Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu, ja też się dołączę do tego, co piszą Dziewczyny - ciąża może być młodsza, nie stresuj się niepotrzebnie. Możliwe też, że lekarka się po prostu pomyliła i źle oszacowała - bądź co bądź operują jednak na naprawdę malutkich punktach Głowa do góry, na pewno dzidzia się rozwija prawidłowo Dla pewności przejdź się do innego ginekologa, z lepszym sprzętem.
Jednocześnie chciałabym się też przywitać jako "Kwietnióweczka" i życzyć Wam wszystkim dobrych, zdrowych ciąż - mam nadzieję, że "dojedziemy" do końca w pełnym składzie
U mnie póki co termin ciąży jedynie z OM - 20.04. Dziś byłam na pierwszej wizycie - na razie wszystko jest ok, natomiast koniecznie muszę zbijać TSH, nie było też jeszcze widać serduszka, mam przyjść na kolejne badanie za 2 tygodnie. Ponieważ w poprzedniej ciąży nie dane mi było go niestety w ogóle zobaczyć, to teraz będzie to dla mnie taki moment graniczny, kiedy będę mogła przestać się aż tak bardzo stresować. Także przede mną 2 tygodnie nerwów, ale jestem dobrej myśli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 16:39
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Malika, jesteśmy z Tobą!
Asiasia, nie załamuj się. Jest serduszko, jest nadzieja. Dużo pracowałam z lekarzami i czasem niewiarygodne, co potrafią palnąć bez przemyślenia. Liczą się tylko dane, a nie emocje. Trzymamy kciuki za Twoje maleństwo!
Tak w ogóle to mnie tu trochę z Wami nie było. Cały weekend mieliśmy gości i jestem trochę przetyrana. Mdłości i boleści raz są, raz znikają. Teraz od dwóch dni towarzyszy mi uczucie ciasnoty w brzuchu, więc chyba rośniemy. Coraz bardziej się zaokrąglam. Teraz przede mną ciężki tydzień, bo mojego narzeczonego często nie będzie, a w piątek czeka mnie wizyta u gin- mam nadzieję, że wyśle mnie na usg, bo o niczym nie marze bardziej, niż o zobaczeniu serducha .Asiasia, Babu, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam nowe zafasolkowane
Rotenkopf-trzymam kciuki za wizytę
Asiasia-też uważam,że kropeczek Twój jest poprostu młodszy troszeczkę,skonsultuj się z innym lekarzem,trzymam kciukiAsiasia lubi tę wiadomość
-
Babu wrote:Asiu, ja też się dołączę do tego, co piszą Dziewczyny - ciąża może być młodsza, nie stresuj się niepotrzebnie. Możliwe też, że lekarka się po prostu pomyliła i źle oszacowała - bądź co bądź operują jednak na naprawdę malutkich punktach Głowa do góry, na pewno dzidzia się rozwija prawidłowo Dla pewności przejdź się do innego ginekologa, z lepszym sprzętem.
Jednocześnie chciałabym się też przywitać jako "Kwietnióweczka" i życzyć Wam wszystkim dobrych, zdrowych ciąż - mam nadzieję, że "dojedziemy" do końca w pełnym składzie
U mnie póki co termin ciąży jedynie z OM - 20.04. Dziś byłam na pierwszej wizycie - na razie wszystko jest ok, natomiast koniecznie muszę zbijać TSH, nie było też jeszcze widać serduszka, mam przyjść na kolejne badanie za 2 tygodnie. Ponieważ w poprzedniej ciąży nie dane mi było go niestety w ogóle zobaczyć, to teraz będzie to dla mnie taki moment graniczny, kiedy będę mogła przestać się aż tak bardzo stresować. Także przede mną 2 tygodnie nerwów, ale jestem dobrej myśli -
Kochane straaaasznie Wam dziekuje! Nawet nie wiecie ile znacza dla mnie Wasze slowa otuchy. Bede sie mocno starac myslec pozytzwnie do Srody. Juz zdecydowalam, ze niezaleznie od tego co powie w Sr lekarka, albo bede czekac na wizyte u lekarza prowadzacego (jest obecnie na urlopie) albo skonsultuje sie z kims trzecim. Niemniej napewno nie przyje nic bez konsultacji z osoba trzecia. Naprawde Wam dziekuje!Asiasia
-
klaudynaaa2 wrote:będzie dobrze u mnie też tak było i wszystko się poprawiło ale ja pojechała bym do szpitala na twoim miejscu, nie muszą cię zatrzymać mnie nie zatrzymali a i uratowali sytuację
Ameiva faktycznie podobnie, fajnie a ty pracujesz jeszcze ?
Agulas mój robi się twardszy i widoczny jak tylko coś zjem to mam brzuch jak w 6 msc :-
sporo nas tutaj jaka długa lista, co do bólu podbrzusza to mnie czasami coś zaboli i od razu się stresuję czy znowu nie ma krwawienia...gratulacje za udane wizyty i kciuki za dzisiejsze :-* -
Oj, znam to - mnie właściwie od momentu zrobienia testu zaczął boleć brzuch jak na okres i tak lekko pobolewa do dziś, chociaż zdecydowanie słabiej. Doszło natomiast właśnie "ciągnięcie", głównie okolica lewego jajnika i pachwina Chyba rośniemy?
-
ewcia21k wrote:Fajnie już chyba ze 4 jesteśmy na 19
Ewcia21k, już zmieniłam na 20.04 Zaczęłam liczyć na różnych kalkulatorach i większość pokazuje jednak 20-sty Chociaż prawdę mówiąc nie przyzwyczajam się do tej daty - jestem w bardzo wczesnej ciąży, myślę, że faktyczny termin będzie później. -
Dziewczyny, jest juz nas tak duzo, ze moze zbierzemy sie do kupy i poznamy sie lepiej? Taka liste pytan zrobimy np. Nasz rocznik, ile sie staralismy, skad jestesmy, czy chcemy chlopca czy dziewczynke, czy to pierwsza ciaza i jesli nie to ktora. Co Wy na to?
jamniczakuchnia, fabiola, Larisa, Lanusia93, Rotenkopf, ewcia21k, dziewussia lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie.
Zlecił ponowić badanie hcg w środę - jeśli będzie niższe niż dzisiejszy wynik odstawiamy leki i czekamy na oczyszczenie się macicy.
U mnie niestety jajeczko nie zagnieździło się poprawnie lub nawet wcale w macicy
Mój lekarz powiedział, że statystycznie 1 na 5 pacjentek niestety doświadcza poronieniaSynek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnyMalika89 współczuję i przytulam, bądź dzielna!
Rotenkopf trzymam kciuki za wizytę
Asiasia ważne że jest serduszko, fasolka jest po prostu mniejsza - nadrobi! A lekarka do odstrzału...
Alicja92 jestem za tym by się lepiej poznaćAsiasia lubi tę wiadomość