X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:30

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja nie rezygnowałam z zadnych antyperspirantów w ciązy i podczas karmienia zwłaszcza , że po porodzie tak mi hormony dały w kość , ze kilka razy dziennie musiałam brać prysznic bo mi pot po dupie leciał a rodziłam w listopadzie.
    Jedynie z czego zrezygnowałam to z kremu dla łuszczyków bo ma mało opisany skład więc woleliśmy z ginem by go odstawić.

Co do fotelików RECARO to my posiadamy fotelik już taki większy bodajże od 10-36 kg. Jest czarny , zamszowy i naprawde bezpieczny. Jak go kupowaliśmy to jedyne co wiedzieliśmy o tej firmie to tyle , że jest stosunkowo młoda na rynku ( jeśli chodzi o akcesoria dla dzieci) i , że jest producentem foteli kubełkowych do samochodów sportowych. Nie żałuję wydanych funduszy a nie mało to kosztowało.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki! Wyszykowalam sie i uciekam do miasta :) odezwe sie po zakupach :) hihi

I uwaga :D RUDZIA SIE POMALOWALA !!! :D pierwszy raaz odkad zaszlam w ciaze :D nie no moze drugi ale dzis tak jak zawsze sie malowalam; pelen pakiet :D

Milego dnia :*

iwonka1077, Robotka1, KasiaKwiatek, Hela85, Ewelcia, mantissa, Justinka lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    BAMBI ja mam adapter BeSafe, kupowałam używany i bardzo mi pasuje. Pas idzie na wysokości bioder i kroku.

PSOTKA ja używam antyperspirantu bez parabenów, balsamów z serii Atoperal (emolienty apteczne), do brzuszka Tołpa Dermo Bodu Mum. Paznokcie maluję raz na tydzień/2 tygodnie.

No wlasnie mam zamiar w aptece jakis dezodorant znalezc. Ja paznokcie tylko na slub pomalowalam bo tak to nie widze potrzeby.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    BAMBI ja mam adapter BeSafe, kupowałam używany i bardzo mi pasuje. Pas idzie na wysokości bioder i kroku.

PSOTKA ja używam antyperspirantu bez parabenów, balsamów z serii Atoperal (emolienty apteczne), do brzuszka Tołpa Dermo Bodu Mum. Paznokcie maluję raz na tydzień/2 tygodnie.

Ja też się nad nim zastanawiałam ale stwierdziłam, że nie będzie mi się chciało go zapinać i przekładać z samochodu do samochodu i w końcu nie kupiłam, ale ja jeżdże tylko 2 razy dziennie samochodem łącznie przez jakieś 10-15 min także skromnie :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w koncu zobaczec dzis nasze zdjecia ze slubu ! :)

Ola89, Rudzia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobitki, czuje się jakby była już 18 :/ ale to chyba przez spacer z Kubą. Taki wiatr u nas że mało nas nie zwialo. Oczywiście jemu nic nie przeszkadzało i gdyby nie to że walnal kupę to byśmy kolejna godzinę chodzili.

Ciekawe jak Fasia. Na pewno odpoczywa po zabiegu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:42

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem ciekawa jak tam Fasia, mówiła że jutro się odezwie.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A ja w koncu zobaczec dzis nasze zdjecia ze slubu ! :)

chociaż jedno wrzucisz, co ?? ;)

Tak, Fasia miała odezwać się jutro. Ja jestem dobrej myśli. Inaczej byc nie może

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez wlasnie jysle o jakiejs uzywce be safe, i tak pewnieza duzo z niej nie skorzystam, ale jakos tak psychicznie bezpieczniej sie będę w niej czula, bo to nawet nie chodzi o wygode tylko o gwaltowne hamowanie, nie mowiac o wypadku, a to nawet na krotkie dystanse moze sie stac
    Dzieki liloe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:43

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    chociaż jedno wrzucisz, co ?? ;)

Tak, Fasia miała odezwać się jutro. Ja jestem dobrej myśli. Inaczej byc nie może

jak bedzie jakies ladne:P

Ola89, CzaryMary lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:32

Robotka1, mimka84, KasiaKwiatek, Amy, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie nie odmawiam niczego,ale znam ludzi którzy uważają na to co jedzą, nawet nie będąc w ciąży, używają tylko kosmetyki ekologiczne,wiec jakoś przywyklam do tego,ze niektórzy w ten sposób żyją :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Psotka, kolejny raz "panikujesz" :P Kiedyś chyba było coś o jedzeniu, dziś o kosmetykach. Mam nadzieję, że Cię nie obraziłam, ale dla mnie to zbytnia przesada przejmować się tym, co ktoś tam napisał o kosmetykach na necie :P

Ja jestem zdrowo-rozsądkową babką. Wszystko z umiarem. Odkąd zaszłam w ciążę żyję normalnie i nie zamierzam robić z siebie nie wiadomo czego. Nie boję się jeść fast foodów, nie boję się pracować, nie boję się pić coli, nie boję się słodyczy i nie boję się używać kosmetyków. Jakby tak na to wszystko patrzeć, to musielibyśmy się przeprowadzić na inną planetę, bo tutaj wszystko jest szkodliwe. A to, że ktoś na necie piszę, że MOŻE coś powodować traktuję z politowaniem.

Oj zgadzam się, trzeba by było zrezygnowac chyba ze wszystkiego, nie ma co przesadzać

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy zamierzacie chodzić na szkołę rodzenia?
    Pytanie do dziewczyn które już rodziły. Jakie jest Wasze zadnie w tym temacie?

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak sadze, ze ciaza to iny stan i jestesmy juz odpowiedzialne tez za nowego czlowieka.
    Rowniedobrze moglabym czasem wypic piwo i zapalic papierosa bo nie jest udowodnione, ze jest to szkodliwe w malych dawkach. Moglabym tez sie nei przejmowac gdy mnei boli glowa i brac bez namyslu paracetamol, albo moglabym wypijac dwie kawy dziennie jak kiedys.
    Jasne, ze wiele rzeczy jest szkodliwych ale to nei znaczy, ze nei nalezy ich unikac :D. Mozna zamiast zwyklych pomidorow kupic ekologiczne, niepryskane. Mozna zamiast rosolu na kurczaku naszprycowanego antybiotykami zrobic rosol warzywny albo kupic kurczaka z eko hodowli :).
    Moze ja na to tak patrze bo jestem chemikiem, to raz a dwa interesowlam sie sporo dietami i zdrowym odzywianiem. Stad moje watpliwosci. Ja nikogo nie obwiniam, ja poprostu glosno mysle :D.
    Ida ja nie wierze we wszystko co jest napisane na necie, ale z mojego punktu widzenia, cos co sie wciera w skore codziennie napewno przenika tez do krwioobiegu a wiec tez do dziecko. I sie poprostu zastawawiam czy temu dziecku to nie szkodzi. Pewnei nie szkodzi mu teraz ale nie chcialabym zeby moje widzimisie zle wplynelo na jego pozniejsze zdrowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:08

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Kochane nie ograniczałam się w poprzednich ciążach, normalne kosmetyki jedzenie, oczywiście dieta zbilansowana i świeże produkty, wyeliminowane surowizny itd, ale nie popadałam w przesadę. Dbałam o siebie i dbam w tej obecnej, farbuję włosy, maluję paznokcie, używam kosmetyków do makijażu (choć nie dużo, u mnie to krem, podkład, troszkę pudru i tusz) chcę się czuć ładnie w ciąży i pachnieć też - używam swoich ulubionych perfum, antyperspirant Ziaja - bloker, raz na kilka dni.
    Aha i moje babeczki zdrowe, piękne, zadbane i bez żadnych uczuleń, alergii itd. Wychowane z dwoma kotami i psem :D

Ida, liloe lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak uzywam antyperspirantu bo nei chce smierdziec potem na kilometr, ale mam poprostu wyrzuty sumienia troche.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dziewczyny czy Wy zamierzacie chodzić na szkołę rodzenia?
    Pytanie do dziewczyn które już rodziły. Jakie jest Wasze zadnie w tym temacie?
    CzaryMaryśka :) chodzę teraz -jutro 3 zajęcia, to moja 3 ciąża, ale z przerwą 11 lat, ja sobie przypominam a mój K się uczy :) WARTO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 15:15

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka nie miej wyrzutów sumienia KOBIETO :D

‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ