Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobotka1 mój mąż biznesowo wspolpracuje z organizatorami tej imprezy i mamy zawsze zaproszenia od nich jak robią jakieś eventy, a robią je boskie
trochę się szarpałam z decyzją czy iść, aleeee... moja paranoja ciążowa i obawa o nią jest chora i muszę jakoś przezwyciężyć ją. był problem z szyjką, ale jest już ok, kobiety w ciązy przecież normalnie uczestniczą w życiu, chodzą na imprezy (oczywiście bez przesady, nie tańcujemy ani nie nie pijemy)... to jakiś terror psychiczny dla mnie
Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:No tylko ze ty za kilka miesiecy sie wprowadzisz a ja w to watpie hehe moze za rok jak dobrze pojdzie i kasa bedzie, ajjjj ciezko bedzie ale chcilabym sie wprowadzic jak juz dziecko bedzie mialo roczek bo wtedy do pokoiku swojego je chce a ty niestety nie mamy miejsca dobrze ze corcia ma swoj pokoik:)
oczywiscie wczesniejsze terminy mile widziane moja optymistyczna wersja na przyszle Boze Narodzenie:)
Ale teraz sami mieszkacie ? Bo my z moim tatą i bratem, mamy jeden pokoj i jest tu dość ciasno dla nas, a co dopiero dla nas z dzieckiem. Wiec chcemy sie wyprowadzic do siebie jak tylko wiekszosc zeby bedzie zrobiona zeby mozna bylo tam zamieszkac. Chcialabym przed latemogrod, taras
-
My chcielibyśmy się wprowadzić na przyszłą zimę, ale wiadomo im wcześniej tym lepiej
Na razie wykańczamy tylko dół, gorę zostawiamy na kiedyś tam jak będzie kasa, chociaż już się martwię że nawet na dół nie starczy, będziemy próbować, zobaczymy ile uda się zrobić
-
Eweliśka wrote:To ja w takim razie na weekend zrobie dekadencki, ale sa 2 przpisy na stronie I i II. Który lepszy?
dokładnie ten robiłam, ogólnie wygląda na trudny ale nie jest:)
http://www.kwestiasmaku.com/desery/bezy/tort_bezowy_pavlova/przepis.html
i to polecam na każdą okazję
http://www.kwestiasmaku.com/desery/babka/babka_wielkanocna/przepis.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:31
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:nio jak juz dziecko bedzie to i gora potrzebna, chyba ze macie w domu jakis pokoj na dole nbo u nas nie ma takze gore trzeba tez zaczac chociaz:(
jeden malutki i salon ale i tak metraż dwa razy większy niż nasze obecne mieszkanko -
Skończyłam!
Ale szkoda mi Marty i jej męża, ehh oby się szybko pozbierali, choć to pewnie łatwe nie będzie
Ja mam dziś wizytę i oczywiście już się powoli stresujęidę na 16 więc w sumie niedługo. I nie wiem, czy to będzie to całe połówkowe czy nie, nic p. doktor nie mówiła na ten temat. Trzymajcie kciuki jak zwykle!!!
Fasia, Robotka1, Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
A ja nie lubię takich przesadnie wystylizowanych dzieci - dzieci to mają być dzieci a nie jakieś kukły, moja koleżanka ma synka to od urodzenia miał włosy na żel, ubrania jakby zaraz miał miec sesję jakąś, obowiązkowo szelki, jakąś modną czapkę okulary przeciwsłoneczne itp
Hela85, weronika86 lubią tę wiadomość
-
chłopcy też
Ola89 wrote:A ja nie lubię takich przesadnie wystylizowanych dzieci - dzieci to mają być dzieci a nie jakieś kukły, moja koleżanka ma synka to od urodzenia miał włosy na żel, ubrania jakby zaraz miał miec sesję jakąś, obowiązkowo szelki, jakąś modną czapkę okulary przeciwsłoneczne itpWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:54
Fasia, Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Lwica wrote:Dziewczyny mam pytanie pierzecie ubranka w normalnym proszku czy specjalnym???
Jak kupujecie nowe ze sklepu tez pierzecie czy nie???
Droga Lwica,
Krysti ma rację – wypranie nowych ubranek (w środkach przeznaczonych dla dzieci) jest konieczne. Zanim ciuszki trafią do naszych rąk, przebywają długą drogę – od fabryki aż po hurtownię i sklepW tym czasie stykają się z kurzem i innymi, niewidocznymi gołym okiem zanieczyszczeniami. Na tkaninach, także tych z pozoru czystych, bytują roztocza i drobnoustroje, które mogą wywoływać podrażnienia delikatnej skóry malucha. W przypadku rzeczy nowych i firmowo zafoliowanych przez producenta nie mamy też pewności, czy do ich konserwacji użyto bezpiecznych środków.
Warto wiedzieć, że zapobieganie objawom alergii to nie jedyny powód, dla którego specjaliści wskazują na potrzebę sięgania po środki bezpieczne dla najmłodszych. Skóra dziecka rozwija się przez pierwsze trzy lata. W tym czasie nie jest jeszcze w pełni ukształtowana i może być nawet 5 razy cieńsza od skóry dorosłego. Nie spełnia ona swoich funkcji ochronnych tak dobrze jak skóra dorosłych, a jej budowa znacznie różni się od naszej.
Komórki skóry u dzieci można porównać do tkaniny o luźnym splocie, której nici są ułożone bardzo rzadko. Nie tworzą właściwej bariery ochronnej i są przepuszczalne dla zanieczyszczeń, temperatury i wszelkich substancji, z którymi skóra ma kontakt. Ponieważ naczynia krwionośne u maluchów (ze względu na swoją budowę i bliskość naskórka) mają dużo większą podatność wchłaniania przedostających się przez skórę substancji, przenikają one w głąb organizmu dziecka. Silne składniki piorące zawarte w zwykłych środkach (dla dorosłych), nawet jeśli nie wywołują widocznych podrażnień, mogą być szkodliwe. Zawarte w nich substancje chemiczne wiążą się z włóknami tkaniny. Nawet po podwójnym płukaniu pozostają w niej i przenikają przez skórę maluszka. Powodują także nadmierne zmywanie się płaszcza hydrolipidowego skóry, który stanowi jej naturalną warstwę ochronną. Nie działa to korzystnie na prawidłowy rozwój naskórka oraz wpływa na przyszłą kondycję skóry. Skóra dziecka jest po prostu inna i nie da się przyspieszyć procesu jej dojrzewania. Dlatego tak ważne jest, by – bez względu na markę produktu – sięgać po bezpieczne środki dla dzieci. Wybierając środek do prania dla niemowląt, warto upewnić się, że jest on przeznaczony do stosowania od pierwszego dnia życia maluszka.
Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Ciebie pomocna
Zachęcam Cię także do odwiedzenia strony internetowej programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”. Znajdziesz tam ciekawe informacje na temat budowy oraz odpowiedniej pielęgnacji skóry dziecka.
Pozdrawiam,
Doradca Lovela
Lwica, hwesta, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:To ja w takim razie na weekend zrobie dekadencki, ale sa 2 przpisy na stronie I i II. Który lepszy?
Tego drugiego nie robiłam więc nie powiem jak smakuje ale wiem, że ten to jest czyste niebo w gębie i zawsze robi duże wrażanie na ludziachRobotka1, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Ja robię ten: http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_dekadencki/przepis.html
Tego drugiego nie robiłam więc nie powiem jak smakuje ale wiem, że ten to jest czyste niebo w gębie i zawsze robi duże wrażanie na ludziach
ten też bardzo polecam, robi wrażenie a jak smakuje:)
uwielbiam połączenie czekolady i sernika:) i masła orzechowego też
FASIA łazanki!!!!! ja chcę łazanki!!! boshhh wieki nie jadłam....
u mnie mąż dziś obiad robi, ziemniaki, czerwone buraczki na gorąco ze śmietanką i nóżki z pomysłu naEweliśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:A ja nie lubię takich przesadnie wystylizowanych dzieci - dzieci to mają być dzieci a nie jakieś kukły, moja koleżanka ma synka to od urodzenia miał włosy na żel, ubrania jakby zaraz miał miec sesję jakąś, obowiązkowo szelki, jakąś modną czapkę okulary przeciwsłoneczne itp
prywatnie też nie lubię strojenia dzieci, ale takie zdjęcia się super oglądaweronika86 lubi tę wiadomość