X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam po mamę już jest mówi że blada jestem jak ściana ... W
    Niedz jedziemy na Mazury mąż już będzie mial urlop ciągiem do tego mój brat z żoną odpoczne troszkę...

Kajka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka na całe szczęście umie sie juz soba zająć do tego taKa pogoda ze przeważnie ja leżę na leżaku, a ona w basenie się pluska pod moim okiem. A obiad to chwila i zrobiony. Ale fakt na działce mam dobrze :-)
    Mdłości mnie męczą do tego pachwiny dziś bolą.
    Paulia jak jest juz mama to teraz korzystaj i wypoczywaj!!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego ja nie mam mdłości ? ;((

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kilku godzinach stresu mam wynik bety - 965,9 czyli przyrost o 149%. Myślicie, ze ok? Wcześniejsze przyrosty to 270% i 219%.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna beta! Wydaje mi sie, że na ten tydzień to super wynik, a i przyrost przecież duży. Pęcherzyk sie uwidacznia od bety min. 1500, a czasem jescze wyższej, ale poprawcie mnie, jeśli coś pomieszałam.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Po kilku godzinach stresu mam wynik bety - 965,9 czyli przyrost o 149%. Myślicie, ze ok? Wcześniejsze przyrosty to 270% i 219%.
    jak dla mnie to wynik bardzo ładny :)

Rotenkopf wrote:
    dlaczego ja nie mam mdłości ? ;((
    ciesz się, że nie masz ;). Chociaż to i tak wczesny tydzień, więc na objawy i dolegliwości ciążowe przyjdzie jeszcze czas ;)
    Paulia87 wrote:
    Zadzwonilam po mamę już jest mówi że blada jestem jak ściana ... W
    Niedz jedziemy na Mazury mąż już będzie mial urlop ciągiem do tego mój brat z żoną odpoczne troszkę...
    no to super, że mama Cię dziś trochę odciąży. Korzystaj z okazji i odpoczywaj sobie teraz jak najwięcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 14:24

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • kf Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)) ja dziś zaczełam 7tc :) niecierpliwie wyczekuje poniedziałku, bo będę mieć pierwsze usg! :D
    dalej brak uciążliwych objawów, czuje się świetnie :)
    czasem tylmo mam trochę mniej sił ale poza tym jest super :) oczywiście non stop chodzę w sportowym staniku :D

buziaczki :**
    usg mam o 16:00, dam znać po co i jak :))

7X91p1.png DfeSp1.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja dzis widzialam bijace serduszko. Moje dziecie ma cale 4.6mm dlugosci. Teraz jyz musi byc dobrze! Nie ma innej opcji <3

Kajka, ilonia1984, wiecznie lubią tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Kajka ja dzis widzialam bijace serduszko. Moje dziecie ma cale 4.6mm dlugosci. Teraz jyz musi byc dobrze! Nie ma innej opcji <3

Super, to znaczy, że i ja może coś zobaczę we wtorek. :P Aż się doczekać nie mogę. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Piękna beta! Wydaje mi sie, że na ten tydzień to super wynik, a i przyrost przecież duży. Pęcherzyk sie uwidacznia od bety min. 1500, a czasem jescze wyższej, ale poprawcie mnie, jeśli coś pomieszałam.

Raczej nie, ja przy nizszej becie widzialam pecherzyk :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:

Ale świetna wiadomość, cieszę się:-)

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf

Ja też nie mam . I nie musisz mieć ;)
    Nie każda kobieta ma w ciazy mdłości ciesz się !

Alicja

Jakie to uczucie usłyszeć bicie serduszka ?

Ja nie moge sie doczekać;)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus gratuluje...ale Ci dobrze,jak ja bym juz chciala zobaczyc serduszko,ja bede na usg w 5 tygodniu i 5 dniu,myslisz ,ze moge juz zobaczyc serduszko?wiem,ze to zalezy tez od zagniezdzenia itd ale tak bardzo bym chciala.Dziewczyny czuje sie dzis faralnie,glowa mi peka,slabo mi i strasznie zle...ten upal mnie wykonczy,czuje sie jak banka jakas ociazala i wogole,pierwszy raz chyba w zyciu chciala bym,zeby to lato sie skonczylo,a przynajmiej takie upaly ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Raczej nie, ja przy nizszej becie widzialam pecherzyk :)
    Może to nie reguła tylko takie bezpieczne minimum, ale dobrze mi to 1500 chodziło po głowie. Także Mynia nie martw się, że jeszcze nic nie było widać.
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/wynik-beta-hcg-a-widocznosc-pecherzyka-ciazowego-na-usg-dopochwowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:11

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbiło mi się do głowy, że jak są objawy typu mdłości itd to znak, że jest wszystko okej. Dlatego tak swiruje.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Piękny dźwięk to musiał być :). Super wieści.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, wcale nie ;) W ciąży z Lilą nie miałam żadnych mdłości, ani razu nie wymiotowałam :)

monia_em lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Wbiło mi się do głowy, że jak są objawy typu mdłości itd to znak, że jest wszystko okej. Dlatego tak swiruje.
    Ja tez nie mam mdlosci takich jak mialam w tamtej ciazy,zmuli mnie chwile, z rana,ale nie ciagnie jakos,to nie takie mdlosci...tak na pocieszenie mega mdlosci mialam w tej poronionej ciazy,az wymiotowalam,dziecko przestalo sie tozwijac w 6 tygodniu a mndlilo mnie do 8 i to masakrycznie...nawet jak juz wiedzialam,dlatego ja sie nie martwie,jak dla mnie to o niczym nie swiadczy ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjia to jestes 1 ktora uslyszala serduszko :) ktora nastepna idzie na usg ? Ja w srode popoludniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe Mamusie! Jeżeli pozwolicie chciałabym się do Was dołączyć. W skrócie okres spóźnia mi się 4 dzień. Zrobione dwa testy...na każdym blada druga kreska. Okropne mdłości i węch charta ;) Czekam z wizytą u lekarza do ok 7,8 tyg, bo chcialabym aby na 100% było słychać serduszko. To moja druga dzidzia druga ma już prawie dwa latka i na imię Kornelia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:06

Ameiva lubi tę wiadomość

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ