X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie lepiej czuję. Przespalam sie x godzine po spaniu apetyt przyszedl na pierogi ruskie. Wiec moje dziewczynki poszly do pierogarni. Zjadlam juz 4 pierogi i nie wymiotuje po nich.
    A do domu ledwo weszlam na 4pietro. A i brzuch mi sie plaski zrobil po wymiotach.
    Ciekawe jak bedzie jutro?

W 1 ciąży najpierw mnie mdlilo tylko. Dopiero pozniej zaczęły sie wymioty calodzienne.

Teraz to nie wiem czy umowe dostane od 1.10. Jesli bede sie codziennie zle czula. Bo u mnie w biurze od 1.10 mam byc tylko ja. Bo szefowa gdzie indziej pracuje.
    Wiec po co komu pracownik co go nie ma.

W razie co to przysluguje mi 6miesieczny zasiłek dla bezrobotnych. Same grosze bo 80%. Ale dla mnie zdrowie wazniejsze.

Z kasa nam sie nie przelewa ale sobie poradzumy jakby cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 15:09

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    i co ci pomogło?
    Tylko antybiotyk :/ mam jeszcze to ziele ale nawet nie wiem czy w ciazy mozna takie wynalazki poc, wile nienryzykowac..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w labie zostawilam 60zl i to z 70% rabatem heh...

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Umowiłam się na prenetalne w 13 t + 3 dni, ale jak tak piszecie o "wzroście" maluszków, to boje się, że będzie za duży i już nic nie zdziałamy. Chyba jutro przeloze wcześniej.
    Mi specjalista z certyfikatem z poznania tłumaczył ze on robi do max 13+0. Wtedy wyniki są najbardziej miarodajne szczególnie przeziernosc.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę podzielić się z Wami odrobina mojego "życia prywatnego". Kilka osób pisało o pracy i sytuacji finansowej. Ja podczas gdy zaszłam w ciąże szczęśliwie miałam umowę o prace i wszystko by było w porządku. Poszłam na urlop wypoczynkowy i w tym czasie dowiedziałam się o ciąży. Dostałam od razu zwolnienie lekarskie. Poinformowałam pracodawce o tym fakcie i przyjął to dobrze. Po miesiącu czasu jednak stwierdził, że chce się mnie pozbyć i przysłał mi zwolnienie dyscyplinarne, twierdząc, że porzuciłam pracę, podczas gdy byłam na urlopie. Tylko takie zwolnienie ciężarnej wchodzi w grę. Oczywiście to jest wymysł, bo sam mnie wysłał na urlop. Wykorzystał to, że nie dba o formalności takie jak lista obecności, grafik pracy, wnioski urlopowe, czy badania wstępne itp. Wypłacił mi pensję w terminie, ale po miesiącu jednak stwierdził, że mam mu oddać. Sprawa oczywiście trafia do Sądu. Wyobraźcie sobie, że postępuje tak ojciec dwójki dzieci, który wie, że niedawno pochowałam własne dziecko, które żyło 3 dni. Chodzi tylko o jedną pensję, którą musiał mi zapłacić, bo na zwolnieniu będę do porodu, a potem na pewno do tej pracy nie wrócę. Piszę, żebyście miały na uwadze, że po świecie chodzą ludzie bez żadnych zasad, skrupułów i mogą również Wam zrobić takie świństwo, chociaż z tego co się orientuję, to jest na prawdę rzadki przypadek. "Rzadkie przypadki" to moja specjalność, ponieważ tak mi powiedzieli lekarze po śmierci mojego dziecka :( Trzeba pilnować własnych interesów, formalności. Dla mnie to teraz tylko niepotrzebny stres. Szczerze mówiąc sama się zaczęłam obawiać o własne zdrowie psychiczne, ale staram się w tym wszystkim nie zwariować.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Ja juz sie lepiej czuję. Przespalam sie x godzine po spaniu apetyt przyszedl na pierogi ruskie. Wiec moje dziewczynki poszly do pierogarni. Zjadlam juz 4 pierogi i nie wymiotuje po nich.
    A do domu ledwo weszlam na 4pietro. A i brzuch mi sie plaski zrobil po wymiotach.
    Ciekawe jak bedzie jutro?

W 1 ciąży najpierw mnie mdlilo tylko. Dopiero pozniej zaczęły sie wymioty calodzienne.

Teraz to nie wiem czy umowe dostane od 1.10. Jesli bede sie codziennie zle czula. Bo u mnie w biurze od 1.10 mam byc tylko ja. Bo szefowa gdzie indziej pracuje.
    Wiec po co komu pracownik co go nie ma.

W razie co to przysluguje mi 6miesieczny zasiłek dla bezrobotnych. Same grosze bo 80%. Ale dla mnie zdrowie wazniejsze.

Z kasa nam sie nie przelewa ale sobie poradzumy jakby cos.
    Jeżeli masz umowę o pracę to pracodawca nie może Cię zwolnić. Jeżeli przejdziesz teraz na l4 ZUS wypłaca kasę przez całą ciążę i macierzyński

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Mi specjalista z certyfikatem z poznania tłumaczył ze on robi do max 13+0. Wtedy wyniki są najbardziej miarodajne szczególnie przeziernosc.
    A gdzie robisz badanie? Ja pilnie szukam dobrego specjalisty usg od badań prenatalnych. Do Poznania mam kawałek, ale chcę rodzić na Polnej.

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    Mam ochotę podzielić się z Wami odrobina mojego "życia prywatnego". Kilka osób pisało o pracy i sytuacji finansowej. Ja podczas gdy zaszłam w ciąże szczęśliwie miałam umowę o prace i wszystko by było w porządku. Poszłam na urlop wypoczynkowy i w tym czasie dowiedziałam się o ciąży. Dostałam od razu zwolnienie lekarskie. Poinformowałam pracodawce o tym fakcie i przyjął to dobrze. Po miesiącu czasu jednak stwierdził, że chce się mnie pozbyć i przysłał mi zwolnienie dyscyplinarne, twierdząc, że porzuciłam pracę, podczas gdy byłam na urlopie. Tylko takie zwolnienie ciężarnej wchodzi w grę. Oczywiście to jest wymysł, bo sam mnie wysłał na urlop. Wykorzystał to, że nie dba o formalności takie jak lista obecności, grafik pracy, wnioski urlopowe, czy badania wstępne itp. Wypłacił mi pensję w terminie, ale po miesiącu jednak stwierdził, że mam mu oddać. Sprawa oczywiście trafia do Sądu. Wyobraźcie sobie, że postępuje tak ojciec dwójki dzieci, który wie, że niedawno pochowałam własne dziecko, które żyło 3 dni. Chodzi tylko o jedną pensję, którą musiał mi zapłacić, bo na zwolnieniu będę do porodu, a potem na pewno do tej pracy nie wrócę. Piszę, żebyście miały na uwadze, że po świecie chodzą ludzie bez żadnych zasad, skrupułów i mogą również Wam zrobić takie świństwo, chociaż z tego co się orientuję, to jest na prawdę rzadki przypadek. "Rzadkie przypadki" to moja specjalność, ponieważ tak mi powiedzieli lekarze po śmierci mojego dziecka :( Trzeba pilnować własnych interesów, formalności. Dla mnie to teraz tylko niepotrzebny stres. Szczerze mówiąc sama się zaczęłam obawiać o własne zdrowie psychiczne, ale staram się w tym wszystkim nie zwariować.
    Biszkppciki w sądzie na pewno wygrasz z reszta dowiedz się prawników jak wygląda bo wydaje mi się ze on rąk nie może Cię zwolnić po fakcie.
    Z innej beczki szukasz specjalisty od usg. Polecam dr Szymański z med art. Dobry specjalista. Najlepszy sprzęt w poznaniu.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciku Twój szef jest małym kutaskiem, na większe określenie nie zasługuje.

kahaśka, Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki, masakra jakaś :(
    W takich chwilach cieszę się, że pracuję w korpo i jestem tylko jednym z tysięcy pionków, którego mało kto zauważa

Donia12 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie pierwsze trwało ok godziny z przerwą aż dzidziuś dobrze się ułoży by wszystko dobrze sprawdzić. Gościu delikatny i cierpliwy. Dodatkowy ekran dla Ciebie i męża. Płytka w gratisie. Koszt 300zl . Polecam

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Jeżeli masz umowę o pracę to pracodawca nie może Cię zwolnić. Jeżeli przejdziesz teraz na l4 ZUS wypłaca kasę przez całą ciążę i macierzyński
    Nie mam teraz zadnej umowy niestety.

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciku
    To istne chamstwo !

iv09df9hp0ju3od9.png

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Nie mam teraz zadnej umowy nestety.
    To kiepsko...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Biszkppciki w sądzie na pewno wygrasz z reszta dowiedz się prawników jak wygląda bo wydaje mi się ze on rąk nie może Cię zwolnić po fakcie.
    Z innej beczki szukasz specjalisty od usg. Polecam dr Szymański z med art. Dobry specjalista. Najlepszy sprzęt w poznaniu.
    Sprawa oczywiście skonsultowana z prawnikami i raczej jestem na po wygranej stronie i faktycznie jest nawet przepis, który mówi, ze nie może mnie zwolnić jeżeli upłynął miesiąc od tego mojego ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych, których i tak nie było. Ale do sądu muszę iść i się stresować, słuchając kłamstw na swój temat. Jakoś będę musiała się wybronić i liczę na sprawiedliwość. Dzięki za polecenie zaraz sprawdzę tego dr :)

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki nie ma za co. Lekarz sprawdzony przeze mnie o znajome. Godny polecenia. Klinika Med Art

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    Mam ochotę podzielić się z Wami odrobina mojego "życia prywatnego". Kilka osób pisało o pracy i sytuacji finansowej. Ja podczas gdy zaszłam w ciąże szczęśliwie miałam umowę o prace i wszystko by było w porządku. Poszłam na urlop wypoczynkowy i w tym czasie dowiedziałam się o ciąży. Dostałam od razu zwolnienie lekarskie. Poinformowałam pracodawce o tym fakcie i przyjął to dobrze. Po miesiącu czasu jednak stwierdził, że chce się mnie pozbyć i przysłał mi zwolnienie dyscyplinarne, twierdząc, że porzuciłam pracę, podczas gdy byłam na urlopie. Tylko takie zwolnienie ciężarnej wchodzi w grę. Oczywiście to jest wymysł, bo sam mnie wysłał na urlop. Wykorzystał to, że nie dba o formalności takie jak lista obecności, grafik pracy, wnioski urlopowe, czy badania wstępne itp. .
    Biszkopcik jest cos takiego jak PIP- inspekcja pracy. Mozna tam zglosic ze pracodawca nie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik to okropne to Cię spotkało :( jestem pewna, że wygrasz. Dbaj teraz o swoje zdrowie psychiczne i o dzidziusia on najważniejszy.
    Moją przełożoną jest siostra zakonna, więc mam dobrze aczkolwiek są różne siostry, ta akurat jest w tym temacie ok.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki ja polecam dr Sosnowska w MedPolonii na Obornickiej, robiła mi prenatalne w pierwszej ciąży, też bada dłuuugo i dokładnie, sprawdza też przepływy i czy nie masz naczyń przodujących.

A sprawę gdzie oprowadzisz, też w poznaniu? Nie będę się wyrażać na temat Twojego pracodawcy, bo jeszcze mnie na forum zbanują, ale miałabym do powiedzenia sporo i głośno.

Ja też mam zamiar rodzić na Polnej, Bobas chyba też, może się spotkamy :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Bobas tez rodzi na Polek tym razem. A tak ogólnie mam na imię Natalia,)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ