X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    to ja jem codziennie od prawie 30 lat to gówno i żyję hehe

Zazdraszczam bardzo!
    Ja wiem, że nie powinno się jeść dużo mięsa, a już szczególnie tych teraźniejszych, nafaszerowanych antybiotykami kurczaków. Zjadłabym takie zdrowe zupki i wgl... Ale ja się tym totalnie nie umiem najeść :(

Hela85, mantissa lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestemw szoku :(

Wlasnie sie dowiedzialam, ze moj kolega z pracy niezyje. Utopil sie. Facet 30 lat. Szok. W morzu, w Turcji.
    Skonczyla mu sie umowa o prace u nas na instytucie dwa miesiace temu wiec siedzial w domu i uczyl sie do obrony doktoratu. Przez ostatnie miesiace siedzial od rana do poznej nocy i w weekendy zeby skonczyc pisac doktorat, w koncu oddal ta pieprzona prace, pojechal na wakacje i takie neiszczescie :(

Sory, ze wam takei wiadomosci przynosze, ale was to i tak bardzo pewnei nei dotyka bo to nei wasz kolega a ja troche ochlonac musze bo juz mnie brzuch boli :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Zazdraszczam bardzo!
    Ja wiem, że nie powinno się jeść dużo mięsa, a już szczególnie tych teraźniejszych, nafaszerowanych antybiotykami kurczaków. Zjadłabym takie zdrowe zupki i wgl... Ale ja się tym totalnie nie umiem najeść :(
    Marta ja też tak mam. Ale drobiu nie kupuję w sklepie, tylko albo dostaję od teściowej, albo kupuję od takiej pani ze wsi. No sporadycznie do sałatki pierś z kurczaka zdarza mi się kupić, ale nic poza tym

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA tylko się nie denerwuj, dopiero tu pisałyśmy o stresie i o MArcie. bądź spokojna.
    wiem że to tragedia i na pewno jest Ci ciężko. staraj się spokojnie o tym myśleć.
    kurde a swoją drogą szkoda gościa.....nigdy nie chciałabym umrzeć poprzez utopienie i w pożarze......to musi być męczarnia;/
    znasz dokładną przyczynę? dlaczego utonął??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka strasznie mi przykro :( Niestety wiem jakie to straszne kiedy nagle i zupełnie niespodziewanie odchodzą tacy młodzi ludzie, znajomi... w ciagu ostatniego roku 4 moich znajomych się powiesiło - szok i niedowierzanie. To takie przykre. W dodatku Twój kolega miał pewnie mnóstwo planów na przyszłość i pewnie wielką chęć życia...
    Trzymaj się dzielnie i nie stresuj za bardzo :*

Sylwia, własnie muszę poszukać, może ktoś za miastem hoduje jakieś kurczaki których nie faszeruje... Pewnie będzie ciężko, ale może się uda :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny był tu chyba kiedyś temat o ludziach, którzy kupują lalki i traktują je jak dzieci, właśnie szukam na allegro lalki dla Gabi na mikołaja, bo sobie zażyczyła i zobaczcie jakiego dzidziusia znalazłam, Gabi go nie kupię bo cenę ma kosmiczną 1899zł
    6194311fee7ec4fcmed.jpg

Robotka1, 8485 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Super! Baaardzo się cieszę, ze wszystkim pasuja :)) One są naprawdę syte, wystarczy kilka i człowiek najedzony :) Mężczyznom pasuje, bo oni mięsożerni zazwyczaj :)))

A co za placki bo nie mogę znaleźć przepisu???

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny był tu chyba kiedyś temat o ludziach, którzy kupują lalki i traktują je jak dzieci, właśnie szukam na allegro lalki dla Gabi na mikołaja, bo sobie zażyczyła i zobaczcie jakiego dzidziusia znalazłam, Gabi go nie kupię bo cenę ma kosmiczną 1899zł][/URL]

Sylvia007 zanim przeczytałam twoja wiadomość myślałam ze to prawdziwe dziecko:))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A co za placki bo nie mogę znaleźć przepisu???
    ziemniaczane z mięskiem.

Lwica lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Sylvia007 zanim przeczytałam twoja wiadomość myślałam ze to prawdziwe dziecko:))
    No właśnie super no nie??? Ale strasznie żal mi ludzi, którzy traktują te lalki jak prawdziwe dzieci.

weronika86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Psotka strasznie mi przykro :( Niestety wiem jakie to straszne kiedy nagle i zupełnie niespodziewanie odchodzą tacy młodzi ludzie, znajomi... w ciagu ostatniego roku 4 moich znajomych się powiesiło - szok i niedowierzanie. To takie przykre. W dodatku Twój kolega miał pewnie mnóstwo planów na przyszłość i pewnie wielką chęć życia...
    Trzymaj się dzielnie i nie stresuj za bardzo :*

Sylwia, własnie muszę poszukać, może ktoś za miastem hoduje jakieś kurczaki których nie faszeruje... Pewnie będzie ciężko, ale może się uda :)

No dokladnie, dopeiro szukal pracy ktora pewneiby szybko po doktoracie dostal. Najgorsze ze sie kurde meczyl z tym pisaniem tyle miesiecy! Ja wiem jak to jest bo sama sie tak meczylam i wiem jaka to przeogromna ulga miec ta obrone i ten caly szajs z poprawkami i egzaminami za soba. A on tego nei doczekal :/. DObrze ze chociaz na te wakacje polecial :/

Robotka- z tego co mowil kolega, to morze bylo wzburzone, fale...wiecej nei wiem.
    Mnie to jeszcze dodatkowo stresuje bo moj maz jest zawsze takis tukniety, ze jak jest jakies jezior czy woda to on musi jak najdalej poplynac, nad jeziorem to na drugi brzeg w te i spowrotem :/. A ja stoje zawsze i sie denerwuje. W morzu tez wyplywa daleko a najbardziej sie cieszy wlasnie jak sa fale :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wlasnie czytam gazetke dla przyszlych rodzicow i tu jest artykul o tym do kogo dzidzia bedzie podobna :) i m.in. mozna wyliczyc ile wrozrostu bedzie mialo nasze dziecko :P moja corka bedzie niby miala 167,5cm czyli jak ja :P

Wzor dla dziewczynki:
    TATY WZROST - 13 + MAMY WZROST ÷ 2 = WZROST CORKI JAKO DOROSLEJ

wzor dla synka:
    WZROST MAMY + 13 = DO TEGO CP WYJDZIE + TATY WZROST ÷ 2 = WZROST SYNKA JAKO DOROSLEGO

Ciekawe ile w tym prawdy :)

weronika86 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są linki do tych biustonoszy co kupiłam ostatnio :) z obu jestem zadowolona
    http://allegro.pl/biustonosz-koronkowy-modelujacy-push-up-80-c-i4735987887.html
    http://allegro.pl/70-75-85-90-biustonosz-koronkowa-bardotka-80-c-i4688393264.html

Fasia, Dajana28 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh a ja dzisiaj po połowowym, synalek wariowal w brzuszku wszystko ok, i jak mi zrobili USG to mnie wysłali od razu na parter w szpitalu gdzie jest pogotowie ginekologiczne, 4 godziny w szpitalu przez nadciśnienie :(

Eweliśka lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja sobie wlasnie czytam gazetke dla przyszlych rodzicow i tu jest artykul o tym do kogo dzidzia bedzie podobna :) i m.in. mozna wyliczyc ile wrozrostu bedzie mialo nasze dziecko :P moja corka bedzie niby miala 167,5cm czyli jak ja :P

Wzor dla dziewczynki:

wzor dla synka:
    WZROST MAMY + 13 = DO TEGO CP WYJDZIE + TATY WZROST ÷ 2 = WZROST SYNKA JAKO DOROSLEGO

To wychodzi, że moja Ninka będzie miała 170,5 cm :-)

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ohhh a ja dzisiaj po połowowym, synalek wariowal w brzuszku wszystko ok, i jak mi zrobili USG to mnie wysłali od razu na parter w szpitalu gdzie jest pogotowie ginekologiczne, 4 godziny w szpitalu przez nadciśnienie :(
    I co Ci w tym szpitalu powiedzieli?

Gosha lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy śliczne:) push up to zdecydowanie nie dla mnie:)

zmykam, miłego popołudnia, mam nadzieję ze jutro będzie lepszy dzień pod względem dobrych informacji. dzisiejszy odkładam .....
    buziaki:*

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do PCK nie oddaje bo oni tylko maly procent z tych ciuchow oddaja biednym. Wiekszosc idzie do firm ktore zajmuja sie przetwarzaniem lub sprzedaza tej odziezy za granica np w Afryce. Problem jest tu taki, ze wykancza to przemysl w tych biednych krajach bo nikt nei kupuje tamtejszych ubran bo przyjezdza firma X ktora ma ciuchy od PCK za friko i odsprzedaje tez tanio.

A mam akurat gooore ubran do wywalenia i nie wiem co z tym zrobic :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka żaden z nich nie ma push up'a :))

ten czarny jest tylko minimalnie pogrubiony - nie jest taki cienki jak ten drugi
    ale push up em bym tego nie nazwała raczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 16:51

• szuszu Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

Wzor dla dziewczynki:

wzor dla synka:

Według tego moja córka będzie miała 170,5 a synek 184,5 :D

Nie do końca w to wierzę, biorąc po uwagę że moja mama ma 168 a tata 182 to powinnam mieć 168,5 a mam 172 cm :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

w57vyx8dm3d47wvl.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ