X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszej wizycie już byłam więc termin zostaje taki jaki podałam :) czyli 15.04

Kawuszka lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb 16 kwietnia

A ja zajadam słone orzeszki:)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Monia sprobuj metydacji albo jogi. No niestety... ewentualnie szklanka herbaty z pol szklanki cukru. Mnie stawialo na nogi.

Jem grzeska. Jednego od godziny. Wiecie co, martwie sie tym, ze tak malo jem i malo konkretnie. Chyba mame musze do kuchni zatrudnic.

nie martw się ;)
    nadgonisz w drugim trymestrze.

Ja w pierwszym żyłam chałką i mandarynkami tylko, dopiero później mi ruszył apetyt tak, że przytyłam 20 kg :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa 16 kwiecień

ale cos czuje ze termin bede miała pozniej, w srode ide na wizyte serduszkowa boje sie ze nic nie zobacze i nie usłysze. W srode bede wiedziała wiecej ale mozesz wpisac 16 kwiecien, nawet jezeli o pare dni bede miała pozniej termin to nic sie nie dzieje, nie chce robic zamieszania :)

Larisa lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem cos na co mam ochote. Maz wczoraj po parowki jechal. 2.5 zjadlam ;) taaaaka dumna bylam. Na poczatku moglam jesc chrupkie z maslem, teraz na sama mysl mi niedobrze. Brzoskwinie w puszce lubie za to ale tez coraz mniej.

Podbrzusze mnie dzis ciagnie. Tak troche jak skurcz miesniowy. No i jajniki czesto ciagna tez.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    28latkaa 16 kwiecień

ale cos czuje ze termin bede miała pozniej, w srode ide na wizyte serduszkowa boje sie ze nic nie zobacze i nie usłysze. W srode bede wiedziała wiecej ale mozesz wpisac 16 kwiecien, nawet jezeli o pare dni bede miała pozniej termin to nic sie nie dzieje, nie chce robic zamieszania :)

Zadnego zamieszania nie bedzie ;) dodam obok termin z USG i bedzie gites! Ja na tym etapie na ktorym Ty jestes teraz mialam juz 2 bijace serca :) takze napewno bedzie ladna pikawa ;*

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus bo ja z USG mam na 11 kwietnia czyli 4 dni pozniej,ale to sie moze zmienic,ponoc najdokladniejsze usg jest dopiero po 1 trymestrze ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Zadnego zamieszania nie bedzie ;) dodam obok termin z USG i bedzie gites! Ja na tym etapie na ktorym Ty jestes teraz mialam juz 2 bijace serca :) takze napewno bedzie ladna pikawa ;*

Alicja "dwa bijące serca". Czy chcesz nam o czymś powiedzieć ? :D :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis zaczynamy 8 tydzien !!! LALALA... :)

Lanusia93, ilonia1984, doti77 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ;) ze moje i bejbiszka!

Dziewczynki terminy z usg dopiszemy obok. :) tylko chyba faktycznie zaczniemy we wrzesniu. Co Wy na to? ;*

Lanusia93, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

strasznie się cieszę, że mogę dołączyć do waszego grona! Termin po wizycie u gin wyznaczony na 8.04 ;)

Dla mnie i narzeczonego jest to wielka niespodzianka co prawda nie używamy żadnych zabezpieczeń ale za półtora miesiąca bierzemy ślub, także wszczeliła się dziecinka :D
    Bety sobie nie robiłam tylko testowałam i to pierwszy test okazał się przeterminowany! Ale gdy dwa kolejne pokazały to samo nie mieliśmy już żadnych wątpliwości ;)

Co do objawów to w dzień czuję się zmęczona mogłabym przespać go całego, a w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę znaleźć sobie dobrej pozycji do spania przez bolące piersi (głównie same sutki bardzo wrażliwe i ciągnięcie od strony pach, gdy chodzę) i wstawanie na siusiu, do tego jestem ciągle głodna ;P jakoś godzinę po sytym śniadaniu burczy mi w brzuszku :) Męczą mnie strasznie zaparcia ;(
    A do dziewczyn, które martwią się zanikaniem swoich objawów to czytałam, że jakoś koło 7 tygodnia to normalne, że każdy organizm jak i każdy dzień jest inny :) w jednym mogą Cię boleć piersi a w innym dniu w ogóle możesz nie odczuwać bólu, także radzę się nie przejmować i nie stresować bo dzidziuś wszystko czuje i to dopiero może nam zaszkodzić ;)

Próbuję za wami nadążyć ale jestem dopiero na 26 stronie :] Dzisiaj udało mi się dopiero znaleźć wasz wątek ;)

Przybijam piątkę rocznikowi '92 ;D

Nasz maluszek 13.08 miał 3mm ;)
    9ewnskjo68h7ucr8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:42

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn witamy! Przybijam pione ;) 92 gora!

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podałam terminu, bo czekałam na wizytę u gina, ale ok, póki co 19 kwietnia :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Ja jem cos na co mam ochote. Maz wczoraj po parowki jechal. 2.5 zjadlam ;) taaaaka dumna bylam. Na poczatku moglam jesc chrupkie z maslem, teraz na sama mysl mi niedobrze. Brzoskwinie w puszce lubie za to ale tez coraz mniej.

Podbrzusze mnie dzis ciagnie. Tak troche jak skurcz miesniowy. No i jajniki czesto ciagna tez.

Mnie też dziś jajniki ciągną. Taki etap :) I silniejsze mdłości się pojawiły. Za ok. 2 tygodnie mam USG! Tylko muszę w nowym mieście wybrać ginekologa :O Widzę że znowu jestem najmłodsza- 1993 :P

HOP HOP! WAZNE PYTANIE!
    Jest ktos z Zielonej Góry? :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale będzie fajnie w kwietniu :D będziemy tylko zdawać relacje czy już czy nie :D i będziemy sobie zazdrościć nawzajem, że któraś jest już "po".

Lanusia93, ilonia1984 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak niemoglam spac dzis od 3 to podczytywalam sobie sierpniowki jak z porodowki pisaly jak sie martwily.jedna o druga,fajnie sie to czyta,zdjecia malcow,no extra :)jest ich mniej,albo mi sie tylko wydaje ,ale ja wierze,ze tez sie ogarniemy powoli mamy na to ok 8 miechow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 13:38

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja słyszałam o cukierkach imbirowych z verbeny, rok temu mąż próbował 'poić' mnie herbatą z imbirem ale w ogóle mi to nie smakowało ;] a teraz mama zadzwoniła, że kupiła mi imbir kandyzowany - podobno też jest dobry na mdłości ;)

Te cukierki mi pomagały ;) Miałam mdłości przez parę dni, teraz już ustały. Apetyt powoli wraca, muszę jeść mało, a często żeby nie doprowadzić się do zmulenia z powodu głodu.
    Cycki bolą nadal, śpiąca jestem nadal, realistyczne sny są nadal ;)

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam realistyczne sny,ale teraz mam ich o wiele więcej (więcej pamiętam). Czytałam też, że w ciąży pojawia się więcej snów erotycznych. I to chyba prawda. Dziś np. śniło mi się, że mój fryzjer się do mnie dobierał...;)

jamniczakuchnia, ilonia1984, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Zawsze miałam realistyczne sny,ale teraz mam ich o wiele więcej (więcej pamiętam). Czytałam też, że w ciąży pojawia się więcej snów erotycznych. I to chyba prawda. Dziś np. śniło mi się, że mój fryzjer się do mnie dobierał...;)

Ja ostatnio miałam sen, w którym brałam ślub, później okazało się że jest nieważny, bo nie zapłaciliśmy za mszę i nie wyspowiadaliśmy się :D I w tym śnie miałam niekontrolowane kilkukrotne orgazmy ekhm...

ilonia1984, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja ostatnio miałam sen, w którym brałam ślub, później okazało się że jest nieważny, bo nie zapłaciliśmy za mszę i nie wyspowiadaliśmy się :D I w tym śnie miałam niekontrolowane kilkukrotne orgazmy ekhm...
    I to są objawy ciąży, które lubimy :D:D:D Ja też miałam już jeden orgazm w śnie, co wcześniej zdarzało mi się ultra rzadko.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ