Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, ja bym pojechała do lekarza (może i jestem panikarą ale warto sprawdzić).

Straciatellaa, oczywiście, że mam ;) na pierwszy rzut oka może być dosyć dziwny i mało zachęcający ale jak ją zrobisz raz to ...och ;D chcesz przepis ? :D

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Lanusia, ja bym pojechała do lekarza (może i jestem panikarą ale warto sprawdzić).

Dzisiaj bardzo dużo chodziłam, bo w przyszłym tygodniu wyprowadzka, może to też być po wtorkowym USG, poza tym dziś pierwszy raz wzięłam Acard. Więc nie chcę panikować, a w szpitalu mnie zostawią, na co nie mogę sobie teraz pozwolić. Zastanawiam się czy wziąć tą luteinę...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym jechała do lekarza.

Jasne, że chce :-)!!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Jasne, że chce :-)!!

wysłałam Ci zaproszenie żeby wysłać wiadomość z przepisem ;D
    jeśli ktoś jeszcze jest chętny - zapraszam ;D

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jakas zajebista to ja tez chce :) :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dzisiaj bardzo dużo chodziłam, bo w przyszłym tygodniu wyprowadzka, może to też być po wtorkowym USG, poza tym dziś pierwszy raz wzięłam Acard. Więc nie chcę panikować, a w szpitalu mnie zostawią, na co nie mogę sobie teraz pozwolić. Zastanawiam się czy wziąć tą luteinę...
    To troche nie bezpieczne,ja tez jestem panikara,ale jak nie chcesz dzis i chcesz zobaczyc do jutra,zaaplikuj luteine,masz dopochwowa?dawaj aplikuj,ja biore po 2 2 razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 19:38

• Lorka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:41

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pecherzyk ciazowy w 6tc+1 mial 12,8 mm, czyli w normie. W Pon ide do gina, to bedzie 7tc+3, czy ktoras z Was slyszala juz w tym czasie serduszko? Ja ciagle mysle, ze to decydujacy moment dla stwierdzenia prawdziwej ciazy... Ciagle sie martwie, bo o ta ciaze, o zajscie musialam sie naprawde starac: leczenie w klinikach etc, nie moge sie odprezyc :(

Polecacie "Ksiege ciazy"?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt każdy dzien jest inny, wczoraj z łóżka wstac nie moglam, dzis juz lepiej chociaz nie powiem wrócilam ze sklepu i myślałam ze pawia puszcze....a wieczorami mam wydęty brzuch a późnym wieczorem ciągnie mnie na dole po prawej stronie....no i budze sie o 6 juz wyspana. - w pierwszej ciąży tak nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 19:50

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Moj pecherzyk ciazowy w 6tc+1 mial 12,8 mm, czyli w normie. W Pon ide do gina, to bedzie 7tc+3, czy ktoras z Was slyszala juz w tym czasie serduszko? Ja ciagle mysle, ze to decydujacy moment dla stwierdzenia prawdziwej ciazy... Ciagle sie martwie, bo o ta ciaze, o zajscie musialam sie naprawde starac: leczenie w klinikach etc, nie moge sie odprezyc :(

Polecacie "Ksiege ciazy"?
    W 7 juz powinnas zobaczyc na bank serduszko ja bylam 5ti1 i byl pecherzyk a jak poszlam tydzien po to kropeczka juz pulsowala,spokojnie na pewno bedzie,bedziemy trzymac kciuki i napewno bedzie dobrze,ja dopiero zaczelam wierzyc w ciaze i sie uspokoilam po zobaczeniu bijacego serduszka,przed panikowalam i balam sie strasznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:03

Asiasia lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    To troche nie bezpieczne,ja tez jestem panikara,ale jak nie chcesz dzis i chcesz zobaczyc do jutra,zaaplikuj luteine,masz dopochwowa?dawaj aplikuj,ja biore po 2 2 razy dziennie

Mam podjęzykową. Wezmę 2. Nie mam jak się skontaktować z lekarzem, do września jest na urlopie.. Idę się położyć.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 o prosze to może i mi sie uda bo ja z tych co jak nie zobaczą to nie uwierzą.

ilonia1984 lubi tę wiadomość

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Od kilku dni mam coraz większe mdłości.. Dzisiaj żyje na owocach i orzeszkach. Nawet ugotowałam pyszną zupkę i nie mogłam jej zjeść, a o mięsie to nie mogę myśleć, lecz 2 tygodnie temu zajadałam się nim.. Idę spać.. Dzisiaj cały dzień śpię..

Pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb ja miałam tak wczoraj.

Nie wpsominając ze niedawno wspomianałam ze jak bylam w 1 ciązy to nic mi nie bylo i moglabym chodzic w ciazy ciągle....juz tak nie jest.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    ilonia1984 o prosze to może i mi sie uda bo ja z tych co jak nie zobaczą to nie uwierzą.
    Napewno sie uda :) ja najgorzej mam z rana,do 12 potem przechodzi jak narazie,w kazdej ciazy mialam mdlosci,a w tej dlugo noe bylo i myslalam,ze mnie ominie...mylilam sie ;)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    od kiedy macie mdłości ?

jestem w 6 tyg i jak na razie nic a nic
    ja mam dopiero od 2 dni- mecza mnie mdlosci i poranne wymioty ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z rana i poki siedze w domu jest ok, jak wychodze to wszystko mi smierdzi, a koło mięsnego nie moge przechodzic.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Oj żebyś wiedziała, że mają trochę z nami :) No ale nie są w ciąży, nie mają okresu, nie rodzą :) To niech będą cierpliwi :)
    Ja wczoraj poprosiłam o ŚWIEŻĄ, CHRUPKĄ BUŁKĘ :) Musiała być koniecznie jak najbardziej świeża :)
    A teraz mnie pali zgaga w gardle, ale mam migdały pod ręką :)

Jeszcze 5 dni do wizyty...

Kupiłyście już sobie coś na ciążę? Ja do tej pory tylko książkę, ale zastanawiam się na tym kojcem w kształcie litery C do spania, bo ciągnę kołdrę między nogi. Oglądałam te z firmy Motrherhood. Teraz ostatnie 2 dni lepiej, ale później z większym brzuszkiem to chyba się przyda ;)
    Ja mam wlasnie poduche tej firmy- warta jest swoich pieniedzy bo jest bardzo wytrzymala. Moja kolezanka kupila taka zwykla najtansza z allegro i ten wklad jej sie pougniatal i poduszka byla bezuzyteczna a do tego strasznie szelesciala ze nie mogla zasnac. Tu masz mozliwosc zdjecia pokrowca do prania a cala poducha swietnie sie pozniej sprawdza dla maluszka. U nas byla w uzyciu praktycznie non stop, teraz tez juz ja wyciagnelam do spania ku niezadowoleniu mojego meza bo mowi ze zamiast sie do mnie tulic tuli sie do tej poduchy i ze ona nas dzieli ;/

monia_em lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tego rogala zwana poduchę najpierw własnie pod nogi apotem kładłam Miłka na niej i tak karmiłam...

I znowu mnie ciągnie, codzien o tej samej porze.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:49

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    W 7 juz powinnas zobaczyc na bank serduszko ja bylam 5ti1 i byl pecherzyk a jak poszlam tydzien po to kropeczka juz pulsowala,spokojnie na pewno bedzie,bedziemy trzymac kciuki i napewno bedzie dobrze,ja dopiero zaczelam wierzyc w ciaze i sie uspokoilam po zobaczeniu bijacego serduszka,przed panikowalam i balam sie strasznie
    Dziekuje rowiesniczce! Ja wlasnie tylko jedno mam w mysli - bijace serduszko. Niemniej przy ostatnim usg lekarz powiedzial, ze wszystko jest ok, wiec staram sie nie martwic

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ ‹ 106 107 108 109 110 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ