X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Pierwsza, pierwsza :) najgorszy był ostatni rok jak na każdym kroku slyszalam że ktoś tam się spodziewa dziecka, ale maleństwo z drugiej strony przyszło do nas w odpowiednim momencie :)

ja też starałam się długo - ponad 2,5 roku, a teraz mam wrażenie że malutka pojawiła się w naszym życiu w najlepszym dla nas momencie :)

sallvie, MyHappy lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Tak, słyszałam o Dangel.
    W mojej klinice echo kosztuje 400zl!!! Ja mam jakieś skrupuły wystawić moja doktor :( jaka ja jestem mało asertywna!
    Niby wskazań nie ma ale... Poszłabym do Dangel hmmm

Moje starania to ponad 5 lat. Z czego trzy już męki, płaczu, zwątpienia, strachu. Do tego to wskazanie jak najszybszego usunięcia jajników.
    Dookoła same ciąże, często niechciane. Znajomi mówiący ze dzieci im życie komplikują.
    Po nieudanej inseminacji próba in vitro. Zero efektów. Potem ciąża poronienie. Druga - drugie poronienie. Ta bezsilność, to znają tylko kobiety które się starają tyle samo.

Ale cuda się zdarzają, wiecie ze zaszłam w ciąże przy nasieniu z niecałymi 5 procentami ruchliwych plemników?
    Zaszłam naturalnie. Dzis wierze, ze kiedy cuda się zdarzają to po to, żeby było dobrze.

Atat ja też zaszłam naturalnie, a juz szykowaliśmy się do in vitro. zabijałam wszystkie plemniczki po niecałych 30 minutach :( ale widać cuda się zdarzają :) mój cudek kopie teraz :)

atat, sallvie, MyHappy, kasieniaczek lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, cuda się zdarzają i to właśnie wtedy kiedy już się ich nie spodziewamy :)
    Jakie to jest piękne.
    Dzis jestem przepełniona radością i wiara we wszystko!

sallvie, kahaśka, Jagah, Milka1991, MyHappy, Justyna Sz lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat będzie dobrze! Tyle osób, tyle historii.... i równie wiele trzymanych kciuków i dobrych życzeń. Cudzie trwaj!

Bobas poradzimy jakoś z tymi chłopakami :-)

Ja dzisiaj do hematologa. Niczego się nie spodziewam po niej. Punkt programu do zaliczenia.

MyHappy lubi tę wiadomość

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stowtotka wrote:
    Atat będzie dobrze! Tyle osób, tyle historii.... i równie wiele trzymanych kciuków i dobrych życzeń. Cudzie trwaj!

Bobas poradzimy jakoś z tymi chłopakami :-)

Ja dzisiaj do hematologa. Niczego się nie spodziewam po niej. Punkt programu do zaliczenia.
    W zasadzie to ja się cieszę. Nie będzie wymiany ciuchów zabawek pokój tez łatwiej dzielić no i chłopcy chyba są jednak łatwiejsi w wychowaniu choć na początku wygląda to nieco gorzej. W każdym razie mi to było wszystko jedno a mąż jest zachwycony ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w pracy. Coraz mniej mi się chce. Jedyne co mnie trzyma to pytanie: co ja będę robić w domu?

Aga1991 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do określenia płci to moj prowadzacy na razie sie wstrzymal. Widział pepowine miedzy nogami co bardzo latwo jest zinterpretowac jako cos innego :-) . juz mi jeden lekarz w szpitalu powiedzial ze chlopiec, ale ja od poczatku przeczuwam dziewczynke. Zreszta ostatnio moja babcia stwierdzila ze to nie bedzie chlopiec. Po ksztalcie brzucha. A ona jest dobra w te klocki. Tak juz przepowiedziala mojej ciotce ( a wtedy nie bylo usg) i mojej siostrze. I w obu przypadkach dobrze trafila:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:00

Aga1991 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jeszcze nie zdążyłam nic powiedzieć kiedy lekarz sam mnie zapytał czy chcę znać płeć. Także ten.... Ja już jednego chłopaka wychowałam dlaczego wolałam dziewczynkę. Zresztą tak samo rodzice, teściowie i cała rodzina. No nic, oby zdrowy był. Z imieniem też będzie problem :-\

A tak wyglądamy z rana
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/619a18b5ac44.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50e66a7feac0.jpg

I jeszcze wczorajsza fotka młodego :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da60e4b66d3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:18

Milka1991, kasieniaczek, MyHappy, Jagah, pati87, niania.ogg, Kjopa3, sallvie, Donia12, Omon lubią tę wiadomość

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Co do określenia płci to moj prowadzacy na razie sie wstrzymal. Widział pepowine miedzy nogami co bardzo latwo jest zinterpretowac jako cos innego :-) . juz mi jeden lekarz w szpitalu powiedzial ze chlopiec, ale ja od poczatku przeczuwam dziewczynke. Zreszta ostatnio moja babcia stwierdzila ze to nie bedzie chlopiec. Po ksztalcie brzucha. A ona jest dobra w te klocki. Tak juz przepowiedziala mojej ciotce ( a wtedy nie bylo usg) i mojej siostrze. I w obu przypadkach dobrze trafila:-)
    No chyba ze widać i pepowine o coś jeszcze ,) dużo zależy od ułożenia dziecka sprzętu i lekarza a pomyłki np się zdarzają ;) w moim przypadku dziwne gdyby była dziewczynka. Kochalisny się dwa razy dziennie przez tydzień w okresie owulacji trudno aby wolne plemniki żeńskie miały szansę ;p

Meridian lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszeliście o nowym projekcie rządu? 4 tys za urodzenie niepełnosprawnego dziecka... odnoszę wrażenie ze ono cos tam cpaja...

Anjouek, MyHappy, kahaśka lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) ja już po wizycie w laboratorium, rączka boli po igle a teraz jadę sobie na uczelnie...zajęcia mam dziś do 18 :( nie wiem jak to przetrwam :p
    Pogoda też za oknem okropna,brrrr.

Życzę wszystkim miłego dnia :*

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mi lekarz ma ostatnim usg powiedział ze dziewczynka ale jakos narazie parze na to z WIELKIM przymrużeniem oka :) pomyłki sie zdarzają wiec do końca sie nie nastawiam. :) chociaz w rodzinkę mojego męża zawsze dziewczyny pierwsze i u mojego rodzeństwa tez dziewczynki ale to wiadomo reguły nie ma :)

Anjouek, Aga1991, MyHappy lubią tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Anjouek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    No chyba ze widać i pepowine o coś jeszcze ,) dużo zależy od ułożenia dziecka sprzętu i lekarza a pomyłki np się zdarzają ;) w moim przypadku dziwne gdyby była dziewczynka. Kochalisny się dwa razy dziennie przez tydzień w okresie owulacji trudno aby wolne plemniki żeńskie miały szansę ;p

Kurka zaluje ze wtedy o tym nie myślałam hihi :p i też po dwa razy na dzień szalelismy... To też raczej mam małe szansę :p no ale może może jednak... :p

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Ja juz w pracy. Coraz mniej mi się chce. Jedyne co mnie trzyma to pytanie: co ja będę robić w domu?

Ja mam to samo. Dalej chodzę do pracy ale już brak chęci. Jeszcze choroba mnie zbiera i jak nic wcześniej do domu się urwę. Problemy z plecami-ciekawe co dzisiaj powie mój gin czy dostanę L4 czy nie

Donia12 lubi tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny z rana.

Co do starań, ja zaszłam w ciąże po 11 miesiącach starań i 4 cyklach stymulowanych, wtedy kiedy zupełnie już odpuściłam.

Jeszcze nie wiem , kto mieszka w moim brzuszku, mam wizytę 9 listopada, więc podpytam. Cichutko liczę na dziewczynkę.

Ja pracuję dalej i póki będę się dobrze czuła i nie będzie przeciwskazań , będę pracować. Lubię swoją pracę, tu mam wielu kolegów,przyjaciół. Nie wyobrażam sobie siedzenia w domu. Co ja bym w nim robiła... Sprzątała i gotowała obiadki? brrrrr

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:12

Awf3p2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosze mojżesza, faktycznie fajne, jeśli w sypialni nie ma miejsca a chce się mieć na początku dziecko na oku. Ale jeśli łóżeczko wejdzie to chyba lepiej od razu łóżeczko. My na przykład będziemy mieć bardzo dużą sypialnię i spokojnie wejdzie spora szafa, komoda, duże łóżko, więc i łóżeczko myślimy już kupić normalne :)

Piszecie o połówkowych i zaczynam się zastanawiać czy moje nie będą za wcześnie. Lekarka mówiła mi, że w 20 tc mam się dopiero zapisać, więc zapisałam się tak, ze wychodzi 20t1d ale dzidzia zazwyczaj jest tydzień starsza, więc uznałam, że będzie ok, co myślicie? Nie chce już dzwonić i przekładać bo mam fajną godzinę 8:00 no i mąż już zaplanował wolne, więc za dużo zamieszania.

Mnie korciło wstawić na fb albo instagrama jakieś zdjęcie brzuszka, ale chyba cały czas boję się zapeszać. Nie myślałam nigdy o tym pod kątem, że komuś będzie przykro, może dlatego, że nie wiem o żadnych znajomych, którzy starają się o dziecko i nie mogą a może dlatego, że sama tego nie doświadczyłam, udało nam się w pierwszym cyklu starań, ale dzięki Wam inaczej teraz na to patrzę.

Taśka - piszesz, że u Ciebie siostry spały w gondoli a orientujesz się czy jest to w ogóle zdrowe? Chodzi o to, ze jeździmy czasem do mnie do rodzinnego domu na weekend i zastanawiałam się czy warto kupować jakieś łóżeczko turystyczne, które by tam zostało czy własnie wystarczyłby wózek. Myślałam, że takie długie leżenie w wózeczku jest dla malucha niezdrowe, w końcu materacyk raczej lichy ;) Ale jeśli okazałoby się, że nie ma przeciwwskazań to nic byśmy nie kombinowali :) Zazwyczaj jeździmy tylko na jedną noc z soboty na niedzielę, więc może dałoby radę?
    aniołkowa mama wrote:
    A tak serio to żałuję, że nie staraliśmy się od razu po ślubie albo jeszcze wcześniej. Jak prawie każda kobieta nie spodziewałam się powikłań, poronień itp... teraz musi być dobrze ;)

Oj tego nikt nie przewidzi.. nam wiele osób mówiło, ze nie ma na co czekać, bo lata lecą a dzisiaj coraz to młodsze dziewczyny mają problemy z zajściem w ciążę. Gdybyśmy wiedzieli, że uda się za pierwszym razem, pewnie wstrzymalibyśmy się jeszcze ze 2 lata ;) ale absolutnie nie żałuję!!! Podjęliśmy tą decyzję też ze względu na moją pracę, mam umowę na czas określony a nie chciałam zajść w ciążę tak, żeby umowa kończyła mi się w czasie urlopu macierzyńskiego (praktycznie żadne szanse na przedłużenie). Teraz po urlopie macierzyńskim wrócę do pracy jeszcze na pół roku i mam nadzieję, że wtedy chętniej przedłużą ;)

atat - moja mama urodziła mnie w wieku 37 lat, więc kiedy ja miałam 18 Ona miała 55 i jakoś wcale się pokrzywdzona z tego powodu nie czułam :D Jedynie z kuzynostwem miałam zawsze słaby kontakt bo wszyscy się jakoś razem wychowali, bawili a ja znam ich praktycznie tylko z imprez rodzinnych :)

Donia - ja też się martwiłam co będę w domu robić a i tak brakuje czasu ;D Pół dnia spędzam tu z Wami albo na szperaniu po necie odnośnie porodu, wyprawki itd. Obiad ugotuję, coś popiorę albo poprasuję, później przychodzi mąż i pogadamy sobie. Dzień leci nawet nie wiem kiedy. Czasami aż mi głupio, że siedzę w domu a ledwo co zrobiłam.

My kochaliśmy się dzień przed owulacją a mimo to, żeńskie plemniki i tak się poddały ;D

MyHappy lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z michą płatków śniadaniowych :)

Przed chwilą podliczyłam naszą listę na pierwszej i jest nas
    graphics-numbers-858674.gif
    graphics-numbers-858674.gif
    graphics-numbers-170524.gif

Super wynik ! :)

MyHappy, Aga1991, Jagah, sallvie, kahaśka, Kjopa3, lis87, Omon, Antonelka lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się udało za 1 strzałem,ze tak to ujme...a stresowalam się mega,ze się nie uda czy coś...Nie wyobrażam sobie ile musialyscie przejść tyle się starając...miesiące brzmia okropnie,a lata? Ja jestem człowiekiem o slomianym zapale i slabej psychice więc Was podziwiam,ze się nie poddalyscie mimo tak długiego oczekiwania i niekiedy strat :( i cieszę się,ze w końcu doczekacie swoich zasłużonych maluszków :)

Milka1991, MyHappy, aniołkowa mama, sallvie, sunshine, IGA.G lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tu u Was z tą lista :p niczym z automatu zostałam dodana hihi tak więc widzę koleżanka zarządzająca lista zawsze na straży :) nie trzeba nikogo ścigać i prosić :p i widzę sporo dziewczyn ma ten sam termin co ja-13.04 :)
    Powiem wam szczerze chciałabym urodzić 1 kwietnia w Prima aprilis :p i trochę ludzi powkrecac :D no i żeby już pewnikiem być na święta z dzidzia w domku.

Milka1991, Aga1991, MyHappy, sunshine lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ