X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ustapily. Sa, ale lzejsze. Wczesniej kolo 2tyg sie trzymaly takie, ze tylko lezec i nic nie jesc. Od piatku mam troche spokoju. No i piersi bola, a jak nie piersi to sutki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano wymiotowałam dwa razy i nie wiem czy po prostu z ciazy czy ze stresu...

Malika...trzymaj sie ;*

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie peirsi też bolą ale delikatnie, nie są twardem, raczej miękkie i "flakowate" :p za to senność wszechogarniająca :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Byłam z cóką na adaptacji w przedszkolu, ona wyszła szczęśliwa, ja ..... spocona od wstrzymywania wymiocin. MASAKRA!

też byłam dzisiaj z moim na adaptacji :)
    Mi z kolei mega duszno było i tak byle jak

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja dzisiaj rano wymiotowałam dwa razy i nie wiem czy po prostu z ciazy czy ze stresu...

Malika...trzymaj sie ;*

Kochana, trzymam kciuki za Twoja wizytę, będzie dobrze! :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Odebrałam wynik. Hcg spadło z 218 na 92. Progesteron też spadł mimo podawania leków. Dzwoniłam do doktora, mam przyjechać na 16 na wizyte.
    Jestem załamana :(

współczuje :(

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny blagam pomozcie mi, bo nie wiem co myslec. Serce mi peka! Dzis bylam u usg w 7tc + 3dni (moze roznica 2 dni) i widac bylo zarodek i bijace serduszko. Lekarka powiedziala ze ten zarodek, jest jednak za maly na ten czas bo ma 5 mm. Zaczelam jej prawie plakac i prosic ja,aby naprawde sie mocno przyjzala. Kazala mi przyjsc za 2 dni…Naprawde nie wiem co mam myslec ://///// Czy moge miec wogole nadzieje?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za glupia szmata!!!!! Owulacje moglas miec pozniej. Nie powinna Ci idiotka takich rzeczy mowic! Czy ona bierze pod uwage ze nie kazda kobieta ma owu w 14dc i zagniezdzenie 7dpo?! Idiotka! Ale mi cisnienie podnioslas...
    Spokojnie kochana. Maluch pozniej sie wszczepil to i ciaza mlodsza ;* jest serducho wiec jest dobrze! ;)

Asiasia, Heathera lubią tę wiadomość

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to samo pomyślałam... czy ta lekarka jest na tyle nie kompetentna że nie bierze pod uwagę tego że ciąża może być poprostu młodsza? Napewno przesunęła Ci sie owulacja i dlatego zarodek jest mniejszy :)
    Spokojnie, głowka do góry :)

Asiasia lubi tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziewczyny blagam pomozcie mi, bo nie wiem co myslec. Serce mi peka! Dzis bylam u usg w 7tc + 3dni (moze roznica 2 dni) i widac bylo zarodek i bijace serduszko. Lekarka powiedziala ze ten zarodek, jest jednak za maly na ten czas bo ma 5 mm. Zaczelam jej prawie plakac i prosic ja,aby naprawde sie mocno przyjzala. Kazala mi przyjsc za 2 dni…Naprawde nie wiem co mam myslec ://///// Czy moge miec wogole nadzieje?

kochana mi się wydaje że jest nadzieja bo serduszko bije - w takim razie zarodek żyje, trzeba wierzyć że będzie dobrze :) moj maluszek od 5 tygodnia i 5 dnia urósł przez tydzień tylko o 1,5mm - też się martwię najbliższej wizyty..

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo idz do innego lekarza po prostu...

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Co za glupia szmata!!!!! Owulacje moglas miec pozniej. Nie powinna Ci idiotka takich rzeczy mowic! Czy ona bierze pod uwage ze nie kazda kobieta ma owu w 14dc i zagniezdzenie 7dpo?! Idiotka! Ale mi cisnienie podnioslas...
    Spokojnie kochana. Maluch pozniej sie wszczepil to i ciaza mlodsza ;* jest serducho wiec jest dobrze! ;)
    Dlatego po prostu peka mi serce...Ja sie lecze w klinice od 8miesiecy :/ Owulacja musiala byc miedzy 17.07 a 19.07 ale chce miec wiare, ze ciaza jest po prostu mlodsza, bo zagniezdzenie moze bylo pozniej. Sama sie zastanawiam, co maja zmienic te 3 dni..bo w Sr ide na kontrole. Ja napewno nie dam sobie przepisac zadnych lekow na usuniecie malenstwa tylko zarzadam innego lekarza!!Do Sr modle sie, tyle mi tylko pozostaje

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym poszla do innego lekarza,skoro serduszko bije to powinno byc dobrze,jak bylam w ciazy tej poronionej,to na naszych grudniowkach byla dziewczyna co dlugo nie bylo serduszka i pecherzyk ksztalt pecherzyka byl nieprawidlowy,potem bylo Serduszko,ale zarodek byl splaszczony i malutki i wiecie co sie stalo,po tygodniu zaczol doganiac inne zarodki,zaczol miec normalny ksztalt,wszystkie tym zylysmy,co ta dziewczyna przezyla,twojej dzidzi bije serduszko a co do wielkosci...nadrobi...bedzie dobrze

madziutek 23, Asiasia lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam ze data to 13.04 :)

Malika bardzo mi przykro ;(

Ja też byłam sceptycznie nastawiona ale zrobiłam bete i się trochę uspokoiłam... w czwartekwyszła ponad 41 tys to chyba nieźle. Mówili w przachodni że nie ma sensu powtarzac... zresztą w piąteczek wizyta ;) już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć ten mały pulsujacy punkcik <3

Asiasia forumowe kciuki mają ogromną moc!!! Nas jest dużo więc wszystkie zaciskamy kciuki i napewno będzie dobrze bo musi być !! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 15:36

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    twojej dzidzi bije serduszko a co do wielkosci...nadrobi...bedzie dobrze
    i tego chce sie trzymac!!!! Dziekuje kochane jestescie wszystkie!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:

Kochana ja plamie byłam ugina gdzie z ostatnie @ to ponad 6 tydz we wtorek 18.08 byłam u gina i co się okazało ze 4t6d dopiero a to dlatego że w 23dc miałam owulacje....
    Jeśli możesz idź do innego ginekologa...
    Trzymam kciuki ..

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia spokojnie :) samo zaplodnienie moglo byc dzien po owu. Bedzie dobrze ;* zobaczysz ;*

Madziulka przepraszam. Juz wpisuje :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wystarczy że ciąż jest wczesna i już zarodek jest wystarczająco "wysoki" jak na swój wiek przykład? W zeszła sobotę byłam na sorze z powodu bólów brzucha i tam mi zrobili usg i na zimno stwierdzili "puste jajo plodowe w tym wieku powinno być widoczne echo zarodka a pani bóle to skurcze macicy która chce się oczyścić ze zbędnej rzeczy" ..... z taką diagnozą wysłali mnie do domu. 6 dni później w piątek miałam usg u swojego giną i zobaczyłam 4.2 mm maluszka i bijacym serduszkiem Byłam wtedy wg OM w 8/9 tyg a wg lekarza i usg ciąża jest młodsza prawie o tydzień czyli 6 tydz 0 dni. :-) Asia trzeba myśleć dobrze a nie zakładać najgorsze a na lekarzy brać poprawkę :-)
    Aaa aaa. ...jeszcze się przywitam na forum Dzień dobry termin 15.04.16

Lanusia93, Asiasia lubią tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Mappi i dziekujemy za wsparcie na dzien dobry :) dopisuje :)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia głowa do góry. Mój groszek miał w 6t4d 4,4 mm i wszystko jak najbardziej ok. Twoja lekarka jakas niepoważna tak Cię straszyć. Ważne że bije serduszko a przecież dzidziuś może być młodszy Ile miałaś yderzeń serca na minutę?

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ