X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • triste Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    tez nie mam zachcianek :)
    przed chwilka sprzatałam łazienke- oczywiscie w rekawiczkach i tak mocno czułam wszystkie te płyny.. starałam sie szybko to zrobic bo bardzo odrzucały mnie te zapachy, wiem ze to chemia, mam nadzieje nie zaszkodziłam maleństwu,a jak to jest z Wami ? tez odrzucaja Was wszelakie płyny ? unikacie kontaktu z detergentami? czy nie ma co wariowac i mały, szybki kontakt z detergentami nie szkoda ?

Ja mam wszystkie ekologiczne już od roku :)
    Do wc, do wanny, do naczyń, do blatów kuchennych... :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    tez nie mam zachcianek :)
    przed chwilka sprzatałam łazienke- oczywiscie w rekawiczkach i tak mocno czułam wszystkie te płyny.. starałam sie szybko to zrobic bo bardzo odrzucały mnie te zapachy, wiem ze to chemia, mam nadzieje nie zaszkodziłam maleństwu,a jak to jest z Wami ? tez odrzucaja Was wszelakie płyny ? unikacie kontaktu z detergentami? czy nie ma co wariowac i mały, szybki kontakt z detergentami nie szkoda ?
    Na czas pierwszego trymestru ja się trzymam z daleka od silnych detergentów, jeśli mam sprzątać, to sprzątam np. wodą z octem, a resztę robi mąż (no, u nas już wcześnie był podział w sprzątaniu, teraz doszło mu po prostu kilka dodatkowych rzeczy, a ja przejęłam jego odkurzanie np.). To najbardziej newralgiczny okres, więc akurat w przypadku tak silnej chemii lepiej dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:10

7v8rikgni12rlaff.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dosyć wyczulonego węchu. Dosłownie wszystko mi śmierdzi! W kuchni czuje spalony olej, w pokoju siki psa a w łazience czuje stare rury w umywalce. To jest nie do wytrzymania... tym bardziej, że rzygam jak kot:(

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Może mi pomożecie ... Moja ciąża od ostatniej miesiączki trwa 8 tydzień. Według badania USG i lekarza 7 tydzień a jak czytać wynik dzisiejszej Bety??
    110623,0 mIU/ml

5t2d - pęcherzyk bez zarodka
    6t5d - serduszko puka w rytmie CZA CZA <3

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką polecacie chemię ekologiczną? Ja mam w domu kilka produktów z Frosch z tą żabką, dostępne w Rossmanie i wiem, że są czasem te ekologiczne W5 w Lidlu. Nie mam ochoty wydawać ogromnych pieniędzy na ekologiczne w sklepach EKO, gdzie kosztują po 20-30zł.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ten plus, że mam pakiet medyczny i wszelkie badania oraz wizyty, usg mam w co miesiecznym abonamencie.

Już w pierwszym miesiącu myślę, że jestem na tym biznesie ok 1000zł do przodu :) a jak pozniej sa ewentualne problemy w ciazy to juz w ogole jest zbawienie.

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mąż sprząta. Ja zmywam naczynia, ale nie mam eko płynu tylko zwykły fairy. ogólnie wydaje mi się że nic Ci nie będzie ,byśmy musiały się wykąpać w tych detergentach żeby zaszkodzily dziecku. Ja nie sprzątam ze względu na zapachy. Nawet WC jak mąż myje to ja jestem z głową za oknem bo mnie drapie w gardle i śmierdzi.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to nie choroba można podróżować. Kiedyś kobiety "rypaly" na polach do 9 miesiąca. dzwigaly i robiły mnóstwo innych rzeczy a i dzieci zdrowe się rodziły :-)

agulas, monia_em lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża oddelegowałam do mycia naczyń i do sprzątania po zwierzakach. Resztę robię sama zwykłymi środkami. Ich zapachy mnie drażnią, w ogóle mam bardzo wrażliwy węch od tygodnia.

A tak z innej beczki: na obiadek serwuję dziś biały barszczyk z kiełbaską i jajeczkiem :) nie mdli mnie, więc mogłam poszaleć w kuchni :)

No i mam pytanko: dużo pijecie? Ja się własnie złapałam na tym że od kiedy wstałam (7 rano) wypiłam tylko 1 szklankę picia. Chyba trochę za mało płynu jak na obecny cudowny stan? Ale nie odczuwam potrzeby bicia. Zmuszać się?

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez pije bardzo mało, w ogóle nie mam potrzeby picia... czasami sie zmuszam wypic wiecej ale zazwyczaj zapominam

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mało piję, nie mam potrzeby... I piję tylko herbaty, rozcieńczone soki lub wodę z syropem cukrowym - zwykła woda mi nie smakuje, a wcześniej piłam jej sporo.

Właśnie czytałam sobie czytania, które świadkowie będę czytać na naszym ślubie i się mega wzruszyłam. Mam nadzieję, że w dniu ślubu nie będę ryczeć jak bóbr :P

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:

No i mam pytanko: dużo pijecie? Ja się własnie złapałam na tym że od kiedy wstałam (7 rano) wypiłam tylko 1 szklankę picia. Chyba trochę za mało płynu jak na obecny cudowny stan? Ale nie odczuwam potrzeby bicia. Zmuszać się?
    Ja dostałam zalecenie od gin, żeby duuuuzo pić, właściwie cały czas mieć jakąś wodę w pobliżu. I w sumie to się jakoś nie zmuszam, bo wciąż się czuję spragniona

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane w końcu i ja pisze jestem po wizycie i wg usg 6t3d wiec jestem o tydzień do tyłu niż według om:)Trochę się nastraszyłam w ostatnim tygodniu bo nie było nic widać i po czytaniu na internecie o tych pustych jajach płodowych tydzień strachu miałam a tu brzdąc młodszy:).

fabiola, fabdorota, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Madzialinda
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda cieszę się, że wizyta Cię uspokoiła :) A jakie miałaś podane wyiary GS, YS, CRL ?

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    To chyba wszystko zależy od lekarza i od tego, jak Maluszek się rozwija. Mam nadzieję, że mi na najbliższej wizycie założy;)
    Dziewczyny, czy zdarza Wam się już mieć zachcianki? Ciekawi mnie bardzo jakie;) Mnie powoli dopadaja i mocno zaskakują. O ile jajko na twardo rozumiem, tak wczorajsza rozlozyla mnie na łopatki... Zachciało mi się danonkow truskawkowych. A nie jadłam ich dobre kilkanaście lat. Skąd to się bierze?:D i czułam, że jak ich nie zjem, to umrę:P
    Na co Wy macie ochotki?

Niedługo to się dopiero zacznie :D
    Ja póki co miałam taką chęć na paydę, chipsy paprykowe i mleko że biegiem leciałam na miasto :P

fabdorota lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Ja mam problem z jedzeniem z głowy. Mogłabym wcale nie jeść :P Jak pomyślę o jedzeniu, mam mdłości i tak się kończą moje posiłki :P

Dziewczyny, pojechałybyście w podróż samochodem ok 450 km? Mamy wesele w tą sobotę i nie wiem co robic :/ jechac czy wysłać męża samego..

U mnie karta ciąży w 8/9 tygodniu jak na usg będzie wszystko ok.
    A właśnie.. ta karta ciąży zostaje u lekarza czy to jest dla nas do ręki? Przepraszam jeśli to głupie pytanie :P

Jechałam tydzień temu 400 km do Zakopanego i w przyszłym tygodniu czekają mnie 2 kursy po 400 km, bo się wyprowadzamy :) Jedziemy do nowego domu z rzeczami, wracamy tutaj i potem znowu tam. Czyli 1200 km w 2 dni.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Niedługo to się dopiero zacznie :D
    Ja póki co miałam taką chęć na paydę, chipsy paprykowe i mleko że biegiem leciałam na miasto :P

Narobiłaś mi taką ochotę na chipsy że zaraz biorę Hanie na spacer i kierunek sklep :D Coś za mną chodziło cały dzień, teraz już wiem co :D :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję dużo, ale też bardzo dużo siusiam (ale to nie przez picie). Trzeba teraz pić więcej i kto wie czy organizm Was nie zmusi do picia właśnie np. ochotą na coś słonego (wiadomo, że po słonym bardziej chce się pić).

7v8rikgni12rlaff.png
  • Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z zdjęcia usg rozszyfrowałam tylko crl 0,65cm (6w3d)o resztę z nerwów nie zapytałam:)

Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Madzialinda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    No ja wczoraj MUSIAŁAM zjeść mizerię z grubo krojonymi ogórkami. I ogórki musiały być grubo krojone, inaczej by mi nie smakowały ;)
    Przybijam piątke ! Też wczoraj zachciało mi się mizerii ;) z tym, że ja nauczona jestem jeść starte na grubych oczkach ;)
    Dziś poprosiłam mamę, żeby zrobiła zupę krupnik, ach te zachcianki ;))

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ