Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaga super wieści. Mnie jak badała moja gin to też powiedziała, że ciąży niestety nie wybada, bo tyłozgiecie, tylko u mnie jest tak, że czasami jest większe, a czasami mniejsze, ale nie wiem od czego to zależy.
-
Sylvia podobno tyłozgięcie można zmniejszyć leżeniem/ spaniem na brzuchu. Tak mi doradziła moja ginekolog, bo w poprzedniej ciąży miałam delikatne. Teraz nic nie mówiła na ten temat... naprawiło się?
nie wiem, zapomniałam zapytać. Być może jednak to leżenie na brzuchu pomogło
-
Dziewczyny dopiero wyszlam od lekarza Maleństwo ma 21,9 mm widziałam jak rusza raczkami i nóżkami chyba będę mieć bardzo ruchliwe dziecko
od czwartku urosło 5 mm
szczęście nie do opisania
Justinka, Fasia, ziolko, joapaw, malinka1984, Ewelcia, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
Ola89 wrote:Dziewczyny dopiero wyszlam od lekarza Maleństwo ma 21,9 mm widziałam jak rusza raczkami i nóżkami chyba będę mieć bardzo ruchliwe dziecko
od czwartku urosło 5 mm
Ola to cudownie:)Gratuluje:) -
Uffffffff witam się i ja
Podczytywałam Was cały czas.. a ostatnio czytałam dziś rano i myślałam że teraz nie uda mi się dotrzeć do końca
ale już wiem co i jak.. tematów mnóstwo poruszyłyście.. może co nieco napiszę
Co do piersi hmm mam 75Aw poprzedniej ciąży urosły pod koniec a tak na prawdę w czasie karmienia, karmiłam 7,5 miesiąca... do B, a jakoś rok po porodzie pomału wracały do swojej maleńkości
w tej ciąży jest ciut inaczej bo już leciutko się zaokrągliły no i te sutki, ech wywaliło mi
ale dobrze że czytał że nie tylko mi
Kolejny temat trądzikmam maskarę jeżeli chodzi o plecy, tak na prawdę zaczyna się od tyłu głowy aż po pupę, masakra jakaś, nie pamiętam kiedy miałam taki problem
na szczęście twarz mi omija i oby tak zostało... a cichutko liczę że to na tą córeczkę
Ubrania ciążowe, coś tam mam z poprzedniej ale raczej są to letnie rzeczywięc teraz będę musiała coś kupić, ale to jeszcze czas jest, póki co daję radę w tym co mam
A męża też mogę raczej tylko wychwalićsprząta, gotuje, no może nie pierze i prasuje ale to mogę mu wybaczyć
chociaż przepraszam swoje rzeczy prasuje i to praktycznie co rano
bo mi się zazwyczaj udaje swoje i synka, a jego i tak nie raz pomięte leżało na półkach to i tak prasował, więc już tak się przyjęło
Jedynie szkoda że tyle pracuje
nie ma go od rana do 17-18
i często ma delegacje np jutro jedzie na 3 dni
w przyszłym tygodniu na 2... dla mnie to jest straszny okres, wole jak przynajmniej wieczorem jest.
Hmmm rzeczy dla maluszka... mamy dużo po synku... choćby z tych drogich łóżeczko - no ale wtedy musimy kupić dla synka nowe, wózek mamy zresztą Mutsy Evo i nie zamieniłabym na żaden inny! leciutki, zwrotny, super szybko i łatwo się składa na dodatek do małej postaci, nawet nie kupowaliśmy żadnej typu parasolki tylko cały czas korzystamy ze spacerówki, duży plus że jest możliwość spacerówka przód - tył, my mamy piankowe koło i takie chcieliśmy, nie ma problemu z kapciem, jak się na coś najdzie i piankowe są lżejsze. Jak coś to mogę odpowiedzieć na pytania wątpliwości związane z tym wózkiem
Użytkujemy go praktycznie codziennie [chociaż ostatnimi czasu już mniej] od 23 miesięcy
A i mamy fotelik Maxi Cosi Cabrio fix, również polecam! no i u nas zrzucali się dziadkowie, jako że był synek - wnuk to dziadkowie, gdyby była córa - wnuczka to wtedy obie babcie
eM - bardzo mi przykrooby następnym razem się udało! tulę i trzymam kciuki!
Pozostałym gratuluję pozytywnych wizyt, oby jednak już same dobre wieści byłyja mam wizytę za tydzień i już przebieram nóżkami...
Robotka1, haneczka lubią tę wiadomość
-
Hej.
Em, strasznie mi przykro. Przytulam.
Jaga a mówiłam ze wszystko bedzie ok, tylko lekarz jakis lewy.
Ola89 gratutuje dobrych wieści.
Ja mam wizyte jutro i już się zaczynam denerwować.
Tylko musze zrobic twe badania i aż się boje jak ja na nie dojade, ja musze coś zjeść. Myślicie że moge chociaz sucha kromkę chleba? bo ja nie wytrzymam, umre. -
dzień dobry:)
EM przykro mi:(
reszcie dziewczyn gratuluję przemiłych wiadomości:) sama nie mogę się doczekać, chyba będę ostatnią osobą która będzie miała wizytę i być może w końcu zobaczy serduszko, jakby nie było to będzie prawie prawie 10 tydzień!!!
mówię o dziewczynach z pierwszego tygodnia kwietnia;)
ehh powoli mnie stresik dopada.
wczoraj tak mnie rzyganko wymęczyło że na koniec się popłakałam. ale na żołądku jakby lżej.
JUSTINKA fajnie że chwalisz mutsy Evo, tyle się złych opini naczytałam że przyda się coś pozytywnego:) będę pytała na pewno później jak przyjdzie ten odpowiedni moment:)
-
nick nieaktualny
-
HWESTA ja miałąm swędzenia, kupiłam sobie tantum rossa i tym się podmywałam dwa razy i clortimazolem się posmarowałąm zewnętrznie ze 2-3 razy i przeszło. teraz na wizycie powiem mojemu lekarzowi o tym zdarzeniu i albo mi powie że dobrze zrobiłam albo wipisze jakąś receptę na zaś na coś innego:)
u mnie za to śluz rozciągliwy biały, ale poczytałam że to też norma w ciąży więc nie panikuję -
nick nieaktualny
-
HWESTA na każdej takiej maści będzie Ci pisało że jest niedozwolona w pierwszym trymestrze. w necie też różne opinie, musisz sama zdecydować a jak nie to poczekać na wizytę, ja sama zadecydowałam i nie żałuję.
podobno 3/4 kobiet w ciąży używa maści clotrimazolum i nic się złego nie dzieje. ale tak jak mówię w necie są różne opinie.
chyba że masz w domu maść pimafucin. to jest na receptę.
ale tak jak radzę kup sobie tantum rosa i się podmywaj puki co. powinno pomóc -
Robotka1 wrote:oj ja nie znam:)
w pierwszej ciąży kupiliśmy sobie sami a w tej mój tato chce dać na wózeczek:)
na teściów nie mam zamiaru liczyć w żadnej kwestii:)
Teściowie i rodzice, czyli dziadkowieU nas taki zwyczaj w domu był. Powiem, że nawet mi się podoba, bo jak do tego dorzucę z mężem coś od siebie możemy mieć całkiem porządny wózeczek.
Jeśli chodzi o dobry wózek, to moim zdaniem powinien mieć jedną podstawową cechę, być ładowny.I tutaj rodzinna anegdotka: Moja sis nadal chodzi na większe zakupy z prawie 5cioletnią córką i z wózkiem niemowlęcym
Jako, że jej córcia jest malutka, to tak sobie udają, że ten wózek jest dla niej, tylko z niego wyszła i idzie obok.
A w wózku oczywiście siaty z zakupami.
-
Lelitka wrote:Muszę to napisać bo martwie się,,,!
Wy poczęcie o bólu piersi a u mnie nic!Totalnie nic!Zero wrażliwości i powiększenie:-(
Z synami wiedziałam ze jestem w ciąży właśnie przez bolace cycuchy.
Fakt wczoraj były mdłości a dziś juz nic!!Może dlatego ze malo zjadlam???Totalny brak apetytu!!!
Dziś nawet zrobilam test( mam ich jeszcze 12sztuk) i jest mega pozytywny:-) Mimo to dopadły mnie dziwne leki:-(
Kurcze boje się.....zero zmęczenia,senności,nic!!!
Kurcze ja nie wytrzymać do czwartku......
Nie masz się co zamartwiać. Mówią, że jak kobieta w ciąży dobrze się czuje, ma dużo energii i nie miewa silnych mdłości to będzie chłopczyk.Wspomnisz moje słowa
-
dzien dobry
Ola89 wrote:Dziewczyny dopiero wyszlam od lekarza Maleństwo ma 21,9 mm widziałam jak rusza raczkami i nóżkami chyba będę mieć bardzo ruchliwe dzieckood czwartku urosło 5 mm
No nei mow ze juz takie rzeczy w 9 tygodniu widac? Nozki i raczki :S Super
Dziewczyny czy ktoras z was bierze progesteron waginalnie? -
PSOTKA widać widać
mam na telefonie taką fajną apkę "asystent ciążowy" i co zaczynam nowy tydzień to piszą nowości i dziś własnie wyczytałam że w 9 tygodniu już są rączki nóżki, że zanika całkowicie ten ogonek, kształtują się narządy rodne, są oczka z powiekami no i że na usg można już widzieć fikołki maleństwa:)
HANECZKA racja:) jak sie jeszcze od siebie dołoży conieco to można kupić fajną brykę
ja myślałam o używanej ale mąż się nie zgadza bo mamy dużą różnicę między dziećmi i powiedział że ma być nowy:)
ale nastawiam się tylko na głęboki pocxątkowo, potem kupię duży spacerowy żeby pojeździło dziecko do 3 rżhaneczka lubi tę wiadomość
-
haneczka wrote:Nie masz się co zamartwiać. Mówią, że jak kobieta w ciąży dobrze się czuje, ma dużo energii i nie miewa silnych mdłości to będzie chłopczyk.
Wspomnisz moje słowa
ja w poprzedniej ciąży czułam się super. Zero dolegliwości, mdłości i zgage miałam po raz przez całą ciążę
cycki nic nie bolały
Hmm tylko może u Ciebie to na córkę