Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
U mnie brak objawów ciążowych nawet piersi juz tak nie bolą. Nie wiem co się dzieje trzy dni temu wymiotowalan a teraz zero mdłości, bólów cyckow, tylko sutki bolą. Mama mówi ze mam się cieszyć bo pewnie mi już przeszły najgorsze dolegliwości i ze teraz będzie tylko lepiej a ja sama już nie wiem /// -
Dziś postaram się Was nadrobić, bo wczoraj zajęłam się pakowaniem do przeprowadzki i poszłam spać o 20.
A teraz plamię na brązowo... Pozostało mi tylko obserwować, nikt mi przy dziecku i pakowaniu nie pomoże, a lekarz każe tylko łykać leki i leżeć. Ale mam dziś fatalny nastrójAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Rotenkopf wrote:A jak radzicie sobie z zawrotami głowy? Ja od wczoraj je mam i nie ważne czy leże czy siedze czy stoję...kręci mi się cały czas ;(
No właśnie sobie nie radze Skacze mi ciśnienie jak głupie i jak chodzę to mam wrazenie ze się przewrócę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co do wcześniejszych wpisów...można jest praktycznie wszystko tak samo pić kawę cole czy co chcemy jeśli mamy na to ochotę. można robić gruntowne porządki , można myć okna ważne aby roboc to z głową i przede wszystkim z przerwami. Nie popadajmy w paranoję i nie zachowujmy się jak damy , ciąża to nie choroba a te 9 miesięcy ciągnie się długo i długo.. wiec żyjmy normalnie :p
monia_em, ilonia1984 lubią tę wiadomość
-
wiolcia zgadzam sie. Ja z Mikołajem przystępowałam dopiero w połowie 8go miesiąca bo dr mi kazała, i jak juz mi było ciezko,- brzuch mialam ogromny.
Byłam na l4 bo w upały w lato miałam skoki ciśnienia ale to nie przeszkadzało żyć normalnie.mylam okna, sprzątałam, gotowałam, robiłam przemeblowanie, nosiłam zakupy jak maz w pracy był.
Jeśli z ciąża wszystko ok to trzeba żyć normalnie - chyba ze zagrożona i dr nie pozwoli no to wtedy trzeba leżeć plackiem i pachnieć -
No, z tymże coli to ja bym nie piła nawet nie w ciąży
A tak na serio, ja jestem zdania, że jeśli są rzeczy, których stosunkowo prosto możemy uniknąć i nie wymagają wielkie reorganizacji życia, to warto ich unikać/nie robić. Dlatego przestałam sprzątać domestosem czy do końca pierwszego trymestru raczej nie będę farbować włosów. Pierwszy trymestr jest bardzo newralgiczny, to właśnie wtedy powstają wszystkie narządy - w późniejszym czasie tylko rosną, więc wydaje mi się, że warto zadbać, by te 3 miesiące były jak najbardziej wartościowe: czyli przyjmować jak najlepsze jedzenie, a unikać szerokopojętego syfu.
Takie jest moje podejście i tak mam zamiar zarodek hodowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:26
wiecznie lubi tę wiadomość
-
Wiolcia1405 wrote:Co do wcześniejszych wpisów...można jest praktycznie wszystko tak samo pić kawę cole czy co chcemy jeśli mamy na to ochotę. można robić gruntowne porządki , można myć okna ważne aby roboc to z głową i przede wszystkim z przerwami. Nie popadajmy w paranoję i nie zachowujmy się jak damy , ciąża to nie choroba a te 9 miesięcy ciągnie się długo i długo.. wiec żyjmy normalnie :p
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
We wszystkim trzeba zachować umiar i rozsądek. Wiadomo że przy zdrowej ciąży nie będę leżała całymi dniami w łóżku i jadła tylko ekologiczne produkty. Ale też uważam że określenie dama nie jest tu na miejscu bo wszystkie nasze wyrzeczenia nie wynikają z naszego widzimisię czy lenistwa, a po prostu z troski o nasze dzieciaczki. Co więc "damowego" jest w tej trosce?
Jedyne moje grzeszki ciążowe to cola. Jako jedyna pomaga mi na mdłości. Myślicie że poł puszki raz na 2-3dni jest bardzo szkodliwe?
-
Witam i ja sobotnio.
Przy domestosie prawie pawia pusciłam... a zawsze lubiłam jak w domu "czuc" ten zapach... w ogóle to z domu powinnam wychodzic z kloszem na głowie, dzis znowu masakra ktod gotował kapuste.....
Co do farbowania, moja fryzjerka ma farby dla kobiet w ciązy lżejsze...a musze isc do fryzjera na rozpoczęcie roku bo mam siwe włosy i jestem blondynka więc widac wszystko.
A moze jest ktos z okolic Szczecina?
-
Wiecznie.. tu któraś dziewczyna napisała ze czytała coś ze w stylu w ciąży zachowywać się jak damy. Poczytaj dobrze kilka stron wstecz
Moim zdaniem nieważne czy ciaza jest długo oczekiwana czy jest zaskoczeniem każda jest CIĄŻA, i żadna z dziewczyn w 1 czy 2 sytuacji nie jest lepsza/gorsza.
Takie jest moje zdanie ..jedna ciążę mam za sobą rozmowy z mnóstwem lekarzy dopytywania itp wiec pisze co wiem
MEG. Mikołaj piękne imię ! lobuzy z tych mikolajkow oj lobuzy .. mój 10 września kończy rok