X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Dziewczyny, denerwuje sie jednak, bo mąż zapamietal,ze tetno wynosiło 70-80 (ja bylam wtedy u poloznej w pokoiku obok) i lekarz dodal,ze to normalne i codziennie bedzie wyzsze. Ale w necie i w mojej ksiazce jest napisane, ze powinno byc powyzej 100 i jest nawet w necie tabelka, ze jak w 6 tygodniu ponizej 100, to jaki procent poronienia i u mnie jest wysoki... :( Ale nooooo lekarz powiedzial,ze to jest ok. Napisalam do niego,bo mam taka mozliwosc, ale troche mnie to zmartwilo.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Kurde Dziewczyny, denerwuje sie jednak, bo mąż zapamietal,ze tetno wynosiło 70-80 (ja bylam wtedy u poloznej w pokoiku obok) i lekarz dodal,ze to normalne i codziennie bedzie wyzsze. Ale w necie i w mojej ksiazce jest napisane, ze powinno byc powyzej 100 i jest nawet w necie tabelka, ze jak w 6 tygodniu ponizej 100, to jaki procent poronienia i u mnie jest wysoki... :( Ale nooooo lekarz powiedzial,ze to jest ok. Napisalam do niego,bo mam taka mozliwosc, ale troche mnie to zmartwilo.
    Ania, może serduszko dopiero zaczęło bić i teraz będzie przyspieszać. Wszędzie można przeczytać, że u zarodków o crl=5 mm powinno być uwidocznione bicie serduszka, a Twój fasolek ma dopiero 4 mm. Może umów się na wizytę już za tydzień, jeśli będziesz spokojniejsza?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, tego się trzymam, że on powiedział, że to spoko i, że codziennie będzie bić mocniej i w ogóle nie wydawał się niczym zaniepokojony, zlecił wszystkie bdania, kolejne wizyty, wpisać sobie w kalendarz to USG pierwszego trymestru, założył kartę ciąży. To chyba gdyby go coś niepokoiło, to raz że by powiedział, a dwa nie planował kolejnych poczynań?

Wizytę mam teraz za 3 tygodnie, jakoś wytrzymam. A mam możliwość napisania do niego wiadomości, więc tam zrobiłam i zobaczymy, co odpisze (dopiero jutro, jak będize miał dyzur).

7v8rikgni12rlaff.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Będzie ok zobaczysz :) u fasoli dopiero się rozpoczyna praca serca. Mi nie mówiła ile ma tętno, może i lepiej bo też bym się doszukiwała.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis bylam na wyczekanej wizycie i... Jest cudnie! Dzieciątko ma 1.04 cm, czyli 7t1d. Widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko 146/min. Boże, jaka ulga! AnnaKliwijska 9 dni temu inna lekarka widziała tylko pęcherzyk zoltkowy i strasznie się martwiłam, wiec u Ciebie na pewno będzie wszystko ok :)

Kajka, Malinkowe oczekiwanie, dichlieb, jamniczakuchnia, Rotenkopf, zizi, ewcia21k, wiecznie, Funky09 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze będziemy się zamartwiały, nawet jak już urodzimy śliczne, zdrowe bobaski. Zawsze będzie coś. Zobaczycie pierworódki :) także cieszcie się na razie spokojem :D

u mnie w 6 tyg dzidziuś miał 3,1 mm i co mam sobie myśleć, jak wszystkie wasze bobasy sporo większe od mojego?

ale też wychodzę z założenia, że gdyby było coś nie tak, to lekarz by powiedział, a nie planował kolejną wizytę, a tym bardziej zakładał karte ciąży

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6 tyg sam pęcherzyk i ciałko żółte było widać :-/

Kurcze Wy też nie możecie spać? To koszmar jakiś. Zmęczona jestem a za cholerę nie mogę usnąć.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się właśnie śnił okropny sen, szkoda gadać. Poprzytulalam sie chwile z mezem dla uspokojenia, ale nie chcialam,zeby chlopina dalej nie spal, a ja sboje sie znowu zasnac. Brrrrrr.

Ale przed pójsciem spac tak jakos sie uspokoilam, ze musze zaufac lekarzowi i skoro nic nie wzbudziło jego zastrzezen i poszedl dalej z działaniami (zlecił badania, zalozyl karte ciazy itp.), to jest ok. I w sumie gdyby nie forum, to by w ogole o sercu nie powiedzial, bo przez forum o nie zapytalismy, bo wiedielismy,ze u innych bije na tym etapie. Wiec pewnie wiedzial, co robi, nie mowiac na tym etapie, bo potem wlasnie kobiety sie zamartwiaja.

7v8rikgni12rlaff.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz nie zlecił zadnych badań, powiedzial ze przy nastepnej wizycie, tylko zalozyl mi karte ciazy. Szczerze mowiac chcialabym miec te badania za soba tak jak Wy

km5smg7yv4tozota.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wszystkim dziewczynom, które widziały serduszka, ja jeszcze czekam dwa tygodnie...
    AnnaKliwijska wszystko będzie dobrze zaufaj lekarzowi!!

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, trochę się zalamalam tym wczorajszym usg, był tylko pęcherzyk 6 mm :-( moje cykle faktycznie są nieregularne. 10.08 robiłam Bhcg i było 71.43 a wczoraj czyli 26.08 4033 jutro idę na kolejną zobaczyć czy przerasta. Usg mam dopiero we wtorek. Oszaleje chyba do tego momentu

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie z tym serduszkiem. Mogła być późniejsza owu , mogło być późniejsze zagnieżdżenie. Niema co siać paniki :-) i sobie wkręcac serio. Trzeba wierzyć że jest okej i tego się trzymać !! :-)

Na początku jest niepokój bo czy jest ok wiemy tylko po usg, a potem nadchodzą kopniaki i same będziemy wiedzieć że dzidzia ma się dobrze. W tym najfajniejsze jest to ze około 30 tyg możemy zaobserwować kiedy dzidzia śpi kiedy jest aktywna - ma swoje pory :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 07:29

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ;) miłego i spokojnego dnia życzę :)
    Ja dziś idę na wizytę ginek założy mi kartę ciąży i zleci serię badań :)

Troszkę się jednak martwię bo objawy takie jak mdłości i czasami zakłucie w podbrzuszu ustąpiły zostały tylko nabrzmiałe piersi i bolące sutki.

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym tu się martwić ? Tym należy się cieszyć !!

agu88sia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie u gina, który zalecił picie rumianku, moje mdłości minęły. Każdy pyta jak się czuję a ja odpowiadam dobrze :) nic mi nie jest, nawet nabrałam apetytu, tylko piersi rosną jak szalone.

pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mam dzisiaj wizytę o 16.30, proszę trzymać kciuki :D Zobaczymy jak te serducho tam bije :D już nie mogę się doczekać, tym bardziej planujemy dopiero powiedzieć rodzicom właśnie po tej wizycie żeby upewnić się że wszystko jest ok :)

dichlieb, Lanusia93, Rotenkopf, ewcia21k, baba, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,dziewczynki:). Muszę spróbować z tym rumiankiem, niby mdli mnie tylko trochę, ale ziółka lubię, więc skoro może nie mdlic wcale...och,ka do przyszłej wizyty mam jeszcze 8 dni,w pn wracam do pracy po urlopie więc szybko zleca. I też czuję, że teraźniejsze zamartwianie to dopiero początek;) Dobrego dnia!

dichlieb lubi tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna,kciuki zaciśnięte;)

karolajna91 lubi tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie malutkie serduszka :*

Dzwoniłam do lekarza i wyniki nie są złe, mam pic cały czas żurawinę i za tydzień powtórzyć badanie.

Jeśli nie chcecie mieć problemów z pęcherzem to już pijcie żurawinkę lub wodę z cytryną :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do powrotu do pracy po macierzyńskim to nie trzeba - wystarczy urlop i pózniej l4 od nowa i znowu macierzynski ;)

Kciuki za wizyty.

Teraz kicha sie jeszcze spoko, ale pod koniec ciąży z Mikołajem popuszczalam siku przy kichaniu ;p

Ja objawów wcale praktycznie nie mam - czasami zamdli i cycki urosły - ale chwała za brak objawów bo bym sie zajechała z nimi i dzieckiem;D

fabiola lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ