X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietnióweczki 2016
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2016

Oceń ten wątek:
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj na wizycie gin zaleciła Pregnaplus i powiedziała, że to obecnie najlepsza propozycja. Do tej pory brałam Femibion

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, ze w pierwszym trymestrze wystarczy tylko kwas foliowy - tak było napisane w jednym ze źródeł.
    W "Księdze ciąży" zwrócono uwagę, żę ultra ważny jest kwas omega 3 - dlatego, mimo ze jestem wegetarianką, zaczęłam jeść ryby i suplementować ten właśnie kwas (tam zalecają 1000mg codziennie). Biorę jeszcze witaminę b12, ale to z przyzwyczajenia w ramach wegesuplementacji (choc nie musiałabym, bo jem nabiał), ale tego nie mozna przedawskować, najwyżej wydale z moczem.
    Też rozkminiam ten jod.

Reszty witamin dostarczam sobie z mocno urozmaiconej diety, ale ja już przed ciążą jadłam bardzo zdrowo.

7v8rikgni12rlaff.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Dziewczyny serduszek :) Ja byłam na wizycie tydzień temu żeby tylko potwierdzić ciąże a kolejna wizyta 10.09 mam nadzieję że szybko minie :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • triste Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tyle piszecie że nie dam rady nadrobić ;) co do tabletek to biorę: femibion 1, magnez i luteinę (brałam rano i wieczorem ale teraz biorę tylko rano)

Książeczkę "w oczekiwaniu.." też mam, zakupiłam jakiś czas temu jak nie byłam jeszcze w ciąży hihi bardzo przydaje się :)

Mam problem! Złapałam zapalenie pęcherza :/ leczę się żurawiną i wodą z cytryną, macie jeszcze jakieś domowe sposoby? Jeśli do piątku nie przejdzie to pójdę do lekarza, ale teraz póki jest to początek to może uda się naturalnymi metodami ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste ja także od poniedziałku coś takiego miałam. Robiłam sobie kąpiele z rumianku i szczypanie minęło :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Groszek!!
    CRL 1.8 mm, siedzi tam sobie spokojnie! <3
    Jaka ulga, dziękuję za wsparcie! :*

Liskova, dichlieb, Malinkowe oczekiwanie, AnnaKliwijska, ilonia1984, Kajka, Endzis, Rotenkopf, Ameiva, monia_em, fabiola, Anastazjaaa, Aleksandrakili, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • triste Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Triste ja także od poniedziałku coś takiego miałam. Robiłam sobie kąpiele z rumianku i szczypanie minęło :)

To wypróbuję dzięki :)

Kurcze czy za każdym razem muszę wklejać link z ciążowym suwaczkiem?? :P

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Wejdź na swój profil. Masz zakładkę społeczność i na samym końcu jest TWÓJ PODPIS. Wklej tam link suwaka i zapisz :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kwas foliowy, w II trymestrze dopiero witaminy. dostałam od mojej gin pełno próbek. w pierwszej ciąży brałam pregnaplus. pytałam się gina czy one w ogole jeszcze są, są i będę mogła brać ALE dodał że będę musiała dokupić jeszcze pregnaplus DHA bo ponoć to bardzo ważne.
    myślałam o innych witaminach mających ten składnik dha, ale jak zobaczyłam ich wielkość to stwierdziłam że wole kupować dwa opakowania pregny i się nie męczyć z połykaniem :P:P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Mam problem! Złapałam zapalenie pęcherza :/ leczę się żurawiną i wodą z cytryną, macie jeszcze jakieś domowe sposoby? Jeśli do piątku nie przejdzie to pójdę do lekarza, ale teraz póki jest to początek to może uda się naturalnymi metodami ;)

Ja miałam jakiś czas temu zapalenie pęcherza. Brałam żurawinę z apteki Dr Max (żurawina, pietruszka i wit. C) 3 razy dzienne, do tego herbata z żurawiny i duuuuużo wody z cytryną - pomogło po 3 dniach :) Tabletki z żurawiną mam brać całą ciążę, bo mam tendencje do zapalenia pęcherza niestety...

• triste Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Nie. Wejdź na swój profil. Masz zakładkę społeczność i na samym końcu jest TWÓJ PODPIS. Wklej tam link suwaka i zapisz :)

Dzięki :) teraz muszę znaleźć ładniejszy suwaczek ;)

jamniczakuchnia wrote:
    Ja miałam jakiś czas temu zapalenie pęcherza. Brałam żurawinę z apteki Dr Max (żurawina, pietruszka i wit. C) 3 razy dzienne, do tego herbata z żurawiny i duuuuużo wody z cytryną - pomogło po 3 dniach :) Tabletki z żurawiną mam brać całą ciążę, bo mam tendencje do zapalenia pęcherza niestety...

No to muszę kupić jeszcze żurawinową herbatkę :) Dzięki :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duuuuuuuużżo pić, mnie pobolewa pęcherz-od urodzenia mam z nim problemy, chociaż po pierwszym porodzie troche się poprawiło.
    Kupiłam z apteki sok 100% z żurawiny, jest ohydny, ale dwa razy dziennie profilaktycznie rozcieńczam z wodą i piję.
    Herbata z żurawiny też jest ok, i mi pomagał rumianek- moczopędny - piłam 3 dziennie (tylko nie pamiętam jak jest z rumiankiem w pierwszym trymestrze)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób sobie nasiadówke z rumianku to bardzo pommaga ;-)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo juz 100 stronka leci, rozkrecamy sie :) ja tu nie zagladalam przez kilka dni bo mam urwanie glowy i juz ciezko nadrobic. Musze zorganizowac malemu pierwsze urodzionki i chrzciny a nic mi sie nie chce ;( poza spaniem oczywiscie :)

doti77 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    zrób sobie nasiadówke z rumianku to bardzo pommaga ;-)

Zrobię :)
    Straciatellaa wrote:
    duuuuuuuużżo pić, mnie pobolewa pęcherz-od urodzenia mam z nim problemy, chociaż po pierwszym porodzie troche się poprawiło.
    Kupiłam z apteki sok 100% z żurawiny, jest ohydny, ale dwa razy dziennie profilaktycznie rozcieńczam z wodą i piję.
    Herbata z żurawiny też jest ok, i mi pomagał rumianek- moczopędny - piłam 3 dziennie (tylko nie pamiętam jak jest z rumiankiem w pierwszym trymestrze)

Piję cały czas i wcinam żurawinę, jutro kupię i herbatę i syrop - wszystko ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia gratulacje, super że wszystko ok:*
    ja też własnie wrociłam z wizyty i słyszałam i widziałam już serduszko. Wg dr to 6t0d. Serduszko biło 101uderzeń a moj groszek miał 3,3 mm. I termin na 12 kwietnia mi się przesunął. W zasadzie to dopiero teraz uwierzyłam że jestem w ciąży:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:12

Ameiva, monia_em, fabiola, Kajka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Wiem, chyba wpadłam w ciążową paranoję... Ale za wcześnie do Was napisałam z tymi lękami. Otóż zadziałał mój naczelny "zamulacz", mianowicie: żel pod prysznic. Nie mogę znieść tego zapachu. I wielu innych kosmetyków. Muszę się rozejrzeć za innymi zapachami ;/

Mam jeszcze pytanko z innej beczki: może to dziwne i trochę wcześnie, ale zauważyłam, że nie mogę się dopiąć w większość staników (co mnie trochę boli, bo kiedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, to kupiłam sobie kilka przepięknych z okazji promocji w Esotiq :D). Mam tylko dwa, w które ledwo się mieszczę. Nigdy nie należałam do cycatych, ale teraz piersi mi rosną w zastraszającym tempie. I pod biustem też masakra. I moje pytanie brzmi: czy te z Was, które już mają jedną ciążę za sobą używały tych staników typowo ciążowych, które mają rosnąć razem z ciężarówką? Czy to się w ogóle sprawdza? Z jakiej firmy warto coś takiego ewentualnie zakupić?

I rocznicowym: wszystkiego wspaniałego ;). My bierzemy cywilny za 2 miesiące, a kościelny zdecydowaliśmy się przesunąć na czas, kiedy Okruszek podrośnie trochę, bo mieliśmy ślubować w lipcu przyszłego roku ;]
    ja nosiłam takie typowo ciazowe od ok 5 miesiaca ciazy. Kupowalam w Kappahl sa swietnej jakosci, nosilam je non stop w sumie przez ponad rok, dzien i noc po porodzie bo mleko mi lozko zalewalo i nadal w miare dobrze wygladaja i cena tez bardzo przystepna ale niestety te staniki maja to do siebie ze biust nie prezentuje sie w nich tak dobrze jak w fiszbinowym ;/ Mam tez jeden do karmienia usztywniany ale jest duzo mniej wygodny

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od lekarza. Dzidzia jest 1, ale na pewno jest. Widoczny był pęcherzyk i ciałko :) Wszystko jest ok :) 1 września mamy kolejną wizyte, na której (jeśli będzie wszystko ok i dzidzia dotrwa) powinniśmy usłyszeć serduszko :)

Biegunki powoduje luteina. Można zastosować węgiel lub inny ale ziołowy preparat.

Na mdłości TYLKO przegotowana woda i popijać ją często. najlepiej mieć ją zawsze przy sobie.

Endzis, Anastazjaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Jest Groszek!!
    CRL 1.8 mm, siedzi tam sobie spokojnie! <3
    Jaka ulga, dziękuję za wsparcie! :*
    super !!! kamien z serca co ?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Lanusia gratulacje, super że wszystko ok:*
    ja też własnie wrociłam z wizyty i słyszałam i widziałam już serduszko. Wg dr to 6t0d. Serduszko biło 101uderzeń a moj groszek miał 3,3 mm. I termin na 12 kwietnia mi się przesunął. W zasadzie to dopiero teraz uwierzyłam że jestem w ciąży:P

To podobne dzidziusie mamy :)

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ