X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Alicja92, co u Ciebie ? ;* Mało Cie tu widać, daj znać, że jest wszystko okej ;) i z niecierpliwością czekamy na uzupełnienie listy ;)

ach, te hormony są masakryczne, chwile po ostatnim poście pożarłam się z mężem i się poryczałam aż zaczęłam się zanosić. muszę się ogarnąć bo znowu prześpię cały dzień ;] a oczywiście uwidziała mi się na obiad zapiekanka, ALE nie dam zrobić tego mężowi bo on zawsze wrzuca dziwne przyprawy do takich dań ;p i jestem ciekawa jak to zrobię bo do kuchni nie wchodzę w ogóle, zapachy... ;D
    biedni ci Nasi mężowie/partnerzy z Nami ;))

Kawuszka, mi wczoraj po 22 zachciało się jogurtu naturalnego ;] i to jeszcze z Activi ;D mąż dzielnie się ubrał i poleciał do Żabki, hahaha ;D

Oj żebyś wiedziała, że mają trochę z nami :) No ale nie są w ciąży, nie mają okresu, nie rodzą :) To niech będą cierpliwi :)
    Ja wczoraj poprosiłam o ŚWIEŻĄ, CHRUPKĄ BUŁKĘ :) Musiała być koniecznie jak najbardziej świeża :)
    A teraz mnie pali zgaga w gardle, ale mam migdały pod ręką :)

Jeszcze 5 dni do wizyty...

Kupiłyście już sobie coś na ciążę? Ja do tej pory tylko książkę, ale zastanawiam się na tym kojcem w kształcie litery C do spania, bo ciągnę kołdrę między nogi. Oglądałam te z firmy Motrherhood. Teraz ostatnie 2 dni lepiej, ale później z większym brzuszkiem to chyba się przyda ;)

agulas lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja na samą myśl o koktajlu mam mdłości. U mnie by to nie przeszło.

Jestem bardzo zmarnowanie .nie spałam od 2 do ok 6, teraz wstałam. masakra
    Tez nie spie od 3.30 masakra jakas,niewiem co sie dzieje,z natury jestem okropnym spiochem

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak nigdy nie lubiłam tak teraz codziennie kefir piję :) i jem płatki rano i wieczorem :) wody zawsze dużo piłam więc i teraz piję. A dziś mam ochotę na pomidorówkę :)

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • kasiax87 Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja od wczoraj czuje się okropnie :-( moje nudności osiągnęły poziom krytyczny, mam problem z jedzeniem czegokolwiek. Dzisiaj od 8 rano męczę jedną mini bułeczkę z żóltym serem :/ wczoraj to samo nie mogłam ruszyć obiadu, najgorsze jest to, że nie ma takiej rzeczy, na którą miałabym ochotę.

Mam nadzieje,że w 12 tygodni mi przejdzie ;-)

Byle do wtorku, wtedy powinnam zobaczyć serduszko, może mi to pomoże we wszystkich dolegliwościach :)

ckaigov33bciaxhx.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :).

Ja od wczoraj popołudnia czuję się jakbym mieszkała na statku :P. Mam wrażenie, że żołądek mi się kołysze i ciągle przez to mi niedobrze bleeee

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie, ja mam pytanie - czy Was też czasami tak jakby uwiera hmmm jajnik jak np. siedzicie za mocno zgiete? Albo za wysoko podciągnięcie nogę w czasie spania (ja śpię tak trochę na supermena - jedna noga prosto, druga zgięta). Nie zawsze tak jest, ale czasami w takich pozycjach mocniej je poczuje, normalnie tak nie mialam - czy to od tego,ze sie powiekszylo wszystko?

7v8rikgni12rlaff.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    A słuchajcie, ja mam pytanie - czy Was też czasami tak jakby uwiera hmmm jajnik jak np. siedzicie za mocno zgiete? Albo za wysoko podciągnięcie nogę w czasie spania (ja śpię tak trochę na supermena - jedna noga prosto, druga zgięta). Nie zawsze tak jest, ale czasami w takich pozycjach mocniej je poczuje, normalnie tak nie mialam - czy to od tego,ze sie powiekszylo wszystko?
    w środku robi Ci się miejsce dla maluszka i wszystko się rozciąga, przesuwa, więc jak najbardziej może się tak dziać ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja od 3 dni leze bo mdlosci sa okropne. Prawie nic nie jem. Na nic nie mam ochoty, a kuchnia powoduje odruch wymiotny. Co do listy byloby duzo prosciej gdyby nowe dziewczyny zaraz obok 'hej' pisaly termin. Liczenie terminow kilkunastu dziewczyn jest meczace. Po prostu...
    Dlatego wszystkie dziewczyny nieobecne na liscie prosze o date porodu i kontakt ze mna. Jest nas naprawde sporo i staralam sie zeby wszystko bylo ladnie poukladane, ale przy wysypie 10 nowtch dziewczyn z czego 2 podaja termin jest to niemozliwe.

ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No To dziewczynki ktorych nie ma na 1 stronie,dawac bom ciekawa ile nas jest tak naprawde :)

Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:

Ja też tak mam od trzech dni. Trochę mi to przeszkadza bo lubię spać w tej pozycji.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wrócił mi nawet apetyt, a przynajmniej w końcu coś mogę zjeść ze smakiem.
    Za to siły kompletnie mi klapnęły :/ nie mam siły zwlec się z łóżka, spać mi się chce. Mobilizuje mnie tylko to, że mam synka i ktoś musi się nim zajmować.

Co polecacie na ból głowy?
    W pierwszej ciąży było rewelacyjnie, bo przedciążowe bóle minęły jak ręką odjął, natomiast w tej ciągle mnie boli jakby miało mi rozsadzić (taki jakby ciśnieniowy ból głowy)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:

Tak, ja też coś takiego czuję.
    A co do mdłości - dzisiaj lekko zrobiło mi się niedobrze po zjedzeniu rosołu. Na szczęście nie wymiotowałam, położyłam się na drzemkę i już jest ok. A z jedzenia to właśnie drób mnie trochę odrzuca, tzn jak mąż upiekł udka kurczaka to smakowały mi dziwnie aż nie mogłam ich jeść. A jak gotował się rosół z kaczki (ostatecznie smaczny :)) to wydawało mi się, że dziwnie pachnie - mąż nie potwierdził. Piersi coraz mniej bolą, zmiękły, brzuch też bardzo rzadzko daje o sobie znać.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam :) liste robie w tel i jak wiekszosc dziewczyn sie zglosi uaktualnie ja na pierwszej stronie.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka9120 17.04
    Asiaasia 10.04
    Aleksandrakili 15.04
    Dziewussia 2.04
    AnnaKliwijska
    Fabdorota
    Malinka23
    Paula1644 1.04
    Mj1991 12.04
    Olina
    Kawuszka 20.04
    Promyczek91
    Fabiola 17.04
    Funky09 1.04
    Madziulek23
    Truskaffffka
    Anastazjaaa 21.04
    Kasiax87 9.04
    Doti77
    Astoriaa 1.04

Wrzucam raz jeszcze. Dziewczyny bez terminow prosze o podanie albo wyladujecie na koncu listy i terminu juz nie dodam. Moze chamsko, ale co poradze.

Przegladajac forum zauwazylam ze Dzejzi nam zniknela. No tak... szkoda dziewczyny, bo chyba byl z nia jakis problem.

• monia_em Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jaki termin bierzesz pod uwagę? z OM czy USG? Bo mi z USG przesunęło się na 12.04 także możesz mi ewentualnie zmienić

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, u mnie 18 kwiecień

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Malinka23 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Agnieszka9120 17.04
    Asiaasia 10.04
    Aleksandrakili 15.04
    Dziewussia 2.04
    AnnaKliwijska
    Fabdorota
    Malinka23
    Paula1644 1.04
    Mj1991 12.04
    Olina
    Kawuszka 20.04
    Promyczek91
    Fabiola 17.04
    Funky09 1.04
    Madziulek23
    Truskaffffka
    Anastazjaaa 21.04
    Kasiax87 9.04
    Doti77
    Astoriaa 1.04

Wrzucam raz jeszcze. Dziewczyny bez terminow prosze o podanie albo wyladujecie na koncu listy i terminu juz nie dodam. Moze chamsko, ale co poradze.

Przegladajac forum zauwazylam ze Dzejzi nam zniknela. No tak... szkoda dziewczyny, bo chyba byl z nia jakis problem.
    Ja swój podam po wizycie w poniedziałek :D

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zmienie :) narazie wrzuce w tel. Agulas Ciebie juz mam. Wiec kobietko umawiamy sie tak, ze do poniedzialku chce wszystkie terminy i wszystkie kwietniowe mamuski. Moge zrobic tak, ze beda 2 terminy, z OM i z USG obok siebie. Latwiej bedzie, bo mamy numerki kolo nickow.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba większość dziewczyn, te które czekają na wizyty, potwierdzą lub zmienią termin porodu. Zobaczymy jak nam się lista ułoży po wszystkich pierwszych wizytach :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia sprobuj metydacji albo jogi. No niestety... ewentualnie szklanka herbaty z pol szklanki cukru. Mnie stawialo na nogi.

Jem grzeska. Jednego od godziny. Wiecie co, martwie sie tym, ze tak malo jem i malo konkretnie. Chyba mame musze do kuchni zatrudnic.

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ