X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 mój mąż biznesowo wspolpracuje z organizatorami tej imprezy i mamy zawsze zaproszenia od nich jak robią jakieś eventy, a robią je boskie :) trochę się szarpałam z decyzją czy iść, aleeee... moja paranoja ciążowa i obawa o nią jest chora i muszę jakoś przezwyciężyć ją. był problem z szyjką, ale jest już ok, kobiety w ciązy przecież normalnie uczestniczą w życiu, chodzą na imprezy (oczywiście bez przesady, nie tańcujemy ani nie nie pijemy)... to jakiś terror psychiczny dla mnie ;)

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    No tylko ze ty za kilka miesiecy sie wprowadzisz a ja w to watpie hehe moze za rok jak dobrze pojdzie i kasa bedzie, ajjjj ciezko bedzie ale chcilabym sie wprowadzic jak juz dziecko bedzie mialo roczek bo wtedy do pokoiku swojego je chce a ty niestety nie mamy miejsca dobrze ze corcia ma swoj pokoik:)
    oczywiscie wczesniejsze terminy mile widziane moja optymistyczna wersja na przyszle Boze Narodzenie:):)

Ale teraz sami mieszkacie ? Bo my z moim tatą i bratem, mamy jeden pokoj i jest tu dość ciasno dla nas, a co dopiero dla nas z dzieckiem. Wiec chcemy sie wyprowadzic do siebie jak tylko wiekszosc zeby bedzie zrobiona zeby mozna bylo tam zamieszkac. Chcialabym przed latem :) ogrod, taras :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:09

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy się wprowadzić na przyszłą zimę, ale wiadomo im wcześniej tym lepiej :) Na razie wykańczamy tylko dół, gorę zostawiamy na kiedyś tam jak będzie kasa, chociaż już się martwię że nawet na dół nie starczy, będziemy próbować, zobaczymy ile uda się zrobić

relgwn15ds2ncxvn.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:09

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    To ja w takim razie na weekend zrobie dekadencki, ale sa 2 przpisy na stronie I i II. Który lepszy?

dokładnie ten robiłam, ogólnie wygląda na trudny ale nie jest:)
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/bezy/tort_bezowy_pavlova/przepis.html

i to polecam na każdą okazję:)
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/babka/babka_wielkanocna/przepis.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:31

Eweliśka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięksy Robotka:*
    bede jutro działać

Robotka1 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta babka wygląda pysznie :)

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małe dziewczynki sa boskie :D
    99290a2a1bb67d41med.jpg

ziolko, sylvia007, MartaAlvi, Auro, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    nio jak juz dziecko bedzie to i gora potrzebna, chyba ze macie w domu jakis pokoj na dole nbo u nas nie ma takze gore trzeba tez zaczac chociaz:(

jeden malutki i salon ale i tak metraż dwa razy większy niż nasze obecne mieszkanko :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam!

Ale szkoda mi Marty i jej męża, ehh oby się szybko pozbierali, choć to pewnie łatwe nie będzie :/

Ja mam dziś wizytę i oczywiście już się powoli stresuję ;) idę na 16 więc w sumie niedługo. I nie wiem, czy to będzie to całe połówkowe czy nie, nic p. doktor nie mówiła na ten temat. Trzymajcie kciuki jak zwykle!!! :)

Fasia, Robotka1, Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    małe dziewczynki sa boskie :D
    99290a2a1bb67d41med.jpg

Modniacha!!! :D

Amy, hwesta lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubię takich przesadnie wystylizowanych dzieci - dzieci to mają być dzieci a nie jakieś kukły, moja koleżanka ma synka to od urodzenia miał włosy na żel, ubrania jakby zaraz miał miec sesję jakąś, obowiązkowo szelki, jakąś modną czapkę okulary przeciwsłoneczne itp

Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chłopcy też :P
    e5b8f4ffcc40cf8dmed.jpg
    Ola89 wrote:
    A ja nie lubię takich przesadnie wystylizowanych dzieci - dzieci to mają być dzieci a nie jakieś kukły, moja koleżanka ma synka to od urodzenia miał włosy na żel, ubrania jakby zaraz miał miec sesję jakąś, obowiązkowo szelki, jakąś modną czapkę okulary przeciwsłoneczne itp
    ja to samo:) lubię mieć ładne dziecko:) ładnie ubrane, ale bez zbędnych rzeczy typu właśnie szelki czy okulary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:54

Fasia, Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • DoradcaLovela Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Dziewczyny mam pytanie pierzecie ubranka w normalnym proszku czy specjalnym???
    Jak kupujecie nowe ze sklepu tez pierzecie czy nie???

Droga Lwica,

Krysti ma rację – wypranie nowych ubranek (w środkach przeznaczonych dla dzieci) jest konieczne. Zanim ciuszki trafią do naszych rąk, przebywają długą drogę – od fabryki aż po hurtownię i sklep :) W tym czasie stykają się z kurzem i innymi, niewidocznymi gołym okiem zanieczyszczeniami. Na tkaninach, także tych z pozoru czystych, bytują roztocza i drobnoustroje, które mogą wywoływać podrażnienia delikatnej skóry malucha. W przypadku rzeczy nowych i firmowo zafoliowanych przez producenta nie mamy też pewności, czy do ich konserwacji użyto bezpiecznych środków.

Warto wiedzieć, że zapobieganie objawom alergii to nie jedyny powód, dla którego specjaliści wskazują na potrzebę sięgania po środki bezpieczne dla najmłodszych. Skóra dziecka rozwija się przez pierwsze trzy lata. W tym czasie nie jest jeszcze w pełni ukształtowana i może być nawet 5 razy cieńsza od skóry dorosłego. Nie spełnia ona swoich funkcji ochronnych tak dobrze jak skóra dorosłych, a jej budowa znacznie różni się od naszej.

Komórki skóry u dzieci można porównać do tkaniny o luźnym splocie, której nici są ułożone bardzo rzadko. Nie tworzą właściwej bariery ochronnej i są przepuszczalne dla zanieczyszczeń, temperatury i wszelkich substancji, z którymi skóra ma kontakt. Ponieważ naczynia krwionośne u maluchów (ze względu na swoją budowę i bliskość naskórka) mają dużo większą podatność wchłaniania przedostających się przez skórę substancji, przenikają one w głąb organizmu dziecka. Silne składniki piorące zawarte w zwykłych środkach (dla dorosłych), nawet jeśli nie wywołują widocznych podrażnień, mogą być szkodliwe. Zawarte w nich substancje chemiczne wiążą się z włóknami tkaniny. Nawet po podwójnym płukaniu pozostają w niej i przenikają przez skórę maluszka. Powodują także nadmierne zmywanie się płaszcza hydrolipidowego skóry, który stanowi jej naturalną warstwę ochronną. Nie działa to korzystnie na prawidłowy rozwój naskórka oraz wpływa na przyszłą kondycję skóry. Skóra dziecka jest po prostu inna i nie da się przyspieszyć procesu jej dojrzewania. Dlatego tak ważne jest, by – bez względu na markę produktu – sięgać po bezpieczne środki dla dzieci. Wybierając środek do prania dla niemowląt, warto upewnić się, że jest on przeznaczony do stosowania od pierwszego dnia życia maluszka.

Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Ciebie pomocna :)

Zachęcam Cię także do odwiedzenia strony internetowej programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”. Znajdziesz tam ciekawe informacje na temat budowy oraz odpowiedniej pielęgnacji skóry dziecka.

Pozdrawiam,
    Doradca Lovela

Lwica, hwesta, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:32

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie łazanki :)

hwesta, Amy, Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    To ja w takim razie na weekend zrobie dekadencki, ale sa 2 przpisy na stronie I i II. Który lepszy?
    Ja robię ten: http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_dekadencki/przepis.html
    Tego drugiego nie robiłam więc nie powiem jak smakuje ale wiem, że ten to jest czyste niebo w gębie i zawsze robi duże wrażanie na ludziach :D

Robotka1, Eweliśka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja robię ten: http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_dekadencki/przepis.html
    Tego drugiego nie robiłam więc nie powiem jak smakuje ale wiem, że ten to jest czyste niebo w gębie i zawsze robi duże wrażanie na ludziach :D
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_z_musem_czekoladowym/przepis.html
    ten też bardzo polecam, robi wrażenie a jak smakuje:)
    uwielbiam połączenie czekolady i sernika:) i masła orzechowego też:D
    FASIA łazanki!!!!! ja chcę łazanki!!! boshhh wieki nie jadłam....

u mnie mąż dziś obiad robi, ziemniaki, czerwone buraczki na gorąco ze śmietanką i nóżki z pomysłu na :D

Eweliśka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

prywatnie też nie lubię strojenia dzieci, ale takie zdjęcia się super ogląda :D

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ