X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badania moczu - leukocyty, nabłonki itd mogą sie pojawić tez jak sie zle mocz zbierze.

Najlepiej to porządnie sie wymyć. Wytrzeć papierem i ze środkowego strumienia moczu złapać.
    Jak od razu siknelyscie to może byc tutaj bubek.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co do badań po pierwszej wizycie to z Mikołajem miałam: grupę krwi, HIV, Hcv, morfo ogólne, glukozę, tsh, toxo i igg Igm różyczka, rubella
    Wszystko za jednym pobraniem.
    Pózniej morfo i mocz praktycznie co miesiąc.
    W lipcu była krzywa cukrowa i w październiku hbs

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam z fatalnym nastrojem :( Od kilku lat jestem zakażona wirusem HSV2, w poprzedniej ciąży miałam 5-6 nawrotów opryszczki. Dziś rano wstaję... patrzę w lustro... Opryszczka. Póki co na ustach, ale ona momentalnie się rozprzestrzenia. Muszę biec do gina po Heviran, żeby uniknąć szpitala :(
    Jeszcze jak zarażę Lilkę to oszaleję :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Co do powrotu do pracy po macierzyńskim to nie trzeba - wystarczy urlop i pózniej l4 od nowa i znowu macierzynski ;)

Kciuki za wizyty.

Teraz kicha sie jeszcze spoko, ale pod koniec ciąży z Mikołajem popuszczalam siku przy kichaniu ;p

Ja objawów wcale praktycznie nie mam - czasami zamdli i cycki urosły - ale chwała za brak objawów bo bym sie zajechała z nimi i dzieckiem;D

Ja po macierzyńskim nie idę na urlop od razu przekładam zwolnienie. Urlop wykorzystam łącznie jak skończy mi się macierzynski po 2 ciąży. Odbiorę wtedy wolne i będzie około 4 miesięcy dłużej z dziećmi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:20

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ! ;**
    O rany, Lanusia, współczuję ;(

Ja ogólnie ostatnio jak się budzę mam takie głupie wrażenie, że jak bym w ogóle nie spała. Jest ciemno - zamykam oczy. Otwieram je - jest jasno. I tyle, żadnego nie wyspania czy tym bardziej uczucia, że jestem wyspana. Ot tak jak bym serio mrugnęła tylko oczami ;D
    Pewnie o 11 przyjdzie śpiący kryzys a jak się położę to nie będę umiała zasnąć.

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie cos obiło ze na jeden dzien trzeba wrócić i dopiero na zwolnienie. Czyli np na jeden dzien urlopu i hop na l4

fabiola lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wczoraj wizyta u Gina na którym badanie wykazało ze to wczesna ciąża.2 testy pozytywne.A dziś ból brzucha i krwawienie :(

sylwia.z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne te krwawienie? Może to po prostu przez wczorajsze usg ?

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwoń do gina i powiedz co się dzieje, ewentualnie jedź na pogotowie

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mocne te krwawienie? Może to po prostu przez wczorajsze usg ?

Takie srednie i ten lekki ból brzucha taki okresowy.Wydaje mi sie że moja bardzo wczesna ciąża własnie znika :(

sylwia.z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź na szpital!
    I daj znać koniecznie!
    TRZYMAM KCIUKI!

• monia_em Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Powodzenia wizytujacym.
    sylwia jedz na IP dla spokoju, trzymam kciuki za Ciebie

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to szybko na IP!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czytam Was od jakiegoś czasu:-) Termin mam na 7kwietnia.
    To moja druga ciąża, w tamtym roku straciłam bliźniaczki w 22tc wiec teraz drżę o kolejna fasolkę. Mam nadzieję, ze tym razem nam sie uda!

Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Hej, czytam Was od jakiegoś czasu:-) Termin mam na 7kwietnia.
    To moja druga ciąża, w tamtym roku straciłam bliźniaczki w 22tc wiec teraz drżę o kolejna fasolkę. Mam nadzieję, ze tym razem nam sie uda!
    1

napewno się uda wszystkie tutaj trzymamy za każdą kciuki !! :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka powodzenia!!!!Trzeba być dobrej myśli i na pewno wszystko się uda!!! Różne są sytuacje oczywiście,ale mi mówili,że synek się nie urodzi a jest zdrowy!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowałam włosy ostatnio w ciąży teraz też będę :-D ja nie wierzę w te wszystkie głupoty ale jak na razie się chwilkę wstrzymuję z farbowaniem, a jak już to kupię farbę bez amoniaku
    Straciatella ja przytyłam kilogram, waga szybko mi idzie w górę boje się, że przytyję z 30 kg w ostatniej ciąży przytyłam 17 kg i to już było dużo jak dla mnie...
    28latka zawsze będziemy się martwić i cieszyć jednocześnie, mam już córeczką i wiem co mówię przez cała ciąże i po urodzeniu i w trakcie dorastania i rozwoju zawsze maki się martwią o wszystko taki już nas los takie jesteśmy :-) ale i oczywiście jesteśmy szczęśliwe i dumne z tego, że jesteśmy mamami,mimo stresów, wielu obowiązków, wstawania w nocy itd. nic lepszego mnie w życiu nie spotkało, bycie mamą daj tyle radości i spełnienia :-D
    ja jak już pisałam brzuszek mi wystaje przez cały dzień, też mam apetyt więc rosnę :-P
    Rotenkopf ja mogę wstawić brzuszek :-)
    Anastazja ja też tak mam że mnie uciska w poprzedniej ciąży też tak miałam
    witam nowe brzuchatki i gratuluję wizyt i kciuki za dzisiejsze, co do mnie to nieciekawie wczoraj pojawiła się krew, pojechałam do mojej ginekolog, na usg ok, bąbel urósł, ale muszę dalej brać luteinę i leżeć :-( jestem załamana...

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudynaaa2 wrote:
    ja farbowałam włosy ostatnio w ciąży teraz też będę :-D ja nie wierzę w te wszystkie głupoty ale jak na razie się chwilkę wstrzymuję z farbowaniem, a jak już to kupię farbę bez amoniaku
    Straciatella ja przytyłam kilogram, waga szybko mi idzie w górę boje się, że przytyję z 30 kg w ostatniej ciąży przytyłam 17 kg i to już było dużo jak dla mnie...
    28latka zawsze będziemy się martwić i cieszyć jednocześnie, mam już córeczką i wiem co mówię przez cała ciąże i po urodzeniu i w trakcie dorastania i rozwoju zawsze maki się martwią o wszystko taki już nas los takie jesteśmy :-) ale i oczywiście jesteśmy szczęśliwe i dumne z tego, że jesteśmy mamami,mimo stresów, wielu obowiązków, wstawania w nocy itd. nic lepszego mnie w życiu nie spotkało, bycie mamą daj tyle radości i spełnienia :-D
    ja jak już pisałam brzuszek mi wystaje przez cały dzień, też mam apetyt więc rosnę :-P
    Rotenkopf ja mogę wstawić brzuszek :-)
    Anastazja ja też tak mam że mnie uciska w poprzedniej ciąży też tak miałam
    witam nowe brzuchatki i gratuluję wizyt i kciuki za dzisiejsze, co do mnie to nieciekawie wczoraj pojawiła się krew, pojechałam do mojej ginekolog, na usg ok, bąbel urósł, ale muszę dalej brać luteinę i leżeć :-( jestem załamana...

Mi też już brzuszek wystaje :) i również biorę luteinę. Ja pod język 3 x dziennie jest mi po niej strasznie niedobrze :(

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wrzuciłam do pamiętnika zdjęcie, ale nie wiem czy któraś z Was go czyta ;) poranny i bez wzdęciowy brzusio :
    Jak patrzę od góry to lepiej widać jak się zaokrąglił ;p
    6c153fcacfc6f0eamed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:42

ewcia21k, monia_em, Olina, fabdorota, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• zizi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją póki co schudlam kilogram. Mdli mnie i odrzuca od jedzenia.jem na siłę,bo jak nie to bardziej mnie mdli:/

f2w33e3ki0d6ir0o.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ