X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Alus gratuluje...ale Ci dobrze,jak ja bym juz chciala zobaczyc serduszko,ja bede na usg w 5 tygodniu i 5 dniu,myslisz ,ze moge juz zobaczyc serduszko?wiem,ze to zalezy tez od zagniezdzenia itd ale tak bardzo bym chciala.Dziewczyny czuje sie dzis faralnie,glowa mi peka,slabo mi i strasznie zle...ten upal mnie wykonczy,czuje sie jak banka jakas ociazala i wogole,pierwszy raz chyba w zyciu chciala bym,zeby to lato sie skonczylo,a przynajmiej takie upaly ;)

Wydaje mi sie ze tak ;* moja ciaza pokrywa sie idealnie z OM. 5T6D <3

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodz nie jest to powiedziane bo objawy na okres juz mam 2 tyg i dostac nie moge...wiec może miał byc też tak jak u Ciebie. Dopiero jak pojde do lekarza powie mi na jakim dokladnie etapie jest ciąża...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dziewczyny ja uciekam. Dziecko mi wstało :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki serduszka nie uslyszalam ale je ZOBACZYLAM. Podibno na dzwiek za wczesnie. Przekladam usg na za 2tyg ;) nadrobie Was w domku ;*

ilonia1984, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Wydaje mi sie ze tak ;* moja ciaza pokrywa sie idealnie z OM. 5T6D <3
    U mnie to bedzie pewnie inaczej,bo ja ovulke mialam wczesniej,ale za to pozne zagniezdzenie,tak mysle po tych testach ze nie wychodzily,dopiero w dzien @ no zobaczymy zreszta nie zobacze pojde za tydzien,jak bym mogla to bym poczekala jeszcze z tydzien,ale l4 mi sie konczy i musze isc a jak juz do niego pojde to na bank mi usg zrobi ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula to ty masz malego brzdaca w domku :) buzialki

• monia_em Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ale jak moze byc widac serduszko, a nie slychac? To nielogiczne :) po prostu pewnie nie mieli sprzetu z dzwiekiem

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    ale l4 mi sie konczy i musze isc

właśnie dziewczyny, pracujecie? jak tak to jesteście już na l4? czy dopiero rozważacie pójście na l4?

ja pracuję na stacji benzynowej przy autostradzie.
    na razie jestem na urlopie ale tego 18 na wizycie chce poprosić o l4.
    za nim zaszłam w ciążę mówiłam sobie, że chce jeździć do pracy jak długo się da,ale...
    1) te ostatnie dni, kiedy już wiedziałam, że jestem w ciąży były masakryczne,
    2) praca jest w trybie 12h, i dniówki i nocki,
    3) tak jak wspomniałam stacja jest przy autostradzie, więc czasami jak ludzie się nazjeżdżają tak ja przez kilka godzin nie mam szans na zjedzenie czegoś czy nawet pójścia do łazienki,
    4) stacja duża więc potrzeba dużo towaru. dostawy na 3-4 palety to norma
    4) na razie dojeżdżam ponad 10 km, na jesień się przeprowadzamy więc do pracy bym musiała dojeżdżać ponad 20km w jedną stronę oczywiście.
    5) wolę nie kusić losu...

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    właśnie dziewczyny, pracujecie? jak tak to jesteście już na l4? czy dopiero rozważacie pójście na l4?

ja pracuję na stacji benzynowej przy autostradzie.
    na razie jestem na urlopie ale tego 18 na wizycie chce poprosić o l4.
    za nim zaszłam w ciążę mówiłam sobie, że chce jeździć do pracy jak długo się da,ale...
    1) te ostatnie dni, kiedy już wiedziałam, że jestem w ciąży były masakryczne,
    2) praca jest w trybie 12h, i dniówki i nocki,
    3) tak jak wspomniałam stacja jest przy autostradzie, więc czasami jak ludzie się nazjeżdżają tak ja przez kilka godzin nie mam szans na zjedzenie czegoś czy nawet pójścia do łazienki,
    4) stacja duża więc potrzeba dużo towaru. dostawy na 3-4 palety to norma
    4) na razie dojeżdżam ponad 10 km, na jesień się przeprowadzamy więc do pracy bym musiała dojeżdżać ponad 20km w jedną stronę oczywiście.
    5) wolę nie kusić losu...
    Ja siedze ba l4 od poronienia czyli od maja,ale jak zaszlam w tamta ciaze,tez poszlam odrazu na L4 naklamalam,ze wymiotuje chodz wtedy jeszcze tak nie bylo,ze mam ciezka prace po 12 godzin,pozatym kobieta w ciazy nie moze tyle pracowac,moze pracowac po 8 godzin max wiec nie zastanawiaj sie,najwazniejsze jest twoje dziecko teraz i ty,jesli praca ma Ci zaszkodzic, tym bardziej,ze to praca fizyczna,nie ryzykuj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:39

monia_em lubi tę wiadomość

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku mozna jedynie zobaczyć seruszko :) taki jakby szum w jednym miejscu na usg jest :) przynajmiej u mnie tak było ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, a gdzie pracujesz/pracowałaś?

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hotelu na recepcji,tylko ze ja mam prace w systemie 2 tygodznie na 2 tygodnie...2 tygodnie pracuje po 12 godzin i 2 mam wolne za nadgodziny,szefowa odrazu mi kazala isc na l4 bo musiala by dla mnie system zmieniac,a to nie mozliwe,pozatym ani mi sie snilo pracowac w ciazy,uwazam,ze kobieta powinna sie oszczedzac w tym czasie,tym bardziej,ze prawie kazda czuje sie zle ;) tak ze w pupie mialam prace i te jej pare stowek wiecej,z cora 11 lat temu tez idrazu poszlam ;)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati nie bede sie sprzeczala. Ja z Tosiem w 5t+6d slyszalam juz. Cudowne uczucie, bo myslalam, ze to bedzie normalne pukanie. Tymczasem ono brzmialo jak galopujacy konik <3

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki:) Byłyśmy w sklepie zakupić coś na kolacje :)Tak Ilonka mam małego brzdaca jeszcze,ale juz jest bardzo samodzielna heh wiec nie narzekam:)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Hurra! Dziś znowu test pozytywny <3 Nadal nie mogę w to uwierzyć...
    Ameiva, w tym roku zdałam licencjat, jestem po nauczycielskim kolegium języków obcych, specjalność j. angielski :) Mogę uczyć w szkole, ale póki co jestem jakby tłumaczem; robię specjalistyczne tłumaczenia różnych dokumentów, co jednak zajmuje troszkę czasu :) A jak to robię? Łatwo nie jest, sama wiesz :P Lila śpi 2 razy dziennie: 10-12 i 15-16:30, w ciągu dnia ogarniamy razem dom, a kiedy śpi i po godz. 20 tłumaczę :)
    Mi też pasuje taka różnica wieku, u mnie będzie 20 miesięcy różnicy. Domyślam się że pierwszy rok to będzie masakra.. Na szczęście moja panienka od 6 tygodnia życia przysypia całe noce, śpi od 20 do 7-8, oby jej się nie odmieniło! Tylko jest przeogromną przylepą, boję się że niedługo odczuje zmianę i zacznie się buntować...
    oj ile ja bym dala za przespane noce... u nas 2 albo 3 pobudki na mlesio. Myslalam ze jak skoncze karmic piersia i przejdziemy na mm cos sie zmieni ale niestety nie...taki typ ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też przesypia całe noce od poczatku ale mysle ze co do zazdrosci to bedzie masakra.....:)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka mamy dzieciaki w podobnym wieku. Moj pod koniec sierpnia 2 lata

kasiulka166 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w pazdzierniku :)ale tak szybko leci ,dopiero sie urodzila.

• Kajka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Jest pęcherzyk,a w środku okrąglutkie żółtko. Za 2 tygodnie kolejne USG i już będzie serduszko :) Licząc od owulacji mam 5t2d, więc chyba wszystko się na tym etapie zgadza :) Dostałam luteinę (nigdy jeszcze nie stosawałam), acesan (acard), kwas foliowy 5mg i dalej clexane.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny! :)
    Ja w ciąży z Lilą na USG w 4t5d zobaczyłam tylko malutką kropeczkę- milimetrowy pęcherzyk ciążowy i pogrubione endometrium. W 5t5d pęcherzyk i malusi zarodek, umiejscowiła się w takim miejscu że ledwie było ją widać :P Ale pulsowanie serduszka było widoczne <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ