X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, ja też się dołączę do tego, co piszą Dziewczyny - ciąża może być młodsza, nie stresuj się niepotrzebnie. Możliwe też, że lekarka się po prostu pomyliła i źle oszacowała - bądź co bądź operują jednak na naprawdę malutkich punktach ;) Głowa do góry, na pewno dzidzia się rozwija prawidłowo :) Dla pewności przejdź się do innego ginekologa, z lepszym sprzętem.

Jednocześnie chciałabym się też przywitać jako "Kwietnióweczka" i życzyć Wam wszystkim dobrych, zdrowych ciąż - mam nadzieję, że "dojedziemy" do końca w pełnym składzie :D
    U mnie póki co termin ciąży jedynie z OM - 20.04. Dziś byłam na pierwszej wizycie - na razie wszystko jest ok, natomiast koniecznie muszę zbijać TSH, nie było też jeszcze widać serduszka, mam przyjść na kolejne badanie za 2 tygodnie. Ponieważ w poprzedniej ciąży nie dane mi było go niestety w ogóle zobaczyć, to teraz będzie to dla mnie taki moment graniczny, kiedy będę mogła przestać się aż tak bardzo stresować. Także przede mną 2 tygodnie nerwów, ale jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 16:39

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika, jesteśmy z Tobą!
    Asiasia, nie załamuj się. Jest serduszko, jest nadzieja. Dużo pracowałam z lekarzami i czasem niewiarygodne, co potrafią palnąć bez przemyślenia. Liczą się tylko dane, a nie emocje. Trzymamy kciuki za Twoje maleństwo! ;)

Tak w ogóle to mnie tu trochę z Wami nie było. Cały weekend mieliśmy gości i jestem trochę przetyrana. Mdłości i boleści raz są, raz znikają. Teraz od dwóch dni towarzyszy mi uczucie ciasnoty w brzuchu, więc chyba rośniemy. Coraz bardziej się zaokrąglam. Teraz przede mną ciężki tydzień, bo mojego narzeczonego często nie będzie, a w piątek czeka mnie wizyta u gin- mam nadzieję, że wyśle mnie na usg, bo o niczym nie marze bardziej, niż o zobaczeniu serducha ;).

Asiasia, Babu, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinę wizyta. Za chwile zemdleje ze strachu... ;((

Witam nowe kwietnióweczki ;))

Larisa lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, trzymam oba kciuki i paluchy u nóg :) Daj znać, jak będziesz po.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe zafasolkowane :)
    Rotenkopf-trzymam kciuki za wizytę :)
    Asiasia-też uważam,że kropeczek Twój jest poprostu młodszy troszeczkę,skonsultuj się z innym lekarzem,trzymam kciuki :)

Asiasia lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Asiu, ja też się dołączę do tego, co piszą Dziewczyny - ciąża może być młodsza, nie stresuj się niepotrzebnie. Możliwe też, że lekarka się po prostu pomyliła i źle oszacowała - bądź co bądź operują jednak na naprawdę malutkich punktach ;) Głowa do góry, na pewno dzidzia się rozwija prawidłowo :) Dla pewności przejdź się do innego ginekologa, z lepszym sprzętem.

Jednocześnie chciałabym się też przywitać jako "Kwietnióweczka" i życzyć Wam wszystkim dobrych, zdrowych ciąż - mam nadzieję, że "dojedziemy" do końca w pełnym składzie :D
    U mnie póki co termin ciąży jedynie z OM - 20.04. Dziś byłam na pierwszej wizycie - na razie wszystko jest ok, natomiast koniecznie muszę zbijać TSH, nie było też jeszcze widać serduszka, mam przyjść na kolejne badanie za 2 tygodnie. Ponieważ w poprzedniej ciąży nie dane mi było go niestety w ogóle zobaczyć, to teraz będzie to dla mnie taki moment graniczny, kiedy będę mogła przestać się aż tak bardzo stresować. Także przede mną 2 tygodnie nerwów, ale jestem dobrej myśli :)
    Fajnie już chyba ze 4 jesteśmy na 19 :D

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzynamy kciuki. Napisz po jak tam bobas się miewa:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I może jakąś foteczkę nam podrzuć :) Ciocie chętnie zobaczą fasolkę :)

fabdorota, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane straaaasznie Wam dziekuje! Nawet nie wiecie ile znacza dla mnie Wasze slowa otuchy. Bede sie mocno starac myslec pozytzwnie do Srody. Juz zdecydowalam, ze niezaleznie od tego co powie w Sr lekarka, albo bede czekac na wizyte u lekarza prowadzacego (jest obecnie na urlopie) albo skonsultuje sie z kims trzecim. Niemniej napewno nie przyje nic bez konsultacji z osoba trzecia. Naprawde Wam dziekuje!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynaaa2 wrote:
    będzie dobrze u mnie też tak było i wszystko się poprawiło ale ja pojechała bym do szpitala na twoim miejscu, nie muszą cię zatrzymać mnie nie zatrzymali a i uratowali sytuację
    Ameiva faktycznie podobnie, fajnie :-D a ty pracujesz jeszcze ?
    Agulas mój robi się twardszy i widoczny jak tylko coś zjem to mam brzuch jak w 6 msc :-
    sporo nas tutaj jaka długa lista, co do bólu podbrzusza to mnie czasami coś zaboli i od razu się stresuję czy znowu nie ma krwawienia...gratulacje za udane wizyty i kciuki za dzisiejsze :-*
    Klaudynaaa2 ja jeszcze nie wrócilam do pracy po pierwszym dziecku, 11 wrzesnia konczy mi sie urlop macierzynski, pozniej chce wykorzystac troche zaleglego urlopu wypoczynkowego i przejsc na zwolnienie, nie oplaca mi sie do pracy teraz wracac, wroce raz a porzadnie po drugim dziecku

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizttujace czekamy na relacje.

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeszcze ktoras ciagnie brzuch? Glownie okolice jajnikow i bioder! :( chociaz podbrsusze tez pobolewa :(

• Babu Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, znam to - mnie właściwie od momentu zrobienia testu zaczął boleć brzuch jak na okres i tak lekko pobolewa do dziś, chociaż zdecydowanie słabiej. Doszło natomiast właśnie "ciągnięcie", głównie okolica lewego jajnika i pachwina :/ Chyba rośniemy? :)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Fajnie już chyba ze 4 jesteśmy na 19 :D

Ewcia21k, już zmieniłam na 20.04 :P Zaczęłam liczyć na różnych kalkulatorach i większość pokazuje jednak 20-sty :P Chociaż prawdę mówiąc nie przyzwyczajam się do tej daty - jestem w bardzo wczesnej ciąży, myślę, że faktyczny termin będzie później.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest juz nas tak duzo, ze moze zbierzemy sie do kupy i poznamy sie lepiej? Taka liste pytan zrobimy np. Nasz rocznik, ile sie staralismy, skad jestesmy, czy chcemy chlopca czy dziewczynke, czy to pierwsza ciaza i jesli nie to ktora. Co Wy na to?

jamniczakuchnia, fabiola, Larisa, Lanusia93, Rotenkopf, ewcia21k, dziewussia lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie.
    Zlecił ponowić badanie hcg w środę - jeśli będzie niższe niż dzisiejszy wynik odstawiamy leki i czekamy na oczyszczenie się macicy.
    U mnie niestety jajeczko nie zagnieździło się poprawnie lub nawet wcale w macicy
    Mój lekarz powiedział, że statystycznie 1 na 5 pacjentek niestety doświadcza poronienia :(

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika, bardzo mi przykro, trzymaj się!

7v8rikgni12rlaff.png
  • Anica37 Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspólczuję malika89. Postaraj się panować na stresem, to trudne, ale znajdź jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o tym.

bhyw9vvjvbnorjhp.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz wytłumaczył mi to tak, że jakoś to przyjęłam do wiadomości

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika89 współczuję i przytulam, bądź dzielna!

Rotenkopf trzymam kciuki za wizytę :)

Asiasia ważne że jest serduszko, fasolka jest po prostu mniejsza - nadrobi! A lekarka do odstrzału...

Alicja92 jestem za tym by się lepiej poznać :)

Asiasia lubi tę wiadomość

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ