X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    dziś mi lepiej. Dzwoniłam do mojej gin mam przyjść ok 13. Do pracy dziś nie poszłam, ciągle bym myślała. Boże żeby było wszytko dobrze.
    Super, że udało ci się tak szybko na wizytę umówić.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i tamta kobieta okaże się konowałem.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, wspolczuje Ci przezyc. Tutaj mi przy plamieniach, ze przy tak wczesnej ciazy nic nie zrobia. Natura wszystko sama rozwiaze.

Candela, mnie tez bardzo brzuch bolal na poczatku. Teraz piersi. Bola mniej i boje sie jak cholera! :(

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella - uszy do góry, wszystko będzie dobrze. Musi!

Mój endokrynolog np. powiedział, zę żadnego pco nie mam, że to jakaś bzdura i nie mam słuchać, a jak pojechałam do kliniki niepłodności, to od razu lekarz mówił, że są pęcherzyki. Także nie wszyscy którzy mają studia medyczne pokończone mają w ogóle o leczeniu jakieś pojęcie. Ja czasem nie wiem, kto dyplomy wystawia, serio. ;/

Ja zaraz jadę odebrać betę. Zobaczymy, czy będzie ok. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa jak zrobilas suwaczek? Ja za cholerke nie moge ich znalezc na babyboom :(

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie możesz.. Wpisz w google baby boom suwaczki. :)

Ja tak znalazłam. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta po 6 dniach 670,7. :)

Progesteron 23,5

monia_em lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealna beta :)!

panipasztetowa lubi tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja juz po wizycie. Widziałam dzidziusiowy pecherzyk w macicy :-) jest wszystko ok. mam iść na bhcg tak dla swojego spokoju. Gin zapewniła ze nie mam powodow do niepokoju. Ułożyło mi.. i mam zdjęcie pęcherzyka :-)

Super. :)

A mnie dziś tak podbrzusze boli.. I jakaś taka jestem napompowana w tym podbrzuszu. :P Beta chyba jest ładna, więc mam nadzieję, że w piątek Pan Doktor powie, ze wszystko jest super. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella to dzien dobrych wiadomości. Tez juz wszystko wiem. W pn beta 63,2 dzis 154.4 :)))) czyli jakos poczatek 4 tyg pewnie :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Straciatella to dzien dobrych wiadomości. Tez juz wszystko wiem. W pn beta 63,2 dzis 154.4 :)))) czyli jakos poczatek 4 tyg pewnie :)

Ja 13dpo mialam 171 <3 ale ciagle sie boje :(

• candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja juz po wizycie. Widziałam dzidziusiowy pecherzyk w macicy :-) jest wszystko ok. mam iść na bhcg tak dla swojego spokoju. Gin zapewniła ze nie mam powodow do niepokoju. Ułożyło mi.. i mam zdjęcie pęcherzyka :-)

Widzisz! Jest dobrze :) a tamta idiotka to powinna naganę dostać. Takie rzeczy sugerować bezpodstawnie!

Ale wam zazdroszczę tych bet...
    Ja mam w poniedziałek wizytę i mam nadzieję, że mi zrobi wtedy betę i ja też będę mogła się pochwalić :)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • karolina.90 Debiutantka

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Od wczoraj zastanawiam się czy się tutaj ujawnić, bo jutro się wszystko na 100% okażę bo idę na betę ;) Mam typowe objawy ciąży (łącznie ze spóźniającym się 5 dni okresem, a dodam że mam regularne, 28-29 dni). Jednak w tym cyklu zauważyłam, że owulacja na 80% mi się przesunęła "do przodu" ;) test w dniu spodziewanej miesiączki- nic, wczoraj też nic, dlatego zdecydowałam się zrobić jutro betę. Mega się boję, że się zawiodę, ale nie mogłam się powstrzymać, bo mimo, że się nie nastawiałam na ciążę w tym cyklu to przez ten spóźniający się okres z dnia na dzień nastawiam się coraz bardziej. :P

• candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, witaj :)
    A testu nie robiłaś?

RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, napisałam :) Spodziewałam się, że mogę być w ciąży więc zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, czyli zeszły piątek ale wynik był negatywny. Wczoraj powtórzyłam i również nic. Ostatnią miesiączkę miałam 26 czerwca, więc niby 10/11.06 powinnam mieć owulację, ale czułam, że chyba przypadła na jakieś 3-4 dni później... mogłam się oczywiście mylić ;)

• candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, ok. Wybacz, ostatnio jestem nieco...przymulona :P

RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mi nie musisz mówić :D Wczoraj gdzieś położyłam swój biustonosz, że dzisiaj nie mogłam go znaleźć i dalej go nie ma... tajemnicze zniknięcie :D z pięć innych leży na ich miejscu a tamten no nie wiem gdzie posiałam :o Mam tylko jedną szafę w domu :D

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolino witamy :) bierzesz moze luteine czy cos takiego? Ostatnia @ mialysmy w tym samym czasie! :)

Candela mnie caly czas kusi powtorzenie bety, ale co mi to da... a test z dzis dalej pozytywny :)

• candela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, sprawdź w lodówce :D
    Ja ostatnio w sklepie wlazłam lasce do przymierzalni i dopiero po dłuższej chwili ją tam zauważyłam :P
    Alicja, mój test dziś ok 14 (nie mogłam się powstrzymać)pozytywny. Dwie tak samo wyraźne, grube krechy :)

karolina.90 lubi tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nie, nic nie biorę, poza "profilaktycznie" kwasem foliowym od kilku miesięcy :) nigdy nie miałam żadnych problemów z okresem czy hormonami, może raz w życiu jak byłam jeszcze nastolatką @ spóźnił mi się ze 4 dni. Czuję się jak na ciążę, tzn. zupełnie inaczej niż kiedykolwiek ale strasznie się boję nastawiać. No cóż, jutro wóz albo przewóz ;)

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamy żartowałam, że może w lodówce go znajdę, aż chyba zaraz pójdę i sprawdzę :D

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ