X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, a jeśli można się spytać - ile się staraliście?

A wy tak w ogóle komuś już mówiłyście o ciąży?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • karolina.90 Debiutantka

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, jakoś specjalnie nie uważaliśmy od kwietnia, ale plan poczęcia dzidzi był w lato :) dlatego tak trudno mi może uwierzyć, że mogło nas spotkać tyle szczęścia od razu podczas gdy inne dziewczyny starają się nawet latami... :(

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela to na pewno ta beta to będzie czysta profilaktyka jeśli widzisz dwie krechy :)

cześć Karolina :)

My dzisiaj powiedzieliśmy moim rodzicom, a jutro chcemy powiedzieć teściom. Mieliśmy nie mówić, ale niestety mnie tak muli, że obawiam się, że będę potrzebowała pomocy przy małym, no a wiadomo, że jak wiedzą o co chodzi to łatwiej.

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie, bo kompletnie się na tym nie znam. Czy myslicie, że możliwe u nas jest już plamienie implementacyjne? Mam cykle 25 dni. Przypuszczam, że fasol jest poczęty 11.07. Teram mam na papierze śluz kawa z mlekiem, wczoraj lekko różowy. Pamiętam, że z Antkiem też takie plamienia miałam i było OK, tylko zastanawiam się czy po prostu to ten moment. Co o tym sądzicie?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, nie rozpamiętuj tylko się ciesz, że wam się tak szybko udało :)
    monia, ja też mam cykle 25 dniowe. Obstawiam moją owu na 12.07 ;) czyli idziemy łeb w łeb.
    Jesli chodzi o plamienie implantacyjne to z tego co się orientuję występuje ono między 6 a 10 dpo...

RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy się będziemy cieszyć dam znać jutro :) Alicja92 napisała,że @ miałyśmy tego samego dnia,a u niej test jak byk, więc u mnie chyba też powinien :/

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela myli mnie to, że z Tośkiem zaszłam 26.11
    12.12 test +, a plamienie miałam przed Wigilią, bo pamiętam, że akurat na Święta mówiliśmy. Także teraz te plamienia by u mnie podobnie wyszły. No nie wiem.
    Nie schizuje już, beta wyszła dziś ładna. Co ma być to będzie :)
    Chociaż pewnie nie raz będziemy tu miały różne rozkminki :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę dziewczyny, że w nas wszystkich na razie więcej strachu niż radości...

RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę tylko, że z tego co wiem, to krwawienie implantacyjne występuje jedynie u 1/4 kobiet więc jego brak nie powinien być chyba jakimiś złym znakiem ;)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela chyba każda z nas czeka na serduszko :)
    Niby się mówi, że co ma być ...., ale wiadomo, że kazda się boi.

U mnie np jest radość mieszana z obawami, smutkiem itp., chociaż to pewnie przez hormony ;)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie osobiscie bardzo boje i mimo tych kilkunastu pozytywnych testow to nie dowierzam. Cieszw sie i owszem, ale sie boje bardzo. Kazdy mniej wyczuwalny objaw to strach i czarne mysli. Chodze i gniote cycki czy napewno bola.

Karolina, u mnie bardzo szybko wszystko wyszlo bo w 9dpo juz wiedzialam. Spokojnie kochana :)

Monia co do Twoich plamien to dziwna sprawa. Ja juz bym u lekarza siedziala. Chociaz Cie muli to jest ok :)

Candela o ciazy wiedza w sumie wszyscy. Rodzice zostali poinformowani w piatek, bo jestem na zwolnieniu. W pracy wiedza od poniedzialku, a siostra wie juz tydzien :)

panipasztetowa lubi tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kombinuje tak, że jeśli na razie jest pęcherzyk, a dopiero później wykształca się zarodek, który się instaluje, więc w sumie by się zgadzało. (Właśnie zauważyłam - spójrz nawet na swój suwaczek :) )

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też strasznie się boję, że coś będzie nie tak...no i zamiast się cieszyć z II kresek to mam doła :/

U mnie nikt jeszcze nie wie poza mężem. Powiemy dopiero po USG serduszkowym.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela dlaczego masz doła? w związku ze strachem?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety :(

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela tez tak mialam, ale co to zmienia. I tak trzeba powiedziec. Znaczy przynajmniej ja. Jestem blisko i z rodzicami i z rodzenstwem. 14 cykli na to czekalismy. Musi byc dobrze! Nie ma innej opcji. Po 2 jesli ma sie cos stac to ma na to cale 9 miesiecy a i sam czas porodu. Nie mozna zyc w ciaglym strachu.
    Tule Cie mocno ;*

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Musimy starac sie myslec pozytywnie ( ;) ) bo same sie wykonczymy.

Kiedys moja kolezanka dr biotechnologii powiedziala ciekawa rzecz, ale to nie na teraz

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    To ja w ramach poprawy humoru poprzeglądam mebelki dziecięce ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja juz mam wszystko wybrane! Szczegolowo tylko wozek, reszta wstepnie. Zajmijmy nasze glowy planowaniem, wybieraniem i mysleniem nad imionami :)

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciągle obawy. Chociaż beta naprawdę ładna. :) Czekam do piątku. :D
    Mam dokładnie to samo co Alicja - chodzę i gniote cycki :P Hahaha. ;D

A co do plamień - ja nie miałam wcale. A w moim przypadku chyba zagnieżdżenie miało już miejsce. :) Bo owu obstawiam na 12/13.07. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ