X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    U mnie brak objawów ciążowych nawet piersi juz tak nie bolą. Nie wiem co się dzieje :/ trzy dni temu wymiotowalan a teraz zero mdłości, bólów cyckow, tylko sutki bolą. Mama mówi ze mam się cieszyć bo pewnie mi już przeszły najgorsze dolegliwości i ze teraz będzie tylko lepiej a ja sama już nie wiem :////

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś postaram się Was nadrobić, bo wczoraj zajęłam się pakowaniem do przeprowadzki i poszłam spać o 20.
    A teraz plamię na brązowo... Pozostało mi tylko obserwować, nikt mi przy dziecku i pakowaniu nie pomoże, a lekarz każe tylko łykać leki i leżeć. Ale mam dziś fatalny nastrój :O

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzajmy to sobie wszystkie jak mantre: dolegliwości przychodzą i odchodzą, i wracają. A czasami w ogóle się nie pojawiają ;)

Lanusia93, Rotenkopf, ilonia1984 lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kliwijska i Monia em super,ze z Warszawy:) może nawet się nam uda kiedyś spotkać :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A jak radzicie sobie z zawrotami głowy? Ja od wczoraj je mam i nie ważne czy leże czy siedze czy stoję...kręci mi się cały czas ;(

No właśnie sobie nie radze :( Skacze mi ciśnienie jak głupie i jak chodzę to mam wrazenie ze się przewrócę.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bardzo blisko wawy :)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    O widzę że jesteśmy na podobnym etapie :) A wymiotujesz?

Nie :) ale miałam parę dni mdłości. A Ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Dzień dobry, ja też Wawa :)

PSI kolejne dwa sny erotyczne.

Ja dzisiaj też! I kolejne niekontrolowane orgazmy przez sen :p

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wawa :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:41

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wcześniejszych wpisów...można jest praktycznie wszystko tak samo pić kawę cole czy co chcemy jeśli mamy na to ochotę. można robić gruntowne porządki , można myć okna :-) ważne aby roboc to z głową i przede wszystkim z przerwami. Nie popadajmy w paranoję i nie zachowujmy się jak damy , ciąża to nie choroba a te 9 miesięcy ciągnie się długo i długo.. wiec żyjmy normalnie :p

monia_em, ilonia1984 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Na katar pij calcium to nam wolno a na mnie faktycznie podziałało :)

Potwierdzam. Na katar wapno, bo osusza śluzówki Nasz mlody jak ma katar, to pediatra zawsze wapni mu daje

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolcia zgadzam sie. Ja z Mikołajem przystępowałam dopiero w połowie 8go miesiąca bo dr mi kazała, i jak juz mi było ciezko,- brzuch mialam ogromny.
    Byłam na l4 bo w upały w lato miałam skoki ciśnienia ale to nie przeszkadzało żyć normalnie.mylam okna, sprzątałam, gotowałam, robiłam przemeblowanie, nosiłam zakupy jak maz w pracy był.
    Jeśli z ciąża wszystko ok to trzeba żyć normalnie - chyba ze zagrożona i dr nie pozwoli no to wtedy trzeba leżeć plackiem i pachnieć ;)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, z tymże coli to ja bym nie piła nawet nie w ciąży ;)
    A tak na serio, ja jestem zdania, że jeśli są rzeczy, których stosunkowo prosto możemy uniknąć i nie wymagają wielkie reorganizacji życia, to warto ich unikać/nie robić. Dlatego przestałam sprzątać domestosem czy do końca pierwszego trymestru raczej nie będę farbować włosów. Pierwszy trymestr jest bardzo newralgiczny, to właśnie wtedy powstają wszystkie narządy - w późniejszym czasie tylko rosną, więc wydaje mi się, że warto zadbać, by te 3 miesiące były jak najbardziej wartościowe: czyli przyjmować jak najlepsze jedzenie, a unikać szerokopojętego syfu.
    Takie jest moje podejście i tak mam zamiar zarodek hodować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:26

wiecznie lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna zgadzam sie z Toba! Tylko z tym jedzeniem to ciezko

Ja wczoraj mialam biegunke, mniejsze mdlosci... Kolezanka w swojej poronionej ciazy tez miala biegunke. Przestraszylam sie, ale dzielnie czekam na przyszly piatek.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Co do wcześniejszych wpisów...można jest praktycznie wszystko tak samo pić kawę cole czy co chcemy jeśli mamy na to ochotę. można robić gruntowne porządki , można myć okna :-) ważne aby roboc to z głową i przede wszystkim z przerwami. Nie popadajmy w paranoję i nie zachowujmy się jak damy , ciąża to nie choroba a te 9 miesięcy ciągnie się długo i długo.. wiec żyjmy normalnie :p
    nie popadała bym w paranoję w drugą stronę i nie pozwalała sobie na wszystko. Poza tym nie każda ciąża jest z kilku pierwszych cykli, lecz wystarana przez lata leczenia, łez i problemów czy też były wcześniej przypadki poronień. I ja się nie dziwię, że ktoś może w tym pierwszym okresie ciąży bardziej zwraca uwagę na to co robi, że bardziej panikuje, że bardziej analizuje. Określenie " że zachowuje się jak dama" wydaje mi się tu nie na miejscu

ilonia1984 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wszystkim trzeba zachować umiar i rozsądek. Wiadomo że przy zdrowej ciąży nie będę leżała całymi dniami w łóżku i jadła tylko ekologiczne produkty. Ale też uważam że określenie dama nie jest tu na miejscu bo wszystkie nasze wyrzeczenia nie wynikają z naszego widzimisię czy lenistwa, a po prostu z troski o nasze dzieciaczki. Co więc "damowego" jest w tej trosce?

Jedyne moje grzeszki ciążowe to cola. Jako jedyna pomaga mi na mdłości. Myślicie że poł puszki raz na 2-3dni jest bardzo szkodliwe?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja sobotnio.

Przy domestosie prawie pawia pusciłam... a zawsze lubiłam jak w domu "czuc" ten zapach... w ogóle to z domu powinnam wychodzic z kloszem na głowie, dzis znowu masakra ktod gotował kapuste.....

Co do farbowania, moja fryzjerka ma farby dla kobiet w ciązy lżejsze...a musze isc do fryzjera na rozpoczęcie roku bo mam siwe włosy i jestem blondynka więc widac wszystko.

A moze jest ktos z okolic Szczecina?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina chyba nie ma Cie na liscie. Na kiedy termin?

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie.. tu któraś dziewczyna napisała ze czytała coś ze w stylu w ciąży zachowywać się jak damy. Poczytaj dobrze kilka stron wstecz ;)

Moim zdaniem nieważne czy ciaza jest długo oczekiwana czy jest zaskoczeniem każda jest CIĄŻA, i żadna z dziewczyn w 1 czy 2 sytuacji nie jest lepsza/gorsza.
    Takie jest moje zdanie ..jedna ciążę mam za sobą rozmowy z mnóstwem lekarzy dopytywania itp wiec pisze co wiem ;)
    MEG. Mikołaj piękne imię ! :-) lobuzy z tych mikolajkow oj lobuzy .. mój 10 września kończy rok :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ