X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    kochana ja liczyłam wczoraj sobie i na badania musze wydać do 02.09 221 zł + wizyta u gina 170zł czaddddd :):)

Auuuuuua, dużo! Ja do mojego gina cały czas chodziłam prywatnie (ale to kontrole raz w roku lub raz na pół no i ostatnia wizyta serduszkowa), a teraz jak mam chodzić praktycznie co miesiąc, to od razu mu powiedziałam, że ma mnie zapisywać na NFZ ;)

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oczekuję wspaniałych wieści - uwielbiam je i cieszę się jak dziecko :)

U mnie dziś na razie bez objawowo. Troszkę czuję się podziębiona - przez przeciągi w te upały :-/ Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby np na katar?

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizyty też sporo płacę bo ok 200 zł ale na szczescie badania w moim szpitalu mam taniej o 40% jako personel medyczny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    U mnie dziś na razie bez objawowo. Troszkę czuję się podziębiona - przez przeciągi w te upały :-/ Dziewczyny macie jakieś domowe sposoby np na katar?

Syrop z pędów sosny! Najlepiej domowy, ale ewentualnie może też być kupny ;) Dobry na katar i na kaszel. Na katar dobrze jest go zarówno pić jak i wąchać.

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy gin zakłada kartę ciąży?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oczekuję wspaniałych wieści - uwielbiam je i cieszę się jak dziecko :)

Ja w domu kropie nos aqua albo solą fizjologiczną i to mi wystarcza :)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, a kiedy gin zakłada kartę ciąży?

Mi założy na następnej wizycie - 11t0d.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wszystko zależy od lekarza i od tego, jak Maluszek się rozwija. Mam nadzieję, że mi na najbliższej wizycie założy;)
    Dziewczyny, czy zdarza Wam się już mieć zachcianki? Ciekawi mnie bardzo jakie;) Mnie powoli dopadaja i mocno zaskakują. O ile jajko na twardo rozumiem, tak wczorajsza rozlozyla mnie na łopatki... Zachciało mi się danonkow truskawkowych. A nie jadłam ich dobre kilkanaście lat. Skąd to się bierze?:D i czułam, że jak ich nie zjem, to umrę:P
    Na co Wy macie ochotki?

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    To chyba wszystko zależy od lekarza i od tego, jak Maluszek się rozwija. Mam nadzieję, że mi na najbliższej wizycie założy;)
    Dziewczyny, czy zdarza Wam się już mieć zachcianki? Ciekawi mnie bardzo jakie;) Mnie powoli dopadaja i mocno zaskakują. O ile jajko na twardo rozumiem, tak wczorajsza rozlozyla mnie na łopatki... Zachciało mi się danonkow truskawkowych. A nie jadłam ich dobre kilkanaście lat. Skąd to się bierze?:D i czułam, że jak ich nie zjem, to umrę:P
    Na co Wy macie ochotki?

Taaaa właśnie kilka chwil temu poczułam ochotę na miodowe Cheerios z zimnym mlekiem :D Jadłam je kilka lat temu... Także po pracy lecę do sklepu!

fabdorota lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wczoraj MUSIAŁAM zjeść mizerię z grubo krojonymi ogórkami. I ogórki musiały być grubo krojone, inaczej by mi nie smakowały ;)

fabdorota, Lanusia93, doti77 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny spróbuję waszych metod zanim całe zatoki mi zawali :)

Jeśli chodzi o kartę ciąży to mi gin powiedziała, że założymy na następnej wizycie (to będzie 9/10 tydz).

A w sprawie zachcianek... Przez chwilę bardzo chciało mi się kapusty kiszonej innym razem na widok malin się zaśliniłam, a tak poza tym to raczej na razie nie jestem wymagająca :)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cięgle jadłabym wszystko co kwaśne :D. Za to od samego początku odrzuciło mnie od wszystkiego co słodkie (a ja codziennie musiałam zjeść coś słodkiego :P )

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z jedzeniem z głowy. Mogłabym wcale nie jeść :P Jak pomyślę o jedzeniu, mam mdłości i tak się kończą moje posiłki :P

Dziewczyny, pojechałybyście w podróż samochodem ok 450 km? Mamy wesele w tą sobotę i nie wiem co robic :/ jechac czy wysłać męża samego..

U mnie karta ciąży w 8/9 tygodniu jak na usg będzie wszystko ok.
    A właśnie.. ta karta ciąży zostaje u lekarza czy to jest dla nas do ręki? Przepraszam jeśli to głupie pytanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 12:19

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Ja mam problem z jedzeniem z głowy. Mogłabym wcale nie jeść :P Jak pomyślę o jedzeniu, mam mdłości i tak się kończą moje posiłki :P

Dziewczyny, pojechałybyście w podróż samochodem ok 450 km? Mamy wesele w tą sobotę i nie wiem co robic :/ jechac czy wysłać męża samego..

U mnie karta ciąży w 8/9 tygodniu jak na usg będzie wszystko ok.
    ja w poniedziałek urządzam sobie wycieczkę do kliniki - w dwie strony będę miała 500 km.

Jesli się dobrze czujesz to ja bym pojechała na twoim miejscu. Chociaż zawsze możesz się skonsultować z ginem, co o tym myśli :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog odradza jakiejkolwiek aktywnośći :P ale on jest bardzo ostrożny we wszystkim. Wcześniej zakazywał stanowczo seksu, teraz już możemy. Więc i tak nam "popuścił" :P

Ale masz racje. Będziemy robić przystanki, a jeśli będzie dzień bez mdłości to pojadę z nim.

madziutek 23 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas jestem tego zdania co wiecznie.
    Pojedź. Jeśli dobrze się czujesz to myślę, że możesz. Ja również wybieram się w podobną podróż w następną sobotę. Moja przyjaciółka bierze ślub i nie wyobrażam sobie, żeby nie być z nią w tym dniu :)

agulas lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jechalam niecaly tydzien temu do rodziców - około 300 km, w niedziele bede wracac tez 300. Jechalismy wieczorem, autostradą, zrobilismy przystanek na kanapeczki, nie otwieralismy okien, zebym nie wachala spalin (ale mamy klime) - wszystko ok. Maz jezdzi ostroznie i nie musi nikomu udowadniac swojej meskosci ;) wiec nawet jak sie natrafila dziura, to byly to delikatne podskoki.
    Mysle,ze nie ma co wariowac, bo tak to musialybysmy sie zamknac w hermetycznych pokojach.

Ja mam zamiar prowadzić ciążę w Medicover, bo mamy pakiet, który to obejmje (Zaraz zreszta bede dzwonic i sie dokladnie dowiadywac,co w niego wchodzi), ale ja bym tez bardzo chciala prowadzić ciążę u położnej, a lekarza widzieć z kilka razy maksymalnie ;p Wiec nie wiem, ile to bedzie kosztowac. No, ale plus taki, ze wszystkie badania powinny byc w pakiecie.

Zachcianek nie mam :)

agulas lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę ciąży założył mi na pierwszej wizycie 7tyg (6tyg+3dni), serduszko już biło więc chyba uznał że już można ;)

Jeśli chodzi o ruch to mogę wszystko i jeździć na rowerze i pływać, nawet mogę jechać w góry w ten weekend :) oczywiście znam swoje granice i nie przemęczam się. Ciąża to nie choroba i można robić wszystko, dziecko jest bezpieczne w środku :) no chyba że są jakieś przeciwskazania, ale jesli wszystko jest ok nie trzeba z niczego rezygnować :)

A na badania aż strach się wybrać ze względu na kwoty :P ile rzeczy dla dzieciaka można byłoby za to kupić ;)

agulas lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie mam zachcianek :)
    przed chwilka sprzatałam łazienke- oczywiscie w rekawiczkach i tak mocno czułam wszystkie te płyny.. starałam sie szybko to zrobic bo bardzo odrzucały mnie te zapachy, wiem ze to chemia, mam nadzieje nie zaszkodziłam maleństwu,a jak to jest z Wami ? tez odrzucaja Was wszelakie płyny ? unikacie kontaktu z detergentami? czy nie ma co wariowac i mały, szybki kontakt z detergentami nie szkoda ?

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Kartę ciąży założył mi na pierwszej wizycie 7tyg (6tyg+3dni), serduszko już biło więc chyba uznał że już można ;)

Jeśli chodzi o ruch to mogę wszystko i jeździć na rowerze i pływać, nawet mogę jechać w góry w ten weekend :) oczywiście znam swoje granice i nie przemęczam się. Ciąża to nie choroba i można robić wszystko, dziecko jest bezpieczne w środku :) no chyba że są jakieś przeciwskazania, ale jesli wszystko jest ok nie trzeba z niczego rezygnować :)

A na badania aż strach się wybrać ze względu na kwoty :P ile rzeczy dla dzieciaka można byłoby za to kupić ;)
    ja dlatego właśnie pytałam o tą kartę ciąży, bo u mnie w szpitalu są bezpłatne badania dla kobiet w ciąży i chciałabym chociaż na tym oszczędzić, ale potrzebne jest potwierdzenie ciąży (jak już ma się widoczny brzuszek to nie proszą o potwierdzenie)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ