X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana po co tracic kase na bete? Nic tym nie zmienisz. Usg wczesniej tez niepotrzebne bo tylko bedziezz schizowac ze nie ma serduszka. Damy rade! :)

Justine M lubi tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa w pn 63,2 a wczoraj 154,4
    pewnie macie racje. Z Antosiem w 4+5 było widać pęcherzyk i ciałko.

Alicja łatwo Ci mówić, masz szybciej wizytę ;)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!!!
    No do mnie to nie dociera póki co, ani trochę!

Po wielu miesiącach starań udało się zajść w ciążę ale niestety poroniłam 20 maja w 11 tygodniu.
    Udało się zafasolkować w 1 cyklu po poronieniu.
    Test wszyedł 10dni po.
    Nie mam żadnych objawów, może trochę bardziej zapachy czuję, ale nic po za tym.

Termin z belly mam na 4 kwietnia

ilonia1984, panipasztetowa lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justine :)
    strasznie się cieszę, że nas przybywa w naszym "kurniku" :)

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest Justys :) ja narazie nic nie planuje,nie mysle co przemebluje,jak bedzie wygladal pokoj,jak skoncze 1 trymest i wszystko bedzie dobrze wtedy zaczne dzialac,myslec nad imieniem itd,ostatnio obmyslilam wszystko i dzidzia odeszla...tak samo z rozpowidaniem wszystkim,tym razem poczekam z tym przynajmiej do 10 tygodnia postanowione:) taka trauma poprostu ;)co do paznokci malowalam cala Ciaze,core mam zdrowa jak rybke,nawwt na porodowke pojechalam w pomalowanych,ale ochrzan dostalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 23:22

monia_em, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia ile lat ma Młoda? :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em, wyluzuj wszystko jest w porządku, odczekaj spokojnie na wizyte, dobrze się odżywiaj, dużo śpij i myśl pozytywnie, stres nie jest dobry dla dziciątka, tak samo odczuwa jak i ty :) na pocieszenie dodam że ja mam wizyte dopiero we wrześniu ^^ teraz jeszcze będę do Polski lecieć to może odwiedze swoją ginekolog żeby umówić sie na listopad, bo te osiołki nawet mi nie powiedzą płci, chyba że da rady zobaczyć własnie po tym 12 tc.

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra już nie smęce ...
    dobranoc, do jutra

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale bedziemy w tym samym okresie :)

Justine w koncu! :) ja mam na 2 kwietnia.

Ilonia ja wychodze z zalozenia, ze co ma byc to bedzie. Siostrzencowi nie mowie bo jestesmy bardzo zzyci i nie chce mu macic w glowie.

Ja do Polski mam leciec w pazdzierniku. To juz bedzie prawie polowa! :) zalecenie Pani Doktor mojej.

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Ilonia ile lat ma Młoda? :)
    10 sierpnia skonczy jedynascie a a ja 5....sierdnia 31 :) pamietam jak chcialam ja urodzic w dzin urodzin i okna mylam,firanki wieszalam i dupa hehe dzien dobry mamusie,od paru dni budze sie jak chlop do pracy wychodzi i po spaniu :) wogole przez ta pelnie nie wyspana jestem,oczy jak 5 zloty mialam wczoraj do tego brzuch pobolewal i emocjie i myslenie wziely gore,nie dociera do mnie,nic a nic :)

• Kindzior Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak się nie możecie doczekać wizyty to zawsze możecie pójść bez kolejki. Ja tak byłam dwa razy. Podeszłam poprostu do rejestracji powiedziałam, że jestem w ciąży i nie mogę czekać na termin 3 tygodnie, babka mi kazała podejść do lekarza i zapytać czy mnie przyjmie, no i w ten sposób byłam u dwóch lekarzy, oboje mnie przyjeli od razu bez problemu, zrobili też od razu USG.

bf70d29663ab5158019df85515827748.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • candela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, szczerze powiedziawszy to ja pierwsze słyszę, żeby nie można było paznokci w ciąży malować.

Alicja, ja też już sobie w głowie układam jak umebluję kącik dziecka ;)

Monia, jesli to ma Cię uspokoić to ja bym poszła na betę ale np za tydzień. Wtedy obaczysz czy dobrze przyrosła przez ten czas. Jeśli zrobisz dziś to dalej będziesz się stresować 3 tyg.

Justine, Gratulacje :) Witaj!

Heh, brak objawów poza kłuciem w brzuchu. Zwariuję do wtorku :/

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ilona, to juz duza córa. Wie juz o fasolce?
    Widze ze jestesmy prawie rowiesnicami :)

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie.
    Już drugi raz po <3 zaczyna mnie boleć brzuch...dziś to nawet taki ból połączony z krzyżowym. Czy to normalne?

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • karolina.90 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Beta niestety nie pozostawiła złudzeń, wczoraj wieczorem pryszel też @. Ale cóż, mam nadzieję że dolaczę do grona majówek albo mamuś czerwcowych więc z forum nie znikam :) życzę Wam samych szczęśliwych chwil, zero smutków i zdrowych i pięknych dzieciaczków :) trzymajcie się ciepło! :*

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz <3. Ciezko to znosze. Jeszcze 2tyg i zobacze mojego Okruszka <3
    Krecilam sie dzis w nocy strasznie! :(

Karolinko bardzo mi przykro :( uda sie szybciej niz myslisz zobaczysz ;* tule Cie mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 10:20

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Dzień dobry :)

Ilona, to juz duza córa. Wie juz o fasolce?
    Widze ze jestesmy prawie rowiesnicami :)
    Nie wie,nie chce jej mowic narazie,moze cos napakne,ze mozliwe,ze jestem,ostatnio tak bardzo sie cieszyla,filmiki mi na yt wlanczala,jak wyglada nasz maluszek i bardzo przezyla moje poronienie,poczekam troszke,przynajmiej do mometu az zobacze serduszko bijace ;)candela,ja mialam w tamtej ciazy to samo,odczuwalam bol po...i sie bardzo balam,mowilam lekarzowi o tym i kazal wstrzymac sie do 2 trymestru,to byla wina szyjki macicy,Wiec warto by bylo poinformowac o tym lekarza,teraz mysle,ze tez sie wstrzymam przynajmiej przez 1 miesiac,a potem zobacze,bedzie ciezko wytrzymac ale dla fasolki mojej zniose wszystk. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 10:21

• candela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Chyba tak właśnie zrobię. Nie będę ryzykować.

Karolina, bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że niedługo tu wrócisz z dobrymi wiadomościami.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje nad pierwsza strona. Czy kazda z Was moze mi podac nick i wstepna date porodu? Postaram sie to ulozyc hronologicznie (?). Jeszcze nie ogarniam wklejania gifow haha.

• candela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela - 3 kwietnia

RwFEp2.png 7lpqp2.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ