Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki a kiedy zamierzacie stosować coś na rozstępy. Dziś w rossmanie była promocja na bio oil wiec kupiłam ale nie wiem kiedy bezpiecznie zacząć używać?
Lanusia wez lyteinke i odpocznij niedawno był groszek w porządku więc to pewnie jakueś podrażnienie z usg:*Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Asiasia wrote:Dziekuje rowiesniczce! Ja wlasnie tylko jedno mam w mysli - bijace serduszko. Niemniej przy ostatnim usg lekarz powiedzial, ze wszystko jest ok, wiec staram sie nie martwiccykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
podobno jak jest czym, to należy sie chwalić, w miom przypadku mam mieszane uczucia. Byłam dzisiaj na usg ciąża jeszcze młodsza nić ostatnio, nie było także serduszka, a dzidzia ma tylko 0,37cm, mój gin powiedział ze troche mało:( i teraz nie wiem czy sie cieszyć czy płakać( wg miesiączki jestem 7t6d a usg 6t0d). Kolejna wizyta dopiero 23.09 więc sobie poczekam
-
Endzis wrote:Dziewczynki a kiedy zamierzacie stosować coś na rozstępy. Dziś w rossmanie była promocja na bio oil wiec kupiłam ale nie wiem kiedy bezpiecznie zacząć używać?
Lanusia wez lyteinke i odpocznij niedawno był groszek w porządku więc to pewnie jakueś podrażnienie z usg:*cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Endzis wrote:Dziewczynki a kiedy zamierzacie stosować coś na rozstępy. Dziś w rossmanie była promocja na bio oil wiec kupiłam ale nie wiem kiedy bezpiecznie zacząć używać?
Lanusia wez lyteinke i odpocznij niedawno był groszek w porządku więc to pewnie jakueś podrażnienie z usg:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:16
-
Marpati wrote:podobno jak jest czym, to należy sie chwalić, w miom przypadku mam mieszane uczucia. Byłam dzisiaj na usg ciąża jeszcze młodsza nić ostatnio, nie było także serduszka, a dzidzia ma tylko 0,37cm, mój gin powiedział ze troche mało:( i teraz nie wiem czy sie cieszyć czy płakać( wg miesiączki jestem 7t6d a usg 6t0d). Kolejna wizyta dopiero 23.09 więc sobie poczekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:30
monia_em, agulas lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
nick nieaktualnysłyszałam, że z olejkiem migdałowym trzeba uważać bo strasznie wysusza skórę.
koleżanka poleciła mi naturalny olej kokosowy ale mi śmierdzi, kupiłam sobie z ziaji balsam oliwkowy...i na tym się skończyło bo ja strasznie nie lubię się smarować takimi rzeczami, nawet zimą się nie smaruję kremem bo nie lubię ;d -
Ilonia wielkie dzieki ;* nie ide do mojego gin za miesiac tylko u siebie już do szpitala na badania i usg, narzeczony mi tylko zadzwonil ze mi list przyszedl. Poszlabym teraz jak jestem w kraju do innego ale nie jestem pewna czy to takie dobre robic usg 3 tyg ppd rzad
-
Marpati wrote:podobno jak jest czym, to należy sie chwalić, w miom przypadku mam mieszane uczucia. Byłam dzisiaj na usg ciąża jeszcze młodsza nić ostatnio, nie było także serduszka, a dzidzia ma tylko 0,37cm, mój gin powiedział ze troche mało:( i teraz nie wiem czy sie cieszyć czy płakać( wg miesiączki jestem 7t6d a usg 6t0d). Kolejna wizyta dopiero 23.09 więc sobie poczekam
Idź za tydzień na usg bo miesiąc to strasznie długi okres i tak samo jak Ilonia jestem zdziwiona że gin umawia Cię dopiero za miesiąc więc może idź na usg do innego lekarza.
Olejek ze słodkich migdałów przeznaczony jest do suchej skóry więc chyba nie może jej wysuszać Używałam go już wcześniej i nic takiego nie zauważyłam. Szybko się wchłania i skóra nie jest tłusta, ale cały czas nawilżona
"Po olejek migdałowy warto sięgnąć w ciąży, kiedy skóra wymaga szczególnej, ale bardzo łagodnej pielęgnacji. Olejek migdałowy w naturalny sposób uchroni skórę przed powstaniem rozstępów. Tworząc na skórze warstwę ochronną, zapobiegającą utracie wody, sprawia, że skóra jest jędrna, elastyczna i dobrze nawilżona. Można go stosować do pielęgnacji całego ciała, ze szczególnym uwzględnieniem brzucha, ud, bioder, pośladków i piersi." http://dziecisawazne.pl/olejek-migdalowy-niesamowite-wlasciwosci/ -
nick nieaktualny
-
Marpati wybierz dobrego gina z dobrym i nowoczesnym sprzetem. Dopoki jestes w Polsce zrob tez bete. Bedzie dobrze slonko ;*
Wiola witamy podziwiam wszystkie, ktore tak wczesmie decyduja sie na drugiego malucha. Mi sie marzy drugi na grudzien wiec albo bedzie 20 miesiecy albo 32 albo jak Bozia da -
Marpati, ale czego się obawiasz w związku z USG? To nie jest szkodliwe dla dziecka. Ja również nie wytrzymałabym miesiąca, chociaż pewnie wszystko jest dobrze Czasem po prostu na gorszym sprzęcie ukazanie serca jest trudne albo niemożliwe przy niewielkich rozmiarach zarodka. A ciąża może być młodsza po prostu.
Co do rozstępów- na razie używam olejku z dzikiej malwy 1-2 razy dziennie. Mam nadzieje, że pomoże w zapobieganiu rozstępom. Mam wrażenie, że moja skóra może mieć do nich skłonności. Od 3 miesiąca zamierzam stosować Elancyl, ma bardzo dobre opinie na wizażu. -
nick nieaktualnyMarpati tfzymam mocno kciukasy za Ciebie i maluszka !
Co do olejków to ja od kilku lat smaruje się naturalnym olejem kokosowym. Jest naprawdę rewelacyjny
a co do szybkiej 2giej ciąży to z mężem postanowilismy starać się od razu po porodzie jak tylko będzie można już a to ze względu na to że o piewszego dzidziusia staraliśmy się 2.5 roku i nie chcemy tego zaprzepaścić. Mój mąż powiedział tak. Jak nie będzie bliźniaków to od razu się staramy o 2 dziecko hehe. WariatWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 06:55
-
Alicja, haha no między moimi skarbami będzie 20 miesięcy różnicy. . Roczniki 2 lata tak chciałam , nawet szybciej no ale cóż
Widzę,że temat rozstępów. Ja smarowałam od samego początku oliwka potem w ruch poszły do tego różne maści. . I już cieszyłam się ze nic nie mam a tu w 32 tyg zaczęły się pojawiać
Co najśmieszniejsze moja mama ani 2 siostry tez matki nie mają? wiec chyba to nie zależy tylko od genów, myślę że też od napięcia skóry itp.