Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Psotka ja nie rezygnowałam z zadnych antyperspirantów w ciązy i podczas karmienia zwłaszcza , że po porodzie tak mi hormony dały w kość , ze kilka razy dziennie musiałam brać prysznic bo mi pot po dupie leciał a rodziłam w listopadzie.
Jedynie z czego zrezygnowałam to z kremu dla łuszczyków bo ma mało opisany skład więc woleliśmy z ginem by go odstawić.
Co do fotelików RECARO to my posiadamy fotelik już taki większy bodajże od 10-36 kg. Jest czarny , zamszowy i naprawde bezpieczny. Jak go kupowaliśmy to jedyne co wiedzieliśmy o tej firmie to tyle , że jest stosunkowo młoda na rynku ( jeśli chodzi o akcesoria dla dzieci) i , że jest producentem foteli kubełkowych do samochodów sportowych. Nie żałuję wydanych funduszy a nie mało to kosztowało.
-
Dobra dziewczynki! Wyszykowalam sie i uciekam do miasta
odezwe sie po zakupach
hihi
I uwaga
RUDZIA SIE POMALOWALA !!!
pierwszy raaz odkad zaszlam w ciaze
nie no moze drugi ale dzis tak jak zawsze sie malowalam; pelen pakiet 
Milego dnia :*
iwonka1077, Robotka1, KasiaKwiatek, Hela85, Ewelcia, mantissa, Justinka lubią tę wiadomość
-
liloe wrote:BAMBI ja mam adapter BeSafe, kupowałam używany i bardzo mi pasuje. Pas idzie na wysokości bioder i kroku.
PSOTKA ja używam antyperspirantu bez parabenów, balsamów z serii Atoperal (emolienty apteczne), do brzuszka Tołpa Dermo Bodu Mum. Paznokcie maluję raz na tydzień/2 tygodnie.
No wlasnie mam zamiar w aptece jakis dezodorant znalezc. Ja paznokcie tylko na slub pomalowalam bo tak to nie widze potrzeby. -
liloe wrote:BAMBI ja mam adapter BeSafe, kupowałam używany i bardzo mi pasuje. Pas idzie na wysokości bioder i kroku.
PSOTKA ja używam antyperspirantu bez parabenów, balsamów z serii Atoperal (emolienty apteczne), do brzuszka Tołpa Dermo Bodu Mum. Paznokcie maluję raz na tydzień/2 tygodnie.
Ja też się nad nim zastanawiałam ale stwierdziłam, że nie będzie mi się chciało go zapinać i przekładać z samochodu do samochodu i w końcu nie kupiłam, ale ja jeżdże tylko 2 razy dziennie samochodem łącznie przez jakieś 10-15 min także skromnie
-
nick nieaktualnyHejka kobitki, czuje się jakby była już 18
ale to chyba przez spacer z Kubą. Taki wiatr u nas że mało nas nie zwialo. Oczywiście jemu nic nie przeszkadzało i gdyby nie to że walnal kupę to byśmy kolejna godzinę chodzili.
Ciekawe jak Fasia. Na pewno odpoczywa po zabiegu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:42
-
nick nieaktualny
-
No tez wlasnie jysle o jakiejs uzywce be safe, i tak pewnieza duzo z niej nie skorzystam, ale jakos tak psychicznie bezpieczniej sie będę w niej czula, bo to nawet nie chodzi o wygode tylko o gwaltowne hamowanie, nie mowiac o wypadku, a to nawet na krotkie dystanse moze sie stac
Dzieki liloeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:43
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Psotka, kolejny raz "panikujesz"
Kiedyś chyba było coś o jedzeniu, dziś o kosmetykach. Mam nadzieję, że Cię nie obraziłam, ale dla mnie to zbytnia przesada przejmować się tym, co ktoś tam napisał o kosmetykach na necie 
Ja jestem zdrowo-rozsądkową babką. Wszystko z umiarem. Odkąd zaszłam w ciążę żyję normalnie i nie zamierzam robić z siebie nie wiadomo czego. Nie boję się jeść fast foodów, nie boję się pracować, nie boję się pić coli, nie boję się słodyczy i nie boję się używać kosmetyków. Jakby tak na to wszystko patrzeć, to musielibyśmy się przeprowadzić na inną planetę, bo tutaj wszystko jest szkodliwe. A to, że ktoś na necie piszę, że MOŻE coś powodować traktuję z politowaniem.
Oj zgadzam się, trzeba by było zrezygnowac chyba ze wszystkiego, nie ma co przesadzać -
nick nieaktualny
-
Ja jednak sadze, ze ciaza to iny stan i jestesmy juz odpowiedzialne tez za nowego czlowieka.
Rowniedobrze moglabym czasem wypic piwo i zapalic papierosa bo nie jest udowodnione, ze jest to szkodliwe w malych dawkach. Moglabym tez sie nei przejmowac gdy mnei boli glowa i brac bez namyslu paracetamol, albo moglabym wypijac dwie kawy dziennie jak kiedys.
Jasne, ze wiele rzeczy jest szkodliwych ale to nei znaczy, ze nei nalezy ich unikac
. Mozna zamiast zwyklych pomidorow kupic ekologiczne, niepryskane. Mozna zamiast rosolu na kurczaku naszprycowanego antybiotykami zrobic rosol warzywny albo kupic kurczaka z eko hodowli
.
Moze ja na to tak patrze bo jestem chemikiem, to raz a dwa interesowlam sie sporo dietami i zdrowym odzywianiem. Stad moje watpliwosci. Ja nikogo nie obwiniam, ja poprostu glosno mysle
.
Ida ja nie wierze we wszystko co jest napisane na necie, ale z mojego punktu widzenia, cos co sie wciera w skore codziennie napewno przenika tez do krwioobiegu a wiec tez do dziecko. I sie poprostu zastawawiam czy temu dziecku to nie szkodzi. Pewnei nie szkodzi mu teraz ale nie chcialabym zeby moje widzimisie zle wplynelo na jego pozniejsze zdrowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:08
-
nick nieaktualnyja Kochane nie ograniczałam się w poprzednich ciążach, normalne kosmetyki jedzenie, oczywiście dieta zbilansowana i świeże produkty, wyeliminowane surowizny itd, ale nie popadałam w przesadę. Dbałam o siebie i dbam w tej obecnej, farbuję włosy, maluję paznokcie, używam kosmetyków do makijażu (choć nie dużo, u mnie to krem, podkład, troszkę pudru i tusz) chcę się czuć ładnie w ciąży i pachnieć też - używam swoich ulubionych perfum, antyperspirant Ziaja - bloker, raz na kilka dni.
Aha i moje babeczki zdrowe, piękne, zadbane i bez żadnych uczuleń, alergii itd. Wychowane z dwoma kotami i psem
Ida, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMaryśkaCzaryMary wrote:Dziewczyny czy Wy zamierzacie chodzić na szkołę rodzenia?
Pytanie do dziewczyn które już rodziły. Jakie jest Wasze zadnie w tym temacie?
chodzę teraz -jutro 3 zajęcia, to moja 3 ciąża, ale z przerwą 11 lat, ja sobie przypominam a mój K się uczy
WARTO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:15
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny