X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, a jeśli można się spytać - ile się staraliście?

A wy tak w ogóle komuś już mówiłyście o ciąży?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • karolina.90 Debiutantka

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, jakoś specjalnie nie uważaliśmy od kwietnia, ale plan poczęcia dzidzi był w lato :) dlatego tak trudno mi może uwierzyć, że mogło nas spotkać tyle szczęścia od razu podczas gdy inne dziewczyny starają się nawet latami... :(

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela to na pewno ta beta to będzie czysta profilaktyka jeśli widzisz dwie krechy :)

cześć Karolina :)

My dzisiaj powiedzieliśmy moim rodzicom, a jutro chcemy powiedzieć teściom. Mieliśmy nie mówić, ale niestety mnie tak muli, że obawiam się, że będę potrzebowała pomocy przy małym, no a wiadomo, że jak wiedzą o co chodzi to łatwiej.

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie, bo kompletnie się na tym nie znam. Czy myslicie, że możliwe u nas jest już plamienie implementacyjne? Mam cykle 25 dni. Przypuszczam, że fasol jest poczęty 11.07. Teram mam na papierze śluz kawa z mlekiem, wczoraj lekko różowy. Pamiętam, że z Antkiem też takie plamienia miałam i było OK, tylko zastanawiam się czy po prostu to ten moment. Co o tym sądzicie?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, nie rozpamiętuj tylko się ciesz, że wam się tak szybko udało :)
    monia, ja też mam cykle 25 dniowe. Obstawiam moją owu na 12.07 ;) czyli idziemy łeb w łeb.
    Jesli chodzi o plamienie implantacyjne to z tego co się orientuję występuje ono między 6 a 10 dpo...

RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy się będziemy cieszyć dam znać jutro :) Alicja92 napisała,że @ miałyśmy tego samego dnia,a u niej test jak byk, więc u mnie chyba też powinien :/

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela myli mnie to, że z Tośkiem zaszłam 26.11
    12.12 test +, a plamienie miałam przed Wigilią, bo pamiętam, że akurat na Święta mówiliśmy. Także teraz te plamienia by u mnie podobnie wyszły. No nie wiem.
    Nie schizuje już, beta wyszła dziś ładna. Co ma być to będzie :)
    Chociaż pewnie nie raz będziemy tu miały różne rozkminki :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę dziewczyny, że w nas wszystkich na razie więcej strachu niż radości...

RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę tylko, że z tego co wiem, to krwawienie implantacyjne występuje jedynie u 1/4 kobiet więc jego brak nie powinien być chyba jakimiś złym znakiem ;)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela chyba każda z nas czeka na serduszko :)
    Niby się mówi, że co ma być ...., ale wiadomo, że kazda się boi.

U mnie np jest radość mieszana z obawami, smutkiem itp., chociaż to pewnie przez hormony ;)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie osobiscie bardzo boje i mimo tych kilkunastu pozytywnych testow to nie dowierzam. Cieszw sie i owszem, ale sie boje bardzo. Kazdy mniej wyczuwalny objaw to strach i czarne mysli. Chodze i gniote cycki czy napewno bola.

Karolina, u mnie bardzo szybko wszystko wyszlo bo w 9dpo juz wiedzialam. Spokojnie kochana :)

Monia co do Twoich plamien to dziwna sprawa. Ja juz bym u lekarza siedziala. Chociaz Cie muli to jest ok :)

Candela o ciazy wiedza w sumie wszyscy. Rodzice zostali poinformowani w piatek, bo jestem na zwolnieniu. W pracy wiedza od poniedzialku, a siostra wie juz tydzien :)

panipasztetowa lubi tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kombinuje tak, że jeśli na razie jest pęcherzyk, a dopiero później wykształca się zarodek, który się instaluje, więc w sumie by się zgadzało. (Właśnie zauważyłam - spójrz nawet na swój suwaczek :) )

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też strasznie się boję, że coś będzie nie tak...no i zamiast się cieszyć z II kresek to mam doła :/

U mnie nikt jeszcze nie wie poza mężem. Powiemy dopiero po USG serduszkowym.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela dlaczego masz doła? w związku ze strachem?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety :(

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela tez tak mialam, ale co to zmienia. I tak trzeba powiedziec. Znaczy przynajmniej ja. Jestem blisko i z rodzicami i z rodzenstwem. 14 cykli na to czekalismy. Musi byc dobrze! Nie ma innej opcji. Po 2 jesli ma sie cos stac to ma na to cale 9 miesiecy a i sam czas porodu. Nie mozna zyc w ciaglym strachu.
    Tule Cie mocno ;*

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Musimy starac sie myslec pozytywnie ( ;) ) bo same sie wykonczymy.

Kiedys moja kolezanka dr biotechnologii powiedziala ciekawa rzecz, ale to nie na teraz

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    To ja w ramach poprawy humoru poprzeglądam mebelki dziecięce ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja juz mam wszystko wybrane! Szczegolowo tylko wozek, reszta wstepnie. Zajmijmy nasze glowy planowaniem, wybieraniem i mysleniem nad imionami :)

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciągle obawy. Chociaż beta naprawdę ładna. :) Czekam do piątku. :D
    Mam dokładnie to samo co Alicja - chodzę i gniote cycki :P Hahaha. ;D

A co do plamień - ja nie miałam wcale. A w moim przypadku chyba zagnieżdżenie miało już miejsce. :) Bo owu obstawiam na 12/13.07. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ