X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia Kochana jakie szczescie ze poszlas do lekarza! jeejku! Kochanie, wazne ze jak Ci ten szew zaloza to juz bedzie dobrze :* Nie stresuj sie !

mantissa lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze Wam pokaze bo wlasnie listonosz przyniosl paczke :) z H&M na moja Niunie ale rozmiar jest wiekszy zeby tak na jesien miala i oczywiscie w realu ladniej wygladaja te rzeczy niz na zdj :)
    2lswldd.jpg

Bambi85, Lali, Robotka1, Hela85, weronika86, KasiaKwiatek, mantissa, Dajana28 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny :( szew mi będą zakładać na szyjke :( bałam się tego juz przed ciąża.. lekarz poszedł się jeszcze skonsultować. Nie wiem co dokładnie miał na myśli ale powiedział, że jakiś główny element szyjki który trzyma ma 9 mm :((((

Może to i dobrze że Ci założą, bo słyszałam że to jest bezpieczne dla ciąży a szyjkę ładnie trzyma, będziesz się czuła bezpieczniej

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po badaniu, okazało się że mam polipa także moje objawy nie były wyimaginowane ale najważniejsze jest to, że szyjka długa i zamknięta, teraz tylko obserwować polipa czy trzeba będzie go usuwać...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia dobrze ze Ci ten szew zaloza , bedziesz spokojniejsza, bo 9 mm to naprawde malo, ja tez sie powoli przygotowuje na taka ewentualnosc . Trzymaj sie dzielnie tzn trzymajcie sie :)

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    ja już po badaniu, okazało się że mam polipa także moje objawy nie były wyimaginowane ale najważniejsze jest to, że szyjka długa i zamknięta, teraz tylko obserwować polipa czy trzeba będzie go usuwać...

Wiec z jednej strony dobrze, ze nic z szyjka prawda ? bo ten Polip to grozny jest?

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Ola czyli dobre wiesci ogólnie,

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia bedzie dobrze!! Najwazniejsze, ze jestes u nich i interweniuja w czas!!

Olato do domu idziesz ? Mam nadzieje, ze nie musisz zostac w spitalu.
    Haneczka dobrze ze masz dzis wizyte, lekaz cos zaradzi na te zle wyniki.

Krysti pompon byl fajny, co Ci przeszkadzal :D??

haneczka, Krysti lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Wiec z jednej strony dobrze, ze nic z szyjka prawda ? bo ten Polip to grozny jest?

Narazie jest ok bo jest w takim miejscy że nie przeszkadza małemu, bardziej chodzi o mój komfort, jakby mi przeszkadzał i rósł to trzeba będzie go usunąć ale raczej nie jest to nic bardzo poważnego w tej chwili. najważniejsze, że wiem co to jest i że to nie szyjka.

W szpitalu mnie nie zostawił bo mówił że i tak nie chce mi tego usuwać póki nie jest to duże. Ufff... ulżyło mi nawet nie wiecie jak bardzo...

Rudzia, Bambi85, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:12

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to może i ja powinnam bujnac się na ip... jak do 18 nie przestanie boleć, to pojade

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ten szew to jedyne rozwiązanie... zaloza i będzie dobrze

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Boje się operacji. Boje się powikłań. Boje się o Julka.. w trakcie mogą mi wody odejść :( siedzę i rycze.. musze podpisać zgodę, mąż na ważnym spotkaniu nie mam jak do niego zadzwonić :(((

Kochanie ale bez tego wcale nie bedzie lepiej :( jeej biednaaa :*

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Fasia dobrze ze Ci ten szew zaloza , bedziesz spokojniejsza, bo 9 mm to naprawde malo, ja tez sie powoli przygotowuje na taka ewentualnosc . Trzymaj sie dzielnie tzn trzymajcie sie :)

Bardzo dobrze, że jeszcze mogą założyć ten szew, bo moja kuzynka np tak miała, że już nie można było jej tego założyć i drżała, 4 razy miała poród wstrzymywany od 22 tygodnia aż do 34 a potem dziecko nie chciało i tak się urodzić miała wywoływany poród :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Boje się operacji. Boje się powikłań. Boje się o Julka.. w trakcie mogą mi wody odejść :( siedzę i rycze.. musze podpisać zgodę, mąż na ważnym spotkaniu nie mam jak do niego zadzwonić :(((

A to jest operacja czy taki zabieg? Jest jakieś znieczulenie?

littletwig lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzień kiepskich wiadomości :( Fasia, trzymaj się cieplutko. Dobrze, że lekarz Cię zbadał i podjął jakieś działanie. Ale oszczędzaj się mimo szwu.

Ola, przykro mi.:* To samo się wchłonie, czy trzeba go leczyć jakoś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie ogólne przy szwie

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Kurcze, to może i ja powinnam bujnac się na ip... jak do 18 nie przestanie boleć, to pojade

ja Ci bardzo radzę chociaż zadzwonić do lekarza. mój mi dzisiaj powiedział jak go przepraszałam że zawracałam mu głowę może niepotrzebnie, że zdrowie nasze i dzieci leży w naszych rękach jeżeli coś zaniedbamy to może być czasem już za późno,lepiej być przewrażliwionym i zabrać lekarzowi te 5 min i się upewnić, że wszystko jest ok

Rudzia, Bambi85 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiulka trzymam mocno kciuki żeby zabieg poszedł ok!! :) A potem na pewno będzie już tylko lepiej, nie bedziesz się musiała zamartwiać i może nie będziesz skazana na nieustanne leżenie :) trzymaj się dzielnie Kochana!

Widzę, że Ida zasłabła, mężowi Hwesty coś słabo... chyba faktycznie coś w powietrzu wisi, bo ja przez chwile też chyba byłam bliska zejścia. Otworzyłam szeroko okno i mi przeszło, ale tak słabo to się jeszcze w życiu nie czułam...
    Ja to się boję, że mam anemię - u mnie niestety niewiele trzeba żeby mi wsio poleciało na łeb i szyję. Od 2 tygodni strasznie szybko się męczę, krew mi z nosa czasem leci i ogólnie jakoś mało wyraźnie się czuję :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Fasiulka trzymam mocno kciuki żeby zabieg poszedł ok!! :) A potem na pewno będzie już tylko lepiej, nie bedziesz się musiała zamartwiać i może nie będziesz skazana na nieustanne leżenie :) trzymaj się dzielnie Kochana!

Widzę, że Ida zasłabła, mężowi Hwesty coś słabo... chyba faktycznie coś w powietrzu wisi, bo ja przez chwile też chyba byłam bliska zejścia. Otworzyłam szeroko okno i mi przeszło, ale tak słabo to się jeszcze w życiu nie czułam...
    Ja to się boję, że mam anemię - u mnie niestety niewiele trzeba żeby mi wsio poleciało na łeb i szyję. Od 2 tygodni strasznie szybko się męczę, krew mi z nosa czasem leci i ogólnie jakoś mało wyraźnie się czuję :(

Mi krew z nosa też często leci ale to ponoć normalne w ciąży, trzeba odpoczywać więcej

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ