X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę kupować podwójnego wózka dla mnie zbędna jest juz spacerówka synek nie lubi jeździć od kiedy w 8mc zaczął chodzić ;) tak więc jeździk pchacz w ruch a zresztą mam swój duży ogród ;-) niekoniecznie ciągnie mnie na spacery do miejscowości :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Fabiola u mnie będzie 20 miesięcy różnicy i ja mam plan kupić podwójny wózek tak,abym mogła chodzić na spacery a nie pod domem. Teraz mieszkamy w Polsce w bloku ale w lipcu przenosimy się do Anglii. Wymarzylam sobie baby jogger city select,ale jest tak drogi,ze nie wiem czy będzie to możliwe. Dawaj znać jak coś wymyslisz:)
    Gratuluję wszystkich wizyt! Ja umówiony jestem na Usg 11 września. ..
    To wizytujemy się tego samego dnia :)

Anastazjaaa, Larisa lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kwietniówki dziwnie się czuję po tej wizycie u Gina.Niby wszystko ok praktycznie po badaniu potwierdził jednak z drugiej strony cięzko mi uwierzyc gdyż to USG nic nie wykazało :( I miotaja mna takie dziwne uczucia,czuję sie rozdrażniona no i mdli mnie lekko i już sama niewiem czemu to przypisywac tak wczesnie

sylwia.z
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z nudów wpadłam na pomysł takiej fotki dziś ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa7cc6da2f83.jpg

Ania24, Malinkowe oczekiwanie, Olina, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, Larisa, monia_em, Rotenkopf, ilonia1984, zizi, fabdorota, mappi, Ameiva, Lanusia93, fabiola, Catelyn, Asiasia lubią tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:
    Hej Kwietniówki dziwnie się czuję po tej wizycie u Gina.Niby wszystko ok praktycznie po badaniu potwierdził jednak z drugiej strony cięzko mi uwierzyc gdyż to USG nic nie wykazało :( I miotaja mna takie dziwne uczucia,czuję sie rozdrażniona no i mdli mnie lekko i już sama niewiem czemu to przypisywac tak wczesnie
    To może idź do innego gina z lepszym sprzętem.

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:
    możesz iść na betę i powtórzyć ją po 48 h :) - zawsze się trochę uspokoisz :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    To może idź do innego gina z lepszym sprzętem.
    Hmmm może byłoby to dobre rozwiązanie ale to jedyny do którego mam zaufanie i który podchodzi tak jak trzeba.Sprawdzałam juz kilku bo miałam inne problemy i gdyby nie ten to nie miałabym moich 2 córeczek.

sylwia.z
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia jaki brzuszek <3

ewcia21k lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po badaniu USG pokazało mi ze jestem w 4 tyg... i pare dni, wg niego po 6 tyg... tez nic ie bylo... ale powiedział ze jest ok na ten tydzien bo to bard wczesnie...

Ania a TY jak?

ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjo to jest fajny pomysł :-)
    Ja wizyta juz za 4 dni !! Mam nadzieje ze ten krwiak znikł i mogę się uruchomić. Nawet ogródek bym skosila Hahaha :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Nie no z ogrodkien to jeszcze poczekaj ;)
    Śmieje się :-) :-p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję kichac bo tak wtedy ciągnie mnie jajnik ze masakra :D a tak na serio są to więzadła które się rozciągają w macicy :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 gratuluję bliźniaków :)

Asiaasia, ciałko żółte jest w jajniku może chodzi o pęcherzyk żółtkowy? Pewnie się wchłonie ten niepotrzebny. A serducho w jakim tempie bije?

A różyczkę warto zrobić nawet jak się było szczepionym przed zajściem w ciążę żeby sprawdzić czy poziom przeciwciał jest odpowiednio wysoki.

Ja badania właśnie robię. Lekarz mnie skierował do szpitala. Na bóle podbrzusza dostaję magnez. Zwiększyli mi też dawkę luteiny do 3x2tabl.

Asiasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja też ;)

A tak na marginesie z ciążowych glupawek które mnie dopadaja, nie lubię kichac w ciąży, mam wrażenie że za bardzo ciągnie brzuch takie kichanie i choć wiem że to głupie to i tak nie lubię teraz tegorobic :/ paranoja ;)

Heh... :) mam podobnie, kichanie czy pokasływanie powoduje u mnie automatyczne łapanie rękoma za brzuch i robienie wielkich oczy z przerażenia. Zobaczycie będziemy rozem chodziły na jakąś terapię bo zafiksujemy wszystkie na maxa niedługo ;)

Anastazjaaa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Pierwsza ciąża u minie też prawie bezobjawowo. Bez wymiotów, mdłości chyba coś po 8 tyg ale po godz 17 tak do 14 tyg ciąży. Zgaga była w 3 trymestrze (mała urodziła się z włoskami, teraz ma blond włoski). Ciążę miałam zakończoną cc bo była ułożona miednicowo. Teraz boję się drugiego cc, bo poprzednie kiepsko przeszłam, ledwo chodziłam.
    kyw7gh2.png

qgxuky0.png
    baba jakbym o sobie czytala :), mam synka w tym samym wieku, tez mialam cc przez ulozenie miednicowe ale ja akurat wolalabym miec teraz tez cesarke bo obylo sie bez komplikacji, wszystko trwalo ok 40 min z tego co pamietam. Boje sie ze teraz beda mnie zmuszali do porodu naturalnego. Kiedys lekarz mi powiedzial ze skoro dziecko bylo ulozone miednicowo to znaczy ze budowa kobiety nie pozwalala aby ulozylo sie inaczej i w takich przypadkach poród naturalny jest bardzo ciezki... a i synek urodzil sie z czarna czupryna a teraz jest blodnaskiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:13

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha z tym kichaniem mam podobnie, od razu chwytam za brzuch aby mi nie wyskoczyl;)

Jako że nie mam żadnych zakazów to skosilam dzisiaj trawkę ;) ale na szczęście kosiarka sama jedzie :)

Malinkowe oczekiwanie, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, 50 mg :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam mała to mialam różyczkę z tego co wiem , wiće chyba nie musze robić badan? chociaż..

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Cześć,

kiedy robicie pierwsze badania mocz, krew?
    Bo zapomniałam zapytać lekarza czy jest jakiś optymalny termin na zrobienie ich, a kalendarz belly zaznacza mi badania po 8 tygodniu.
    Jak Wy je robicie, kiedy?
    malazloscica ja wlasnie wczoraj robilam komplet badan krew plus mocz, lekarz zlecil je na pierwszej wizycie, 1 wrzesnia ide na druga i mam miec juz wyniki. Nie znosze badan krwi w ciazy, najgorsze ze trzeba z domu wyjsc na czczo a wtedy najbardziej mnie mdli...masakra. Wczoraj poprosilam meza zeby mnie podrzucil samochodem do przychodni, niestety zmywiotowalam w samochodzie. Nie mialam ze soba nawet zadnej foliowej torebki, na szczescie w ostatniej chwili wyciagnelam z torby pampersa synka bo byloby nieciekawie...sory za opis jesli któras jest dosc wrazliwa... ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Fabiola u mnie będzie 20 miesięcy różnicy i ja mam plan kupić podwójny wózek tak,abym mogła chodzić na spacery a nie pod domem. Teraz mieszkamy w Polsce w bloku ale w lipcu przenosimy się do Anglii. Wymarzylam sobie baby jogger city select,ale jest tak drogi,ze nie wiem czy będzie to możliwe. Dawaj znać jak coś wymyslisz:)
    Gratuluję wszystkich wizyt! Ja umówiony jestem na Usg 11 września. ..
    o ja tez ogladalam ten wozek ale nawet uzywki chodza w takich cenach ze szczeka opada do tego jest ich malo... u nas tez bedzie taka mala roznica wieku i tez sie glowie nad wózkiem. Na razie wstrzymuje sie z jakimikolwiek inwestycjami bo maly dopiero zaczal chodzic i moze sie okazac ze w kwietniu wcale z wózka nie bedzie chcial korzystac wtedy kupie ten podest na którym dziecko moze stac.

Larisa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ