X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Hej kobietki :) u mnie mdlosci w koncu! Wczoraj caly dzien uczucie wypelnienia.
    Sluz jest juz chyba ok. Jeszcze jakies nitki zbieram, ale chyba jest ok.
    Tak czy siak o 11:40 mam scan w innym miescie bo u nas nic nie ma do WTORKU. Taka sytuacja. Mialam lezec a dzien na pelnych obrotach sie szykuje. Najpierw scan, potem klinika, psa do groomera odstawic i jeszcze karta ciazy dzis.
    To czekamy na wieści. Trzymam kciuki :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja w takich sytuacjach klade sie na dywanie, rozrzucam na okolo siebie zabawki i bawie sie z Tosiem

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Odebralam betę ponad 2tys miałam
    czyli superr ;)

Wizyta u gin dopiero 19 sierpnia ;/

monia_em, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• monia_em Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja powodzenia!

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety wczoraj zaczelam plamic na brązowo :( pohechalusmy na izbę przyjec, dr mnie zbadala i bylo krwawienie z kanału szyjki... Powiedziała, ze w tak wczesnej ciąży nic ponadto co biorę nie można zrobić, a na usg nic nie będzie widac. Kazala powtórzyć beta HCG. We wtorek bolal mnie brzuch,wiec w srode pojechalam do gin, zrobil usg i powiedzial ze na razie wszystko ok choc pęcherzyka jeszcze nie bylo.
    Dziewczyny boje się bardzo... :(
    Wiem niby, ze na poczatku ciąży mogą byc takie plamienia, ale moje doświadczenie mówi mi co innego :(

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Ja niestety wczoraj zaczelam plamic na brązowo :( pohechalusmy na izbę przyjec, dr mnie zbadala i bylo krwawienie z kanału szyjki... Powiedziała, ze w tak wczesnej ciąży nic ponadto co biorę nie można zrobić, a na usg nic nie będzie widac. Kazala powtórzyć beta HCG. We wtorek bolal mnie brzuch,wiec w srode pojechalam do gin, zrobil usg i powiedzial ze na razie wszystko ok choc pęcherzyka jeszcze nie bylo.
    Dziewczyny boje się bardzo... :(
    Wiem niby, ze na poczatku ciąży mogą byc takie plamienia, ale moje doświadczenie mówi mi co innego :(
    Mynia, a bierzesz jakiś progesteron?

Musi być dobrze! Bądź dobrej myśli, choć wiem że może być ciężko. Kiedy wyniki bety?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę MYNIA
    Nie denerwuj się przecież wiesz że nerwy
    nic dobrego nie uczynią ;* główka do góry i będzie
    wszystko dobrze :* Ja jestem nerwus ale musiałam
    przestać ! Dziś lepiej się czuję niż wczoraj ale cos ta na dole odczuwam
    choć to nie ból takie dziwne oczucie hehe

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia, przesyłam dużo pozytywnych myśli :* Odpoczywaj, bierz magnez, nospę, nic nie noś! Ja mam w niedzielę, w córki urodziny, termin @ i mam obawy że przyjdzie....
    PS. Plamienie w dniach, w których powinna pojawić się miesiączka jest u wielu kobiet normą (tj. w okolicy 4, 8, 12 tc)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:21

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Luteine 50mg podjezykowo 3x1, mam zmienić na dopochwowa 2x100, ale czekam aż maz wróci z pracy bo nie chce lazic po aptekach. Staram sie leżeć. Wyniki będę miec dzis, podejrzewam ze do 12 bo ostatnio tak miałam. Ehh... Zobaczymy co los dla mnie szykuje...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was :) Zamieszania sporo z moim dzieciątkiem, bo pojawić się na świecie według OM powinno się pod koniec marca, ale owulacja była dość spóźniona, więc szykuję się na pierwsze tygodnie kwietnia :) Wczoraj wróciłam ze szpitala, beta rośnie jak szalona- raz się zdarzyło o 200% w 48h, ale teraz już przepisowa stówka. Następna wizyta u gin pod koniec sierpnia, a ja już tuptam! :)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Biorę Luteine 50mg podjezykowo 3x1, mam zmienić na dopochwowa 2x100, ale czekam aż maz wróci z pracy bo nie chce lazic po aptekach. Staram sie leżeć. Wyniki będę miec dzis, podejrzewam ze do 12 bo ostatnio tak miałam. Ehh... Zobaczymy co los dla mnie szykuje...
    Zatem dużo odpoczywaj i się nie przemęczaj :*
    fabdorota wrote:
    Dołączam do Was :) Zamieszania sporo z moim dzieciątkiem, bo pojawić się na świecie według OM powinno się pod koniec marca, ale owulacja była dość spóźniona, więc szykuję się na pierwsze tygodnie kwietnia :) Wczoraj wróciłam ze szpitala, beta rośnie jak szalona- raz się zdarzyło o 200% w 48h, ale teraz już przepisowa stówka. Następna wizyta u gin pod koniec sierpnia, a ja już tuptam! :)
    Witamy. Ładne przyrosty :). A termin może jeszcze kilka razy się zmienić ;), więc nie ma co się go na razie ściśle trzymać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:28

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki..
    Co do plamien ja z synkiem miałam krwotok jakby wiadro czystej krwi ze skrzepami mi leciało a Marcel jest zdrowy na świecie po prostu pękło jakieś naczynko po drugie luteina dopochwowa mega podraznia wejście do pochwy gdzie jesteśmy bardziej podatne na grzybice otarcia krwawienia itp... Ja dlatego biorę duphaston doustnie nic mi nie podrażni itp.. 2 ciążę przy luteinie poronilam a Marcela z krwotokiem biorac dupka 6 razy 2 tab donosilam gi do 37 tc nie ufam lutce. .. oczywiście to moje zdanie....
    Dzieki za rady z tymi zabawkami inaczej nie idzie mam silne zawroty dziś niestety prócz tego noc mi nie dolega ale powiem Wam ze jakoś jestem spokojna w tej ciąży z Marcelem Lenusia panika była piersi nie bolą itp ... A teraz nic spokój mnie ogarnął.... Bo będzie dobrze tak myślę... W czerwcu al jak była biochemiczna to czułam ze jest źle wiecie zestresowana byłam na Maxa ....

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Hej kobietki :) u mnie mdlosci w koncu! Wczoraj caly dzien uczucie wypelnienia.
    Sluz jest juz chyba ok. Jeszcze jakies nitki zbieram, ale chyba jest ok.
    Tak czy siak o 11:40 mam scan w innym miescie bo u nas nic nie ma do WTORKU. Taka sytuacja. Mialam lezec a dzien na pelnych obrotach sie szykuje. Najpierw scan, potem klinika, psa do groomera odstawic i jeszcze karta ciazy dzis.

U mnie też dziś pojawiły się mdłości, do tego osłabienie (pewnie od upału) i serce mi wali szybciej. Ale mimo to mam świetny nastrój i jakoś mega pozytywnie się nastawiam na dzisiejszą wizytę : )
    Wiem, że to o wiele za wcześnie, ale może poza pęcherzykiem już coś będzie (miałam dość wysoką betę 5 dni temu, więc mam nadzieję : ) Ale ucieszy mnie nawet widok pęcherzyka tam, gdzie trzeba.
    A poza tym naszły mnie jakieś myśli o bliźniakach (nie wiem skąd, bo generalnie byłabym pewnie przerażona ;) I pomyślałam, że jakby była parka, to Miłka i Teoś :D

Mynia i Ala, trzymam kciuki za Was dziewczęta!

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w takim razie Kajka życzę aby były bliźniaki :-)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd pamiętam mam problemy ze snem. Ostatnio się polepszyło ale dziś w nocy wyjątkowo słyszałam pociągi, które są dobre 2-3 km od mojego domu ;D i też jestem lekko nie wyspana ale o dziwo wstałam o 9 ;) aktualnie odpoczywam po mieście i jak zjem biorę się za robotę bo w poniedziałek przyjeżdżają goście na wesele mojej kuzynki, a jutro mój kochany chrześniak kończy roczek! ;D

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja odkąd pamiętam mam problemy ze snem. Ostatnio się polepszyło ale dziś w nocy wyjątkowo słyszałam pociągi, które są dobre 2-3 km od mojego domu ;D i też jestem lekko nie wyspana ale o dziwo wstałam o 9 ;) aktualnie odpoczywam po mieście i jak zjem biorę się za robotę bo w poniedziałek przyjeżdżają goście na wesele mojej kuzynki, a jutro mój kochany chrześniak kończy roczek! ;D
    Podziwiam, ja od tygodnia leżę i pachne :p nie mam siły na nic.
    Owocnej pracy :-))

ilonia1984 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała leżeć i pachnieć, ale cóż ;D samej powoli przeszkadza mi ta tona osadu z mydła na kafelkach i osłonie w prysznicu czy kurz na lampach ;D

dziękuję ;)

• monia_em Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 3 okresow moze byc plamienie w terminie

Lanusia93 lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała leżeć i pachnieć.... Cały czas coś robię Marcel wisi na nodze mama mama miałam godz spokoju to ugotowałam obiad.... Ogólnie czuję się fatalnie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie masz kogoś kto by się dzisiaj nim zajął ? chociaż na kilka godzinek

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ