X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O sorki Karmin, rzeczywiście miałam na myśli Lulaby:)
    Dziewczyny wzięłam się za ubranka Filipka i tak mi szkoda okładać za małych. Jej. :/

Btw. Miałam nie jeść słodyczy i udawało mi się już od tygodnia jednak dziś mok dziadezwk kupil mi Milka jelly beans. :-D jak mógł moja ulubiona czekoladę kupić w okresie gdy nie jem słodkiego. I uwga już prawie nie ma. Ale za to ja jakoś czuje się jak ma chmurze:-D

Milka1991, agadana, aaneczka lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiecie mi jak Wy sprawdzacie temperaturę tych pokarmów przed podaniem ? Może głupie pytanie ale ja nie podając nawet mm ani wody nie mam o tym zielonego pojęcia ;) Milka napisz jak Twoja Córcia zareagowała na nowy smak :)

AlsMum lubi tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana mm jak robię to sprawdzam termometrem żeby było ok 37st. A cukinie wzięłam na wyczucie żeby po prostu była letnio ciepla ;) Kornela zareagowala dwojako. Zjadła ze trzy łyżeczki. Coś tam podziamdziała i połknęła coś wyplula. Jak na pierwszy raz to super :) Przez kolejne dwa dni też cukinia a potem dynia ;)

agadana lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeżeli chodzi o mm to uwaga to dopiero może być głupie ale bior butlke nie wkładam do buzi smoczka tylko naciskamy butelkę i mi tak psika do buzi. Ale sama wodę. I dopiero jak uznam,ze jest ok to wsypuje proszek żeby nie zabić witaminek.

Chociaż mój mały lubi mleko chłodne. Od zawsze, a teraz gdy zabkuje to już w ogóle.. :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ale się stresowałam tym Twoim pierwszym karmieniem warzywkami, tak jakbym już Mikołajka sama miała karmić :) Fajnie, że tak dobrze poszło. Ja to sobie wyobrażam jak mały wszystkim pluje (będzie taka zemsta- jak byłam mała też mojej mamie wszystkim plułam). Oby nie ;) A nie robisz przerw w tym wprowadzaniu produktów? (mam na myśli, że nie czekasz by zaobserwować reakcję organizmu czy nie ma alergii?). Karmin, Agadana i Milka dzięki za odzew w sprawie soczków- też jestem zdania, że nie ma co przesadzać. Chociaż zgadam się z Milką, że główne źródło gaszenia pragnienia to będzie u nas woda.
    Loko jak już znajde czas opisac wszystko jak to u mnie było to opisze dokładnie- a teraz pokrótce- AKCJA PORÓD- Do szpitala trafiłam tydzień po terminie, poród był wywoływany dostałam oksytocynę, organizm zareagował dopiero na 2 dzień; o 2 w nocy miałam regularne skurcze, dużą oksytocynę dostałam o 7 rano, rodziłam naturalnie, bez znieczulenia 14h i skończyło się nagłym CC- czyli podobnie jak u Ciebie. U mnie blizna jest gładka, cieniutka i poniżej linii bikini (ale to mój prowadzący lekarz robił i powiedział, że ładnej dziewczynie szkoda na okrętkę szyć ;)). Na wizycie kontrolnej lekarz tez Ci powiem czy możesz ćwiczyć- ja niby mogłam już po 2 miesiącu ale blizna mnie czasem rwie i nadal się cykam. Na poważnie przymierzam się do ćwiczeń po 2.10.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to niezła akcja, byłam w sporym szoku, że tak to wygląda. Nie mniej jednak nie zamieniłabym tego doświadczenia na żadne inne i dzięki niemu mam mojego ukochanego synka. Prawdziwy CUD. Z racji na to, że ja już mam 3 z przodu o kolejną dzidzię będziemy starać się szybciej tak koło kwietnia ;) Też znów bym chciała z brzuszkiem chodzić :D Za moje młodsze koleżanki Milkę, Sylvie, Karmin i Loko już teraz trzymam kciuki by się udało zafasolkować.
    Co do skoku to może skok to marudzenie- Miśko 2 razy pod rząd przewrócił się bez wysiłku z brzuszka na plecki :) On to w ogóle strasznie szybko rośnie powoli ma ubranka 68 za małe (co pakuję te małe dla kolejnego smyka to mi się łezka w oku kręci, że Mikołaj już taki duży i tych nigdy nie będzie już nosił chlip).

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby a jak ja się stresowałam :D ręce mi się trzęsły haha ;)
    Nie robię przerwy, my z mężem nie alergicy więc szanse na alergię u małej baaardzo słabe, zresztą jak coś będzie nie tak to od razu zauważę.
    No widzę że porodu lekkiego nie miałaś. Na szczęście masz to już za sobą ;)
    To mówisz że byłaś z nami od początku ? serio ? i ani razu nie kusiło Cię żeby się odezwać !? ja bym nie wytrzymała :P kurde, to znasz nas jak łyse konie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 16:35

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milko to fajnie masz, ze u was nie ma alergików. My z mężem raczej tez nie tylko ja mam delikatną alergię na krowie mleko- a Mały najprawdopodobniej ma skazę białkową dlatego pytam.
    Tak byłam od samiutkiego początku, wszystko czytałam i przeżywałam z wami. Czasem kusiło żeby się odezwać, przy czym moja ciąża to medyczny cud- całą ciążę się bałam, ze ją stracę, do 7 miesiąca leżałam na podtrzymaniu, w czasie ciąży 3 razy byłam w szpitalu. Jak sama widzisz lęki nie były bezpodstawne, a wy wszystkie raczej w zdrowych ciążach. Wolałam czytać i cieszyć się z wami po cichu :) Jak już się zdecydowałam to zaczęłyście przenosić się na fb i powiedziałam sobie trudno. Cieszę się, że mimo wszystko część z was mogę poznać. Bez obaw powoli też tu spiszę swoją historię i wy mnie choć troszkę poznacie :) No znam was znam i baaardzo lubię- fajne, konkretne i wesołe z was babki. :D

Kajtkowa lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby no to bardzo mi i pewnie dziewczynom też miło ;) Ja się cieszę że tu trafiłam bo dzięki forum ciąża była o wiele fajniejsza i przyjemniejsza.
    Ja też byłam w szpitalu 3x więc piona ;) skurcze towarzyszyły mi całą ciążę ale Kornela dotrwala do 37tc :D
    No tak. Przenioslysmy się na fb i to super sprawa. Niestety ustalilysmy wszystkie czyli ok.50 mamusiek że już nikogo nie przyjmujemy bo tworzymy zgraną paczkę i dobrze nam w takim gronie jakie jest :) wszystkie dziewczyny stąd miały szansę przejść na fb ale trochę za późno zaczęły się odzywać. No nic. Widzę że tu się trochę rozkrecilo i jako matka chrzestna tego wątku bardzo się z tego cieszę bo żal mi było stąd odchodzić. W 90% jestem na fb ale 10% zostaje tu :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    A ja jeżeli chodzi o mm to uwaga to dopiero może być głupie ale bior butlke nie wkładam do buzi smoczka tylko naciskamy butelkę i mi tak psika do buzi. Ale sama wodę. I dopiero jak uznam,ze jest ok to wsypuje proszek żeby nie zabić witaminek.

Chociaż mój mały lubi mleko chłodne. Od zawsze, a teraz gdy zabkuje to już w ogóle.. :)

Stary sposób to sprawdzanie zrobionego mleka na rece, wewn, stronie miedzy lokciem a nadgarstkiem :)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991-ja uwazam to za mega slabe ze nikogo nie chcecie juz przyjać, to tak jakby odciac np palca bo go nie uzywasz.Mysle ze nie kazdy po urodzeniu dziecka przebywal tu i czytal wszystkie posty, zeby akurat wbic sie w tematy facebookowe

agadana, AlsMum, Kajtkowa lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko ja tez jestem łasuchem i rozumiem Cię doskonale! i narobiłaś mi ochoty na słodkie że jak tylko przeczytałam twój post to musiałam coś skubnąć :D

Milka to super jak na początek :D oby coraz więcej i chętniej tak jadła :) a z brzuszkiem wszystko ok było później?

Lullaby rozumiem Cię, ja tez się bałam po jednej stracie i tez późno się ujawniłam ale uważam ze lepiej późno niż wcale :)

Reni - no szkoda że dziewczyny tak postanowiły ale mają takie prawo i to całkiem zrozumiałe, nie mam o to pretensji, szanuję to i dobrze że mogę chociaż tu popisać i że ktoś czasem tu zagląda i odpisze :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby to ja też mam blizme w porządku. Nawet położne mówiły,ze strasznie malutka. Ale chodzi mi że pod tą blizną jakby w środku. :)

Ah to współczuję bo długo się meczylas. U mnie po ponad 5 h decyzja o cc. Ale 2h15 m parlam. :)

W ogóle właśnie piszesz,ze dostalas skierowanie tydzień po termieni, a ja w dniu terminu. I zastanawia mnie właśnie to czy nie.przez tak szybkie wywoływanie porodu mój mały nie zdążył ie dobrze usywaic. I dlatego było wysokie proste danie główki... nie wiem czy można to powoazac,ale może jakby mnie skierowali później do szpitala to sprawa rozwiazalaby się sama i zaczlabhm rodzić sama bez oksy. Teraz wiaodmo nie ma co gdynac. Ale zawsze to człowiek ie jakoś zastanawia.

Mnie doktor, który robił cc nazywał bzdziagwa i co mnie widział to miał do nie pretensje w cudzysłowu ofc,ze przez moje cc nie mógł lecieć na Czechy :-ds

Lulaby co do Twojej historii ciąży to już Ci to chyba pisałam,ze mimo wszelkich strat i ciężkich starań to nieśmiało śmiem twierdzix,ze Masz teraz swoją największą nagrodę w postaci swojego ślicznego Mikołajka !!:) Wiem że dobrze mi się mówi,ale zapomnijmy o przeszłości. Nie wybiegajmu w przyszłość bo tracimy to co najważniejsze teraźniejszości. A co za tym idzie chwilę obecne. :) Cieszę się że masz swojego wymarzonego szkrabka i wiem że będziesz miała też kolejnego!! Na bank tak będzie:-D

Oh Karmin... nie chciałem podkusic Cię do złego hahaha :-D e tam niech nam idzie na zdrowie xd

Lullaby lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko oby poszło w cycki :D

AlsMum lubi tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie, że planujecie drugie dzieciątko:) My przez 8 lat nie mogliśmy zajść, po pierwszym, ale okazało się, że mam jakąś torbiel i dopiero po zabiegu zaszliśmy. Ale nawet nie spodziewałam się ile radości będzie miał starszak z maluszkiem. Czekał na nią naprawdę z wielkim utęsknieniem. Życzę Wam, aby Wasze plany w 100% się spełniły:)

Nam dziś zabrakło szynki na kanapki do szkoły, a że mieliśmy na południe to wybraliśmy się do auchana, bo planowałam kupić też kilka rzeczy dla małej. Kupiłam kolejną kaszę manną, kleik ryżowy, pałeczki kukurydziane i kilka słoiczków na dzień lenia:) Będę się starała gotować wszystko świeże, ale na wyjścia lub jak po prostu nie będę ogarniać i będzie pożar to wolę mieć coś pod ręką. Czytałam składy i nie wszystkie mi się podobały (olej palmowy+rzepakowy+sól w jednym przepisie - to już za dużo jak dla mnie). Humana była w promocji z łyżeczkami, ale to są takie duże i twarde więc pozostaniemy przy naszych sylikonowych, którymi Ala operuje świetnie (wie, którą stroną wsadzić, że można je po podgryzać i raczej nie można ich zbyt głęboko wsadzić).
    Dziś był u nas brokuł - ugotowany z dodatkiem wody i zblendowany. Mała nie była zachwycona smakiem, zjadła troszeczkę, bardziej posmakowała, ale faktycznie jak ja próbowałam to też mnie mdliło dopiero po chwili był smak trochę orzechowy, trochę maślany, wiecie tak jak jedząc awokado - jest pyszne, ale pierwszy kęs przyprawia mnie o mdłości - nie wiem czy też tak macie? Podam jej jeszcze ze dwa razy i zmienimy na marchewkę. Wiecie ta moja mikstura mimo wszystko miała wyczuwalne grudki, w słoiczku raczej takich nie ma, nie wiem właśnie czy na początek to nie jest zaletą słoiczków, ale z innych warzyw pewnie zrobi się lepsza papka.

Nie wiem właśnie czy można już podawać pałeczki kukurydziane, ale ja dziś dałam na przekąskę i smakowały jej bardzo, zjadła jak doświadczone w jedzeniu dziecko.

Powiem Wam, że z tym rozszerzaniem diety to też nie chcę przesadzić, ale jak widzę jak to idzie (poliże kilka razy i to tyle) to myślę, że tak regularnie i na poważnie to też zaczniemy ok. 6 mies. Teraz sama się przygotowuję, czytam, szukam inspiracji. Nie wiem też czy mała jest gotowa, więc małymi kroczkami dla urozmaicenia dnia pewnie będziemy próbować i sprawdzać reakcje.

• AlsMum Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z moich przemyśleń to zobaczcie jeszcze jaki kolor ma brokuł świeżo przygotowany i ten ze słoiczka. Zastanawiam się czy to kwestia tego, że się utlenia?
    54af4af71319db98m.jpg
    i nasze zakupy
    0eb5275587687459m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 23:20

Milka1991, agadana, Lokokoko lubią tę wiadomość

• agadana Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ale znalazłam MEGA stronkę jeśli chodzi o to nasze całe rozszerzanie diety! Tam jest wszystko super opisane i dla mnie wydaje się bardzo proste, wręcz juz nie mogę się doczekać u nas poznawania nowych smaków ;) mam nadzieję że Wam się przyda!
    http://malgorzatajackowska.com/2016/07/15/mleko-to-podstawa-ile-posilkow-podawac-dziecku/
    I jeszcze tak konkretniej o produktach ( w tym o "naszym" maselku i oliwie ;)):
    http://malgorzatajackowska.com/2016/04/07/czy-mozna-to-podac-niemowlakowi/

Miłego czytania! :)

Lokokoko, Karmin lubią tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alsmum pewnie musi się przyzwyczaić, to pierwsza reakcja :) ja dziś właśnie też się zaopatrzyłam w miseczki i łyżeczki :) i wydaje mi się że dobrze do tego podchodzisz, małymi kroczkami bo dla dziecka to nowość i musi się oswoić pozatym jeśli chodzi o konsystencje to dobrze jak są różnej konsystencji :) i właśnie podczytuję stronkę od Agadany i jest wiele cennych wskazówek :) he sama muszę się oswoić z tym wszystkim nie tylko dziecko, także jak obie z córcią będziemy gotowe to zaczynamy rozszerzać :D

Wczoraj byłam u gina i ten wynik jest taki ponieważ jest infekcja i nadżerka, mam brać globułki i za poł roku powtórzyć cytologię.

agadana, Milka1991 lubią tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzięki Agadana za super linki :)
    Karmin to dobrze,ze to "tylko"infekcja. :))

Byliśmy dziś u fizjoterapeuty i mały ma stwierdzona asymetrię. Dostaliśmy ćwiczenia do domu. Jestem tak przejęta że cały dzień mam zmiety. :/ Wiem,ze da radę się to wyćwiczyć. Ale... szkoda mi synka.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko polubiłam za podziękowanie a potem doczytałam resztę... nie martw się... Filipek jest zdrowy i z tego trzeba się cieszyć- asymetria to rzecz która nie bedzie miała wpływu na Jego życie jeśli bedsiecie nad tym pracować. Głowa do gory Kochana :-*

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ