X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana wrote:
    Przerywam weekendową ciszę :) jak tam z zębami u Waszych pociech? Widać coś już ? Ja nie czekam i strasznie się tych chwil boję...

Hmmm póki co to nic nie widać ale marudzi na całego! zrobiła się płaczliwa, nie chce się kąpać a zawsze lubiła...w nocy budzi się często a przesypiała już całe noce..bierze wszystko do buzi i bardzo się ślini, wczoraj dałam jej gryzak ale wypadał jej z rączek i się denerwowała to sama jej podrapałam tym gryzaczkiem dziąsełka i widziałam że przynosi jej to ulgę więc coś musi być na rzeczy :) Czy któraś z Was stosuje jakieś żele na dziąsełka i mogłaby coś polecić?

agadana lubi tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zębów ani widu ani slychu ale też mi się do nich nie spieszy ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też brak zębów :) a ślini się, wkłada wszystko do buzi i w ogóle ma dziąsełka spuchnięte na ząbkowanie od 2,5 miesięcy :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:)
    U nas identycznie z Ząbkami jak u Karmin:)
    Gryzak to nasz wybawiciel..polecam ten do schładzania:))
    Co do żeli to owszem mam w apteczce dentinox,ale trzymam go na ostateczność gdyż zawiera lidokaine. Póki co od czasu do czasu daje małemu camillie. :) Homepatyczna. I działa :))
    Też wszystko ładuje do pyszczka.
    A ślini się od kad mial 6 tygpdni, ale to przez rozwój ślinianek,a prawdziwe ząbkowanie u nas od jakiegoś miesiąca :))

Jak to się mowi,lepiek żeby żeby wyszły później bo podobno ich kondycja jest wtedy lepsza. A jak w praktyce? Różnie :-D
    Jak.malemu wyjdzie już ząbek to na pewno zainwestuje w takie chusteczki na palec z ksylitolem :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo i polecam jeszcze kin baby. Też bez lidokainy, a jednak to żel :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rónież witam się po weekendzie. Co do ząbków na razie brak, przy czym Maluszek cały czas się ślini raz bardziej raz mniej i wkłada rączki do buźki. Karmin też mu masowałam dziąsła gryzakiem, bo nie załąpał jeszcze o co z nim chodzi :D
    Nasza smoczkowa historia jest taka, że pierwszy raz dałam Małemu smoczek na usypianie jak skończył 7 tygodni. Od tej pory się sprawdza. Nie jestem jakąś wielką fanką smoczków ale muszę się z nimi przeprosić, bo nie raz już mi skórę uratowały tak jak piszesz AlsMum:D Mamy taki płaski z Canpola. Z tym paluszkiem to są raczej momenty niż ciągłe ssanie. Zassie i za chwilę wyciąga z buzi, co nie zmienia faktu, że i tak się przejmuję. Na smoczku też uspokajam Mikołajka jak już tulenie, noszenie, śpiewanie i inne wygibasy nie dają rady.
    Loko kochana widzisz, że ja się tylko spotkałam z tym, że Rotarix jest podawany doustnie. Dobrze wiedzieć, że w przychodni mogli mi zapisać w zastrzyku ale tego nie zrobili. Co do fizjoterapeuty to pogadam z moją lekarką przy kolejnym szczepieniu. Loko cieszę się, że linki Ci się przydały :) Jak tylko będę w stanie jakoś pomóc to pomogę.
    Szczęśliwa mamusiu ale się u Ciebie dzieje. Ja to w ogóle Cie podziwiam jak Ty dajesz radę z 4 dzieci ;)
    Agadana dzięki za cynk z pampersami, wczoraj kupiłam u nas ostatnie 2 paczki :)

Na postępy Mikołajka nie trzeba było długo czekać, rano zaczął ostro interesować się własnymi nóżkami i łapać za kolanka. Dodatkowo prawie obrócił się z placków na brzuszek, a na brzuszku próbuje pełzać i o kilka cm się przesuwa do przodu :D

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko Ty to masz wiedzę o tych specyfikach na ząbki :) Wielkie dzięki czytnę jak znajdę wolną chwilę, czym małemu ulżyć. W szafce też mam dentinox ale jakoś bałam się go stosować jak widać intuicja mnie nie zawiodła, że najlepiej w razie ostateczności :)

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz kochana nie ma się.o przejmować. Bo tak jak mówimy postępy są z dnia na dzień.

Jeżeli chodzi właśnie o to przewracanie m brzuszek to widzę,ze synek by chciał ale przeszkadza mu RĘKĄ. Za nic w świecie sobie z nią nie radzi :-/

Aaaaaaa i jeżeli chodzi o szczepienie to mi się pogmatwalo... :) dostaliśmy na pneumokoki!!!! A ja głupia ze stresu w przychodni zakodowalamz,ze to ma rotawirusa:-D człowiek w stresie jest dziwny.

Ja też jak byłam w ciazy zarzekalam się,ze mały smoczka nie zobaczy, jednak cóż teori różni się od praktyki :))

Awwwwww widzę,ze wy też mamusie lubicie Pampers active baby dry. A więc proszę m
    https://m.emag.pl/pieluchy-pampers-active-baby-mega-box-plus-3-midi-xxl-208szt-zapas-na-miesiac-8001090172518/pd/D095Q2BBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=whoop_not_specified&cmpid=61421&gclid=CjwKCAjw87PNBRBAEiwA0XAIr6PfvdRQ5CfcBVZ4W2j5lQ7dtgupiHzeg9J_3C-9OvALKfwlIhQaSRoCXdYQAvD_BwE

Lulaby no troszkę siedzę w tych zębowych sprawach :)(

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lokokoko! :) zaopatrzę się w te specyfiki i podam w ostateczności :)
    Julka na brzuszek się sama nie obraca bo nie lubi w te pozycji być wiec pewnie dlatego :D ale jak ją sama położę to pupkę podnosi wysoko i też się przesunie parę cm :D
    Pampersy active baby są też w biedronce na promocji :)

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Filipek jakoś martwi. Dosyć luvial na tym brzuszkiem lezec,a teraz znów regres. :/ Cofamy się. :/w piątek muszę dopytac.

A mam pytanie odnośnie noszenia dzieciaków przodem do świata.
    Jak wasze maluchy trzymają wtedy główkę. Zy też wydaje się Wam,ze bardziej na dół ?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I proszę o pomoc. Dziś zauważyłam u Filipka rano taka czerwona pręge pod siusiakiem.... od rana. Myślałam,ze to oskarżenie,ale nic na to nie pomaga. Myślicie,z e to może jakieś zapalenie? Dzqonilam do lekarza naszego,ale nie odbiera.. Filipek dodatkowo jest bardzo narudny i nie chce jeść.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć maluchy tak mają przy skoku że zapominają chwilowo swoje umiejętności. Hmm Lokokoko być może poprostu Filipek tak się rozgląda :) a co do tego zaczerwienienia to nie mam pojęcia co to może być...najlepiej pediatrze pokazać jutro

Lokokoko lubi tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, kiedy zaczną pokazywać się pierwsze ząbki dzieciom w naszej grupie? U nas mała bierze mojego palca i gryzie go, gdy wkładam jej między dziąsła. Zazwyczaj staram się masować w ten sposób całą długość dziąseł z jednej i drugiej strony - bardzo to lubi, ale jeszcze nic się nie bieli. W szafce mam żel na ząbkowanie Chicco, bo przetestowałam go na sobie!:D:D:D Gdy mój pierworodny ząbkował ja miałam wyrywane szóstki, pewnie to inny rodzaj bólu, ale w rozpaczy posmarowałam i ulżyło. Na początku będę stosować taką delikatną opcję, bez lidokainy, główne składniki to ekstrakt z rumianku i ksylitol.

Loko, nosząc małą przodem, to raczej główkę trzyma prosto, ale nie martw się jeśli główka opada, bo opadanie do przodu nie jest inwazyjne. My dziś się bawiłyśmy i gdy trzymała moje ręce to prawie sama się podciągnęła, ok, przyznam się, że lekko jej pomogłam, ale musiałam cofnąć ręce żeby mogła się wspiąć do pionu, ale na pewno jej nie ciągnęłam, tylko samej jej się udało podciągnąć. Chyba pora obniżyć łóżeczko o jeden poziom.

agadana, Lokokoko lubią tę wiadomość

• AlsMum Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie też o pieluszkach, a powiedzcie czy to możliwe, że pieluszki, które używaliśmy przez dłuższy czas, nagle zaczęły podrażniać? Czy powinnam gdzie indziej szukać przyczyny? I co na takie zaczerwienienie miejscowe stosować krem z tlenkiem cynku czy emolient? To jest zaczerwienienie z jakby wysypką na wysokości pieluszki od dołu brzuszka aż do pleców. Gdy się wyciszy to mam wrażenie, że skóra jest tam sucha, jakby alergiczna.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alsmum właśnie u nas pojawił się problem z pieluszkami. Od początku pampers i nie było problemu. A od jakiegoś czasu na brzuszku na wysokości paska z rzekami pojawiło się hmm właśnie takie takie delikatne zaczerwienienie i skóra jest inna. Ciekawe czemu. Smaruję elodermem i jest lepiej ale jeśli nie zniknie a widzę że małą swedzi bo się drapie w tym miejscu to zmienię pieluszki

AlsMum lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chce siać paniki,ani nic ale podzielę się z Wami historia która przydarzyła się mojej kuzynce.
    Jej Cora ma rok i właśnie twz dostała wysypki -D pampersów. Poszli do pediatry i okazalo się,ze jest to skutek pleśni która zawiązała się w pampersach.
    Chociaż to na pewno u Was nie to :-*

Dziś Mały już nie ma nic czerwonego pod siurakiem.. będę go obserwować.
    Ale od rana od 6 ne chce mic jeść. :/ Nie wiem już co myśleć zrobić.

Jak tam wasze brzuchy po porodach? Wrocilyscie do formy?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko to taka delikatna zmiana. Zresztą już schodzi :)
    Ja wróciłam do formy aż zanadto. Waga sprzed ciąży 57kg, teraz 56kg. Brzuch ładny dzięki brzuszkom i nozycom. Talia elegancka ;)
    A jak u Ciebie ? Tak się martwilas i sylwetkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 13:20

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łol Milka! I am so pround of You!!!
    Sero nieźle. E ja przed ciążą 55 teraz 58. :/
    Wstaiwe fotki i same obczajcie. Ogólnie to chciałabym moja takie spowrotem.. ;) ale cóż. Jeszcze moz kiedyś wróci.

Póki co boję się ćwiczyć. Bo uwaga nie byłam na kontroli po porodzie:))

Muszę iść i wtedy zacne. Ale spodnie do biegania mam już kupione xdxd

2cmqc9c.jpg

10hollk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 14:37

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko figura ekstraklasa ! Co Ty chcesz od talii ? Da się mieć jeszcze wezsza ? A tak się przejmowalysmy tymi kg i figurą. I po co ? :)

Ja zaraz jadę po promocyjne pampki do rossmanna i od razu słoiczki obczaje bo od jutra rozszerzamy dietę ! :) zaczynamy od cukinii

Lokokoko lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Milka widzisz. Super bo ja właśnie "wertuje" setną stronę internetu odnośnie rozszerzania diety :))

Ja chce zacząć od dyni. Myślisz że to dobry pomysł? Po podobno marchewek może zatwardzic.

I jak to się robi? Na początek kilka łyżeczek???

A co z soczkami?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ