X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ;-)
    U mnie badanie na HIV kosztuje 50 zł. Ja nie miałam cukrzycy w pierwszej ciąży a też dostałam skierowanie między innymi na obciążenie glukoza Juz teraz.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Gratulacje dla wszystkich mam, które wczoraj widziały swoje dzidzie. Trzymam kciuki za dzisiejsze mamusie.

Ja z kolei ciągle mam podniesioną temperaturę. Też mam problemy ze snem.jak obudzę się w nocy to juz po spaniu. Dopiero koło 6 zasypiam. Z kolei po południu muszę robić drzemkę.

Lanusia93 ja mam okropnego torbiela i poprzedni ginekolog nastraszył mnie, że to z jego winy mogę mieć zatrzymaną miesiączkę. A pod koniec wizyty stwierdziła skoro robiłam testy to raczej mogę być w ciąży. Tak więc siedzę tu jak na szpilkach i modlę się aby był tam groszek. A ginekologa to na pewno zmienię..

agulas lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was bierze Acard? Wczoraj dostalam takie zalecenie ze względu na poprzednią obumarłą ciążę.

Ja biorę Acesan (zamiennik acardu) i jeszcze zastrzyki clecane. I to raczej do końca ciąży.. Aż boję się iść teraz na pobranie krwi, bo zawsze bardzo długo musiałam uciskać, żeby krew nie siknęła i nie wiem, co będzie po tych lekach z krzepnięciem.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich mam które widziały juz maluszki swoje i za te bijące serduszka. Ja dzisiaj po tygodniu zrobiłam kolejna betę i dzisiaj na 20.45 do ginekologa. Okropnie sie boje..

agulas lubi tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam od rana pobiegac i było cudnie, jutro też bym poszła, ale nie jestem pewna czy tak codziennie to dobrze? Jak sadzicie?
    To delikatne 5km, wiec zadny tam szał, ot, żeby przez pół godziny się popocić.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ;)
    Ja też ostatnio zaraz po przebudzeniu jestem zarówno głodna jak i mam ochotę 'pogadać' z sedesem ;] a że muszę wstać bo przebudziłam się z racji siku (kurde, czy tylko ja latam średnio w dzień co godzinę do łazienki i co kilka godzin w nocy?!) to biorę łyk wody i pędem do łazienki ;)

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą luteinę dopochwowo -ile czasu leżycie po zaaplikowaniu tej tabletki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:41

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też non stop siusiam i to nie to,że odrobine tylko tak - pardon pour le mot - leci i leci. Najbardziej wkruzające jest jak zasypiam, bo ja nie umiem zasnac zaraz jak przyloze glowe do poduszki, tylko leze przez jakis czas i musze wtedy z 3 razy wstawac siusiu. Ale poki co sie ciesze, bo to moj jedyny konkretny objaw (no i wieksza sennosc), a nie jest jakis ultradokuczliwy.

7v8rikgni12rlaff.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Mi się za to bardzo dobrze śpi teraz. Ale dziś ciężki poranek. Ogromne nudności. Aż się boję iść robić śniadanie...
    W ogóle to dzisiaj wg belly zaczynam 3 miesiac- chyba jakieś błędy są w tym kalendarzu:D
    Rotenkopf, ja po porannej aplikacji w ogóle nie leżę (w sumie to nie wiem, czy dobrze), ale ona się tam spokojnie trzyma i rozpuszcza. Dopiero po południu resztki zaczynają płynąć...
    A siusiam non stop, wczoraj po południu to dosłownie co 15 minut. W szpitalu się położne śmialy, że to mój główny objaw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:48

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam! :) Dzisiaj zaczynam 9 tydzień, uhuuu, ale zleciało. Za 3 tygodnie wizyta i USG I trymestru :)

Rano byłam w laboratorium podpytać ile muszę przygotować pieniędzy na badania zlecone przez gina - 192zł... Ale już następne badania będę miała na NFZ, bo pierwsza wizyta u gina była prywatnie, a następne mam już na NFZ.

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,chciałabym do Was dołączyć. Nasz termin z miesiączki to 26 kwietnia:)
    Trzymam kciuki za wszystkie mamy!!!

jamniczakuchnia, fabdorota, Malinkowe oczekiwanie, agulas, fabiola, Lanusia93, sylwia.z lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cichu zazdrosze tym, które zaczynają trzeci miesiąc... ;);)

No i powodzenia dla wizytujących dizsiaj :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą luteinę dopochwowo -ile czasu leżycie po zaaplikowaniu tej tabletki?
    Ja nie zawsze leże po zaaplikowaniu luteiny ;) raczej nie powinna wypaść :)) dopiero po rozpuszczeniu w poludnie :)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ale macie tempo pisania nowych wiadomości :)

Ja mam dzisiaj gorszy nastrój, do tego lekko się obawiam, że brak jakiś konkretnych objawów jest złym objawem...
    Tak się trochę nakręcam. Czuję się normalnie jak w połowie cyklu, tylko siku mnie pili, a poza tym to nic a nic.
    Wczoraj mimo rocznicy, wieczór zakończył się dla mnie nerwowo i tak jeszcze mnie dzisiaj trzyma, stąd ten podły nastrój.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test obciążenia glukozą na początku jest też zalecany czasem przy policystycznych jajnikach, ale nie wszyscy ginekolodzy zlecają ;)

Odebrałam dziś TSH i trochę za wysoko- 3,16. Ciekawa jestem co mi powie ginekolog :) Też miałam lekkie mdłości dzisiaj, ale od rana sporo już zjadłam i teraz się czuję ok. Zaczęło się też odrzucanie od pewnych pokarmów, nawet na samą myśl o nich..

Na kilogramy jem pomidory, takie całe, z niewielką ilością soli :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka u mnie też czarne myśli :/ 5 dni temu na wizycie nie było prawie nic widać ale czułam się "ciazowo" bo tak jak z synkiem te klocia , pobolewania, senność .. a od 2/3 dni nic ;(
    W 1 ciazy też przeszłam ciążę bezobjawowo i swirowalam ale wtedy dużo od początku odpoczywalam itd a teraz nie mam czasu na nic ... ciągle noszę synka i jedno co to jestem okropnie nerwowa i wszystko wyprowadza mnie z równowagi ;/ nawet mój syneczek choć jest taki wspaniały ;( mam straszne wyrzuty sumienia względem niego ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:37

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Ale się posypały serduszka :D. Gratulacje dziewczyny :*. Ja jeszcze muszę czekać do poniedziałku - to będzie długie 5 dni :)
    triste wrote:
    A to nie jest jeszcze glukoza z krwi? Bo chyba pije sie dopiero pozniej? ja ide przyszlym tyg na badania: morfologia, glukoza, vdrl, mocz, hiv, rozyczka, toxo igm (igg nie musze). Wie ktos ile kosztuje na hiv? Nie wiem czy robic czy nie, lekarz dal ? przy nim ;)

P.S. zapalenie pęcherza chyba przeszło :)
    u mnie jakoś niecałe 50 zł kosztuje. Ale wiem też, że kiedyś były punkty w stacjach sanitarno-epidemiologicznych gdzie za darmo robią badania na HIV ;), więc można spróbować i tak ominąć dodatkowy koszt ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:45

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Kawuszka u mnie też czarne myśli :/ 5 dni temu na wizycie nie było prawie nic widać ale czułam się "ciazowo" bo tak jak z synkiem te klocia , pobolewania, senność .. a od 2/3 dni nic ;(
    W 1 ciazy też przeszłam ciążę bezobjawowo i swirowalam ale wtedy dużo od początku odpoczywalam itd a teraz nie mam czasu na nic ... ciągle noszę synka i jedno co to jestem okropnie nerwowa i wszystko wyprowadza mnie z równowagi ;/ nawet mój syneczek choć jest taki wspaniały ;( mam straszne wyrzuty sumienia względem niego ;/

Wiem, o jakich wyrzutach sumienia mówisz związanych z nerwowością. Ja właśnie wczoraj wieczorem dostałam "nerwicy" na rzecz, na którą zareagowałam oczywiście nieadekwatnie i tak skończył się mój dzień z uciskiem w sercu. Dzisiejszy poranek z wyrzutami sumienia i zmartwienie czy moje nerwy nie zaszkodziły maleństwu... :(

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    dzień dobry :)

Ale się posypały serduszka :D. Gratulacje dziewczyny :*. Ja jeszcze muszę czekać do poniedziałku - to będzie długie 5 dni :)

u mnie jakoś niecałe 50 zł kosztuje. Ale wiem też, że kiedyś były punkty w stacjach sanitarno-epidemiologicznych gdzie za darmo robią badania na HIV ;), więc można spróbować i tak ominąć dodatkowy koszt ;)

Ja czekam do wtorku, a po drodze wesele z poprawinami w weekend, także szybciej minie niż siedzenie w domu i oczekiwanie ;)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Cześć Wam! :) Dzisiaj zaczynam 9 tydzień, uhuuu, ale zleciało. Za 3 tygodnie wizyta i USG I trymestru :)

Rano byłam w laboratorium podpytać ile muszę przygotować pieniędzy na badania zlecone przez gina - 192zł... Ale już następne badania będę miała na NFZ, bo pierwsza wizyta u gina była prywatnie, a następne mam już na NFZ.
    kochana ja liczyłam wczoraj sobie i na badania musze wydać do 02.09 221 zł + wizyta u gina 170zł czaddddd :):)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dzień dobry! ;)

Ja w ogóle nie leżę :) Wypływa po kilku godzinach zazwyczaj, ale myślę że wtedy to już cały progesteron się wchłonął :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ