X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam męża nie oszczędzam :P

To nasze dziecko wspólne i myślę, że mamy prawo wspólnie wszystko przeżywać. Skoro ja dam radę to on tym bardziej - w końcu to facet, wojownik ;)!

monia_em lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od samego poczatku sie boi. Ja uniose glowe szybko i zaczne dzialac dalej, on bedzie to dusil w sobie dlugie tygodnie. Chociaz i tak sie dowie. Pojdzie ze mna :p

Ale co ja gadam!!!!!! Przeciez serducho bedzie bilo jak dzwon! <3

• candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że będzie biło!

A chcesz mieć męża przy porodzie?

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze tak! Inaczej nie rodze :p

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze żadnych rzeczy nie oglądałam, a Wy widzę już obcykane.. :P

Ja też oprócz lekkiego ból podbrzusza i ciężkich i trochę bolących przy dotyku cycków nic nie czuję..

Jutro wielka chwila prawdy o 17tej. :P

Mam nadzieję, że moja beta i progesteron jest ok...

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Ja jeszcze żadnych rzeczy nie oglądałam, a Wy widzę już obcykane.. :P

Ja też oprócz lekkiego ból podbrzusza i ciężkich i trochę bolących przy dotyku cycków nic nie czuję..

Jutro wielka chwila prawdy o 17tej. :P

Mam nadzieję, że moja beta i progesteron jest ok...

Troche mnia uspokajasz bo jestes troszke dalej, ale ja juz nawet bolu podbrzusza nie czuje :( chyba, ze sie schodze.

• karolina.90 Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92, ja co prawda pewności nie mam, że to ciąża, ale ja też już nie odczuwam bólu podbrzusza, ale za to jestem od jakiś 3-4 dni strasznie śpiąca i nawet super mocna kawa nie działa na mnie wcale :p

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina.90 wrote:
    Alicja92, ja co prawda pewności nie mam, że to ciąża, ale ja też już nie odczuwam bólu podbrzusza, ale za to jestem od jakiś 3-4 dni strasznie śpiąca i nawet super mocna kawa nie działa na mnie wcale :p

Halo, halo! Broń Boże żadnej kofeiny w ciąży!

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • karolina.90 Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą żadną to nie do końca prawda ;) Podobno jedna nieduża kawa jest ok. Ja bez choćby malutkiej filiżanki z rana nie jestem w stanie funkcjonować a uczę w szkole i raz nie wypiłam kawy, to myślałam, że usnę przy tablicy (serio). Alkoholu już nie piję od soboty (czyli wtedy kiedy powinnam dostać @). Miałam z Mężem rocznicę w poniedziałek i on pił winko sam :p

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina.90 wrote:
    Z tą żadną to nie do końca prawda ;) Podobno jedna nieduża kawa jest ok. Ja bez choćby malutkiej filiżanki z rana nie jestem w stanie funkcjonować a uczę w szkole i raz nie wypiłam kawy, to myślałam, że usnę przy tablicy (serio). Alkoholu już nie piję od soboty (czyli wtedy kiedy powinnam dostać @). Miałam z Mężem rocznicę w poniedziałek i on pił winko sam :p

Ja też uwielbiam czarną herbatę, ale teraz nawet nie tknę. Wolę dmuchać na zimne. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije owocowe bezkofeinowe i rumianek. Chociaz sie naczytalam, ze moze byc niekorzystny i pije bezkofeinowe :)
    Cycek prawy ciagnie, podbrzusze delikatnie pobolewa, mdlosci mecza po jedzeniu (2 kawalki chleba). Moze nie musze sie martwic.

• monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tez mielismy rocznice, tyle, że w nd :) jeszcze sie zalapalam na wino :) a teraz min 1.5 roku tylko oblizywania sie :)

Co do herbaty ja pije normalna. Tylko ze ja zawsze bardzo slaba

sIcRp2.png
    QEBMp2.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już jakieś pomysły jeśli chodzi o pokoik? Jakieś kolory, mebelki? :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznicę dopiero pod koniec września to i tak obejdę się smakiem. A tak z ciekawości - co sądzicie o bezalkoholowym winie?

Ja mam taki pomysł z pokoikiem a raczej z kącikiem w naszej sypialni żeby utrzymać go (niezależnie od płci) w odcieniach delikatnej szarości z kolorowymi dodatkami. Chciałabym ten kącik oddzielić wizualnie dywanem. Takim właśnie lekko szarym w kropki pastelowe.
    Nad łóżeczkiem poproszę mamę, żeby namalowała motyw:
    króliczków z tej książki "piotruś królik" albo Krzysia z kubusia puchatka na bujanym koniku (ale Krzyś ten z wersji książkowej a nie disneyowskiej).
    :)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy rocznice 21 czerwca. Dokladnie miesiac pozniej dowiedzielismy sie o Okruszku <3

Na pokoik pomyslu nie mam. Chociaz tak jak Candela stawiam na szarosc i chyba jednak biale mebelki <3

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się nad połączeniem pastelowej zieleni z takim jasnym szarym kolorem. :)

Mebelki chyba też białe, albo w kolorze drewna. :)

Łóżeczko chyba wezmę takie z funkcją tapczanu na później. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maly ma pokoj w klimacie dzungli :)
    A o pokoju maleństwa bede myslala na bardziej zaawansoqanym etapie ciąży :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce komplecik z szafa i komoda z przewijakiem. Albo biale albo orzech. Styl sleigh :)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i jak?
    Masz juz betę?

Ja chyba jeszcze jutro skocze zrobic. Strasznie daleko do mojej pierwszej wizyty

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 2142.

monia_em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ