X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdama wrote:
    Dentysta - fajowy pomysł! Kiedy planujecie poinformować rodzinkę?
    Raczej niedługo, bo teściowa miała iść na emeryturę od października a ja wrócić do pracy i trzeba jej powiedzieć, żeby w razie czego może nie szła jak nie chce

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Magdama Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej mojej teściowej w ogóle bym nie mówiła, bo ona jest tych wszechwiedzących. No i 7 lat temu urodziła syna, więc jest na bieżąco eh. Czasem jej nie cierpię. A tak serio to nie wiem kiedy się pochwalimy.

Wizyta 12.08
    thgfyx8dzt3b7xyz.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaska pomysl z dentysta genialny! :D
    u mnie nie wypali, bo tyle co wyleczylam wszystkie zeby i tesciowa o tym wie.
    a moja wczoraj sie mojego malza pytala czy w ciazy nie jestem, bo mnie akurat wzdelo ;/

a moj- nieeee pewnie wzdecia ma :D

narazie planuje zobaczyc pecherzyk i serduszko no i dzisiaj piekna bete z pieknym przyrostem coby sie przestac martwic ;)

kahaśka, nudhar lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nudhar Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga- daj znać jak beta , dobry twój z tymi wzdęciami hehe.

U mnie to już chyba wszyscy wiedzą i wszyscy się cieszą nawet jeszcze nikt nie komentował że po co nam trzecie :-/, czasami tylko ktoś z uśmiechem powie "o 500 +" ale ja się tym nie przejmuje :-)

Agga lubi tę wiadomość

Wizyta 11.08 :-)
    28whskjo4k9q40dz.png
    26.08.2009- córusia
    05.10.2011- synuś
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce swoim rodzicom powiedzieć jak będziemy u nich weekend (rzadko jeździmy bo mamy 350 km) powiedziałam że jak będzie ok na jutrzejszej wizycie to może mowic...a ja swojej rodzince z racji że ostatnio mnie ostro wkurzają nie zamierzam szybko mowic...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Czyli przedział wiekowy u nas 23 - 40 latek, super, każda z innym spojrzeniem i doświadczeniem :)

Kahaśka jak tam wizyta?

Macduska, Magdama, Sarita gratuluję i witam, jaki termin Wam wpisać? :)

Lis ładny przyrost, nic się nie martw, czekaj do wizyty grzecznie :)

Agga Ty niecierpliwy wariacie ;) na pewno będzie piękny wynik :*

Mimi super, że poruszyłaś ten temat, też się nad tym zastanawiałam, ja chyba zacznę się balsamować za jakieś dwa tygodnie, na razie waga stoi w miejscu i ubrania leżą jak leżały, więc nie będę przesadzać ;P

Ja się musiałam pochwalić wcześniej ze względu na zwolnienie lekarskie...ale tylko jednej części rodziny z którą mieszkam, druga część się dowie może w piątek :)

A ja byłam dziś rano na becie i jestem bardzo happy bo mam fajny przyrost :P tydzień temu w środę 33.8 mIU a dziś 1091 mIU!
    A tak się martwiłam...tak więc kamień z serca, wizytę mam w piątek i będziemy podglądać, czy już coś się wykluło :D

Agga, Antonelka, Sarita, lis87, magdzia26, Kleopatra lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudhar wrote:
    Agga- daj znać jak beta , dobry twój z tymi wzdęciami hehe.

U mnie to już chyba wszyscy wiedzą i wszyscy się cieszą nawet jeszcze nikt nie komentował że po co nam trzecie :-/, czasami tylko ktoś z uśmiechem powie "o 500 +" ale ja się tym nie przejmuje :-)

ano dobry :)
    nudhar dam znac jak tylko bete odbiore :)

czy ktoras z was tez codziennie...
    czysci?

przepraszam, ale musialam zapytac, bo nie wiem czemu tak?

nudhar lubi tę wiadomość

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Agga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka piekna beta! :)
    ja swoja robilam 12:20 wiec jeszcze troche to potrwa pewnie... ;p

myslicie, ze jezeli przyrost spoko to pecherzyk bedzie widac i dziecie sie pokaze czy moze byc jednak niepowodzenie?

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Magdama Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka pięknie ci beta urosła! A jeśli chodzi o termin to jakoś wg wyliczeń wypada na 01.04, ale jestem pewna, że owu była później, także czekam na opinie gina.

Wizyta 12.08
    thgfyx8dzt3b7xyz.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, bliźniaki? Hehe
    A ja idę dopiero na 19.00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:46

Milka1991 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Jak wasze okołoroczniaki śpią w nocy? Moja właśnie wciągnęła flaszkę mleka. I w sumie od jakiegoś miesiąca tak jest, bo wcześniej było jeszcze jedzenie koło 1-2 :O
    Ja moja karmię dwa razy, o pierwszej i czwartej. Ale ona to jest straszny niejadek, na mleko w dzień nie spojrzy, więc ja się z tych karmien paradoksalnie cieszę:)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Ja moja karmię dwa razy, o pierwszej i czwartej. Ale ona to jest straszny niejadek, na mleko w dzień nie spojrzy, więc ja się z tych karmien paradoksalnie cieszę:)

Moja też niejadek a w nocy by nadrabiała. Mleka nie lubi od urodzenia hehe, tylko w nocy piłaby litrami

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś uspokajam Cię, mój żołądek też zrobił się ostatnio bardzo wrażliwy, ale wolę to oczyszczanie tyłem niż przodem ;)
    Na pewno będzie powodzenie! Ty nic się nie martw! Wszystko jest na swoim miejscu :)

Magdama u mnie też inaczej mówi bbf a inaczej usg, ale na razie wpisałam sobie taki termin pomiędzy :D na razie Cię wpiszę na 01.04, a później będziemy wszystko korygować :)

Kahaśka raczej nie, miałam tylko 1 pęcherzyk przy owulce :P

AAA przypomniało mi się, nie panikujcie z tym progiem, wyobraźcie sobie, że ja 11 dpo miałam wynik 7 ng!!! a jakoś zaszłam i do tej pory ciążę utrzymuję, na szczęście już z luteiną, nie wiem jak jest teraz ale na pewno nie rewelacyjnie :P ginek się specjalnie tym nie przejmuje...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:52

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku pierwszej ciąży miałam niecałe 11. A na początku 2 trymestru 20 i przestałam brać Dupka.

Milka1991 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• darek Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)
    Nie było mnie kilka dni, a tu wręcz armagedon!

Gratuluje wszystkim dziewczyną które do nas dołączyły! Bardzo się ciesze z każdego kolejnego kropka :)

Milka piękna beta :)
    Widzę, że obie idziemy w piątek na wizytę? Też dziś z ciekawości poszłam na betę i teraz czekam na wyniki :) I nawet chyba w tym samym wieku jesteśmy? :) Ja we wrześniu kończę 25 lat :)

Widziałam, że dzieliłyście się miejscem zamieszkania. Ja mieszkam w Poznaniu.

Patrząc ogólnie to chyba większość z Was już mężatki?

Milka1991, Agga, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wizyta:
    Wizyta: 16.09.2016
    Szpital: 20.09.2016
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

Kropek :*
  • Sarita Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 04.04:)macie dziewczyny jakieś objawy to moja druga ciaza:) mam 8 latke w domu :)ta ciąża jest bez objawów tylko mam bol piersi już bym chciala mieć wizytę i zobacZyć moja kropeczke

• Agga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Aguś uspokajam Cię, mój żołądek też zrobił się ostatnio bardzo wrażliwy, ale wolę to oczyszczanie tyłem niż przodem ;)
    Na pewno będzie powodzenie! Ty nic się nie martw! Wszystko jest na swoim miejscu :)

Magdama u mnie też inaczej mówi bbf a inaczej usg, ale na razie wpisałam sobie taki termin pomiędzy :D na razie Cię wpiszę na 01.04, a później będziemy wszystko korygować :)

Kahaśka raczej nie, miałam tylko 1 pęcherzyk przy owulce :P

AAA przypomniało mi się, nie panikujcie z tym progiem, wyobraźcie sobie, że ja 11 dpo miałam wynik 7 ng!!! a jakoś zaszłam i do tej pory ciążę utrzymuję, na szczęście już z luteiną, nie wiem jak jest teraz ale na pewno nie rewelacyjnie :P ginek się specjalnie tym nie przejmuje...:)

blizniaki jednojajowe? :D

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga wrote:
    blizniaki jednojajowe? :D
    Koleżance przy jednojajowych beta rosła normalnie

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Agga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik wykonywany moj jest aaaaaa boje sie!

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darek ja 25 kończę w grudniu :)
    Czekamy na Twoją betę, a potem już do piątku :D

Sarita ustaw sobie suwaczek ;) ja z objawów to tylko wrażliwe piersi, czasem coś poczuję w brzuchu i tyle :)

Mój Mąż też się śmieje że w takim razie będą jednojajowe, haha :P ale nie, na pewno nie :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ