X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:23

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny wezme sobie ubrania w razie czego ;p dobranoc:)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja myślałam żeby krocze (czyli tam gdzie może być nacięcie) potraktować woskiem przed samym porodem, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Mam takie małe plastry do twarzy.

Ja też mam taki plan, ale zdecydowanie radzę zapłacić i iść do kosmetyczki. Zawsze sobie sama robiłam bikini woskiem ale teraz po pierwsze brzuch przeszkadza a po drugie za bardzo się spinam przy zrywaniu. :P
    Na razie przed wizytą u lekarza przycinam (ale się ciachnęłam ostatnio :P) bo golenie mnie dobija od zawsze.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja jutro wizyta z położna... Bedzie marudzić o mojej wadze jak nic ;) wkurza mnie takie cos... Przeciez nie bede sie jej tłumaczyć a te jej komentarze tylko mi wodę z mózgu robią, są poprostu zbędne...

A powiedz ty tak nagle zaczełaś tyć czy stopniowo? Takie niedyskretne pytanie. Bo znajoma zaczęła tyć w ciąży praktycznie z tygodnia na tydzień, bardzo szybko i okazało się, że ma gestozę.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze dosyć szybko zaczęłam przybierać... Jeszcze to skaczące ciśnienie... Jestem pod kontrola cały czas, białko w moczu nie wyszło w tamtym tyg, ale uważam... I sie obserwuje... Zobaczymy co powie jutro położna.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek
    Własnie wsuwam śniadanko , zaraz syna budze i na godzinny spacerek do szkoły śmigam. Potem standard sprzatanie itp. Pogoda paskudna, mokro wilgotno i ani zimno ani ciepło.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-)

Ja od poczatku ciąży przytylam 5,5 kilo i wg położnej jest to jak najbardziej prawidłowy wynik. Chociaż wydaje mi się ze wszystko zależy tez od tego z jakiej wagi sie startuje.

• Jaga Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dzień doberek:-)

Ja od poczatku ciąży przytylam 5,5 kilo i wg położnej jest to jak najbardziej prawidłowy wynik. Chociaż wydaje mi się ze wszystko zależy tez od tego z jakiej wagi sie startuje.

Ja w lipcu miałam 66 kg na pierwszej wizycie u gina miałam już ponad 70kg ( bo to raczej jest ta pieruńska woda) a dzisiaj na wadze 76 kg więc już 6 na + lub jak ja licze 10 na +. z Marcelem miałam na końcu ponad 24 + teraz wolałabym nie wbijać takiej wagi :(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj działo się wczoraj :D
    dobrze, że mnie nei było bo by mnie tu krew z wami zalała, dzisiaj sobie spokojnie tą "wojnę" ogarnęłam, wnioski pozostawię dla siebie, by znów nie podniecać bojowej atmosfery :P

A więc witam się! :) zahaczyłam rano o tesco i kupiłam jeszcze małe BUTY :D zainspirowana wczorajszymi różowymi trampeczkami, które były przeeeesłodnie - oto ich "męska" wersja za całe 16 zł:

137693babb40cb5dmed.jpg
    mega <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 10:10

CzaryMary, Lali, Ola89, MartaAlvi, iwonka1077, Fasia, Eweliśka, Justinka, sylvia007 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Oj działo się wczoraj :D
    dobrze, że mnie nei było bo by mnie tu krew z wami zalała, dzisiaj sobie spokojnie tą "wojnę" ogarnęłam, wnioski pozostawię dla siebie, by znów nie podniecać wojowej atmosfery :P

A więc witam się! :) zahaczyłam rano o tesco i kupiłam jeszcze małe BUTY :D zainspirowana wczorajszymi różowymi trampeczkami, które były przeeeesłodnie - oto ich "męska" wersja za całe 16 zł:

137693babb40cb5dmed.jpg
    mega <3

Ty juz po zakupach ?! Kobieto jesteś szalona!!

Buty obledne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 07:31

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ty juz po zakupach ?! Kobieto jesteś szalona!!

Buty obledne :-)

hehe byłam rano przed pracą w tesco po płatki owsiane z mlekiem, jabłkiem i cynamonem na drugie śniadanie, a wiedziałam o tych butach bo wczoraj byłam w innym tesco i szybko poleciałam u siebie zobaczyć czy są małe rozmiary i były :D więc siup zabrałam :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Od dziś proszę nie lajkować moich postów!!! :P
    <lubię to!!!!!!>
    sory nie mogłam się powtrzymać :P

• Lali Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja robie kawusie i zalegamy jeszcze w sypialni, Pola przyszla do nas do lozka juz w nocy bo miala jakies koszmary i spalismy w trojke a raczej czworke bo jeszcze pies :P

Amy ale zaje...ste te buciki :)

Amy lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali - pies też miał koszmary? :P czy z wami śpi w łóżku? :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) Ale się wyspałam, z poranną energia i optymizmem się z Wami witam :) Spojrzałam właśnie w kalendarz i stwierdziłam że już niedługo Święta, w następnym tygodniu już grudzień więc raptem 3 tygodnie :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zaraz wam pokaże, to co mi wczoraj nie wyszło :D
    KASZTANEK :D
    tylko mi nie mówcie, że słaby! ale mam dużą głowę oO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:57

Lali, MartaAlvi, Robotka1, Gosha, Jaga, weronika86, iwonka1077, Fasia, mantissa, Ewelcia, Dajana28 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    O zaraz wam pokaże, to co mi wczoraj nie wyszło :D
    KASZTANEK :D
    tylko mi nie mówcie, że słaby! ale mam dużą głowę oO
    f661c97373c31417med.jpg

No już coś widać :) Olek się powoli wyłania :)

Amy lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Lali - pies też miał koszmary? :P czy z wami śpi w łóżku? :)
    Z nami spi :D taki maly pierdek york co wiecznie trzesie sie z zimna a w nocy sam nie wskoczy na lozko bo za maly jest i piszczy zeby go wziac do gory :)

weronika86, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Z nami spi :D taki maly pierdek york co wiecznie trzesie sie z zimna a w nocy sam nie wskoczy na lozko bo za maly jest i piszczy zeby go wziac do gory :)

:D pieszczoch :D yorki to kieszonkowe psy :D

Lali lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Mantissa ja też mam problem z goleniem bo wiecznie się 'tam' zacinam! Nie wiem co to ma być :/ Ale mam super ulubiony sposób, a jest nim krem do depilacji, rewelka :D

Gosha, ja też coś ostatnio tyję :/ do chyba 18 tygodnia były 2kg+ a teraz w ciągu zaledwie tych 2 tyg kolejne 2kg :( Nie wiem co to się porobiło. Może nie jest to dużo, ale zmartwiłam się tym, że w tak krótkim czasie aż 2kg.

Amy, musiałaś kuźwa wrzucać te cudne buciki? Mam dziś inne rzeczy na głowie niż latanie do tesco a MUSZĘ tam teraz pojechać! Cudny kasztanek! :)

Mi się śniły nad ranem jakieś koszmary, że byłam na połówkowym i mi lekarz nie chciał nagrac płytki i odesłał mnie z kwitkiem i się biedna straszliwie popłakałam :P

Miłego dnia Dziołszki! :)

Gosha lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ