X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Dziewczyny, denerwuje sie jednak, bo mąż zapamietal,ze tetno wynosiło 70-80 (ja bylam wtedy u poloznej w pokoiku obok) i lekarz dodal,ze to normalne i codziennie bedzie wyzsze. Ale w necie i w mojej ksiazce jest napisane, ze powinno byc powyzej 100 i jest nawet w necie tabelka, ze jak w 6 tygodniu ponizej 100, to jaki procent poronienia i u mnie jest wysoki... :( Ale nooooo lekarz powiedzial,ze to jest ok. Napisalam do niego,bo mam taka mozliwosc, ale troche mnie to zmartwilo.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Kurde Dziewczyny, denerwuje sie jednak, bo mąż zapamietal,ze tetno wynosiło 70-80 (ja bylam wtedy u poloznej w pokoiku obok) i lekarz dodal,ze to normalne i codziennie bedzie wyzsze. Ale w necie i w mojej ksiazce jest napisane, ze powinno byc powyzej 100 i jest nawet w necie tabelka, ze jak w 6 tygodniu ponizej 100, to jaki procent poronienia i u mnie jest wysoki... :( Ale nooooo lekarz powiedzial,ze to jest ok. Napisalam do niego,bo mam taka mozliwosc, ale troche mnie to zmartwilo.
    Ania, może serduszko dopiero zaczęło bić i teraz będzie przyspieszać. Wszędzie można przeczytać, że u zarodków o crl=5 mm powinno być uwidocznione bicie serduszka, a Twój fasolek ma dopiero 4 mm. Może umów się na wizytę już za tydzień, jeśli będziesz spokojniejsza?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, tego się trzymam, że on powiedział, że to spoko i, że codziennie będzie bić mocniej i w ogóle nie wydawał się niczym zaniepokojony, zlecił wszystkie bdania, kolejne wizyty, wpisać sobie w kalendarz to USG pierwszego trymestru, założył kartę ciąży. To chyba gdyby go coś niepokoiło, to raz że by powiedział, a dwa nie planował kolejnych poczynań?

Wizytę mam teraz za 3 tygodnie, jakoś wytrzymam. A mam możliwość napisania do niego wiadomości, więc tam zrobiłam i zobaczymy, co odpisze (dopiero jutro, jak będize miał dyzur).

7v8rikgni12rlaff.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Będzie ok zobaczysz :) u fasoli dopiero się rozpoczyna praca serca. Mi nie mówiła ile ma tętno, może i lepiej bo też bym się doszukiwała.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis bylam na wyczekanej wizycie i... Jest cudnie! Dzieciątko ma 1.04 cm, czyli 7t1d. Widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko 146/min. Boże, jaka ulga! AnnaKliwijska 9 dni temu inna lekarka widziała tylko pęcherzyk zoltkowy i strasznie się martwiłam, wiec u Ciebie na pewno będzie wszystko ok :)

Kajka, Malinkowe oczekiwanie, dichlieb, jamniczakuchnia, Rotenkopf, zizi, ewcia21k, wiecznie, Funky09 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze będziemy się zamartwiały, nawet jak już urodzimy śliczne, zdrowe bobaski. Zawsze będzie coś. Zobaczycie pierworódki :) także cieszcie się na razie spokojem :D

u mnie w 6 tyg dzidziuś miał 3,1 mm i co mam sobie myśleć, jak wszystkie wasze bobasy sporo większe od mojego?

ale też wychodzę z założenia, że gdyby było coś nie tak, to lekarz by powiedział, a nie planował kolejną wizytę, a tym bardziej zakładał karte ciąży

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6 tyg sam pęcherzyk i ciałko żółte było widać :-/

Kurcze Wy też nie możecie spać? To koszmar jakiś. Zmęczona jestem a za cholerę nie mogę usnąć.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się właśnie śnił okropny sen, szkoda gadać. Poprzytulalam sie chwile z mezem dla uspokojenia, ale nie chcialam,zeby chlopina dalej nie spal, a ja sboje sie znowu zasnac. Brrrrrr.

Ale przed pójsciem spac tak jakos sie uspokoilam, ze musze zaufac lekarzowi i skoro nic nie wzbudziło jego zastrzezen i poszedl dalej z działaniami (zlecił badania, zalozyl karte ciazy itp.), to jest ok. I w sumie gdyby nie forum, to by w ogole o sercu nie powiedzial, bo przez forum o nie zapytalismy, bo wiedielismy,ze u innych bije na tym etapie. Wiec pewnie wiedzial, co robi, nie mowiac na tym etapie, bo potem wlasnie kobiety sie zamartwiaja.

7v8rikgni12rlaff.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz nie zlecił zadnych badań, powiedzial ze przy nastepnej wizycie, tylko zalozyl mi karte ciazy. Szczerze mowiac chcialabym miec te badania za soba tak jak Wy

km5smg7yv4tozota.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wszystkim dziewczynom, które widziały serduszka, ja jeszcze czekam dwa tygodnie...
    AnnaKliwijska wszystko będzie dobrze zaufaj lekarzowi!!

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, trochę się zalamalam tym wczorajszym usg, był tylko pęcherzyk 6 mm :-( moje cykle faktycznie są nieregularne. 10.08 robiłam Bhcg i było 71.43 a wczoraj czyli 26.08 4033 jutro idę na kolejną zobaczyć czy przerasta. Usg mam dopiero we wtorek. Oszaleje chyba do tego momentu

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie z tym serduszkiem. Mogła być późniejsza owu , mogło być późniejsze zagnieżdżenie. Niema co siać paniki :-) i sobie wkręcac serio. Trzeba wierzyć że jest okej i tego się trzymać !! :-)

Na początku jest niepokój bo czy jest ok wiemy tylko po usg, a potem nadchodzą kopniaki i same będziemy wiedzieć że dzidzia ma się dobrze. W tym najfajniejsze jest to ze około 30 tyg możemy zaobserwować kiedy dzidzia śpi kiedy jest aktywna - ma swoje pory :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 07:29

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ;) miłego i spokojnego dnia życzę :)
    Ja dziś idę na wizytę ginek założy mi kartę ciąży i zleci serię badań :)

Troszkę się jednak martwię bo objawy takie jak mdłości i czasami zakłucie w podbrzuszu ustąpiły zostały tylko nabrzmiałe piersi i bolące sutki.

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym tu się martwić ? Tym należy się cieszyć !!

agu88sia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie u gina, który zalecił picie rumianku, moje mdłości minęły. Każdy pyta jak się czuję a ja odpowiadam dobrze :) nic mi nie jest, nawet nabrałam apetytu, tylko piersi rosną jak szalone.

pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mam dzisiaj wizytę o 16.30, proszę trzymać kciuki :D Zobaczymy jak te serducho tam bije :D już nie mogę się doczekać, tym bardziej planujemy dopiero powiedzieć rodzicom właśnie po tej wizycie żeby upewnić się że wszystko jest ok :)

dichlieb, Lanusia93, Rotenkopf, ewcia21k, baba, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,dziewczynki:). Muszę spróbować z tym rumiankiem, niby mdli mnie tylko trochę, ale ziółka lubię, więc skoro może nie mdlic wcale...och,ka do przyszłej wizyty mam jeszcze 8 dni,w pn wracam do pracy po urlopie więc szybko zleca. I też czuję, że teraźniejsze zamartwianie to dopiero początek;) Dobrego dnia!

dichlieb lubi tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna,kciuki zaciśnięte;)

karolajna91 lubi tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie malutkie serduszka :*

Dzwoniłam do lekarza i wyniki nie są złe, mam pic cały czas żurawinę i za tydzień powtórzyć badanie.

Jeśli nie chcecie mieć problemów z pęcherzem to już pijcie żurawinkę lub wodę z cytryną :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do powrotu do pracy po macierzyńskim to nie trzeba - wystarczy urlop i pózniej l4 od nowa i znowu macierzynski ;)

Kciuki za wizyty.

Teraz kicha sie jeszcze spoko, ale pod koniec ciąży z Mikołajem popuszczalam siku przy kichaniu ;p

Ja objawów wcale praktycznie nie mam - czasami zamdli i cycki urosły - ale chwała za brak objawów bo bym sie zajechała z nimi i dzieckiem;D

fabiola lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ