Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny!
Cały dzień was poczytuję i lajkuję, ale z odpisaniem gorzej, bo telefon mi się buntuje. ;/
Jak przeczytałam rano o Marcie to mi się tak niesłychanie przykro zrobiło, że nie mogłam się ogarnąć. Naprawdę miałam nadzieję, że do końca zostaniemy już wszystkie a tu taka tragedia.
Widziałam, że poruszałyscie kwestie golenia itp. Ja wczoraj jak sprawdzałam tą szkołę rodzenia to z ciekawości sprawdziłam jak różne kwestie działają u mnie w szpitalu i u nas np. nie golą a lewatywa jest na żądanie pacjentki. I zastanawiam się czy to znaczy, że trzeba przyjechać ogolonym czy nie robi im to różnicy. No i nie wiem jak z tą lewatywą, brać czy nie?
Fasia, a do tych placków to dajesz całe pół kilo mięcha czy tak tylko trochę? To robi różnicę jakie - wieprzowe, wołowe, mieszane?
Angela, śliczna ta komoda!
Cos jeszcze chciałam pisać, ale nie pamiętam co, napiszę jak mi się przypomni.
A, Robotka! Już wysyłam wiadomość!
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Gosha wrote:A wogole to świetne zdjecie wyszło małego na USG, jak plują wodami, bym pokazała tylko nie wiem jak wstawić

Ja korzystam z tego -> http://naforum.zapodaj.net/
ładujesz zdjęcie, klikasz najlepiej wielkość 500x500 i kopiujesz ten ostatni kod [url][/url]
Gosha lubi tę wiadomość
-
Długo nie pisałam, ale czytam Was często i poprawia mi to nastrój.
Nie wytrzymałam i poszłam na usg wcześniej (bo genetyczne mam 12 grudnia) i prawdopodobnie będzie DZIEWCZYNKA!
Pozdrawiam serdecznie!
MartaAlvi, Dajana28, Fasia, Krysti, KasiaKwiatek, iwonka1077, Amy, Eweliśka, Klaudia90, Lali, Ewelcia, Robotka1, weronika86, liloe lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b60c06758d9.jpg
Nie wiem czy sie to zdjecie pokaże jsk mój synek pluje wodami
Dajana28, Rudzia, Krysti, KasiaKwiatek, MartaAlvi, mimka84, Fasia, Amy, Klaudia90, sylvia007, Lali, misia83, CzaryMary, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochana ja tez borykam się z tym problemem tylko u mnie jednorazowo było narazie i holter bede miec na 24 h i echo serca jutro ide do przychodni . Nie martw się sprawdzaj sobie pij wody duzo i bedzie ok najgorzej jak się człowiek stresuje . Są tabletki na obniżenie jak co dla kobiet w ciązy także luz .Gosha wrote:Ohhh a ja dzisiaj po połowowym, synalek wariowal w brzuszku wszystko ok, i jak mi zrobili USG to mnie wysłali od razu na parter w szpitalu gdzie jest pogotowie ginekologiczne, 4 godziny w szpitalu przez nadciśnienie

-
nick nieaktualnyTomfaktycznie wysokie ! Powinnaś tabletki brac na regulacjeGosha wrote:W pierwszej ciazy miałam problemy, a jsk zaczęłam puchnąć to leżałam 3 tyg w szpitalu przed porodem bo bałam sie zatrucia. Teraz kontroluje codziennie w domu, a wczoraj 183/123 prawie z krzesła spadłam... I dzisiaj podczas wizyty lekko podwyższone ale jak powiedziałam dla lekarza jakie czasami mam skoki to stwierdził ze to ekstremum dla kobiet w ciazy
na razie bez leków ale trzeba kontrolowac.
Gosha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MANTISSA - mięsa to zależy z jakiej ilości ziemniaków robisz. Mój tato robi te placki więc nie bardzo znam się na proporcjach. On daje chyba z pol kilo ale duza rodzina no i my je lubimy na zimno nastepnego dnia
nie ma roznicy jakie mięso, byle zmielone 
ANGELA śliczna komoda! Bardzo lubię ostatnio pastele
DAJANA - mój mąż to też złota rączka. Jest w stanie zrobić wszystko, dlatego też (no i ze względów finansowych) to On z teściem zajmują się wszystkim. Teść jest budowlańcem więc w domu zrobi nam wszystko
Nasz dom też jest z tego okresu co Wasz, albo i starszy. Wszystko do wymiany, dlatego też tyle jest roboty. My mamy deski na podlogach, bedziemy je zrywać i kłaść nowe. Nie chcemy paneli
NADZIEJA - córeczka, ale cudownie
gratulacje!
Nadzieja84, Dajana28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Znalazłam takie składniki na te placki:
1 kg ziemniaków
500 g mielonego mięsa z indyka
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
200 g żółtego sera
2 średnie cebule
100 g masła
1/2 pęczka natki pietruszki
olej do smażenia placków
200 ml śmietany 18%
sól
pieprz
Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na maśle, do momentu aż się zarumieni. Dodać mięso mielone i podsmażyć razem z cebulą. W trakcie smażenia mięso należy rozdrabniać, na możliwie jak najmniejsze kawałeczki (tak jak do spaghetti). Pietruszkę drobno posiekać i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i zdjąć z patelni, pozostawiając na niej nadmiar tłuszczu (im mniej go zostanie w mięsie tym lepiej, ponieważ później z tego powodu mogą nam się placki "rozpadać").
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce dokładnie tak samo jak na placki ziemniaczane. Dodać obie mąki, jajka, starkowany na tarce o grubych oczkach żółty ser i podsmażone (przestudzone) mięso. Całość dobrze wymieszać.
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Podawać z gęstą, kwaśną śmietaną. Smacznego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 19:28
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny

- najprawdziwne z najprawdziwniejszych