X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zagniezdzenie czulam bardzo dokladnie w zeszly poniedzialek. 9dpo. Mdlalam prawie, czulam, ze ledwo zyje do tego brazowy 'kisiel'. Z mojej strony to byl placz ze przeciez jeszcze nie czas na plamienia przed okresem. A nasza niespodzianka ma 18 dni i mam nadzieje, ze ladnie sie trzyma mamusi :)

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa jakie to dziwne! Jestem 2/3 dni za Toba a nasz termin na 3 kwietnia a ja na 2 ;) ale chyba wiem czemu. To od om liczy :)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jaki wozio bierzesz? :)

My po Tosiu wszystko mamy. Chyba,ze bedzie dziewczyna, to z ciuchami poszaleje :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teutonia BeYou <3 tez juz na 100% mi sie nie podoba, ale wydaje sie wygodny dla malucha :) no i to juz z mysla o drugim bobasie. Jeszcze iCandy Peach mi sie podoba ale kubelek :(

• monia_em Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D my mamy Teutonie Cosmo :D
    Bylam bardzo zadowolona. Nawet teraz czasami na wieksze zakupy ja biore, bo tak to Maclarena uzywam, chociaż mlody czesto juz na nozkach sam albo na rowerze

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! To mam obiektywna opinie! Super! <3 czyli moge smialo brac? Cena ogromna, ale wozio jest taki duzy i piekny ze szok <3 tym bardziej ze w Polsce 30km ode mnie jest fabryka, wiec moze uda mi sie zalatwic cos taniej.
    Ja sapcerowke chce Quinny Zapp Xtra 2. Glownie zalezy mi na stelazu co bym fotelik do ch mogla wpiac ;)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Teutoni masz tez spacerowke.
    My mamy jeszcze adapter, wiec fotelik wpinalam jak gdzies jechaliśmy.
    Ona jest super. Dobrze sie prowadzi, po piachu i sniegu również.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, ze jest spacerowka i fotelik ;) tylko na ciasne alejki w sklepach z ciuchami to masakra. Stad tez quinny. Moze sam stelaz uda mi sie kupic bo w sumie ta spacerowka taka srednia. Maka i ciasna...

• candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy tu też ekspertki :)
    Mi bardzo podoba się, ze względu na funkcjonalność wózek bugaboo (marzeniem bugaboo donkey ;) ) ale ze względu na cenę biorę też pod uwagę ABC design viper 4s :) ten mi się z kolei wizualnie bardzo podoba. Zwłaszcza ten szary ze skórzaną rączką.
    Z pokoikiem nie poszaleję bo wynajmujemy mieszkanie i musimy urządzić kącik u nas w sypialni. No ale mam nadzieję, że mi mąż trochę pozwoli się zrealizować w tym temacie ;)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jeszcze który rocznik jesteście?

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkim serdecznie gratuluję! Rośnijcie zdrowo, nie martwcie się na zapas i trzymajcie kciuki za wszystkie które wciaż czekają ;). Piękny czas przed Wami, cieszcie się ciążą, szczególnie jak jest pierwsza, bo ten czas juz się nie powtórzy :)

• karolina.90 Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwilą wróciłam z bety i dzisiaj o 14 się okaże, będzie co ma być, chociaż nie ukrywam, że wolałabym z Wami zostać :)

Ja jestem '90 :)

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela Bugaboo <3 jednak wole iCandy.
    My mamy osobny pokoj dla malucha <3 tylko jest bardzo duzy :( moze z mezem wynegocjuje jakos, zeby mniejszy zajac.

Ja jestem 92 ;)

Martwie sie, bo w ogole tej ciazy nie czuje :( niech juz bedzie 14!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:54

• monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Alicja trzymam za bete :)

Ja jestem 81

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie beta kochana ;) 14 sierpnia wizyta i chwila prawdy bedzie.

• candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, kciuki za betę :)
    U Ciebie to się rocznika domyślałam :)

Alicja, akurat duży pokój maluchowi się przyda do ganiania i składowania miliona zabawek przyniesionych od gości :P
    Aczkolwiek powiem wam przy okazji, że ja lubię minimalizm. Jakbym dostała milion pierdół to by mnie to wkurzało.

A w ciąży to się też zupełnie nie czuję :/ miejmy nadzieję, że po prostu mam szczęście.

a ty byłaś już na jakiejś wizycie czy 14 sierpnia to będzie Twoja pierwsza?

Ja jestem 87'

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam, ale bez usg. Ja mieszkam w UK a tu troche chore podejscie maja. Dzieki Bogu jest prywatna klinika i wlasnie sie umowilam. Napisalam ze chce uslyszec serduszko i same zaproponowaly date wiec wczesniej nie ma co sie stresowac.

Co do pokoju moze i masz racje ale to znaczy ze ja dostaje wieksze mozliwosci zagracenia pokoju :p

• candela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...w UK to słyszałam, że dopiero od 12tc jakoś bardziej na poważnie traktują ciążę.
    Ciekawa jestem jak to wygląda tu w DE.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to Wy na obczyźnie :(

Na pocieszenie, oprocz sennosci tez nie czuje sie ciazowo

Alicja fajnie ze masz możliwość isc prywatnie. Moja szwagierka mieszka w UK i opowiadala ze tam podejscie do ciazy jest bardzo luzne :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukalam kliniki zeby bHCG zbadac. 50f wiec kupa kasy! Naszczescie klinike prowadza angielki a nie zdziercy polacy i jest tylko pol godzinki drogi od nas :) 14 na 18 idziemy <3 dopoki nie znajda serduszka maz poczeka na zewnatrz. Za bardzo bedzie przezywal.

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ