X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    U mnie brak objawów ciążowych nawet piersi juz tak nie bolą. Nie wiem co się dzieje :/ trzy dni temu wymiotowalan a teraz zero mdłości, bólów cyckow, tylko sutki bolą. Mama mówi ze mam się cieszyć bo pewnie mi już przeszły najgorsze dolegliwości i ze teraz będzie tylko lepiej a ja sama już nie wiem :////

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś postaram się Was nadrobić, bo wczoraj zajęłam się pakowaniem do przeprowadzki i poszłam spać o 20.
    A teraz plamię na brązowo... Pozostało mi tylko obserwować, nikt mi przy dziecku i pakowaniu nie pomoże, a lekarz każe tylko łykać leki i leżeć. Ale mam dziś fatalny nastrój :O

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzajmy to sobie wszystkie jak mantre: dolegliwości przychodzą i odchodzą, i wracają. A czasami w ogóle się nie pojawiają ;)

Lanusia93, Rotenkopf, ilonia1984 lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kliwijska i Monia em super,ze z Warszawy:) może nawet się nam uda kiedyś spotkać :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A jak radzicie sobie z zawrotami głowy? Ja od wczoraj je mam i nie ważne czy leże czy siedze czy stoję...kręci mi się cały czas ;(

No właśnie sobie nie radze :( Skacze mi ciśnienie jak głupie i jak chodzę to mam wrazenie ze się przewrócę.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bardzo blisko wawy :)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    O widzę że jesteśmy na podobnym etapie :) A wymiotujesz?

Nie :) ale miałam parę dni mdłości. A Ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Dzień dobry, ja też Wawa :)

PSI kolejne dwa sny erotyczne.

Ja dzisiaj też! I kolejne niekontrolowane orgazmy przez sen :p

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wawa :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:41

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wcześniejszych wpisów...można jest praktycznie wszystko tak samo pić kawę cole czy co chcemy jeśli mamy na to ochotę. można robić gruntowne porządki , można myć okna :-) ważne aby roboc to z głową i przede wszystkim z przerwami. Nie popadajmy w paranoję i nie zachowujmy się jak damy , ciąża to nie choroba a te 9 miesięcy ciągnie się długo i długo.. wiec żyjmy normalnie :p

monia_em, ilonia1984 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Na katar pij calcium to nam wolno a na mnie faktycznie podziałało :)

Potwierdzam. Na katar wapno, bo osusza śluzówki Nasz mlody jak ma katar, to pediatra zawsze wapni mu daje

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolcia zgadzam sie. Ja z Mikołajem przystępowałam dopiero w połowie 8go miesiąca bo dr mi kazała, i jak juz mi było ciezko,- brzuch mialam ogromny.
    Byłam na l4 bo w upały w lato miałam skoki ciśnienia ale to nie przeszkadzało żyć normalnie.mylam okna, sprzątałam, gotowałam, robiłam przemeblowanie, nosiłam zakupy jak maz w pracy był.
    Jeśli z ciąża wszystko ok to trzeba żyć normalnie - chyba ze zagrożona i dr nie pozwoli no to wtedy trzeba leżeć plackiem i pachnieć ;)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, z tymże coli to ja bym nie piła nawet nie w ciąży ;)
    A tak na serio, ja jestem zdania, że jeśli są rzeczy, których stosunkowo prosto możemy uniknąć i nie wymagają wielkie reorganizacji życia, to warto ich unikać/nie robić. Dlatego przestałam sprzątać domestosem czy do końca pierwszego trymestru raczej nie będę farbować włosów. Pierwszy trymestr jest bardzo newralgiczny, to właśnie wtedy powstają wszystkie narządy - w późniejszym czasie tylko rosną, więc wydaje mi się, że warto zadbać, by te 3 miesiące były jak najbardziej wartościowe: czyli przyjmować jak najlepsze jedzenie, a unikać szerokopojętego syfu.
    Takie jest moje podejście i tak mam zamiar zarodek hodować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:26

wiecznie lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna zgadzam sie z Toba! Tylko z tym jedzeniem to ciezko

Ja wczoraj mialam biegunke, mniejsze mdlosci... Kolezanka w swojej poronionej ciazy tez miala biegunke. Przestraszylam sie, ale dzielnie czekam na przyszly piatek.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Co do wcześniejszych wpisów...można jest praktycznie wszystko tak samo pić kawę cole czy co chcemy jeśli mamy na to ochotę. można robić gruntowne porządki , można myć okna :-) ważne aby roboc to z głową i przede wszystkim z przerwami. Nie popadajmy w paranoję i nie zachowujmy się jak damy , ciąża to nie choroba a te 9 miesięcy ciągnie się długo i długo.. wiec żyjmy normalnie :p
    nie popadała bym w paranoję w drugą stronę i nie pozwalała sobie na wszystko. Poza tym nie każda ciąża jest z kilku pierwszych cykli, lecz wystarana przez lata leczenia, łez i problemów czy też były wcześniej przypadki poronień. I ja się nie dziwię, że ktoś może w tym pierwszym okresie ciąży bardziej zwraca uwagę na to co robi, że bardziej panikuje, że bardziej analizuje. Określenie " że zachowuje się jak dama" wydaje mi się tu nie na miejscu

ilonia1984 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wszystkim trzeba zachować umiar i rozsądek. Wiadomo że przy zdrowej ciąży nie będę leżała całymi dniami w łóżku i jadła tylko ekologiczne produkty. Ale też uważam że określenie dama nie jest tu na miejscu bo wszystkie nasze wyrzeczenia nie wynikają z naszego widzimisię czy lenistwa, a po prostu z troski o nasze dzieciaczki. Co więc "damowego" jest w tej trosce?

Jedyne moje grzeszki ciążowe to cola. Jako jedyna pomaga mi na mdłości. Myślicie że poł puszki raz na 2-3dni jest bardzo szkodliwe?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja sobotnio.

Przy domestosie prawie pawia pusciłam... a zawsze lubiłam jak w domu "czuc" ten zapach... w ogóle to z domu powinnam wychodzic z kloszem na głowie, dzis znowu masakra ktod gotował kapuste.....

Co do farbowania, moja fryzjerka ma farby dla kobiet w ciązy lżejsze...a musze isc do fryzjera na rozpoczęcie roku bo mam siwe włosy i jestem blondynka więc widac wszystko.

A moze jest ktos z okolic Szczecina?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina chyba nie ma Cie na liscie. Na kiedy termin?

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie.. tu któraś dziewczyna napisała ze czytała coś ze w stylu w ciąży zachowywać się jak damy. Poczytaj dobrze kilka stron wstecz ;)

Moim zdaniem nieważne czy ciaza jest długo oczekiwana czy jest zaskoczeniem każda jest CIĄŻA, i żadna z dziewczyn w 1 czy 2 sytuacji nie jest lepsza/gorsza.
    Takie jest moje zdanie ..jedna ciążę mam za sobą rozmowy z mnóstwem lekarzy dopytywania itp wiec pisze co wiem ;)
    MEG. Mikołaj piękne imię ! :-) lobuzy z tych mikolajkow oj lobuzy .. mój 10 września kończy rok :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: