Kwietnióweczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
28latkaa wrote:tez nie mam zachcianek
przed chwilka sprzatałam łazienke- oczywiscie w rekawiczkach i tak mocno czułam wszystkie te płyny.. starałam sie szybko to zrobic bo bardzo odrzucały mnie te zapachy, wiem ze to chemia, mam nadzieje nie zaszkodziłam maleństwu,a jak to jest z Wami ? tez odrzucaja Was wszelakie płyny ? unikacie kontaktu z detergentami? czy nie ma co wariowac i mały, szybki kontakt z detergentami nie szkoda ?
Ja mam wszystkie ekologiczne już od roku
Do wc, do wanny, do naczyń, do blatów kuchennych... -
28latkaa wrote:tez nie mam zachcianek
przed chwilka sprzatałam łazienke- oczywiscie w rekawiczkach i tak mocno czułam wszystkie te płyny.. starałam sie szybko to zrobic bo bardzo odrzucały mnie te zapachy, wiem ze to chemia, mam nadzieje nie zaszkodziłam maleństwu,a jak to jest z Wami ? tez odrzucaja Was wszelakie płyny ? unikacie kontaktu z detergentami? czy nie ma co wariowac i mały, szybki kontakt z detergentami nie szkoda ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:10
-
Ja już mam dosyć wyczulonego węchu. Dosłownie wszystko mi śmierdzi! W kuchni czuje spalony olej, w pokoju siki psa a w łazience czuje stare rury w umywalce. To jest nie do wytrzymania... tym bardziej, że rzygam jak kot:(https://www.maluchy.pl/li-72361.png
-
Jaką polecacie chemię ekologiczną? Ja mam w domu kilka produktów z Frosch z tą żabką, dostępne w Rossmanie i wiem, że są czasem te ekologiczne W5 w Lidlu. Nie mam ochoty wydawać ogromnych pieniędzy na ekologiczne w sklepach EKO, gdzie kosztują po 20-30zł.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Ja też mam ten plus, że mam pakiet medyczny i wszelkie badania oraz wizyty, usg mam w co miesiecznym abonamencie.
Już w pierwszym miesiącu myślę, że jestem na tym biznesie ok 1000zł do przodua jak pozniej sa ewentualne problemy w ciazy to juz w ogole jest zbawienie.
-
U mnie też mąż sprząta. Ja zmywam naczynia, ale nie mam eko płynu tylko zwykły fairy. ogólnie wydaje mi się że nic Ci nie będzie ,byśmy musiały się wykąpać w tych detergentach żeby zaszkodzily dziecku. Ja nie sprzątam ze względu na zapachy. Nawet WC jak mąż myje to ja jestem z głową za oknem bo mnie drapie w gardle i śmierdzi.
-
Ja męża oddelegowałam do mycia naczyń i do sprzątania po zwierzakach. Resztę robię sama zwykłymi środkami. Ich zapachy mnie drażnią, w ogóle mam bardzo wrażliwy węch od tygodnia.
A tak z innej beczki: na obiadek serwuję dziś biały barszczyk z kiełbaską i jajeczkiemnie mdli mnie, więc mogłam poszaleć w kuchni
No i mam pytanko: dużo pijecie? Ja się własnie złapałam na tym że od kiedy wstałam (7 rano) wypiłam tylko 1 szklankę picia. Chyba trochę za mało płynu jak na obecny cudowny stan? Ale nie odczuwam potrzeby bicia. Zmuszać się? -
nick nieaktualnyJa też mało piję, nie mam potrzeby... I piję tylko herbaty, rozcieńczone soki lub wodę z syropem cukrowym - zwykła woda mi nie smakuje, a wcześniej piłam jej sporo.
Właśnie czytałam sobie czytania, które świadkowie będę czytać na naszym ślubie i się mega wzruszyłam. Mam nadzieję, że w dniu ślubu nie będę ryczeć jak bóbr -
Malinkowe oczekiwanie wrote:
No i mam pytanko: dużo pijecie? Ja się własnie złapałam na tym że od kiedy wstałam (7 rano) wypiłam tylko 1 szklankę picia. Chyba trochę za mało płynu jak na obecny cudowny stan? Ale nie odczuwam potrzeby bicia. Zmuszać się?
-
No kochane w końcu i ja pisze jestem po wizycie i wg usg 6t3d wiec jestem o tydzień do tyłu niż według om:)Trochę się nastraszyłam w ostatnim tygodniu bo nie było nic widać i po czytaniu na internecie o tych pustych jajach płodowych tydzień strachu miałam a tu brzdąc młodszy:).
fabiola, fabdorota, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Madzialinda -
fabdorota wrote:To chyba wszystko zależy od lekarza i od tego, jak Maluszek się rozwija. Mam nadzieję, że mi na najbliższej wizycie założy;)
Dziewczyny, czy zdarza Wam się już mieć zachcianki? Ciekawi mnie bardzo jakie;) Mnie powoli dopadaja i mocno zaskakują. O ile jajko na twardo rozumiem, tak wczorajsza rozlozyla mnie na łopatki... Zachciało mi się danonkow truskawkowych. A nie jadłam ich dobre kilkanaście lat. Skąd to się bierze?i czułam, że jak ich nie zjem, to umrę
Na co Wy macie ochotki?
Niedługo to się dopiero zacznie
Ja póki co miałam taką chęć na paydę, chipsy paprykowe i mleko że biegiem leciałam na miastofabdorota lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
agulas wrote:Ja mam problem z jedzeniem z głowy. Mogłabym wcale nie jeść
Jak pomyślę o jedzeniu, mam mdłości i tak się kończą moje posiłki
Dziewczyny, pojechałybyście w podróż samochodem ok 450 km? Mamy wesele w tą sobotę i nie wiem co robicjechac czy wysłać męża samego..
U mnie karta ciąży w 8/9 tygodniu jak na usg będzie wszystko ok.
A właśnie.. ta karta ciąży zostaje u lekarza czy to jest dla nas do ręki? Przepraszam jeśli to głupie pytanie
Jechałam tydzień temu 400 km do Zakopanego i w przyszłym tygodniu czekają mnie 2 kursy po 400 km, bo się wyprowadzamyJedziemy do nowego domu z rzeczami, wracamy tutaj i potem znowu tam. Czyli 1200 km w 2 dni.
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusia93 wrote:Niedługo to się dopiero zacznie
Ja póki co miałam taką chęć na paydę, chipsy paprykowe i mleko że biegiem leciałam na miasto
Narobiłaś mi taką ochotę na chipsy że zaraz biorę Hanie na spacer i kierunek sklepCoś za mną chodziło cały dzień, teraz już wiem co
:*
Lanusia93 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyFunky09 wrote:No ja wczoraj MUSIAŁAM zjeść mizerię z grubo krojonymi ogórkami. I ogórki musiały być grubo krojone, inaczej by mi nie smakowały
z tym, że ja nauczona jestem jeść starte na grubych oczkach
Dziś poprosiłam mamę, żeby zrobiła zupę krupnik, ach te zachcianki)