WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Hejka dziewczyny. Mnie zlapalo cos przeziebienie :/ dzisiaj juz nie wytrzymalam i wstalam cos porobic bo tak mi sie nudzilo ... Czy to normalne, ze boli mnie podbrzusze przy kichaniu? :/

Mnie nawet przy lekkim kaszlnięciu boli podbrzusze, przy kichaniu więzadła się naciągają, to normalne.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie idąc Twoim tropem i zabobonem, ja urodziłabym jakiś tydzień przed terminem, na końcu marca :) może być :P

a ja w nocy wstałam z bólem brzucha, kłuł mnie cały brzuch, od razu po no spę i zaraz przeszło ale już do rana nie pospałam, zwłaszcza że strasznie mi się kręciło w głowie, jak bym była pijana, ciśnienie za wysokie, cukier za niski i może stąd te rewolucje...no nic, muszę poczekać jeszcze 11 dni do wizyty :(

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane błagam przypomnijcie ten super środek na hemoroidy. Używam czopkow ziołowych ale brak poprawy. Bol niesamowity. Plisssssss

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Mam kilka dni na wybór wózka i już mi się mienią w oczach i mam tego dość grrr... Ciągle zastanawiam się między Milukids, Baby Merc, Bebetto, Coneco, Coletto, Camarelo i Anex. Niezły wybór co? :/ już mi się wcale te zakupy nie podobają ;(:( Może ktoś coś kategorycznie z tej grupki odradza? To zmniejszy mi się wybór...

Najlepsze, dzwonię do jednego ze sklepów ile czasu trwa sprowadzenie wózka POLSKIEGO PRODUCENTA (w sklepie mają tylko 1 pokazowy). I to są 3 tygodnie :P No śmiech na sali skoro można kupić to w wielu miejscach przez internet od ręki...

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Kochane błagam przypomnijcie ten super środek na hemoroidy. Używam czopkow ziołowych ale brak poprawy. Bol niesamowity. Plisssssss

Ja mam criorectum sztyft - bardzo mi pomógł, jeszcze można podobno cyclo3fort

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 12:54

Korcia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.
    Ile z Was juz chodzi do szkoły rodzenia? Antonelka to wiem.
    Kurcze, na przełomie roku masakra z tym NFZ.
    Macie juz szpital wybrany? To jakos trzeba szpital poinformoeac ze zostal wybrany czy to dla mnie informacja? Kurcze jakas panika mnie ogarnia, ze cos przeocze.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle chciałabym podziekować wszystkim, które tak mocno angażują się w liste wyprawkową i inne takie sprawy.
    Gdyby nie ten excel na poczatku bylabym jak totalny zoltodziób!
    Jestem szczesliwa, ze jestem wasnie z Wami :*

sallvie, ilae, Donia12, Milka1991, Omon, vitae13, Lokokoko, neharika lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dzięki!

Aniołkowa mi osobiście do gustu przypada milu kids i anex. Podobają mi się po prawda bardziej płaskie j prostokątne gondole ale te dwa moim zdaniem są godne uwagi. Anex trochę za drogi jak to już nasze ostanie dziecko. Ale pewnie gdyby było pierwsze i plajowalabym jeszcze to pewnie bym się zdecydowała na lepszy.
    W milu kids podobała mi się kolorystyka (granatowy), materiał, wykończenie. Po prostu był ładny :)

Milka1991, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Przy jechaniu długo autem nie chodzi o to jak się my ktoś czuje, czy mu wygodnie czy nie, chodzi o to że w pozycji siedzącej jest utrudniony przepływ w tętnicy macicy, po obu stronach są tętnice, jakby przy pachwinach. W długotrwałej pozycji siedzącej ten przepływ jest jakby "załamany" im większy brzuch tym trudniej płynie krew. Niedługo na usg dr za każdym razem będzie nam sprawdzał ten przepływ. Dlatego pozycja siedząca nie jest wskazana jeżeli nie ma przerw, na swobodny przepływ. Ja między 32a35t szylam na maszynie, szylam bardzo dużo, po 8-10godzin dziennie, uszylam całą wyprawkę, na usg wyszło że dziecko jest za małe, lekarz tłumaczył mi dlaczego gm tak ważne jest to by zbyt długo nie przebywać w tej siedzącej pozycji. Czułam się świetnie, nie wiedziałam że to może mię wpływ.

Dlatego wlasnie mamy ten wyjazd dobrze zaplanoway:) sa przerwy, sa noclegi po drodze, wszystko z rozsadkiem i z mysla o Malej. I tak jak pisalam, moj lekarz prowadzacy, ktory ma nade mna piecze po poronieniach zabronila samolotu, natomiast auto jak najbardziej, ale z glowa.

neharika lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, ile juz przytylyscie ? Bo ja ciagle tylko chudne:/ na kazdej wizycie jestem 0.5kg lzejsza :/

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda nie lekceważ swojego stanu, nie wstawaj bo Ci się nudzi! Musisz leżeć, krwiak się pewnie wchłonie, ale łożysko przodujące to poważna sprawa, łożysko może się odkleić, może pęknąć, wtedy dziecko umrze jeśli na czas nie dojedziesz do szpitala. Nie bez powodu kobiety z takim łożyskiem często leżą w szpitalu cały trzeci trymestr, mam przyjaciółkę, która pędziła w szpitalu całą ciążę od 4 mc, dziecku podawali sterydy na rozwój płuc i całe szczęście, bo w 34tc dostała nagle silnego krwotoku (mimo leżenia) i miała natychmiastową cesarkę. Nie mam zamiaru Cię straszyć, ale pomyśl, co by się stało gdybyś zaszkodziła dzidzi, bo było Ci nudno? Na pewno miałabyś ogromne wyrzuty sumienia. Wiem, że leżenie jest trudne, też leżałam w poprzedniej ciąży, właśnie z powodu takiego łożyska, potem się podniosło i mogłam wstać. Poczytaj, obejrzyj film, ja zrobiłam sobie listę 30 filmów, które chciałabym obejrzeć, zrobiłam na szydełku kilka serwetek, wyhaftowałam obraz krzyżykami leżąc, da się wytrzymać, tylko trzeba się przyzwyczaić, dasz radę.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae gratulacje!!! i wszystkiego najlepszego!

Atat ja zapisałam się do szkoły rodzenia, zaczynam po nowym roku :) termin nam podadzą mailem :)

Młoda ja chyba do 18 tc ważyłam tyle samo, waga nie ruszała z miejsca. teraz 24 tc i już 5 kg na plusie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Młoda nie lekceważ swojego stanu, nie wstawaj bo Ci się nudzi! Musisz leżeć, krwiak się pewnie wchłonie, ale łożysko przodujące to poważna sprawa, łożysko może się odkleić, może pęknąć, wtedy dziecko umrze jeśli na czas nie dojedziesz do szpitala. Nie bez powodu kobiety z takim łożyskiem często leżą w szpitalu cały trzeci trymestr, mam przyjaciółkę, która pędziła w szpitalu całą ciążę od 4 mc, dziecku podawali sterydy na rozwój płuc i całe szczęście, bo w 34tc dostała nagle silnego krwotoku (mimo leżenia) i miała natychmiastową cesarkę. Nie mam zamiaru Cię straszyć, ale pomyśl, co by się stało gdybyś zaszkodziła dzidzi, bo było Ci nudno? Na pewno miałabyś ogromne wyrzuty sumienia. Wiem, że leżenie jest trudne, też leżałam w poprzedniej ciąży, właśnie z powodu takiego łożyska, potem się podniosło i mogłam wstać. Poczytaj, obejrzyj film, ja zrobiłam sobie listę 30 filmów, które chciałabym obejrzeć, zrobiłam na szydełku kilka serwetek, wyhaftowałam obraz krzyżykami leżąc, da się wytrzymać, tylko trzeba się przyzwyczaić, dasz radę.

Nie wiedzialam ze to az takie powazne z tym wstawaniem.. Dobrze ze mi napisalas, oczywiscie ze nie chcialabym,zeby stalo sie cos dziecku ... Jak tak trzeba to nie bede juz wstawala "bo mi sie nudzi". Dzieki wielkie ze mnie ostrzeglas!

Nasze serduszko Hania <3
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, ile juz przytylyscie ? Bo ja ciagle tylko chudne:/ na kazdej wizycie jestem 0.5kg lzejsza :/

No wcale Ci nie współczuję! :)
    Ja mam 10 kg na plusie, na szczescie od miesiaca waga stoi w miejscu.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    No wcale Ci nie współczuję! :)
    Ja mam 10 kg na plusie, na szczescie od miesiaca waga stoi w miejscu.

Ale to nie jest nic zlego ze jeszcze nic nie przytylam? Co prawda brzuszek rosnie ale ta waga.. Cos dziwnego...

Nasze serduszko Hania <3
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    I ja melduję się już nie jako panna, a żona. Jakieś zdjęcie może wstawię, jak będę mieć od szwagra, który był fotografem :)
    Zmęczeni, ale szczęśliwi. Nie mogę się przyzwyczaić do widoku męża z obrączką :)
    Ilae - mam to samo. Jakoś to swiecidelko na jego palcu mnie w oczy kole :)

Bardzo Wam dziękuję za życzenia i gratulacje. Jak juz zakończę przyjmowanie gości to zamierzam odpocząć :)

ilae, neharika lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ale to nie jest nic zlego ze jeszcze nic nie przytylam? Co prawda brzuszek rosnie ale ta waga.. Cos dziwnego...

Raczej nie, jesli lekarz nie widzi w tym nic zlego.
    Ile wazylas przed ciaza?
    Jak sie martwisz to jedz duzo orzechów, awokado, popijaj sobie miedzy posilkami take shaki z mleka i owocow. To bardzo odzywcze i budujace.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Raczej nie, jesli lekarz nie widzi w tym nic zlego.
    Ile wazylas przed ciaza?
    Jak sie martwisz to jedz duzo orzechów, awokado, popijaj sobie miedzy posilkami take shaki z mleka i owocow. To bardzo odzywcze i budujace.

Wazylam 62,5kg przed ciaza a teraz 60kg

Nasze serduszko Hania <3
  • Wanda1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ja też chudnę niestety i na każdej wizycie jestem kilo chudsza, albo nawet więcej, już straciłam 13 kilo, ale gin mówi, że jeśli dziecko się rozwija i rośnie to chudnięcie nie przeszkadza.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Donia12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ja mam -3.5 kg. Było już -3 ale znowu pół kilo mniej. Młoda jest idealnej wielkości i szczerze mówiąc to mogłoby tak zostać do końca ciąży :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ