boję się, że mój organizm prześpi moment i będą mi poród wywoływać ;] ale siostra mnie uspokaja, że ona też żadnych skurczy wcześniej nie miała a urodziła w terminie ni stad ni zowąd
niania.ogg lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Antonelka wrote:Wiecie co, czesto mowi sie, ze porody rozpoczynaja sie noca, ze czesto kobiety noca jada do szpitala.
A ja tego boje sie....ze bede nieprzytomna...wiem, ze to glupie, ze pod wplywem skurczy szybko oprzytomnieje no ale chyba wolalabym w trakcie dnia trafic do szpitala.
Kilka moich kolezanek tez rozpoczelo porodowa przygode w nocy...wlasciwie dlaczego tak jest?
Ja ostatnio myslalam o tym, ze troche sie tego boje...nagle obudze sie w nocy, a tu skurcz!
-
ahh dzień dobry, u nas 44 dni do tp
znowu nie śpię od 7 rano, to już chyba tak rytuał
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Teklaa wrote:Dzień dobry! Ja jak rano pójdę na siusiu to oczy jak 5zł i nie moge już zasnąć
eh
potem mnie łapie około 9-10
Nie było mnie przez kilka dni, ale wszystko u nas okej.
Sunshine mielismy wczoraj zwiedzanie oddziałui pod koniec tygodnia wszystko ma ruszyćtrzymam kciuki!
Edit - mnie nie było bo w weekend mielismy malowanie pokoju dla synkajest super do tego mocno czystka z papierami/rzeczami chce 3/4wywalic
ciekawe czy da radę - musi! Synek dostał jeden z większych pokoi gdzie mielismy rozne biurowe sprawy i graty
cały duzy pokój teraz zawalony szok! I plan jest aby wszystko zmieścić na jednym regale czyli mocna czystka bedzie
To akurat, ja nie zamierzam do końca tygodnia rodzić (bo rodzice przyjeżdżają)