WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin Jake duzo.ciebie tego.lecialo ?
    Ja pamietam ze ciagle mokro mialam tylko Tyle. A teraz to Ja zawsze mam troche wody takiej przezroczystej nawet jak dni nieplodne byly :)

Jastin76 lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good morning :-)
    Przespana cala noc i to nawet b dobrze.
    Czekam na śniadanie , wizytę
    Dziś pewnie zjazd rodzinny będzie
    Monika
    Jak juz się b zaniepokoilam to musiałam 3-4 wkładki w nocy wymienić bo były mokre ale u mnie mógł być juz wcześniej wyciek razem z krwiakiem z którym walczyłam prawie dwa mc ...
    Atat
    Szczerze współczuję i wiem co czujesz moja b dobra koleżanka podchodzi do kolejnej chemii we wtorek , pewnie do mnie zagladnie i najgorsze w tym ze ma dwoje maluchów 5 lat i 8 lat :-( lekarze jej szans nie dają bo nie można jej operować. Rak piersi tak paskudnie sie usadowil , walczy od roku ... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 08:05

atat lubi tę wiadomość

• sunshine Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nawet dziwię, że tak wyraźnie czuję. łożysko mam na przedniej ścianie, wysoko.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Mnie od wczoraj coś podejrzanie twardy brzuch sie robi :/ Chyba wezmę sobie na ten tydzień zwolnienie i odpoczne.
    Wizytę mam 21-go dopiero, a jak dzisiaj sprawdzalam na stronie luxmedu kiedy jest najbliższy wolny termin do mojej pani dr licząc że będzie coś w tym tygodniu to trochę się zdziwiłam - 24 styczeń mi wyskoczył. No to dzięki... Jakoś może przetrwam ten tydzień.

Dziś muszę podjechać do pracy po kompa żebym nie była odcięta przez ten tydzień od rzeczywistości... a rano do internisty lecieć po zwolnienie

Aaa i wczoraj jak oglądałam The Voice to pierwszy raz Lidka zaserowala mi serię kopniakow. Oczywiście pod ręką jeszcze czuć nie było więc był to prywatny pokaz tylko dla mamusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 09:31

Omon, karolyn lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzicie!! Nie sposób Was nadrobić.
    U nas wszystko ok. Młode tak się rozkopało, że ręka na brzuchu podskakuje :) Starszy brat i tatuś też już mieli okazję poczuć dzidziola :)
    Piękne ubranka macie! Śliczności po prostu. Ja jak tylko poznamy płeć, to się okaże czy wyprawka od nowa czy wystarczy poprać górę rzeczy ze strychu po synku.
    My dziś mamy dzień dziecka i obiad w KFC. Bardzo za mną chodzą te kurczaczki. Mniami.
    waga jakieś 5-6kg na plusie :( i tak mniej niż na tym etapie w 1 ciąży.
    Justin.. trzymaj się kobieto. Musi być dobrze!!

Jastin76, Milka1991 lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam do niedawna problem z pobolewaniem/ twardnieniem brzucha. Zaczęłam brać aspargin i po problemie.

Dziś weszłam na wagę (po śniadaniu i 2 szklankach picia) i tylko +2 kg. A ostatnio pozwalałam sobie na takie szaleństwo i waga (na szczęście)! nie drgnęła :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu ! :)
    jak ten czas leci... :)

Omon, karolyn, Misiu2017, Taśka22, Donia12, MyHappy, Kjopa3, IGA.G, Milka1991 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella idziemy łeb w łeb ;)

nutella_, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze ja ;)

nutella_, Magni, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny czy któraś może mi doradzi co mam zrobic synek całą noc wymiotował teraz ma stan podgoraczkowy podejrzewam ze to jakis wirus jak mogę się ochronic przed tym dziadostwem straszie sie boje ze i mnie i młodszego synka złapie...

i jeszcze jedno pytanie czy was tez tak strasznie boli kręgosłup i czasami tak na dole chyba na kosci łonowej hmm

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina na pewno nie zaszkodzi jesli będziesz mu podawać probiotyki np multilac oraz wit c , i dieta lekko strawna . Gotowana marchewkę z ryżem np.
    Oprócz tego ma jakieś inne objawy ?

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Mamm pytanie wiem, że mało się udzielam a temat byl już kilkakrotnie poruszany ale... ;) słyszałyście jakieś opinie albo oglądałyście na żywo wózek Adamex Barletta? Ja jeszcze nic na żywo nie oglądałam a ten mi się podoba i ma dla mnie przystępną cene :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ale nabazgralyscie. Nie nadrabiam. Mam pytanie bo większość z was łaskotanie lub kopanie czujecie w okolicy pępka a ja dzisiaj czuje delikatne kopnięcia poniżej bardziej podbrzusze i sie zastanawiam czy to faktycznie dzidzia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 10:57

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam wózki Adamexu, mi się bardzo podobały ale sama firma ma w internecie nieciekawe opinie. Głównie chodzi o problemy z dostawą/kolorami mimo zapłaty za wózek i problemy z reklamacjami. Jeśli mieszkasz blisko sklepu firmowego chyba powinno być ok :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 boli go główka i mial stan podgoraczkowy innych objawów brak nie ma biegunki tylko te wymioty

Misiu2017 lubi tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • atat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin i jak po obchodzie?
    Pytaj tych lekarzy o wszystko. Często jest tak ze sami z siebie niewiele powiedzą ale pytani odpowiadają.
    Pytaj czy i jak można wody uzupełnić.
    USG robią ?
    Czuje ze będzie dobrze!

Rak jest wstrętna choroba, moja siostra walczy półtora roku.
    Każdy kto te walkę podejmuje na jakikolwiek sposób już jest dla mnie wygranym!

Jastin76 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • karolyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mnie tak bołało jakby w kości łonowej cała niedziele tydzień temu. Potem miałam wizytę i na szczęście wszystko było ok, lekarka powiedziała, że może tak być.

Co do tego jak się uchronić to pewnie często myć ręce ale chyba nie ma złotego środka. Niestety jak macie się zarazić to się zarazicie:(

Fajny ten bugaboo, koleżanka miała w UK bardzo sobie chwaliła:) bardzo mi się podoba ta prostota. Sama jeszcze nie znalazłam wózka idealnego.....i pewnie takiego nie ma. Muszę poprostu rozważyć plusy jak i minusy :)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    Misiu2017 boli go główka i mial stan podgoraczkowy innych objawów brak nie ma biegunki tylko te wymioty
    Przypadkowo polubiłam

Pewnie cos sie rozwija , duzo wody mu daj do picia i niech odpoczywa . Jak nie bedzie chciał nic pic to ma IP zeby sie nie odwodnić . Ty mozesz kupić Prenalen i zapobiegawczo brać .
    Zdrówka dla Was !

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Mamm pytanie wiem, że mało się udzielam a temat byl już kilkakrotnie poruszany ale... ;) słyszałyście jakieś opinie albo oglądałyście na żywo wózek Adamex Barletta? Ja jeszcze nic na żywo nie oglądałam a ten mi się podoba i ma dla mnie przystępną cene :)
    Ja też jakbym miała brać pojedynczy wózek to właśnie ten. Dla mnie jest świetny :) i cena też spoko

Fufka30 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina albo cos zjadł i mu stanęło na żołądku .

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ