X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam "Księgę ciąży" (ktoś wyżej pytał) i to bardzo.

Lanusia jaki kolor ma śluz? Ta krew jest żywoczerwona - jeśli byłaby taka poszłabym na izbę. Jeżeli nie, obserwowałabym sytuację do rana.

monia_em lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a kiedy zamierzacie stosować coś na rozstępy. Dziś w rossmanie była promocja na bio oil wiec kupiłam ale nie wiem kiedy bezpiecznie zacząć używać?

Lanusia wez lyteinke i odpocznij niedawno był groszek w porządku więc to pewnie jakueś podrażnienie z usg:*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziekuje rowiesniczce! Ja wlasnie tylko jedno mam w mysli - bijace serduszko. Niemniej przy ostatnim usg lekarz powiedzial, ze wszystko jest ok, wiec staram sie nie martwic
    Rozumie Ci,mialam to samo,u mnie ten strach byl spowodowany tym,ze ostatnio poronilam zanim zobaczylam serduszko,codzinnie o tym.myslalam i jak zobaczylam je to wszystko odpuscilo,leki obawy,nawet chlopa dzis wykorzystalam,bo sie wkoncu przestalam bac,ze cos sie stanie..,teraz juz mysle pozytywnie :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno jak jest czym, to należy sie chwalić, w miom przypadku mam mieszane uczucia. Byłam dzisiaj na usg ciąża jeszcze młodsza nić ostatnio, nie było także serduszka, a dzidzia ma tylko 0,37cm, mój gin powiedział ze troche mało:( i teraz nie wiem czy sie cieszyć czy płakać( wg miesiączki jestem 7t6d a usg 6t0d). Kolejna wizyta dopiero 23.09 więc sobie poczekam :(

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Dziewczynki a kiedy zamierzacie stosować coś na rozstępy. Dziś w rossmanie była promocja na bio oil wiec kupiłam ale nie wiem kiedy bezpiecznie zacząć używać?

Lanusia wez lyteinke i odpocznij niedawno był groszek w porządku więc to pewnie jakueś podrażnienie z usg:*
    Ja w ciazy z cora zaczelam w 4 miesiacu dopiero jak zaczelam rosnac,ale mysle,ze teraz brzuszek bedzie duzo szybciej,ale jak narazie jeszcze czas,moze od 2 trymestru zaczne :) zalezy jaka wielgasna i kiedy zaczne sie robic ;)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:

Endzis ja mam mega rozspety po pierwszej ciazy a stosowalam kremy 2 razy dziennie od kiedy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy az do konca. Niestety mi nic nie pomoglo, takie geny. Moja mama i siostra tez maja ta dziadostwo. U mnie pojawily sie dosc pozno ok 30 tygodnia z tego co pamietam a juz sie cieszylam ze moze dzieki smarowidlom przechytrze nature ;/ najpierw pojawil sie jeden a pozniej lecialy tak szybko ze ciezko bylo je zliczyc. Na razie sie niczym nie smaruje, moze pozniej raz na jakis czas zeby mnie skora nie swedziala ale w zbawienny wplyw kremów juz nie wierze... co nie znaczy ze Wam nie pomoga. Znam dziewczyny ktore niczym sie nie smarowaly i ani jednego rozstepu nie maja. A bio oil to chyba po skonczonym pierwszym trymestrze wolno stosowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:16

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się już olejkiem migdałowym 100% naturalnym bez dodatków :) podobno jest b. dobry na roztępy i póki co nic innego nie będę stosować :) a że jeszcze rodzinka nie wie to nie wiem jak było u mamy i u siostry, dowiem się za miesiąc ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    podobno jak jest czym, to należy sie chwalić, w miom przypadku mam mieszane uczucia. Byłam dzisiaj na usg ciąża jeszcze młodsza nić ostatnio, nie było także serduszka, a dzidzia ma tylko 0,37cm, mój gin powiedział ze troche mało:( i teraz nie wiem czy sie cieszyć czy płakać( wg miesiączki jestem 7t6d a usg 6t0d). Kolejna wizyta dopiero 23.09 więc sobie poczekam :(
    No to teraz jestes pewnie strzepkiem nerwow,wiem co czujesz bo jakies 4 miesiace temu przezylam to samo niestety z zlym zakonczeniem,ale u Ciebie bedzie pewnie inaczej,pewnie.mialas pozniejsza ovulke i pozne zagniezdzenie i to dopiero 6 tydzien i jeszcze ciezko bylo wylapac serduszko,jeszcze sie nie martw do 5 mm musi byc uwidoczniona akcjia,malec ma 3,tylko jedno chce Ci poradzic i dziwi mnie fakt,ze lekarz ktory mowi,ze dzieciatko jest za male umawia Cie na wizyte za miesiac...moja rada.,zrob usg za tydzien,nawet u innego kekarza,juz powinno byc serduszko na bank,bedziesz spokojniejsza,trzymam za Ciebie kciuki na maxa i jesli bys chciala pogadac wal jak w dym :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:30

monia_em, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam, że z olejkiem migdałowym trzeba uważać bo strasznie wysusza skórę.
    koleżanka poleciła mi naturalny olej kokosowy ale mi śmierdzi, kupiłam sobie z ziaji balsam oliwkowy...i na tym się skończyło bo ja strasznie nie lubię się smarować takimi rzeczami, nawet zimą się nie smaruję kremem bo nie lubię ;d

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia wielkie dzieki ;* nie ide do mojego gin za miesiac tylko u siebie już do szpitala na badania i usg, narzeczony mi tylko zadzwonil ze mi list przyszedl. Poszlabym teraz jak jestem w kraju do innego ale nie jestem pewna czy to takie dobre robic usg 3 tyg ppd rzad

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:

Idź za tydzień na usg bo miesiąc to strasznie długi okres :/ i tak samo jak Ilonia jestem zdziwiona że gin umawia Cię dopiero za miesiąc więc może idź na usg do innego lekarza.

Olejek ze słodkich migdałów przeznaczony jest do suchej skóry więc chyba nie może jej wysuszać ;) Używałam go już wcześniej i nic takiego nie zauważyłam. Szybko się wchłania i skóra nie jest tłusta, ale cały czas nawilżona :)

"Po olejek migdałowy warto sięgnąć w ciąży, kiedy skóra wymaga szczególnej, ale bardzo łagodnej pielęgnacji. Olejek migdałowy w naturalny sposób uchroni skórę przed powstaniem rozstępów. Tworząc na skórze warstwę ochronną, zapobiegającą utracie wody, sprawia, że skóra jest jędrna, elastyczna i dobrze nawilżona. Można go stosować do pielęgnacji całego ciała, ze szczególnym uwzględnieniem brzucha, ud, bioder, pośladków i piersi." http://dziecisawazne.pl/olejek-migdalowy-niesamowite-wlasciwosci/

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Mogę do was dołączyć ? :-) to moja druga ciaza mam już 11 miesięcznego synusia. Termin na 22 kwietnia ! :-)
    Buziaki,pozdrawiam!

ilonia1984, jamniczakuchnia, agulas, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm, to może ja jak zwykle coś popierdzieliłam ;D
    Wiolcia1405, witaj ;))

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wybierz dobrego gina z dobrym i nowoczesnym sprzetem. Dopoki jestes w Polsce zrob tez bete. Bedzie dobrze slonko ;*

Wiola witamy :) podziwiam wszystkie, ktore tak wczesmie decyduja sie na drugiego malucha. Mi sie marzy drugi na grudzien wiec albo bedzie 20 miesiecy albo 32 albo jak Bozia da :)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati, ale czego się obawiasz w związku z USG? To nie jest szkodliwe dla dziecka. Ja również nie wytrzymałabym miesiąca, chociaż pewnie wszystko jest dobrze :) Czasem po prostu na gorszym sprzęcie ukazanie serca jest trudne albo niemożliwe przy niewielkich rozmiarach zarodka. A ciąża może być młodsza po prostu.

Co do rozstępów- na razie używam olejku z dzikiej malwy 1-2 razy dziennie. Mam nadzieje, że pomoże w zapobieganiu rozstępom. Mam wrażenie, że moja skóra może mieć do nich skłonności. Od 3 miesiąca zamierzam stosować Elancyl, ma bardzo dobre opinie na wizażu.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati - trzymaj się :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati tfzymam mocno kciukasy za Ciebie i maluszka ! :)

Co do olejków to ja od kilku lat smaruje się naturalnym olejem kokosowym. Jest naprawdę rewelacyjny :)

a co do szybkiej 2giej ciąży to z mężem postanowilismy starać się od razu po porodzie jak tylko będzie można już :) a to ze względu na to że o piewszego dzidziusia staraliśmy się 2.5 roku i nie chcemy tego zaprzepaścić. Mój mąż powiedział tak. Jak nie będzie bliźniaków to od razu się staramy o 2 dziecko hehe. Wariat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 06:55

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, haha no między moimi skarbami będzie 20 miesięcy różnicy. . Roczniki 2 lata :-) tak chciałam , nawet szybciej no ale cóż :D

Widzę,że temat rozstępów. Ja smarowałam od samego początku oliwka potem w ruch poszły do tego różne maści. . I już cieszyłam się ze nic nie mam a tu w 32 tyg zaczęły się pojawiać :(
    Co najśmieszniejsze moja mama ani 2 siostry tez matki nie mają? :/ wiec chyba to nie zależy tylko od genów, myślę że też od napięcia skóry itp.

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie bala. To ciezkue musi byc. Z mezem na temat 2 nie rozmawialam, ale mysle, ze zaczniemy sie starac jak pierwsze bedzie miec 8-10 miesiecy. O tego Okrucha staralismy sie 14 cykli.

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o pierworodnego 3 cykle :-) tutaj tez. Jestem po cesarce a teraz chce się szykować na poród sn wiec w sumie dobrze ze 20miesiecy różnicy . :-) teraz tylko pozbyć się krwiaka i można się spokojnie cieszyć :-)

ilonia1984, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ