X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    któraś z Was kupowała biustonosz Alles Mama Letizia mogę jeszcze raz prosić o zdjęcie i przy okazji recenzję? Czy ładnie zbiera i przytrzymuje biust? Mam niewielki a ten biustonosz jest tylko PÓŁUSZTYWNIANY.. czy rozmiarówka jest standardowa?
    Kordonku, ja mam dwa staniki z tej firmy. Venice tez kupowala. Wygooglowalam i ten moj przypomina ten, o ktory pytasz, ale moge to sprawdzic dopiero w domu okolo 15. Jesli dalej bedziesz chciala i nikt sie nie odezwie to sprawdze i dam znac.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu miewacie brazowe plamienia? Ja mialm dzis jedno takei leciutko brazowe na wkladce teraz spokoj dzeonilam do gina kazal.odpoczywac jakbynsie powtorzylos jechac na ktg i usg wiec leze ale troche sie martwie kurde

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja nie miałam plamień w ciąży, ale lekarz mi o nich mówił, że mogą się zdarzać. posłuchaj rady lekarza, jak nic nie będzie się działo to poodpoczywaj

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika,mi gin mówił,że jak jest taka "żywa" krew to od razu IP. Jeżeli brązowa, nie jest jej dużo i się nie powtarza to odpoczywać i obserwować.

Właśnie się położyłam na chwilę, korzystam,że młoda śpi. Troche ogarnęłam.chate i już brak sił. Niech to przeziębienie już odejdzie.

Dziewczyny w szpitalach - jak tam się macie?

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika odpoczywaj i nie stresuj się :*

Ja to nie mam ani ubranek popranych, ani torby ani nic.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga- u mnie ostatnimi dniami jest inaczej. Mniej białej wydzieliny, takiej charakterystycznej dla luteiny, ale więcej jakby wody. Zdarza się, że wkładka jest przemoczona.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) pogoda dzisiaj u nas do du** ;/ ciagle sie zmienia..

byla któras wczoraj w lidlu po ciuszki?

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Gakin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Agga- u mnie ostatnimi dniami jest inaczej. Mniej białej wydzieliny, takiej charakterystycznej dla luteiny, ale więcej jakby wody. Zdarza się, że wkładka jest przemoczona.
    Ja też tak teraz mam i wydzielina jest przezroczysta i rozciagliwa jak bialko kurze. Na zmiane z tą z luteina.
    Boje się że jak w tym tyg odstawie luteine to cos sie zacznie dziac. Moze zapytam gina czy do terminu cc moge brac profilaktycznie po 1 dziennie

Filipek - 09.03.17 :)
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Rozowy Kordonek- od razu sprostuje, ze moj post o aktywnosci na FB nie mial w sobie ani troche pretensji do zadnej z dziewczyn. Cieszy mnie jednak, ze to glownie na BBF piszecie wiecej konkretow i szczegolow, bo w takim razie z FB moge obejsc sie smakiem ;) ot, tyle w temacie.

Biustonosz tez kupowalam z Alles, ale wyrzucilam pudelko ze sklepu i nie mam pojecia jaki to model. Jest czarny z miekka fiszbina, i dobrze zbiera biust. Ogolnie bardzo fajne maja kroje, wbilam sie w 75F ;) Jak bedzie Ci zalezalo to moge i pstryknac fotke cielesna ;) Chyba ten model: https://sklep.alles.pl/produkt,mama-cara-mia-m-czarny,738.html

* * *
    U mnie dzisiaj okropnie senny i deszczowy dzien, probowalam ogarnac drzemke, ale nie ma opcji, oczy zamkniete, a mozg pracuje, i koniec spania :P Wlasnie ratuje sie kawa, koncze obiad - spaghetti i ruszam po Diaboline.

Maz mnie wczoraj zaskoczyl, bo planuje wziac kilka dni wolnego, zeby jednak odswiezyc jadalnie i biala sciane w sypialni przed porodem. Mnie zlecil wymiary dywanow, ktore chce wymienic i fajnie, zawsze to jakas odmiana w salonie. I do konca tygodnia musze ogarnac promocje na kwiaty, bo teraz w sprzedazy pojawily sie bratki, zonkile i moglabym tanim kosztem sobie upiekszyc ogrodek :D Trzeba dzialac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:41

Milka1991 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie rozsiadłam w fotelu i przysypiam. Ale nie mogę się rozleniwic bo do giny muszę jechać na 14. Muszę sobie kolejne rennie zapodać bo znowu mnie męczy zgaga. Co się na mnie uwziela....

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zatęskniłam za swoim brzuszkiem jak mnie mąż po nim głaskał. Na pocieszenie dostałam 5 godzin kangurowania z przerwą na karmienie i zmianę pieluszki :D
    Tak Wiktoria wypatruje pielęgniarki z mlekiem :D
    [CIACH]

Nadrobię was wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 23:02

atat, Jagah, ilae, sallvie, Justyna Sz, flowerygirl, slodka100, lis87, mrik, Lokokoko, Kjopa3, agadana, stowtotka lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji watku a alles, ja akurat jeszcze u nich nie zamawialam ale chciałam oficjalnie podziekowac calemu forum za wszystkie linki.
    Mam staniki z szykownej mamy i powiem tak -
    Nigdy nie udalo mi sie dobrac fajnego ladnego stanika przez internet.
    Mialam zawsze duzy biust i zazwyczaj kupowalam w chantelle zostawiajac tam fortune.
    Teraz mam kilka pieknych ciazowych, co trudniej znalezc i jestem zachwycona!

Dziekuje, teraz w ruch pojdzie alles! :*:*:*

Jagah, Milka1991, Donia12 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja się nie odzywałam kilka dni, bo miałam chandrę i nic mi się nie chciało. Natomiast czytam Was cały czas, ale jakoś nie miałam nic do powiedzenia.

U mnie samopoczucie ogólnie dobre, nic mi nie dolega, czuję się nawet lepiej niż w pierwszej ciąży. Waga 7 kg na plusie, także też mniej niż w pierwszej ciąży na tym etapie.

Właśnie jestem po ktg i mam kolejny powód do zmartwień. Podczas 30 min zapisu, tętno dziecka było cały czas w granicach 180-200, czasem spadało do 160, ale tylko na chwileczkę i niżej nie spadło. Lekarz jak to zobaczył to od razu zrobił USG, przepływy są w normie, dziecko nie jest obwiązane pępowiną. Kazał koniecznie przyjść jutro i powtórzyć badanie, tym razem wieczorem. Ja w sumie z tego wszystkiego nie zapytałam czy na coś szczególnego zwrócić uwagę...do jutra trochę czasu jest, zaczęłam czytać na ten temat trochę w necie, ale oczywiście tylko się bardziej zdenerwowałam. Miała któraś z Was taką sytuację? Z drogiej strony, gdyby było bardzo źle to chyba wysłalby mnie do szpitala a nie do domu...

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Kordonku, ja mam dwa staniki z tej firmy. Venice tez kupowala. Wygooglowalam i ten moj przypomina ten, o ktory pytasz, ale moge to sprawdzic dopiero w domu okolo 15. Jesli dalej bedziesz chciala i nikt sie nie odezwie to sprawdze i dam znac.

Jeśli to nie problem to byłabym wdzięczna :) Podoba mi się jeszcze Alles Mama Naomi a kupować będę przez neta więc nie mam jak obejrzeć, porównać. Ten Letizia bardziej mi się podoba ale nie wiem jak rozumieć "półusztywniany" podczas gdy Naomi ma w opisie "usztywniany". Nie oczekuję efektu push up ;D Bo to jednak karmnik a miseczka musi być na tyle miękka by łatwo się odgiąć, ale chciałabym żeby jakoś ładnie zbierał piersi a nie tylko je zakrywał :) Zadowolona jesteś z niego?

Jagah może źle to zabrzmiało, po prostu na FB naprawdę nie dzieje się tyle aby pisać, ze ktoś uciekł z BBF a pada takie stwierdzenie już któryś raz i trochę mnie to drażni.. byle przestój na forum i już ktoś pisze, ze się podzieliliśmy na dwa obozy i na FB życie kwitnie a wystarczy wejść i przekonać się, że to po prostu spokojniejszy dzień ;D Dla mnie FB to taka jakby druga zakładka BBF - tam sa zdjęcia a tu gadka ;D

Bardzo ładny ten Twój biustonosz, ale chciałam zmieścić się w 100 zł. To będzie zakup on-line i boję się kupować droższy w razie gdyby nie pasował :/

u mnie podobnie, mąż weźmie jakieś 3 dni wolnego żeby podgonić remont kuchni bo czas leci a jeszcze tyle do zrobienia a kto wie ile Tymek zaczeka ;D

Donia12 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 7 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu nie wiem... albo Niebieskaa albo Antonelka (kurde macie tak podobne gusty, że myli mi się, która co wstawiała ;) Chyba Niebieskaa dla Marianki kupiła karuzelę z Doone By Deer i ktoś pytał gdzie kupiona. Otóż.. (błagam nie obraź się!) ODGAPIŁAM!!! ale kupiłam tanią podróbkę ;) Więc jeśli ktoś będzie zainteresowany to wklejam link do auckji

http://allegro.pl/sillyu-zoopreme-karuzela-boy-promocja-i6578434061.html?snapshot=MjAxNy0wMy0wN1QxMDowMjozMC44NzRaO2J1eWVyOzA1YTlhMDBmNjBiZTMwYWU2ZDU1NTAwMDIyNmRmOGRjZjQ4NjkxZjNlYjA0Njk2NmVmZTJmYzhkOTIxZmI5YmI%3D

Już któryś raz przewertowałam 50 parę stron z karuzelami na allegro i nie mogłam znaleźć niczego co by mnie zadowoliło. Albo koszmarnie drogie, albo kolory mdłe (tzn. ładne ale niewidoczne dla malucha). Mamy sypialnię biało-szarą więc szukałam czegoś z czarnym, białym, grafitem ewentualnie ciemnym żółtym i kieeepsko.. Wszystko kolorowe w cały świat ;) Dużo ładnych widziałam mobili ale nijak nie wiem jak miałabym to zamontować, musiałabym kupić pałąk a sam pałąk kosztuje tyle co cała karuzela a tu jest jeszcze pozytywka w cenie także.. ewentualnie będę podmieniać zabawki ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie jakby woda leciała..

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmagające się ze zgagą, powiedzcie mi jakbyście ja opisały?
    Nigdy nie miałam zgagi a od wczoraj męczy mnie takie dziwne uczycie na granicy gardła i przełyku, nie nazwałabym tego napewno pieczeniem a tak przeważnie wszyscy opisują zgagę. I zastanawiam się czy to to czy coś innego.
    Poratujecie?:)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • ilae Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja ostanio kupowałam staniki na allegro. Wzięłam jeden właśnie półusztywniany (zwykły, nie do karmienia), zobaczyłam to dopiero jak przyszła paczka... Na moje małe cycki - zawiodłam się ;D półusztywniany to taki, gdzie nie ma żadnego usztywnienia, jest po prostu mięciutki, ale na tyle gruby, że nic nie przebija. W przypadku tego mojego nie zaokrągla ładnie biustu, tylko go po prostu przykrywa. Usztywniany to taki, gdzie są po prostu ładne okrągłe miseczki. Inaczej chyba nie umiem tego wyjaśnić ;D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga nie strasz, nie strasz! Ma jakiś zapach?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja mam ten stanik, o którym piszesz. Jest naprawdę ładny, do tej pory biustonosze do karmienia kojarzyłam, że zniekształcają biust i strach ściągnąć bluzkę...jakieś takie niewymiarowe dla mnie były. Ten jest idealny, wygląda jak normalny biustonosz, świetnie trzyma biust a zarazem nic nie ciśnie..Tylko ja go kupiłam w sklepie i kobieta dobrała rozmiar pode mnie..Nie wiem czy przez internet udałoby mi się dobrać rozmiar.

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 1738 1739 1740 1741 1742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ