X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie staram, ale wystarczy ze mnie cycki mniej bola albo podbrzusze nie ciagnie i juz sie nakrecam. Walnijcie mnie w leb!

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam płakałam 2 dni jak się dowiedziałam o drugiej ciąży i to nie ze szczęścia :|

Najważniejsze żeby się nie nakręcać, na początku boli bo macica się rozchodzi aby zrobić miejsce i będzie pobolewać, cycki jeszcze was nie bolą, poczekajcie ja się będzie pokarm zbierał i jak dzidzia będzie się "uczyła" ssać (nie każde załapuje od początku, zwłaszcza jak się nie hartuje ).
    Są plusy tego też, jak zacznie się ruszać w brzuchu, nie ma nic fajniejszego i po pewnym czasie brakuje tego, mimo że czasem boli.

Tak na marginiesie ja '91 :D

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia, fajny pomysł z tym kalendarzem :)
    Straciatellaa, musisz trochę wyluzować. Powiem Ci jedną rzecz. Mam taką znajomą, która jak była w ciąży i zobaczyła (zobaczyła! nie dotknęła!) kota to uciekała, no po prostu biegła. Kazała sobie robić badania na tosko co miesiąc aż za 5 razem gin zaproponował jej wizytę u psychiatry :P
    Jak napiła się przez przypadek łyka kawy od męża to wpadła w taką panikę, że prawie się popłakała.
    Mam nadzieję, że widzisz kuriozalność jej zachowania :P
    Reasumując. Dbajmy o siebie i nasze dzieci ale nie dajmy się zwariować ;)

ilona, witam i gratuluję :)

Alicja, ja też ciągle wsłuchuję się w moje ciało. Niestety objawów też mam jak na lekarstwo.
    Takie "uroki" ciąży chyba :/
    Najgorszy początek.

ilonia1984, kf lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati ogarnelas juz? Pewnie troche za szybko co? Bedzie dobrze ;*

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Ja sie staram, ale wystarczy ze mnie cycki mniej bola albo podbrzusze nie ciagnie i juz sie nakrecam. Walnijcie mnie w leb!
    Mam tak samo. Póki nie zobaczę bijącego serduszka to się nie uspokoje zapewne.

Gratulacje i witajcie w naszym gronie! :-)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati, wybacz nie zauważyłam Cię...
    Witaj :)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zrobie wstepny kalendarz :)

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam bluzeczke na 62 i jakoś lepiej mi sie zrobiło:) już nie przeżywam, za miesiąc zmieniam dom na wiekszy bo teraz sie nie pomieścimy za bardzo. W sumie doszłam też do przekonania, że we dwójke raźniej im będzie i mnie będzie lżej poźniej jak będą się razem bawić. Najgorsze pierwsze 3 miesiące i potem ostatni.

Przywracając temat wózka MIMA XARI, boski chorowałam strasznie na niego i mam :), minusem jest to że troche duży ,dlatego ostatnio kupiliśmy BABYZEN YOYO/ najmniejsza spacerówka jaka jest możliwa i akceptowana jako bagaż podręczny do samolotu :)

candela - nie szkodzi ;)

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choruje na Teutonie BeYou. A Babyzen zobacze ;)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Ja Cie juz tu walne zaraz...:) Bedzie dobrze i trzeba myslec pozytywnie,pozytywne myslenie przyciaga dobro :)pamietajdzie dziewoje :) dotrwamy razem do 9 miesiaca i bedzie zajebiscie...przytulimy nasze rozowe marzenia :)i bedziemy najszczewsliwsze na swiecie :)

Marpati, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sobie wyobrazam spacery we 4, bo mamy jeszcze psinke :) i nasze wakacje w 3 <3 i ten cudowny zapach maluszka w domu mmm <3

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

• candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać.
    W końcu nie będę nianią czy ciocią, którą dzieci lubią ale jednak jak przychodzi mama to jej się rzucają na szyję a o mnie zapominają. Teraz to ja będę najważniejsza dla mojego dziecka a ono dla mnie :)

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja tez...zapach dziecka,no cudo...jestesmy szczesciarami,tyle.kobiet tak dlugo stara sie o dzidzie,nie mogac zajsc w ciaze,co miesiac modlac sie o ten cud,nie sprawiedliwe to zycie kuzwa,bola was brzuchy...mnie boli brzuch i krzyz,ogolnie z plecami mam problemy i moge miec w ciazy,ale trudno przezyje dla mojego malca wszystko...dociera do was to,ze jestescie w ciazy juz? :) ze sie udalo

Justine M lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jeszcze nie...dopóki nie zobaczę tej magicznej kropki na USG to chyba nie uwierzę.
    Jeszcze na betę czekam jak na zbawienie.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ilona i Marapati :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluj paznokcie ile tylko masz :D zabobon jak ich mało :D z farbowaniem jest jedna teoria, gdyż chodzi o substancje chemiczne które sie ulatniaja, ja farbowałam tyle że u fryzjera i mówiłam wczesniej że jestem w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 22:30

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo co Candela. Nie wierze w nasze szczescie i zdjecie z usg napewno wyladuje w ramce i w portfelu :)
    Co do paznokci ja nie maluje. Napewno nie uzywalabym odzywek typu EVELINE bo sa bardzo chemiczne.

Dzis lezac w lozku patrzylam po sypialni i myslalam co i jak przestawic zeby zmiescic kolyske <3 mazy mi sie kolyska albo koszyk wiklinowy na biegunach.

• monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można farbować, tylko farbą bez amoniaku :)
    najlepiej powiedz wcześniej u fryzjera

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, a ja mam dylemat - może doradzicie.
    Robiłam bete w pn i wczoraj - wszystko OK. Wizyte mam dooooooooopiero 18.08 i zastanawiam sie czy jeszcze jutro nie isc na bete, bo: 1) chce wiedziec ze jest OK, po 2) jesli nie jest OK to tez wole sie nastawic, po 3) jesli beta bedzie OK to i tak przeciez wiele sie moze zmienic, a nie bede do 18.08 sie ciagle kuła

No i mam dylemat czy isc, czy warto itp :(

Z Antkiem byłam na USG w 4tyg+5 dni (dzis znalazlam archiwum), a teraz do tego 18.08 (ok 7-8 tydz.) bede schizowała :( mimo, że wiem, że teraz na nic i tak nie mam wpływu

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką miałaś betę wczoraj? :)

Jeśli zauważyłaś przyrost między pon a wczorajszym dniem, to chyba nie warto się kłuć i narażać bobasa na stres. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ