Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alicja92 wrote:Monia sprobuj metydacji albo jogi. No niestety... ewentualnie szklanka herbaty z pol szklanki cukru. Mnie stawialo na nogi.
Jem grzeska. Jednego od godziny. Wiecie co, martwie sie tym, ze tak malo jem i malo konkretnie. Chyba mame musze do kuchni zatrudnic.
nie martw się
nadgonisz w drugim trymestrze.
Ja w pierwszym żyłam chałką i mandarynkami tylko, dopiero później mi ruszył apetyt tak, że przytyłam 20 kg -
28latkaa 16 kwiecień
ale cos czuje ze termin bede miała pozniej, w srode ide na wizyte serduszkowa boje sie ze nic nie zobacze i nie usłysze. W srode bede wiedziała wiecej ale mozesz wpisac 16 kwiecien, nawet jezeli o pare dni bede miała pozniej termin to nic sie nie dzieje, nie chce robic zamieszaniaLarisa lubi tę wiadomość
-
Ja jem cos na co mam ochote. Maz wczoraj po parowki jechal. 2.5 zjadlam taaaaka dumna bylam. Na poczatku moglam jesc chrupkie z maslem, teraz na sama mysl mi niedobrze. Brzoskwinie w puszce lubie za to ale tez coraz mniej.
Podbrzusze mnie dzis ciagnie. Tak troche jak skurcz miesniowy. No i jajniki czesto ciagna tez. -
28latkaa wrote:28latkaa 16 kwiecień
ale cos czuje ze termin bede miała pozniej, w srode ide na wizyte serduszkowa boje sie ze nic nie zobacze i nie usłysze. W srode bede wiedziała wiecej ale mozesz wpisac 16 kwiecien, nawet jezeli o pare dni bede miała pozniej termin to nic sie nie dzieje, nie chce robic zamieszania
Zadnego zamieszania nie bedzie dodam obok termin z USG i bedzie gites! Ja na tym etapie na ktorym Ty jestes teraz mialam juz 2 bijace serca takze napewno bedzie ladna pikawa ;*
-
Alicja92 wrote:Zadnego zamieszania nie bedzie dodam obok termin z USG i bedzie gites! Ja na tym etapie na ktorym Ty jestes teraz mialam juz 2 bijace serca takze napewno bedzie ladna pikawa ;*
Alicja "dwa bijące serca". Czy chcesz nam o czymś powiedzieć ?Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Cześć
strasznie się cieszę, że mogę dołączyć do waszego grona! Termin po wizycie u gin wyznaczony na 8.04
Dla mnie i narzeczonego jest to wielka niespodzianka co prawda nie używamy żadnych zabezpieczeń ale za półtora miesiąca bierzemy ślub, także wszczeliła się dziecinka
Bety sobie nie robiłam tylko testowałam i to pierwszy test okazał się przeterminowany! Ale gdy dwa kolejne pokazały to samo nie mieliśmy już żadnych wątpliwości
Co do objawów to w dzień czuję się zmęczona mogłabym przespać go całego, a w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę znaleźć sobie dobrej pozycji do spania przez bolące piersi (głównie same sutki bardzo wrażliwe i ciągnięcie od strony pach, gdy chodzę) i wstawanie na siusiu, do tego jestem ciągle głodna ;P jakoś godzinę po sytym śniadaniu burczy mi w brzuszku Męczą mnie strasznie zaparcia ;(
A do dziewczyn, które martwią się zanikaniem swoich objawów to czytałam, że jakoś koło 7 tygodnia to normalne, że każdy organizm jak i każdy dzień jest inny w jednym mogą Cię boleć piersi a w innym dniu w ogóle możesz nie odczuwać bólu, także radzę się nie przejmować i nie stresować bo dzidziuś wszystko czuje i to dopiero może nam zaszkodzić
Próbuję za wami nadążyć ale jestem dopiero na 26 stronie :] Dzisiaj udało mi się dopiero znaleźć wasz wątek
Przybijam piątkę rocznikowi '92
Nasz maluszek 13.08 miał 3mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:42
Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Alicja92 wrote:Ja jem cos na co mam ochote. Maz wczoraj po parowki jechal. 2.5 zjadlam taaaaka dumna bylam. Na poczatku moglam jesc chrupkie z maslem, teraz na sama mysl mi niedobrze. Brzoskwinie w puszce lubie za to ale tez coraz mniej.
Podbrzusze mnie dzis ciagnie. Tak troche jak skurcz miesniowy. No i jajniki czesto ciagna tez.
Mnie też dziś jajniki ciągną. Taki etap I silniejsze mdłości się pojawiły. Za ok. 2 tygodnie mam USG! Tylko muszę w nowym mieście wybrać ginekologa Widzę że znowu jestem najmłodsza- 1993
HOP HOP! WAZNE PYTANIE!
Jest ktos z Zielonej Góry?Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
No jak niemoglam spac dzis od 3 to podczytywalam sobie sierpniowki jak z porodowki pisaly jak sie martwily.jedna o druga,fajnie sie to czyta,zdjecia malcow,no extra :)jest ich mniej,albo mi sie tylko wydaje ,ale ja wierze,ze tez sie ogarniemy powoli mamy na to ok 8 miechow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 13:38
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
nick nieaktualnyRotenkopf wrote:Ja słyszałam o cukierkach imbirowych z verbeny, rok temu mąż próbował 'poić' mnie herbatą z imbirem ale w ogóle mi to nie smakowało ;] a teraz mama zadzwoniła, że kupiła mi imbir kandyzowany - podobno też jest dobry na mdłości
Te cukierki mi pomagały Miałam mdłości przez parę dni, teraz już ustały. Apetyt powoli wraca, muszę jeść mało, a często żeby nie doprowadzić się do zmulenia z powodu głodu.
Cycki bolą nadal, śpiąca jestem nadal, realistyczne sny są nadal -
Zawsze miałam realistyczne sny,ale teraz mam ich o wiele więcej (więcej pamiętam). Czytałam też, że w ciąży pojawia się więcej snów erotycznych. I to chyba prawda. Dziś np. śniło mi się, że mój fryzjer się do mnie dobierał...
jamniczakuchnia, ilonia1984, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaKliwijska wrote:Zawsze miałam realistyczne sny,ale teraz mam ich o wiele więcej (więcej pamiętam). Czytałam też, że w ciąży pojawia się więcej snów erotycznych. I to chyba prawda. Dziś np. śniło mi się, że mój fryzjer się do mnie dobierał...
Ja ostatnio miałam sen, w którym brałam ślub, później okazało się że jest nieważny, bo nie zapłaciliśmy za mszę i nie wyspowiadaliśmy się I w tym śnie miałam niekontrolowane kilkukrotne orgazmy ekhm...ilonia1984, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Ja ostatnio miałam sen, w którym brałam ślub, później okazało się że jest nieważny, bo nie zapłaciliśmy za mszę i nie wyspowiadaliśmy się I w tym śnie miałam niekontrolowane kilkukrotne orgazmy ekhm...
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość