Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam płakałam 2 dni jak się dowiedziałam o drugiej ciąży i to nie ze szczęścia
Najważniejsze żeby się nie nakręcać, na początku boli bo macica się rozchodzi aby zrobić miejsce i będzie pobolewać, cycki jeszcze was nie bolą, poczekajcie ja się będzie pokarm zbierał i jak dzidzia będzie się "uczyła" ssać (nie każde załapuje od początku, zwłaszcza jak się nie hartuje ).
Są plusy tego też, jak zacznie się ruszać w brzuchu, nie ma nic fajniejszego i po pewnym czasie brakuje tego, mimo że czasem boli.
Tak na marginiesie ja '91 -
monia, fajny pomysł z tym kalendarzem
Straciatellaa, musisz trochę wyluzować. Powiem Ci jedną rzecz. Mam taką znajomą, która jak była w ciąży i zobaczyła (zobaczyła! nie dotknęła!) kota to uciekała, no po prostu biegła. Kazała sobie robić badania na tosko co miesiąc aż za 5 razem gin zaproponował jej wizytę u psychiatry
Jak napiła się przez przypadek łyka kawy od męża to wpadła w taką panikę, że prawie się popłakała.
Mam nadzieję, że widzisz kuriozalność jej zachowania
Reasumując. Dbajmy o siebie i nasze dzieci ale nie dajmy się zwariować
ilona, witam i gratuluję
Alicja, ja też ciągle wsłuchuję się w moje ciało. Niestety objawów też mam jak na lekarstwo.
Takie "uroki" ciąży chyba
Najgorszy początek.
ilonia1984, kf lubią tę wiadomość
-
Alicja92 wrote:Ja sie staram, ale wystarczy ze mnie cycki mniej bola albo podbrzusze nie ciagnie i juz sie nakrecam. Walnijcie mnie w leb!
Gratulacje i witajcie w naszym gronie!ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
Kupiłam bluzeczke na 62 i jakoś lepiej mi sie zrobiło:) już nie przeżywam, za miesiąc zmieniam dom na wiekszy bo teraz sie nie pomieścimy za bardzo. W sumie doszłam też do przekonania, że we dwójke raźniej im będzie i mnie będzie lżej poźniej jak będą się razem bawić. Najgorsze pierwsze 3 miesiące i potem ostatni.
Przywracając temat wózka MIMA XARI, boski chorowałam strasznie na niego i mam , minusem jest to że troche duży ,dlatego ostatnio kupiliśmy BABYZEN YOYO/ najmniejsza spacerówka jaka jest możliwa i akceptowana jako bagaż podręczny do samolotu
candela - nie szkodzi -
Alicja92 wrote:Ja sie staram, ale wystarczy ze mnie cycki mniej bola albo podbrzusze nie ciagnie i juz sie nakrecam. Walnijcie mnie w leb!
Marpati, Justine M lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Ja też nie mogę się doczekać.
W końcu nie będę nianią czy ciocią, którą dzieci lubią ale jednak jak przychodzi mama to jej się rzucają na szyję a o mnie zapominają. Teraz to ja będę najważniejsza dla mojego dziecka a ono dla mnieilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość
-
Jezu ja tez...zapach dziecka,no cudo...jestesmy szczesciarami,tyle.kobiet tak dlugo stara sie o dzidzie,nie mogac zajsc w ciaze,co miesiac modlac sie o ten cud,nie sprawiedliwe to zycie kuzwa,bola was brzuchy...mnie boli brzuch i krzyz,ogolnie z plecami mam problemy i moge miec w ciazy,ale trudno przezyje dla mojego malca wszystko...dociera do was to,ze jestescie w ciazy juz? ze sie udalo
Justine M lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
maluj paznokcie ile tylko masz zabobon jak ich mało z farbowaniem jest jedna teoria, gdyż chodzi o substancje chemiczne które sie ulatniaja, ja farbowałam tyle że u fryzjera i mówiłam wczesniej że jestem w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 22:30
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
Ja mam to samo co Candela. Nie wierze w nasze szczescie i zdjecie z usg napewno wyladuje w ramce i w portfelu
Co do paznokci ja nie maluje. Napewno nie uzywalabym odzywek typu EVELINE bo sa bardzo chemiczne.
Dzis lezac w lozku patrzylam po sypialni i myslalam co i jak przestawic zeby zmiescic kolyske mazy mi sie kolyska albo koszyk wiklinowy na biegunach. -
wiecie co, a ja mam dylemat - może doradzicie.
Robiłam bete w pn i wczoraj - wszystko OK. Wizyte mam dooooooooopiero 18.08 i zastanawiam sie czy jeszcze jutro nie isc na bete, bo: 1) chce wiedziec ze jest OK, po 2) jesli nie jest OK to tez wole sie nastawic, po 3) jesli beta bedzie OK to i tak przeciez wiele sie moze zmienic, a nie bede do 18.08 sie ciagle kuła
No i mam dylemat czy isc, czy warto itp
Z Antkiem byłam na USG w 4tyg+5 dni (dzis znalazlam archiwum), a teraz do tego 18.08 (ok 7-8 tydz.) bede schizowała mimo, że wiem, że teraz na nic i tak nie mam wpływu