X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    kochana ja liczyłam wczoraj sobie i na badania musze wydać do 02.09 221 zł + wizyta u gina 170zł czaddddd :):)

Auuuuuua, dużo! Ja do mojego gina cały czas chodziłam prywatnie (ale to kontrole raz w roku lub raz na pół no i ostatnia wizyta serduszkowa), a teraz jak mam chodzić praktycznie co miesiąc, to od razu mu powiedziałam, że ma mnie zapisywać na NFZ ;)

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oczekuję wspaniałych wieści - uwielbiam je i cieszę się jak dziecko :)

U mnie dziś na razie bez objawowo. Troszkę czuję się podziębiona - przez przeciągi w te upały :-/ Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby np na katar?

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizyty też sporo płacę bo ok 200 zł ale na szczescie badania w moim szpitalu mam taniej o 40% jako personel medyczny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    U mnie dziś na razie bez objawowo. Troszkę czuję się podziębiona - przez przeciągi w te upały :-/ Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby np na katar?

Syrop z pędów sosny! Najlepiej domowy, ale ewentualnie może też być kupny ;) Dobry na katar i na kaszel. Na katar dobrze jest go zarówno pić jak i wąchać.

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy gin zakłada kartę ciąży?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oczekuję wspaniałych wieści - uwielbiam je i cieszę się jak dziecko :)

Ja w domu kropie nos aqua albo solą fizjologiczną i to mi wystarcza :)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, a kiedy gin zakłada kartę ciąży?

Mi założy na następnej wizycie - 11t0d.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wszystko zależy od lekarza i od tego, jak Maluszek się rozwija. Mam nadzieję, że mi na najbliższej wizycie założy;)
    Dziewczyny, czy zdarza Wam się już mieć zachcianki? Ciekawi mnie bardzo jakie;) Mnie powoli dopadaja i mocno zaskakują. O ile jajko na twardo rozumiem, tak wczorajsza rozlozyla mnie na łopatki... Zachciało mi się danonkow truskawkowych. A nie jadłam ich dobre kilkanaście lat. Skąd to się bierze?:D i czułam, że jak ich nie zjem, to umrę:P
    Na co Wy macie ochotki?

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    To chyba wszystko zależy od lekarza i od tego, jak Maluszek się rozwija. Mam nadzieję, że mi na najbliższej wizycie założy;)
    Dziewczyny, czy zdarza Wam się już mieć zachcianki? Ciekawi mnie bardzo jakie;) Mnie powoli dopadaja i mocno zaskakują. O ile jajko na twardo rozumiem, tak wczorajsza rozlozyla mnie na łopatki... Zachciało mi się danonkow truskawkowych. A nie jadłam ich dobre kilkanaście lat. Skąd to się bierze?:D i czułam, że jak ich nie zjem, to umrę:P
    Na co Wy macie ochotki?

Taaaa właśnie kilka chwil temu poczułam ochotę na miodowe Cheerios z zimnym mlekiem :D Jadłam je kilka lat temu... Także po pracy lecę do sklepu!

fabdorota lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wczoraj MUSIAŁAM zjeść mizerię z grubo krojonymi ogórkami. I ogórki musiały być grubo krojone, inaczej by mi nie smakowały ;)

fabdorota, Lanusia93, doti77 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny spróbuję waszych metod zanim całe zatoki mi zawali :)

Jeśli chodzi o kartę ciąży to mi gin powiedziała, że założymy na następnej wizycie (to będzie 9/10 tydz).

A w sprawie zachcianek... Przez chwilę bardzo chciało mi się kapusty kiszonej innym razem na widok malin się zaśliniłam, a tak poza tym to raczej na razie nie jestem wymagająca :)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cięgle jadłabym wszystko co kwaśne :D. Za to od samego początku odrzuciło mnie od wszystkiego co słodkie (a ja codziennie musiałam zjeść coś słodkiego :P )

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z jedzeniem z głowy. Mogłabym wcale nie jeść :P Jak pomyślę o jedzeniu, mam mdłości i tak się kończą moje posiłki :P

Dziewczyny, pojechałybyście w podróż samochodem ok 450 km? Mamy wesele w tą sobotę i nie wiem co robic :/ jechac czy wysłać męża samego..

U mnie karta ciąży w 8/9 tygodniu jak na usg będzie wszystko ok.
    A właśnie.. ta karta ciąży zostaje u lekarza czy to jest dla nas do ręki? Przepraszam jeśli to głupie pytanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 12:19

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Ja mam problem z jedzeniem z głowy. Mogłabym wcale nie jeść :P Jak pomyślę o jedzeniu, mam mdłości i tak się kończą moje posiłki :P

Dziewczyny, pojechałybyście w podróż samochodem ok 450 km? Mamy wesele w tą sobotę i nie wiem co robic :/ jechac czy wysłać męża samego..

U mnie karta ciąży w 8/9 tygodniu jak na usg będzie wszystko ok.
    ja w poniedziałek urządzam sobie wycieczkę do kliniki - w dwie strony będę miała 500 km.

Jesli się dobrze czujesz to ja bym pojechała na twoim miejscu. Chociaż zawsze możesz się skonsultować z ginem, co o tym myśli :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog odradza jakiejkolwiek aktywnośći :P ale on jest bardzo ostrożny we wszystkim. Wcześniej zakazywał stanowczo seksu, teraz już możemy. Więc i tak nam "popuścił" :P

Ale masz racje. Będziemy robić przystanki, a jeśli będzie dzień bez mdłości to pojadę z nim.

madziutek 23 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas jestem tego zdania co wiecznie.
    Pojedź. Jeśli dobrze się czujesz to myślę, że możesz. Ja również wybieram się w podobną podróż w następną sobotę. Moja przyjaciółka bierze ślub i nie wyobrażam sobie, żeby nie być z nią w tym dniu :)

agulas lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jechalam niecaly tydzien temu do rodziców - około 300 km, w niedziele bede wracac tez 300. Jechalismy wieczorem, autostradą, zrobilismy przystanek na kanapeczki, nie otwieralismy okien, zebym nie wachala spalin (ale mamy klime) - wszystko ok. Maz jezdzi ostroznie i nie musi nikomu udowadniac swojej meskosci ;) wiec nawet jak sie natrafila dziura, to byly to delikatne podskoki.
    Mysle,ze nie ma co wariowac, bo tak to musialybysmy sie zamknac w hermetycznych pokojach.

Ja mam zamiar prowadzić ciążę w Medicover, bo mamy pakiet, który to obejmje (Zaraz zreszta bede dzwonic i sie dokladnie dowiadywac,co w niego wchodzi), ale ja bym tez bardzo chciala prowadzić ciążę u położnej, a lekarza widzieć z kilka razy maksymalnie ;p Wiec nie wiem, ile to bedzie kosztowac. No, ale plus taki, ze wszystkie badania powinny byc w pakiecie.

Zachcianek nie mam :)

agulas lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę ciąży założył mi na pierwszej wizycie 7tyg (6tyg+3dni), serduszko już biło więc chyba uznał że już można ;)

Jeśli chodzi o ruch to mogę wszystko i jeździć na rowerze i pływać, nawet mogę jechać w góry w ten weekend :) oczywiście znam swoje granice i nie przemęczam się. Ciąża to nie choroba i można robić wszystko, dziecko jest bezpieczne w środku :) no chyba że są jakieś przeciwskazania, ale jesli wszystko jest ok nie trzeba z niczego rezygnować :)

A na badania aż strach się wybrać ze względu na kwoty :P ile rzeczy dla dzieciaka można byłoby za to kupić ;)

agulas lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie mam zachcianek :)
    przed chwilka sprzatałam łazienke- oczywiscie w rekawiczkach i tak mocno czułam wszystkie te płyny.. starałam sie szybko to zrobic bo bardzo odrzucały mnie te zapachy, wiem ze to chemia, mam nadzieje nie zaszkodziłam maleństwu,a jak to jest z Wami ? tez odrzucaja Was wszelakie płyny ? unikacie kontaktu z detergentami? czy nie ma co wariowac i mały, szybki kontakt z detergentami nie szkoda ?

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Kartę ciąży założył mi na pierwszej wizycie 7tyg (6tyg+3dni), serduszko już biło więc chyba uznał że już można ;)

Jeśli chodzi o ruch to mogę wszystko i jeździć na rowerze i pływać, nawet mogę jechać w góry w ten weekend :) oczywiście znam swoje granice i nie przemęczam się. Ciąża to nie choroba i można robić wszystko, dziecko jest bezpieczne w środku :) no chyba że są jakieś przeciwskazania, ale jesli wszystko jest ok nie trzeba z niczego rezygnować :)

A na badania aż strach się wybrać ze względu na kwoty :P ile rzeczy dla dzieciaka można byłoby za to kupić ;)
    ja dlatego właśnie pytałam o tą kartę ciąży, bo u mnie w szpitalu są bezpłatne badania dla kobiet w ciąży i chciałabym chociaż na tym oszczędzić, ale potrzebne jest potwierdzenie ciąży (jak już ma się widoczny brzuszek to nie proszą o potwierdzenie)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ