X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Hahaha z tym kichaniem mam podobnie, od razu chwytam za brzuch aby mi nie wyskoczyl;)

Jako że nie mam żadnych zakazów to skosilam dzisiaj trawkę ;) ale na szczęście kosiarka sama jedzie :)
    Mogę zapytać skąd taki nick?

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja biorę 2xpo 1 ale 100
    Ja 3x1 po 100 :-/ plus 2x1duphaston po 10 mg i 3x 1 nospa forte :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny dzień za nami! :)
    Z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej kolejnego USG, pierwszego kopniaka i spotkania z naszymi kruszynkami <3

U moich maluchów różnica wieku to będzie 20 mięsiecy :) Co do wózków- młodsze będzie w chuście, a Lilianna w wózku albo Lila w nosidle, a maluch w wózku :) Będą musieli się dogadać przed każdym spacerem :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi odnośnie badań:)

Ja na różyczkę na pewno szczepiona bylam ale zapytam o to lekarza na następnej wizycie. Tak to mam morfologię, cukier, tsh, toksoplazmoze i mocz, ale chyba w przyszłym tyg zrobię bo będzie po wyplacie:D

A odnośnie kichania to dzis miałam taką sytuację, leżę sobie z mężem oglądamy film i nagle kichnięcie... I w tym momencie mimowolnie zlapalam sie za brzuch bo tak mnie ukuło... Mąż sie nieźle wystraszyl:)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki moczu (na resztę jeszcze czekam) i okazało się że moje ph wynosi 8!!! Czy któraś z Was miała ten problem? Niby przechodziłam zapalenie pęcherza więc moze to miało wpływ (mam też nieliczne bakterie a reszta ok)... przeczytałam teraz że w ciąży ph może być wyższe... ech chyba muszę jutro odwiedzić lekarza :/

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia tez o chuście / noidle myslalam ale ja chodze dosc duzo nawet ok 10 km dziennie i chyba sobie daruje dzwiganie jednej albo drugiej kluski tyle czasu :/

Larisa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Dostałam wyniki moczu (na resztę jeszcze czekam) i okazało się że moje ph wynosi 8!!! Czy któraś z Was miała ten problem? Niby przechodziłam zapalenie pęcherza więc moze to miało wpływ (mam też nieliczne bakterie a reszta ok)... przeczytałam teraz że w ciąży ph może być wyższe... ech chyba muszę jutro odwiedzić lekarza :/

Ja pisałam wczoraj, że wyszły mi kiepskie wyniki moczu. Nie przechodziłam zapalenia pęcherza, a i teraz nie mam żadnych objawów. Skontaktowałam się z lekarzem i zalecił Urosept 3x1 dziennie.
    Miałam ph 8, a do tego leukocyty (10-15) i erytrocyty (3-5) oraz dość liczne nabłonki płaskie, bakterie nieliczne.
    Myślę, że jak u Ciebie tylko PH jest wyższe, to nie masz się czym przejmować..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Macierzyński mam do 10.09, po nim urlop wypoczynkowy do 9.10 i chyba l4 albo urlop. Bo pracuje w laboratorium spożywczym, więc nic tam po mnie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Czyli po skończonym macierzyńskim wystarczy iść na urlop i potem znów na l4 ciążowe? Czy trzeba iść min. Jeden dzień do pracy?

Mg.1990 tak :) Hania jest z 19.09 :)

Gratuluje wszystkim wizytującym a o wielkość Maluszków nie martwcie się, na pewno nadrobią :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 20:54

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka: na czerwono zaznaczyli mi to ph, reszta niby w normie no nie licząc tych nielicznych bakterii, nabłonki też nieliczne, reszta w normie. Cały czas piję sok z żurawiny,chyba w poneidziałek powtórzę badanie.
    Nie lubię badań :/

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Wow ale zestaw ale czego się nie robi dla maluszka
    U mnie taki duży zestaw leków, że aż płakać się chce i jeszcze nadprogramowy urosept doszedł.. Ale plus taki, że coraz lepiej mi zastrzyki wychodzą. Prawie nie ma krwiaków i tylko 3 stare siniaki. Jestem z siebie dumna :D

Dziś miałam kiepski nastrój, objawy ciążowe mocno zelżały (z czego w sumie powinnam się cieszyć, no ale taka jest pokręcona logika ciężarnej ;)
    W ramach poprawy humoru poszłam do HM, bo jest 20% zniżki na ciuszki dziecięce (miałam kupon z Wysokich Obcasów) i kupiłam taki słodki zestaw: body, spodenki i czapeczka, a do tego 3 pary skarpetek : )
    A w Pepco kilka kolorowych pieluszek flanelowych i tetrowych. Nie mogłam się powstrzymać : D

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • baba Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Czyli po skończonym macierzyńskim wystarczy iść na urlop i potem znów na l4 ciążowe? Czy trzeba iść min. Jeden dzień do pracy?

Pewności nie mam dopiero we wrześniu dopytam w kadrach jak mam zrobić.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja jutro ide do mojego pracodawcy pogadać i chciałam być przygotowana ale myślałam że trzeba min 1 dzień przepracować a teraz to już sama nie wiem.

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • baba Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mętlik w głowie jak to ma być rozwiązane.
    Od dziś po jedzeniu mam dziwny posmak w ustach.
    kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o ciąży to wie tylko mąż ;). Koleżance z pracy powiem jak będę po USG. Ona też w tym roku wróciła po macierzyńskim do pracy. Też myślała o drugiej dzidzi ale ona miała problem z zajściem w pierwszą. A ja co mi nie zależało to w pierwszym cyklu.
    Ta przekora losu jest dziwna.
    kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Mogę zapytać skąd taki nick?

Hehe w liceum uczyłam się języka francuskiego i zaczęłam go używać na czatach :P i teraz jakoś pasował mi przy starankach, triste - smutna ;) teraz do fioletowej nie pasuje ale już nie zmieniam ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwijam się dobrej nocki mamusie;)
    Mnie pewnie jak zwykle czeka kilka pobudek i jak będzie dobrze to zaczniemy kolejny dzień o 6.
    kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Hehe w liceum uczyłam się języka francuskiego i zaczęłam go używać na czatach :P i teraz jakoś pasował mi przy starankach, triste - smutna ;) teraz do fioletowej nie pasuje ale już nie zmieniam ;)
    Zapytałam bo po hiszpańsku też znaczy smutna/y i pomyślałam,że może masz coś wspólnego z Hiszpanią ;) Ja prawie 6 lat tam mieszkałam i od razu Twój nick rzucił mi się w oczy ;)

triste lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie:

Wszystko ok - 4mm szczęścia i jest serduszko. Bije podobno wolno (90?), ale lekarz powiedział, że to normalne na tym etapie. Delikatnie mnie nastraszył na początku, gdy przeprowadzał badanie ginekologiczne, bo stwierdził, że szyjka rozpulchniona jak w drugiej fazie cyklu i jakby coś było nie tak, to zrobimy badanie HCG, ale zaraz potem zainstalował badyla od USG i tak nawet z lekkim entuzjazmem stwierdził: nieee, jest piękna ciąża (najpiękniejsze zdanie jakie słyszałam ostatnimi czasy;)). Lekarz jest ultra małokomunikatywny, ale jakoś wybitnie mi to nie przeszkadzało. Powiedział, że to 6 tydzień, więc trochę nie czaję czy to 6 tydzień (czyli jestem w 5) czy 6 czyli jestem technicznie w 7? Jakoś nie dopytałam o to, jak zapytałam, który tydzień, to powiedział, że 6. I że tak jak wg miesiaczki (a wg miesiaczki bylabym prawie w 7...). Wiec zostawiam jak jest, bo to chyba dokladnie to znaczy, ze jestem w 6 tygodniu.
    Dał mi też skierowania na całą mase badań. Zalożył tez już kartę ciąży (raczej książeczkę ;p)

Za to wieczorem się dużo gorzej czuję, pojechaliśmy na kolację, żeby uczcic to wszystko, ale praktycznie nic nie zjadłam i bardzo bolał mnie żołądek i lekko mdliło. Ulgę przyniosło wskoczenie pod kołdrę.

Endzis, Malinkowe oczekiwanie, Anastazjaaa, Kajka, dichlieb, jamniczakuchnia, Rotenkopf, ewcia21k lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Kurcze ja jutro ide do mojego pracodawcy pogadać i chciałam być przygotowana ale myślałam że trzeba min 1 dzień przepracować a teraz to już sama nie wiem.
    Ja mam do 30 sierpnia macierzyński 31 idę na wizytę I po zwolnienie od tego dnia :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia21k niestety nic wspólnego z Hiszpanią a szkoda ;) bo zobaczylabym ten kraj ;)

ewcia21k lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ