Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rotenkopf wrote:Alicja92, co u Ciebie ? ;* Mało Cie tu widać, daj znać, że jest wszystko okej i z niecierpliwością czekamy na uzupełnienie listy
ach, te hormony są masakryczne, chwile po ostatnim poście pożarłam się z mężem i się poryczałam aż zaczęłam się zanosić. muszę się ogarnąć bo znowu prześpię cały dzień ;] a oczywiście uwidziała mi się na obiad zapiekanka, ALE nie dam zrobić tego mężowi bo on zawsze wrzuca dziwne przyprawy do takich dań ;p i jestem ciekawa jak to zrobię bo do kuchni nie wchodzę w ogóle, zapachy...
biedni ci Nasi mężowie/partnerzy z Nami )
Kawuszka, mi wczoraj po 22 zachciało się jogurtu naturalnego ;] i to jeszcze z Activi mąż dzielnie się ubrał i poleciał do Żabki, hahaha
Oj żebyś wiedziała, że mają trochę z nami No ale nie są w ciąży, nie mają okresu, nie rodzą To niech będą cierpliwi
Ja wczoraj poprosiłam o ŚWIEŻĄ, CHRUPKĄ BUŁKĘ Musiała być koniecznie jak najbardziej świeża
A teraz mnie pali zgaga w gardle, ale mam migdały pod ręką
Jeszcze 5 dni do wizyty...
Kupiłyście już sobie coś na ciążę? Ja do tej pory tylko książkę, ale zastanawiam się na tym kojcem w kształcie litery C do spania, bo ciągnę kołdrę między nogi. Oglądałam te z firmy Motrherhood. Teraz ostatnie 2 dni lepiej, ale później z większym brzuszkiem to chyba się przydaagulas lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Straciatellaa wrote:Ja na samą myśl o koktajlu mam mdłości. U mnie by to nie przeszło.
Jestem bardzo zmarnowanie .nie spałam od 2 do ok 6, teraz wstałam. masakracykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Witajcie, ja od wczoraj czuje się okropnie moje nudności osiągnęły poziom krytyczny, mam problem z jedzeniem czegokolwiek. Dzisiaj od 8 rano męczę jedną mini bułeczkę z żóltym serem wczoraj to samo nie mogłam ruszyć obiadu, najgorsze jest to, że nie ma takiej rzeczy, na którą miałabym ochotę.
Mam nadzieje,że w 12 tygodni mi przejdzie
Byle do wtorku, wtedy powinnam zobaczyć serduszko, może mi to pomoże we wszystkich dolegliwościach -
A słuchajcie, ja mam pytanie - czy Was też czasami tak jakby uwiera hmmm jajnik jak np. siedzicie za mocno zgiete? Albo za wysoko podciągnięcie nogę w czasie spania (ja śpię tak trochę na supermena - jedna noga prosto, druga zgięta). Nie zawsze tak jest, ale czasami w takich pozycjach mocniej je poczuje, normalnie tak nie mialam - czy to od tego,ze sie powiekszylo wszystko?
-
AnnaKliwijska wrote:A słuchajcie, ja mam pytanie - czy Was też czasami tak jakby uwiera hmmm jajnik jak np. siedzicie za mocno zgiete? Albo za wysoko podciągnięcie nogę w czasie spania (ja śpię tak trochę na supermena - jedna noga prosto, druga zgięta). Nie zawsze tak jest, ale czasami w takich pozycjach mocniej je poczuje, normalnie tak nie mialam - czy to od tego,ze sie powiekszylo wszystko?
-
Hej dziewczynki. Ja od 3 dni leze bo mdlosci sa okropne. Prawie nic nie jem. Na nic nie mam ochoty, a kuchnia powoduje odruch wymiotny. Co do listy byloby duzo prosciej gdyby nowe dziewczyny zaraz obok 'hej' pisaly termin. Liczenie terminow kilkunastu dziewczyn jest meczace. Po prostu...
Dlatego wszystkie dziewczyny nieobecne na liscie prosze o date porodu i kontakt ze mna. Jest nas naprawde sporo i staralam sie zeby wszystko bylo ladnie poukladane, ale przy wysypie 10 nowtch dziewczyn z czego 2 podaja termin jest to niemozliwe.ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
AnnaKliwijska wrote:A słuchajcie, ja mam pytanie - czy Was też czasami tak jakby uwiera hmmm jajnik jak np. siedzicie za mocno zgiete? Albo za wysoko podciągnięcie nogę w czasie spania (ja śpię tak trochę na supermena - jedna noga prosto, druga zgięta). Nie zawsze tak jest, ale czasami w takich pozycjach mocniej je poczuje, normalnie tak nie mialam - czy to od tego,ze sie powiekszylo wszystko?
Ja też tak mam od trzech dni. Trochę mi to przeszkadza bo lubię spać w tej pozycji. -
Dzień dobry
Wrócił mi nawet apetyt, a przynajmniej w końcu coś mogę zjeść ze smakiem.
Za to siły kompletnie mi klapnęły nie mam siły zwlec się z łóżka, spać mi się chce. Mobilizuje mnie tylko to, że mam synka i ktoś musi się nim zajmować.
Co polecacie na ból głowy?
W pierwszej ciąży było rewelacyjnie, bo przedciążowe bóle minęły jak ręką odjął, natomiast w tej ciągle mnie boli jakby miało mi rozsadzić (taki jakby ciśnieniowy ból głowy) -
Tak, ja też coś takiego czuję.
A co do mdłości - dzisiaj lekko zrobiło mi się niedobrze po zjedzeniu rosołu. Na szczęście nie wymiotowałam, położyłam się na drzemkę i już jest ok. A z jedzenia to właśnie drób mnie trochę odrzuca, tzn jak mąż upiekł udka kurczaka to smakowały mi dziwnie aż nie mogłam ich jeść. A jak gotował się rosół z kaczki (ostatecznie smaczny ) to wydawało mi się, że dziwnie pachnie - mąż nie potwierdził. Piersi coraz mniej bolą, zmiękły, brzuch też bardzo rzadzko daje o sobie znać.- szczęśliwy
-
Agnieszka9120 17.04
Asiaasia 10.04
Aleksandrakili 15.04
Dziewussia 2.04
AnnaKliwijska
Fabdorota
Malinka23
Paula1644 1.04
Mj1991 12.04
Olina
Kawuszka 20.04
Promyczek91
Fabiola 17.04
Funky09 1.04
Madziulek23
Truskaffffka
Anastazjaaa 21.04
Kasiax87 9.04
Doti77
Astoriaa 1.04
Wrzucam raz jeszcze. Dziewczyny bez terminow prosze o podanie albo wyladujecie na koncu listy i terminu juz nie dodam. Moze chamsko, ale co poradze.
Przegladajac forum zauwazylam ze Dzejzi nam zniknela. No tak... szkoda dziewczyny, bo chyba byl z nia jakis problem. -
Alicja92 wrote:Agnieszka9120 17.04
Asiaasia 10.04
Aleksandrakili 15.04
Dziewussia 2.04
AnnaKliwijska
Fabdorota
Malinka23
Paula1644 1.04
Mj1991 12.04
Olina
Kawuszka 20.04
Promyczek91
Fabiola 17.04
Funky09 1.04
Madziulek23
Truskaffffka
Anastazjaaa 21.04
Kasiax87 9.04
Doti77
Astoriaa 1.04
Wrzucam raz jeszcze. Dziewczyny bez terminow prosze o podanie albo wyladujecie na koncu listy i terminu juz nie dodam. Moze chamsko, ale co poradze.
Przegladajac forum zauwazylam ze Dzejzi nam zniknela. No tak... szkoda dziewczyny, bo chyba byl z nia jakis problem. -
Monia zmienie narazie wrzuce w tel. Agulas Ciebie juz mam. Wiec kobietko umawiamy sie tak, ze do poniedzialku chce wszystkie terminy i wszystkie kwietniowe mamuski. Moge zrobic tak, ze beda 2 terminy, z OM i z USG obok siebie. Latwiej bedzie, bo mamy numerki kolo nickow.
-
Chyba większość dziewczyn, te które czekają na wizyty, potwierdzą lub zmienią termin porodu. Zobaczymy jak nam się lista ułoży po wszystkich pierwszych wizytach
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Monia sprobuj metydacji albo jogi. No niestety... ewentualnie szklanka herbaty z pol szklanki cukru. Mnie stawialo na nogi.
Jem grzeska. Jednego od godziny. Wiecie co, martwie sie tym, ze tak malo jem i malo konkretnie. Chyba mame musze do kuchni zatrudnic.