Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Psotka ja nie rezygnowałam z zadnych antyperspirantów w ciązy i podczas karmienia zwłaszcza , że po porodzie tak mi hormony dały w kość , ze kilka razy dziennie musiałam brać prysznic bo mi pot po dupie leciał a rodziłam w listopadzie.
Jedynie z czego zrezygnowałam to z kremu dla łuszczyków bo ma mało opisany skład więc woleliśmy z ginem by go odstawić.
Co do fotelików RECARO to my posiadamy fotelik już taki większy bodajże od 10-36 kg. Jest czarny , zamszowy i naprawde bezpieczny. Jak go kupowaliśmy to jedyne co wiedzieliśmy o tej firmie to tyle , że jest stosunkowo młoda na rynku ( jeśli chodzi o akcesoria dla dzieci) i , że jest producentem foteli kubełkowych do samochodów sportowych. Nie żałuję wydanych funduszy a nie mało to kosztowało.
-
Dobra dziewczynki! Wyszykowalam sie i uciekam do miasta
odezwe sie po zakupach
hihi
I uwagaRUDZIA SIE POMALOWALA !!!
pierwszy raaz odkad zaszlam w ciaze
nie no moze drugi ale dzis tak jak zawsze sie malowalam; pelen pakiet
Milego dnia :*iwonka1077, Robotka1, KasiaKwiatek, Hela85, Ewelcia, mantissa, Justinka lubią tę wiadomość
-
liloe wrote:BAMBI ja mam adapter BeSafe, kupowałam używany i bardzo mi pasuje. Pas idzie na wysokości bioder i kroku.
PSOTKA ja używam antyperspirantu bez parabenów, balsamów z serii Atoperal (emolienty apteczne), do brzuszka Tołpa Dermo Bodu Mum. Paznokcie maluję raz na tydzień/2 tygodnie.
No wlasnie mam zamiar w aptece jakis dezodorant znalezc. Ja paznokcie tylko na slub pomalowalam bo tak to nie widze potrzeby. -
liloe wrote:BAMBI ja mam adapter BeSafe, kupowałam używany i bardzo mi pasuje. Pas idzie na wysokości bioder i kroku.
PSOTKA ja używam antyperspirantu bez parabenów, balsamów z serii Atoperal (emolienty apteczne), do brzuszka Tołpa Dermo Bodu Mum. Paznokcie maluję raz na tydzień/2 tygodnie.
Ja też się nad nim zastanawiałam ale stwierdziłam, że nie będzie mi się chciało go zapinać i przekładać z samochodu do samochodu i w końcu nie kupiłam, ale ja jeżdże tylko 2 razy dziennie samochodem łącznie przez jakieś 10-15 min także skromnie -
nick nieaktualnyHejka kobitki, czuje się jakby była już 18
ale to chyba przez spacer z Kubą. Taki wiatr u nas że mało nas nie zwialo. Oczywiście jemu nic nie przeszkadzało i gdyby nie to że walnal kupę to byśmy kolejna godzinę chodzili.
Ciekawe jak Fasia. Na pewno odpoczywa po zabiegu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:42
-
nick nieaktualny
-
No tez wlasnie jysle o jakiejs uzywce be safe, i tak pewnieza duzo z niej nie skorzystam, ale jakos tak psychicznie bezpieczniej sie będę w niej czula, bo to nawet nie chodzi o wygode tylko o gwaltowne hamowanie, nie mowiac o wypadku, a to nawet na krotkie dystanse moze sie stac
Dzieki liloeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:43
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Psotka, kolejny raz "panikujesz"
Kiedyś chyba było coś o jedzeniu, dziś o kosmetykach. Mam nadzieję, że Cię nie obraziłam, ale dla mnie to zbytnia przesada przejmować się tym, co ktoś tam napisał o kosmetykach na necie
Ja jestem zdrowo-rozsądkową babką. Wszystko z umiarem. Odkąd zaszłam w ciążę żyję normalnie i nie zamierzam robić z siebie nie wiadomo czego. Nie boję się jeść fast foodów, nie boję się pracować, nie boję się pić coli, nie boję się słodyczy i nie boję się używać kosmetyków. Jakby tak na to wszystko patrzeć, to musielibyśmy się przeprowadzić na inną planetę, bo tutaj wszystko jest szkodliwe. A to, że ktoś na necie piszę, że MOŻE coś powodować traktuję z politowaniem.
Oj zgadzam się, trzeba by było zrezygnowac chyba ze wszystkiego, nie ma co przesadzać -
nick nieaktualny
-
Ja jednak sadze, ze ciaza to iny stan i jestesmy juz odpowiedzialne tez za nowego czlowieka.
Rowniedobrze moglabym czasem wypic piwo i zapalic papierosa bo nie jest udowodnione, ze jest to szkodliwe w malych dawkach. Moglabym tez sie nei przejmowac gdy mnei boli glowa i brac bez namyslu paracetamol, albo moglabym wypijac dwie kawy dziennie jak kiedys.
Jasne, ze wiele rzeczy jest szkodliwych ale to nei znaczy, ze nei nalezy ich unikac. Mozna zamiast zwyklych pomidorow kupic ekologiczne, niepryskane. Mozna zamiast rosolu na kurczaku naszprycowanego antybiotykami zrobic rosol warzywny albo kupic kurczaka z eko hodowli
.
Moze ja na to tak patrze bo jestem chemikiem, to raz a dwa interesowlam sie sporo dietami i zdrowym odzywianiem. Stad moje watpliwosci. Ja nikogo nie obwiniam, ja poprostu glosno mysle.
Ida ja nie wierze we wszystko co jest napisane na necie, ale z mojego punktu widzenia, cos co sie wciera w skore codziennie napewno przenika tez do krwioobiegu a wiec tez do dziecko. I sie poprostu zastawawiam czy temu dziecku to nie szkodzi. Pewnei nie szkodzi mu teraz ale nie chcialabym zeby moje widzimisie zle wplynelo na jego pozniejsze zdrowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:08
-
nick nieaktualnyja Kochane nie ograniczałam się w poprzednich ciążach, normalne kosmetyki jedzenie, oczywiście dieta zbilansowana i świeże produkty, wyeliminowane surowizny itd, ale nie popadałam w przesadę. Dbałam o siebie i dbam w tej obecnej, farbuję włosy, maluję paznokcie, używam kosmetyków do makijażu (choć nie dużo, u mnie to krem, podkład, troszkę pudru i tusz) chcę się czuć ładnie w ciąży i pachnieć też - używam swoich ulubionych perfum, antyperspirant Ziaja - bloker, raz na kilka dni.
Aha i moje babeczki zdrowe, piękne, zadbane i bez żadnych uczuleń, alergii itd. Wychowane z dwoma kotami i psemIda, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:Dziewczyny czy Wy zamierzacie chodzić na szkołę rodzenia?
Pytanie do dziewczyn które już rodziły. Jakie jest Wasze zadnie w tym temacie?chodzę teraz -jutro 3 zajęcia, to moja 3 ciąża, ale z przerwą 11 lat, ja sobie przypominam a mój K się uczy
WARTO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:15
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny