X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie staram, ale wystarczy ze mnie cycki mniej bola albo podbrzusze nie ciagnie i juz sie nakrecam. Walnijcie mnie w leb!

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam płakałam 2 dni jak się dowiedziałam o drugiej ciąży i to nie ze szczęścia :|

Najważniejsze żeby się nie nakręcać, na początku boli bo macica się rozchodzi aby zrobić miejsce i będzie pobolewać, cycki jeszcze was nie bolą, poczekajcie ja się będzie pokarm zbierał i jak dzidzia będzie się "uczyła" ssać (nie każde załapuje od początku, zwłaszcza jak się nie hartuje ).
    Są plusy tego też, jak zacznie się ruszać w brzuchu, nie ma nic fajniejszego i po pewnym czasie brakuje tego, mimo że czasem boli.

Tak na marginiesie ja '91 :D

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia, fajny pomysł z tym kalendarzem :)
    Straciatellaa, musisz trochę wyluzować. Powiem Ci jedną rzecz. Mam taką znajomą, która jak była w ciąży i zobaczyła (zobaczyła! nie dotknęła!) kota to uciekała, no po prostu biegła. Kazała sobie robić badania na tosko co miesiąc aż za 5 razem gin zaproponował jej wizytę u psychiatry :P
    Jak napiła się przez przypadek łyka kawy od męża to wpadła w taką panikę, że prawie się popłakała.
    Mam nadzieję, że widzisz kuriozalność jej zachowania :P
    Reasumując. Dbajmy o siebie i nasze dzieci ale nie dajmy się zwariować ;)

ilona, witam i gratuluję :)

Alicja, ja też ciągle wsłuchuję się w moje ciało. Niestety objawów też mam jak na lekarstwo.
    Takie "uroki" ciąży chyba :/
    Najgorszy początek.

ilonia1984, kf lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati ogarnelas juz? Pewnie troche za szybko co? Bedzie dobrze ;*

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Ja sie staram, ale wystarczy ze mnie cycki mniej bola albo podbrzusze nie ciagnie i juz sie nakrecam. Walnijcie mnie w leb!
    Mam tak samo. Póki nie zobaczę bijącego serduszka to się nie uspokoje zapewne.

Gratulacje i witajcie w naszym gronie! :-)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati, wybacz nie zauważyłam Cię...
    Witaj :)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zrobie wstepny kalendarz :)

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam bluzeczke na 62 i jakoś lepiej mi sie zrobiło:) już nie przeżywam, za miesiąc zmieniam dom na wiekszy bo teraz sie nie pomieścimy za bardzo. W sumie doszłam też do przekonania, że we dwójke raźniej im będzie i mnie będzie lżej poźniej jak będą się razem bawić. Najgorsze pierwsze 3 miesiące i potem ostatni.

Przywracając temat wózka MIMA XARI, boski chorowałam strasznie na niego i mam :), minusem jest to że troche duży ,dlatego ostatnio kupiliśmy BABYZEN YOYO/ najmniejsza spacerówka jaka jest możliwa i akceptowana jako bagaż podręczny do samolotu :)

candela - nie szkodzi ;)

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choruje na Teutonie BeYou. A Babyzen zobacze ;)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Ja Cie juz tu walne zaraz...:) Bedzie dobrze i trzeba myslec pozytywnie,pozytywne myslenie przyciaga dobro :)pamietajdzie dziewoje :) dotrwamy razem do 9 miesiaca i bedzie zajebiscie...przytulimy nasze rozowe marzenia :)i bedziemy najszczewsliwsze na swiecie :)

Marpati, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sobie wyobrazam spacery we 4, bo mamy jeszcze psinke :) i nasze wakacje w 3 <3 i ten cudowny zapach maluszka w domu mmm <3

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

• candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać.
    W końcu nie będę nianią czy ciocią, którą dzieci lubią ale jednak jak przychodzi mama to jej się rzucają na szyję a o mnie zapominają. Teraz to ja będę najważniejsza dla mojego dziecka a ono dla mnie :)

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja tez...zapach dziecka,no cudo...jestesmy szczesciarami,tyle.kobiet tak dlugo stara sie o dzidzie,nie mogac zajsc w ciaze,co miesiac modlac sie o ten cud,nie sprawiedliwe to zycie kuzwa,bola was brzuchy...mnie boli brzuch i krzyz,ogolnie z plecami mam problemy i moge miec w ciazy,ale trudno przezyje dla mojego malca wszystko...dociera do was to,ze jestescie w ciazy juz? :) ze sie udalo

Justine M lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jeszcze nie...dopóki nie zobaczę tej magicznej kropki na USG to chyba nie uwierzę.
    Jeszcze na betę czekam jak na zbawienie.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ilona i Marapati :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluj paznokcie ile tylko masz :D zabobon jak ich mało :D z farbowaniem jest jedna teoria, gdyż chodzi o substancje chemiczne które sie ulatniaja, ja farbowałam tyle że u fryzjera i mówiłam wczesniej że jestem w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 22:30

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo co Candela. Nie wierze w nasze szczescie i zdjecie z usg napewno wyladuje w ramce i w portfelu :)
    Co do paznokci ja nie maluje. Napewno nie uzywalabym odzywek typu EVELINE bo sa bardzo chemiczne.

Dzis lezac w lozku patrzylam po sypialni i myslalam co i jak przestawic zeby zmiescic kolyske <3 mazy mi sie kolyska albo koszyk wiklinowy na biegunach.

• monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można farbować, tylko farbą bez amoniaku :)
    najlepiej powiedz wcześniej u fryzjera

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, a ja mam dylemat - może doradzicie.
    Robiłam bete w pn i wczoraj - wszystko OK. Wizyte mam dooooooooopiero 18.08 i zastanawiam sie czy jeszcze jutro nie isc na bete, bo: 1) chce wiedziec ze jest OK, po 2) jesli nie jest OK to tez wole sie nastawic, po 3) jesli beta bedzie OK to i tak przeciez wiele sie moze zmienic, a nie bede do 18.08 sie ciagle kuła

No i mam dylemat czy isc, czy warto itp :(

Z Antkiem byłam na USG w 4tyg+5 dni (dzis znalazlam archiwum), a teraz do tego 18.08 (ok 7-8 tydz.) bede schizowała :( mimo, że wiem, że teraz na nic i tak nie mam wpływu

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką miałaś betę wczoraj? :)

Jeśli zauważyłaś przyrost między pon a wczorajszym dniem, to chyba nie warto się kłuć i narażać bobasa na stres. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ