X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam po mamę już jest mówi że blada jestem jak ściana ... W
    Niedz jedziemy na Mazury mąż już będzie mial urlop ciągiem do tego mój brat z żoną odpoczne troszkę...

Kajka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka na całe szczęście umie sie juz soba zająć do tego taKa pogoda ze przeważnie ja leżę na leżaku, a ona w basenie się pluska pod moim okiem. A obiad to chwila i zrobiony. Ale fakt na działce mam dobrze :-)
    Mdłości mnie męczą do tego pachwiny dziś bolą.
    Paulia jak jest juz mama to teraz korzystaj i wypoczywaj!!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego ja nie mam mdłości ? ;((

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kilku godzinach stresu mam wynik bety - 965,9 czyli przyrost o 149%. Myślicie, ze ok? Wcześniejsze przyrosty to 270% i 219%.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna beta! Wydaje mi sie, że na ten tydzień to super wynik, a i przyrost przecież duży. Pęcherzyk sie uwidacznia od bety min. 1500, a czasem jescze wyższej, ale poprawcie mnie, jeśli coś pomieszałam.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Po kilku godzinach stresu mam wynik bety - 965,9 czyli przyrost o 149%. Myślicie, ze ok? Wcześniejsze przyrosty to 270% i 219%.
    jak dla mnie to wynik bardzo ładny :)

Rotenkopf wrote:
    dlaczego ja nie mam mdłości ? ;((
    ciesz się, że nie masz ;). Chociaż to i tak wczesny tydzień, więc na objawy i dolegliwości ciążowe przyjdzie jeszcze czas ;)
    Paulia87 wrote:
    Zadzwonilam po mamę już jest mówi że blada jestem jak ściana ... W
    Niedz jedziemy na Mazury mąż już będzie mial urlop ciągiem do tego mój brat z żoną odpoczne troszkę...
    no to super, że mama Cię dziś trochę odciąży. Korzystaj z okazji i odpoczywaj sobie teraz jak najwięcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 14:24

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • kf Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)) ja dziś zaczełam 7tc :) niecierpliwie wyczekuje poniedziałku, bo będę mieć pierwsze usg! :D
    dalej brak uciążliwych objawów, czuje się świetnie :)
    czasem tylmo mam trochę mniej sił ale poza tym jest super :) oczywiście non stop chodzę w sportowym staniku :D

buziaczki :**
    usg mam o 16:00, dam znać po co i jak :))

7X91p1.png DfeSp1.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja dzis widzialam bijace serduszko. Moje dziecie ma cale 4.6mm dlugosci. Teraz jyz musi byc dobrze! Nie ma innej opcji <3

Kajka, ilonia1984, wiecznie lubią tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Kajka ja dzis widzialam bijace serduszko. Moje dziecie ma cale 4.6mm dlugosci. Teraz jyz musi byc dobrze! Nie ma innej opcji <3

Super, to znaczy, że i ja może coś zobaczę we wtorek. :P Aż się doczekać nie mogę. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Piękna beta! Wydaje mi sie, że na ten tydzień to super wynik, a i przyrost przecież duży. Pęcherzyk sie uwidacznia od bety min. 1500, a czasem jescze wyższej, ale poprawcie mnie, jeśli coś pomieszałam.

Raczej nie, ja przy nizszej becie widzialam pecherzyk :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:

Ale świetna wiadomość, cieszę się:-)

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf

Ja też nie mam . I nie musisz mieć ;)
    Nie każda kobieta ma w ciazy mdłości ciesz się !

Alicja

Jakie to uczucie usłyszeć bicie serduszka ?

Ja nie moge sie doczekać;)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus gratuluje...ale Ci dobrze,jak ja bym juz chciala zobaczyc serduszko,ja bede na usg w 5 tygodniu i 5 dniu,myslisz ,ze moge juz zobaczyc serduszko?wiem,ze to zalezy tez od zagniezdzenia itd ale tak bardzo bym chciala.Dziewczyny czuje sie dzis faralnie,glowa mi peka,slabo mi i strasznie zle...ten upal mnie wykonczy,czuje sie jak banka jakas ociazala i wogole,pierwszy raz chyba w zyciu chciala bym,zeby to lato sie skonczylo,a przynajmiej takie upaly ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    Raczej nie, ja przy nizszej becie widzialam pecherzyk :)
    Może to nie reguła tylko takie bezpieczne minimum, ale dobrze mi to 1500 chodziło po głowie. Także Mynia nie martw się, że jeszcze nic nie było widać.
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/wynik-beta-hcg-a-widocznosc-pecherzyka-ciazowego-na-usg-dopochwowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:11

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbiło mi się do głowy, że jak są objawy typu mdłości itd to znak, że jest wszystko okej. Dlatego tak swiruje.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Piękny dźwięk to musiał być :). Super wieści.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, wcale nie ;) W ciąży z Lilą nie miałam żadnych mdłości, ani razu nie wymiotowałam :)

monia_em lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Wbiło mi się do głowy, że jak są objawy typu mdłości itd to znak, że jest wszystko okej. Dlatego tak swiruje.
    Ja tez nie mam mdlosci takich jak mialam w tamtej ciazy,zmuli mnie chwile, z rana,ale nie ciagnie jakos,to nie takie mdlosci...tak na pocieszenie mega mdlosci mialam w tej poronionej ciazy,az wymiotowalam,dziecko przestalo sie tozwijac w 6 tygodniu a mndlilo mnie do 8 i to masakrycznie...nawet jak juz wiedzialam,dlatego ja sie nie martwie,jak dla mnie to o niczym nie swiadczy ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjia to jestes 1 ktora uslyszala serduszko :) ktora nastepna idzie na usg ? Ja w srode popoludniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe Mamusie! Jeżeli pozwolicie chciałabym się do Was dołączyć. W skrócie okres spóźnia mi się 4 dzień. Zrobione dwa testy...na każdym blada druga kreska. Okropne mdłości i węch charta ;) Czekam z wizytą u lekarza do ok 7,8 tyg, bo chcialabym aby na 100% było słychać serduszko. To moja druga dzidzia druga ma już prawie dwa latka i na imię Kornelia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:06

Ameiva lubi tę wiadomość

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ