X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badania moczu - leukocyty, nabłonki itd mogą sie pojawić tez jak sie zle mocz zbierze.

Najlepiej to porządnie sie wymyć. Wytrzeć papierem i ze środkowego strumienia moczu złapać.
    Jak od razu siknelyscie to może byc tutaj bubek.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co do badań po pierwszej wizycie to z Mikołajem miałam: grupę krwi, HIV, Hcv, morfo ogólne, glukozę, tsh, toxo i igg Igm różyczka, rubella
    Wszystko za jednym pobraniem.
    Pózniej morfo i mocz praktycznie co miesiąc.
    W lipcu była krzywa cukrowa i w październiku hbs

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam z fatalnym nastrojem :( Od kilku lat jestem zakażona wirusem HSV2, w poprzedniej ciąży miałam 5-6 nawrotów opryszczki. Dziś rano wstaję... patrzę w lustro... Opryszczka. Póki co na ustach, ale ona momentalnie się rozprzestrzenia. Muszę biec do gina po Heviran, żeby uniknąć szpitala :(
    Jeszcze jak zarażę Lilkę to oszaleję :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Co do powrotu do pracy po macierzyńskim to nie trzeba - wystarczy urlop i pózniej l4 od nowa i znowu macierzynski ;)

Kciuki za wizyty.

Teraz kicha sie jeszcze spoko, ale pod koniec ciąży z Mikołajem popuszczalam siku przy kichaniu ;p

Ja objawów wcale praktycznie nie mam - czasami zamdli i cycki urosły - ale chwała za brak objawów bo bym sie zajechała z nimi i dzieckiem;D

Ja po macierzyńskim nie idę na urlop od razu przekładam zwolnienie. Urlop wykorzystam łącznie jak skończy mi się macierzynski po 2 ciąży. Odbiorę wtedy wolne i będzie około 4 miesięcy dłużej z dziećmi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:20

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ! ;**
    O rany, Lanusia, współczuję ;(

Ja ogólnie ostatnio jak się budzę mam takie głupie wrażenie, że jak bym w ogóle nie spała. Jest ciemno - zamykam oczy. Otwieram je - jest jasno. I tyle, żadnego nie wyspania czy tym bardziej uczucia, że jestem wyspana. Ot tak jak bym serio mrugnęła tylko oczami ;D
    Pewnie o 11 przyjdzie śpiący kryzys a jak się położę to nie będę umiała zasnąć.

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie cos obiło ze na jeden dzien trzeba wrócić i dopiero na zwolnienie. Czyli np na jeden dzien urlopu i hop na l4

fabiola lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wczoraj wizyta u Gina na którym badanie wykazało ze to wczesna ciąża.2 testy pozytywne.A dziś ból brzucha i krwawienie :(

sylwia.z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne te krwawienie? Może to po prostu przez wczorajsze usg ?

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwoń do gina i powiedz co się dzieje, ewentualnie jedź na pogotowie

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mocne te krwawienie? Może to po prostu przez wczorajsze usg ?

Takie srednie i ten lekki ból brzucha taki okresowy.Wydaje mi sie że moja bardzo wczesna ciąża własnie znika :(

sylwia.z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź na szpital!
    I daj znać koniecznie!
    TRZYMAM KCIUKI!

• monia_em Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powodzenia wizytujacym.
    sylwia jedz na IP dla spokoju, trzymam kciuki za Ciebie

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to szybko na IP!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czytam Was od jakiegoś czasu:-) Termin mam na 7kwietnia.
    To moja druga ciąża, w tamtym roku straciłam bliźniaczki w 22tc wiec teraz drżę o kolejna fasolkę. Mam nadzieję, ze tym razem nam sie uda!

Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Hej, czytam Was od jakiegoś czasu:-) Termin mam na 7kwietnia.
    To moja druga ciąża, w tamtym roku straciłam bliźniaczki w 22tc wiec teraz drżę o kolejna fasolkę. Mam nadzieję, ze tym razem nam sie uda!
    1

napewno się uda wszystkie tutaj trzymamy za każdą kciuki !! :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka powodzenia!!!!Trzeba być dobrej myśli i na pewno wszystko się uda!!! Różne są sytuacje oczywiście,ale mi mówili,że synek się nie urodzi a jest zdrowy!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowałam włosy ostatnio w ciąży teraz też będę :-D ja nie wierzę w te wszystkie głupoty ale jak na razie się chwilkę wstrzymuję z farbowaniem, a jak już to kupię farbę bez amoniaku
    Straciatella ja przytyłam kilogram, waga szybko mi idzie w górę boje się, że przytyję z 30 kg w ostatniej ciąży przytyłam 17 kg i to już było dużo jak dla mnie...
    28latka zawsze będziemy się martwić i cieszyć jednocześnie, mam już córeczką i wiem co mówię przez cała ciąże i po urodzeniu i w trakcie dorastania i rozwoju zawsze maki się martwią o wszystko taki już nas los takie jesteśmy :-) ale i oczywiście jesteśmy szczęśliwe i dumne z tego, że jesteśmy mamami,mimo stresów, wielu obowiązków, wstawania w nocy itd. nic lepszego mnie w życiu nie spotkało, bycie mamą daj tyle radości i spełnienia :-D
    ja jak już pisałam brzuszek mi wystaje przez cały dzień, też mam apetyt więc rosnę :-P
    Rotenkopf ja mogę wstawić brzuszek :-)
    Anastazja ja też tak mam że mnie uciska w poprzedniej ciąży też tak miałam
    witam nowe brzuchatki i gratuluję wizyt i kciuki za dzisiejsze, co do mnie to nieciekawie wczoraj pojawiła się krew, pojechałam do mojej ginekolog, na usg ok, bąbel urósł, ale muszę dalej brać luteinę i leżeć :-( jestem załamana...

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynaaa2 wrote:
    ja farbowałam włosy ostatnio w ciąży teraz też będę :-D ja nie wierzę w te wszystkie głupoty ale jak na razie się chwilkę wstrzymuję z farbowaniem, a jak już to kupię farbę bez amoniaku
    Straciatella ja przytyłam kilogram, waga szybko mi idzie w górę boje się, że przytyję z 30 kg w ostatniej ciąży przytyłam 17 kg i to już było dużo jak dla mnie...
    28latka zawsze będziemy się martwić i cieszyć jednocześnie, mam już córeczką i wiem co mówię przez cała ciąże i po urodzeniu i w trakcie dorastania i rozwoju zawsze maki się martwią o wszystko taki już nas los takie jesteśmy :-) ale i oczywiście jesteśmy szczęśliwe i dumne z tego, że jesteśmy mamami,mimo stresów, wielu obowiązków, wstawania w nocy itd. nic lepszego mnie w życiu nie spotkało, bycie mamą daj tyle radości i spełnienia :-D
    ja jak już pisałam brzuszek mi wystaje przez cały dzień, też mam apetyt więc rosnę :-P
    Rotenkopf ja mogę wstawić brzuszek :-)
    Anastazja ja też tak mam że mnie uciska w poprzedniej ciąży też tak miałam
    witam nowe brzuchatki i gratuluję wizyt i kciuki za dzisiejsze, co do mnie to nieciekawie wczoraj pojawiła się krew, pojechałam do mojej ginekolog, na usg ok, bąbel urósł, ale muszę dalej brać luteinę i leżeć :-( jestem załamana...

Mi też już brzuszek wystaje :) i również biorę luteinę. Ja pod język 3 x dziennie jest mi po niej strasznie niedobrze :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wrzuciłam do pamiętnika zdjęcie, ale nie wiem czy któraś z Was go czyta ;) poranny i bez wzdęciowy brzusio :
    Jak patrzę od góry to lepiej widać jak się zaokrąglił ;p
    6c153fcacfc6f0eamed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:42

ewcia21k, monia_em, Olina, fabdorota, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• zizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją póki co schudlam kilogram. Mdli mnie i odrzuca od jedzenia.jem na siłę,bo jak nie to bardziej mnie mdli:/

f2w33e3ki0d6ir0o.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ